Поддерживаете ли вы двуязычие в Украине? |
Здравствуйте Гость [ Вход | Регистрация ] | Форум в сети 7308-й день
![]() |
Шановні користувачі! Запрошуємо вас до офіційного телеграм-канала 0day Community. Тут ви зможете поспілкуватися одне з одним та дізнатися про останні новини щодо роботи ресурса, поставити запитання до адміністрації, тощо. Перейти до телеграм-канала можна відсканувавши QR-код або натиснувши на посилання: @zeroday_ua |
Поддерживаете ли вы двуязычие в Украине? |
| AlexDOS |
Пост
|
|
Репутация: 11 ![]() Дух Группа: Пользователи Сообщений: 32 С нами с: 3-July 06 |
Я проголосував проти. Причин кілька. Починаючи від усвідомлення того, що українська мова помре в результаті "двоязычия" (бо державі наплювати на українську мову, а більшість людей мабудь хоче бачити у себе в паспорті "русский" чи може "россиянин"), закінчуючи фактом скільки грошей піде по кишенях в разі необхідності перекладу документів 2 мовами.
Якщо вже 2 державні, то вони повинні бути ріноправними в усіх сферах життя. І якщо я до когось буду звертатись українською, то хочу щоб мені також українською відповідали (бо КОЖЕН повинен буде знати 2 ДЕРЖАВНІ мови і поважати співрозмовника). І щоб я міг вільно в Криму чи Донецьку написати заяву українською, і щоб її зареєстрували, а не сказали "Мы не понимаем, напишите по-русски" (було, стикався). А та статистика, котру ми бачимо, мабудь відповідає дійсності. І вона є наслідком нашого минулого, і повної бездіяльності "новітньої і незалежної" держави по підтримці державної мови (ті кроки, що були зроблені, були недостатніми, а деякі навіть хибними). Менше треба політики у цьому питанні, а більше реальної роботи. П.С. Сам намагаюсь спілкуватись з людиною тією мовою, якою вона звертається до мене. І, вибачте, не можу зрозуміти громадянина України, котрий мені у відповідь на питання українською мовою відповідає "Я не понимаю украинского языка". |
![]() ![]() |
| zazao |
Пост
|
|
Репутация: -24 ![]() Активист ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 248 С нами с: 8-May 10 |
А вот в Крыму власти РФ сделали государственными языками: русский, крымскотатарский и украинский. И не комплексуют по этому поводу.
Когда мы поймем, что на Украине фактически неоднородный состав народа. И это наше богатство и ресурс а не "загроза українізаціі". Тогда на шажок станем ближе к миру и цивилизации По моему мнению: введи законодательно второй язык как государственный, не потеряли-бы Крым и Новороссию. |
![]() ![]() |
|
Упрощённая версия | Сейчас: 19th March 2026 - 0:31 |
| Сайт не розміщує електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням та каталогізацією посилань, що публікуються нашими користувачами. Якщо Ви є правовласником якоїсь частини опублікованого матеріалу та не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв’яжіться з нами і ми видалимо його. Файли для обміну надані користувачами сайту і адміністрація не несе відповідальності за їх вміст. |