Общественный транспорт, Ну меня прямо разрывает от этой темы |
Здравствуйте Гость [ Вход | Регистрация ] | Форум в сети 7064-й день
![]() |
Шановні користувачі! Запрошуємо вас до офіційного телеграм-канала 0day Community. Тут ви зможете поспілкуватися одне з одним та дізнатися про останні новини щодо роботи ресурса, поставити запитання до адміністрації, тощо. Перейти до телеграм-канала можна відсканувавши QR-код або натиснувши на посилання: @zeroday_ua |
Общественный транспорт, Ну меня прямо разрывает от этой темы |
zibert |
Пост
|
Репутация: ![]() ![]() Активист ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 287 С нами с: 11-November 14 ![]() |
На киевских улицах станет меньше автобусов, троллейбусов и трамваев
Основными причинами тяжелого финансового положения "Киевпастранса" является низкий тариф на проезд http://censor.net.ua/n319610 Предпосылка к подорожанию тарифа?Интересно если по 3 грн сделают,как поведут себя маршрутчики? Мне так жаль эту бедную власть,походу им реально хреново. |
![]() ![]() |
Freelancer_mac |
Пост
|
Репутация: ![]() ![]() ultra active user ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: BANNED Сообщений: 11 961 С нами с: 1-August 10 ![]() |
Кур'єр, що надурив Ввічливого Контролера
Ця дещо шокуюча історія сталася у салоні тролейбуса маршруту №40 о другій половині дня. Тролейбус їхав з Кадетського Гаю в центр. На Федора Ернста до салона на задній майданчик зайшов хлопчина. Зовнішньо виглядав доволі молодо - мав гладку шкіру без дефектів, широко розплющені коричневі очі, трохи привідкритого рота, де виднілись невеликі рівні зуби, тонкі губи, пухкі щоки, рівний ніс, помірна засмага, чорне волосся; за спиною на плечах тримав доволі об'ємного рюкзака, чорний із жовтими смужками. Я сидів на одному з п'яти сидінь останнього ряду "Богдаші". Практично порожній салон тролейбуса був привабливий, однак хлопчина повівся на останній, "коронний" ряд і просковзнув біля мене. А далі його манерам (а для непересічних моралістів точніше - їхній відсутності) не було меж: Спочатку хлопчина цей сів на друге сидіння з краю, і вперся своїм рюкзаком у спинку. Так він посидів секунд десять, шовгаючись. Потім зняв рюкзак і поклав його на крайнє сидіння поруч себе, дістав з кишені телефона, і притиснувся спиною до спинки сидіння. У такій позі він просидів ще десь стільки ж. Я, звичайно, прибічник думки, що сумку можна поставити поруч із собою на сидіння, якщо вона не брудна і ніхто навіть теоретично не претендує на вільне місце, зайняте нею. Але хлопчина взяв сумку, і поставив собі на коліна. Якраз йшов кондуктор(ка), і хлопчина дістав з верхнього відділу гаманця. Коли кондуктор опинилась поруч, хлопчина витяг незакомпостованого квитка. Кондуктор це помітила і звернула всю увагу на мене. За кілька секунд вона вже йшла назад, побачивши мою проїзну картку. Я вимовив, трохи повернувши голову вбік хлопця "Закомпостуйте квиток, найближчий компостер за сидіннями перед вами, на поручні". А що хлопчина? Прудко кинув очима в мій бік, потім за кілька секунд сховав квитка у гаманець (!) і сховав гаманець у рюкзак. У руках залишився телефон, на якому він почав клацати щось, підключивши "гарнітуру". Ось зупинка "вулиця Народного Ополчення". На цій зупинці зазвичай і заповнюється салон тролейбуса. Останньою на наші двері зайшла висока худорлява людина, випучені очі, високий лоб, не дуже коротка стрижка темного волосся; погляд був такий, наче шукає, а кого б "розвести"? Але у нас був сюрприз! На передні двері сів Ввічливий Контролер. Тож, виявилось це для нас вже після вулиці Смілянської... Коли контроль дістався нашого майданчика - ми вже стояли на впускному світлофорі на площу. Мені довелось знову діставати гаманця, по обидва боки від мене сиділи дівча, що купили