Здравствуйте Гость [ Вход | Регистрация ] | Форум в сети 7322-й день

Шановні користувачі! Запрошуємо вас до офіційного телеграм-канала 0day Community. Тут ви зможете поспілкуватися одне з одним та дізнатися про останні новини щодо роботи ресурса, поставити запитання до адміністрації, тощо. Перейти до телеграм-канала можна відсканувавши QR-код або натиснувши на посилання: @zeroday_ua

СССР, в картинках...

olex@
Oct 12 2010, 11:58

Пост #1

Ветеран

С нами с: 9-August 06

(Allex @ Oct 11 2010, 14:03) Перейти к цитате

А Гугле же не написано, что, например, в арсенальском КБ подписку на "Вокруг света" разыгрывали, правда?

Подтверждаю.
А ще розігрували одяг. Скажімо, на відділ виділялася 2 джинсові спідниці. Невідомо, якого розміру. Зазвичай, записувалися всі, чоловіки теж. Потім, якщо хтось вигравав, то вже пропускав наступну рулетку biggrin.gif до того часу, щоб приблизно кожен працівник отримав свою частку щастя.
Що робити, коли треба було придбати чобітки? А ти вже маєш спідницю, яка тобі потрібна, але не край. Як казала одна програмістка з нашого відділу моїй дружині:
- Давай, я тобі віддам чобітки, а ти мені спідницю. Ти ж і так гарна.
Коротше, домовлялися smile.gif
Мені не щастило. Ніяк. Може тому я не люблю СССР biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
А ще досить часто на територію заводу на обід заїжджали машини з харчами. Важливо було встигнути якось зайняти чергу, бо народу працювало багато, а обідня перерва на заводі і КБ відрізнялася в часі. Проблему вирішували локально - начальник відпускав добровольця раніше зайняти чергу для всіх. Давали яйця, "совєцьке мясо" - це якесь особливе м'ясо, я, селянська дитина crazy.gif , ніколи не міг розрізнити, з якої частини худоби (і якої, взагалі, dash2.gif ) вирізана та фіолетова частка, що діставалася мені.
Пізніше, ставши досвідченим, я, як і інші, брав м'ясо в їдальні. Зрозуміло тоді, чому котлети були настільки хлібні.
Чесно кажучи, я не жаліюсь. Тоді все це було настільки звичайним, типовим. Навіть уявити собі, що може бути якось інакше - було важко. Бо не знали, як воно - ІНАКШЕ.
Навчаючись в інституті, мав чимало друзів серед мадярів. На четвертому курсі один з них вирішив одружитися влітку і запросив мене на весілля. Щасливий від такої нагоди, реально я витратив кілька місяців на підготовку документів. На останній співбесіді мене запитали про мету поїздки. "На весілля друга" - чесно відповів я.
Візу я не отримав. Просто "ніззя" студентам виїжджати. А вже з КБ "Арсенал" й поготів.

User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Ответов
Pash
Jan 7 2015, 17:05

Пост #2

свидетель сингулярности

С нами с: 28-November 08

Одесса 1980-х глазами Яна Берри
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Сообщения в этой теме
41 Страницы   1 2 3 > » 

Reply to this topicStart new topic

- Упрощённая версия
Сейчас: 1st April 2026 - 22:31
Сайт не розміщує електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням та каталогізацією посилань, що публікуються нашими користувачами. Якщо Ви є правовласником якоїсь частини опублікованого матеріалу та не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв’яжіться з нами і ми видалимо його. Файли для обміну надані користувачами сайту і адміністрація не несе відповідальності за їх вміст.