Здравствуйте Гость [ Вход | Регистрация ] | Форум в сети 7180-й день

Шановні користувачі! Запрошуємо вас до офіційного телеграм-канала 0day Community. Тут ви зможете поспілкуватися одне з одним та дізнатися про останні новини щодо роботи ресурса, поставити запитання до адміністрації, тощо. Перейти до телеграм-канала можна відсканувавши QR-код або натиснувши на посилання: @zeroday_ua

Фотографии неопытных фотолюбителей..., Допускается острая критика!!! Не более 1000px в длину

Palanteer
Sep 17 2008, 16:44

Пост #1

Постоялец

С нами с: 16-March 06

Признаюсь, я не експерт з рамок, чи того "як їх треба ставити" тому у мене на роботах вони виступають рідко.

Але все ж я напишу свою думку про даний елемент фото майстерності
(даний текст не претендує на наукову роботу, це моя особиста думка + інформація з інтернету)

Рамки

А чи не поставити мені рамку на фото? Це питання неодноразово виникало у всіх людей так чи інакше пов'язаних з фотографією. Більшість, можливо я і помиляюся, ставили. Викладали у мережу і там отримували відгуки: "Ну нащо тут ця рамка?", "Класна фотка, а рамка лишня", "Рамки ставлять тільки n00bи" і тп... Людина, звісно, ображалася на критику і бажання щось робити могло її покинути. Що не є гуд.

Давайте розбиратися навіщо ж вони потрібні. Коли людина вдумливо робить фото, вона вже уявляє як воно буде виглядати потім, після обробки, друку, вставки у рамочку і вішання на стінку. Тому краще вистроює композицію, підбирає світло, ставить модель і звісно натискає кнопочку. Отриману фотографію заносить у комп'ютер де і продовжує роботу.

У мене є фотка:
IPB Image
от що я думаю дивлячись на неї: рамка тут не потрібна, оскільки фотографія самодостатня, є об'єкт, є боке ззаду нічого немає, зверху світить сонечко.

Додав чорну рамку:
IPB Image
так, тепе у мене є центральний об'єкт на якому я хочу сфокусувати увагу глядача. Я закрив фото від сонця, закрив простір довколо цього будяка і хочу щоб людина зрозуміла — тут щось є. Хоча насправді тут нічого немає, закритий простір не дають цій фотографії дихати, роблять її сумною і замкнутою, таке відчуття, що темрява наступає і скоро з'їсть будячок. Саме така властивість чорних рамочок — вся увага на об'єкт у рамці, довкола нічого не існує є тільки те, що у ній. Реально великий акцент, що щось тут є.

Додав білу рамку:
IPB Image
тепер у мене є простір, відчуваєте? Довкола цієї фотографії є широкий білий світ, я ніби натякаю що тут будяк, а за будяком є ще ого-го скільки. Але де те все? Фон повністю в боке, нічого немає там, і людина втрачається. Вона знає, що головний об'єкт — це будяк, але їй натякають, що ні, не головний, подивись довкола і побачиш ще щось. Виходить я знову позбавляю уваги будячок.

Як кажуть грамотні люди все треба там де воно треба.
А тепер я покажу приклади де рамочка дійсно потрібна і поясню чому я так думаю:
перша робота
Another World by robertmekis
IPB Image
Тут він ніби говорить нам: "Подивіться, який чудовий краєвид, яка красива наша природа і гармонічні села. Я хочу щоб ви все роздивись пристально і дуже уважно, уявіть що більше нічого довкола немає, є тільки цей "Інший світ".
І чорна рамка обмежує весь світ до фотографії. Акцентує увагу на тому, що дійсно довкола така краса.

друга робота:
a day without rain by ssilence
IPB Image
тут також нам пропонують забути про весь довколишній світ і зосередити увагу на тому, що показує нам автор роботи. Нам не потрібно думати, чи є десь ще щось подібне. Тільки тут і тільки зараз — говорить тут чорна рамка.

третя робота:
Same time next year by foureyes
IPB Image
Автор за допомогою рамки каже, це місце прекрасне, але довкола також чудово. Є багато вільного простору і красиве водоймище і гори. Тобто не варто думати тільки про місток і будинок, адже довкола також є багато всього прекрасного.

і, остання, четверта робота:
Saltwater Safari by BionicDan
IPB Image
Відразу відчувається простір, величезна пустеля, попереду ще довга дорога, а зараз привал.

Ось так з допомогою рамок можна створити настрій фотографії, збільшити чи зменшити її та простір довкола. Акцентувати уваги чи навпаки розширити рамки. І вміння правильно підійти, використати ту чи іншу рамку може кардинально змінити фотографію. А не вміле загубити більш-менш прийнятний знімок. Для того щоб зрозуміти яка рамка і де потрібна треба практика, і розуміння ідеї яку ти хочеш висвободити фотографією. І не забувайте окрім рамок є ще паспорту, яке дає ще більше можливостей, але і потребує більшої майстерності. Все приходить з часом, прийде і розуміння (вміння) вставляти рамки.

Дякую за увагу, надіюсь сподобалося )

Фотографії я взяв з ресурсу Девіантарт і дуже дякую авторам за можливість продемонструвати приклади на їхніх фотографіях =)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Ответов
Dezh
Jan 10 2015, 13:27

Пост #2

Cтаршой
**

С нами с: 15-August 08

Профи, что скажете?) не могу понять какая фотка более интересней
Open in new windowIPB Image Open in new windowIPB Image
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Сообщения в этой теме
7 Страницы   1 2 3 > » 

Reply to this topicStart new topic

- Упрощённая версия
Сейчас: 10th November 2025 - 21:26
Сайт не розміщує електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням та каталогізацією посилань, що публікуються нашими користувачами. Якщо Ви є правовласником якоїсь частини опублікованого матеріалу та не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв’яжіться з нами і ми видалимо його. Файли для обміну надані користувачами сайту і адміністрація не несе відповідальності за їх вміст.