квитки і закомпостували. А хлопчина тільки клацав щось на телефоні. П'яте сидіння пустувало. Ось крізь стоячих у проході до нас підходить Контролер. Він тільки підняв свого значка, як я і дві дівчини навколо мене одразу підняли кожен свого права на проїзд. Хлопчина це помітив. Коли значок повернувся до нього, хлопчина утнув штуку, що йому зателефонували. Він сказав "подождите" і дивлячись на телефон сказав, що запізнюється і буде десь через 40 хвилин. В цей момент контролер на щось відволікся, а я помітив, що худорлявий тип, стиснувши щелепи, бурить поглядом цього хлопця. Хлопець же просто озирнувся на контроль і з якоюсь посмішкою продовжив клацати на телефоні. Контролер на нього подивився вдруге "Молодий чоловік, що у вас за проїзд?" Ми вже рушили крізь площу. Хлопчина повільно дістає гаманця знову, дістає з нього того ж непробитого квитка. Контролер бере його, впевнюється, що коду немає і питає "Чому не закомпостували?" -Кондуктор не дошел. -А самі закомпостувати? На це хлопчина трохи відтягнув нижню губу кудись вбік, наче жуйні тварини у мультиках, що готові повернути до рота те, що туди не влізло і стирчить з отвору. І промовив: -Я не обязан. Вау! Сенсей культури дає майстер-клас. -Так може зараз міліцію викличемо? Вони-то знають, що ви зобов'язані це зробити. -Вызывайте. - глузливо відповідає брюконосій. -340 грвень тоді знайдете. -Это мы посмотрим. На що худорлява людина у дверей відповідає: "кондуктор вообще-то проходил". Контролер тут же змінився і сказав хлопчині: -Все, досить дурити голову. Досить вести себе. На вихід давай. Двері відчиняються, трохи людей виходить, контролер теж і тримає рукою за двері. Хлопчина підривається і виходить... але контролер за ним вже не дивиться і хлопчина завертає йому за спину і прилаштовується до кінця черги на посадку! За нами під'їхала машина 8 маршруту, і контролер попрямував туди. А хлопчина сівши назад - одразу чкурнув на своє попереднє місце (бо всі хто сідав були "старенькими" - випускали людей з міжмайданчикового проходу). Аж ось з натовпу знову матеріалізувалась худорлява людина. -Контролера обманул? Думаешь умный? - вимовляє вона. -А вы кто? - питає... молоднячок. Зненацька з кищені худорлявого виринає посвідчення Київпасстрансу, схоже чи то на кондукторське, чи то на водіське, із зелененьким ґрадієнтом і опиняється у молодняка перед носом. -И что вы мне сделаете? "Нє, парніша шототы савсем абардзелло" - думаю я звичною фразою нашого сирецького мікрорайону. На це водієкондуктор не зміг зреагувати, і вийшов на Освіти. Моралофагам зараз добряче припікає, чи не так? Мені більше припекло з того, що людину треба урезонити, але шмаркля важко врезонюється сама. Ну що ж... спробуємо підійти до питання нестандартно. Між мною і ним вивільнилось сидіння. Я підсовуюсь ближче. І починаю. -Слушай, классно ты так кондючку с контролем нагнул. Риспект. Він підняв очі на мене з телефона. -Даже тот пучеглазик сдулся. Я видел, у тебя угнали талон. А еще я видел, что у тебя в кошельке есть деньги, и предлагаю - купи новый у меня! Хлопчина зненацька став озиратись, а я зі свого гаманця вже дістав "розсип". -Да что ты байшкой крутишь как лошок на стреме оставленный, не очкуй, смотри сюда - перекриваю йому погляд веєром квитків, і він розуміючи, що зі своїм рюкзаком нікуди не зірветься нехотя повертається до мене мармизоньку. А я продовжую: -Вот у меня есть парочка талонов на скоростной и на автобусы шестого парка, не подделка! А вот - красненький талон раритет - он еще с 2014 года залежался. Но действительный, не пи*жу, на зуб даю! А вот этот зелененький ходит сейчас в трамваях и автобусах. Та что ты реально как нездоровый какой-то - продовжую я "домінувати" - вот есть фиолетовые, эти стопудняк прокатят. У меня не "левак" за "гривнуписят", сам смотри голограмму - і акуратно наближаю квитка йому до очей. -Ты, чо ох*ел? - спокійно питає ця шмаркля. Ну що ж, зараз впевнимо, що так. Трохи знижую голос і спокійно йому на вухо починаю псевдосторі у стилі "Бандитського Петербурга": -Знач так, шнырек, здесь раён наш а не твой, и ты никто! Я все видел и слышал, Худой (показую на те місце, де стояв кондуктороводій) тоже с нами при делах потому что человек полезный, нам поверят. Кто нужен уволит даже задним числом, будешь еще должен и понты галимые кидать бушь кидать заплеванному потолку. Шо везешь видно еще когда твоя торба была у тебя на спиняке, а ты своими зеньками хлопал. Прилипло у тебя кое чего и выступало сильно, а это ни я, ни наши не прощаем, а Соломас тем более. Не переходи дорогу тем, с кем еще будешь иметь дело. Ты все понял? Объяснить немного по другому? Не вопрос. Імпровізація у мене на "трійку" (якщо не на "кол"), але шмаркля, здається повірила, осіла. І, спокійно повертаючи голос у норму - завершую фразою "Вот и молодец, так какой цвет выбираешь?". Молодняк у ступорі від почутого. Солом'янська площа, тролейбус відкриває двері. Молодняк підривається з місця. На ходу хапає свого рюкзака, звідки стирчить гаманець і давай накидати п'ятами! Я вискакую і кричу навздогін: - А талон чего не купил? Портфель закрой, кошелек потеряешь. Хлоп біжить назад, вбік Севастопольської, гаман якимсь дивом не вислизає з кишені... ------------- Пройшов місяць чи два. Я у гостях у однієї дівчини, (точніше на той момент вона була дещо більше, аніж дівчина, але це не принципово). - Стасе, я ще трохи відпочину. Ти поки що можеш доїсти салат на кухні. Йду на кухню, там стоїть миска овочевого салату. За пару годин до нас мають завітати гості, і практично все вже готове. Ну, а дівчині треба виспатись. Робота на Арт-Центр виснажує. Ось уже трохи капусти на дні миски, як зненацька - дзвінок у домофон. Підходжу, піднімаю слухавку. Одразу ж туди хтось щось нерозбірливо квакає. Дві секунди пробую щось взагалі почути, але нічого окрім вуличного шуму. -Хто? Тут же трохи надривний голос: -Почта, повторяю. Открывайте быстрее! Розуміючи, що щось тут не те - вішаю слухавку. Йду до кімнати, але дівчина вже міцно спить. Знову дзвінок у домофон. Знову "поштар". Зрештою, може це дійсно посилка, а мене дівчина не повідомила? Чи може це дійсно вимираючий вид - листоноша. Але чому тоді конкретно у нашу квартиру? Ок... Мовчки запускаю, і починаю визирати у оглядник. За півхвилини на майданчик піднімається... хлопчина. Зовнішньо виглядав доволі молодо - мав гладку шкіру без дефектів, широко розплющені коричневі очі, трохи привідкритого рота, де виднілись невеликі рівні зуби, тонкі губи, пухкі щоки, рівний ніс, помірна засмага, чорне волосся; за спиною на плечах (як, власне, і тоді) тримав доволі об'ємного рюкзака, чорний із жовтими смужками. Підходить до сусідніх дверей. Дзвонить у дзвінок. Потім ще раз. Потім ще. І ще "Ех, еще раз! Да еще раз! Да еще много-много-много-мноого раз!" А він все дзвонить. "Да еще мно-у-ого, много раз!" Нарешті йому відкривають двері і він зі злістю "Ну чего так долго, скоро наши придут, надо готовиться". Через півхвилини з тієї квартири донесеться жахливий дівчачий вереск. А ввечері туди стікатиметься "золота молодь" району. Отакої. |
![]() ![]() |
![]() |
Упрощённая версия | Сейчас: 18th July 2025 - 7:20 |
Сайт не розміщує електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням та каталогізацією посилань, що публікуються нашими користувачами. Якщо Ви є правовласником якоїсь частини опублікованого матеріалу та не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв’яжіться з нами і ми видалимо його. Файли для обміну надані користувачами сайту і адміністрація не несе відповідальності за їх вміст. |