СССР, в картинках... |
Здравствуйте Гость [ Вход | Регистрация ] | Форум в сети 7079-й день
![]() |
Шановні користувачі! Запрошуємо вас до офіційного телеграм-канала 0day Community. Тут ви зможете поспілкуватися одне з одним та дізнатися про останні новини щодо роботи ресурса, поставити запитання до адміністрації, тощо. Перейти до телеграм-канала можна відсканувавши QR-код або натиснувши на посилання: @zeroday_ua |
СССР, в картинках... |
Pash |
Пост
|
Репутация: ![]() ![]() свидетель сингулярности ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 15 019 С нами с: 28-November 08 ![]() |
|
![]() ![]() |
olex@ |
Пост
|
Репутация: ![]() ![]() Ветеран ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Модеры Сообщений: 5 666 С нами с: 9-August 06 ![]() |
Постсоветский обыватель ностальгирует по временам, в которые жил он, а не его отцы и деды. Если Ленин и Сталин были ужасными людьми, это вовсе не значит, что через полвека после их правления нужно начинать просирать все созданное под вывеской СССР. Когда разваливали совок, Ленина и Сталина не было, не было проблем, которые чаще всего озвучиваются (репрессии, голодомор, переселения). Если Украина станет ведущей мировой страной, может тогда вы начнете говорить, что надо ее переформатировать из-за Кравчука, Ющенки и Януковича? По моему логика такая же, если видите разницу, объясните. Це не зовсім так. Не існує сферичного совка у вакуумі. Я не застав ані Леніна, ані Сталіна. Але мої батьки, а тим більше їхні батьки пережили всю епоху: колективізацію, Голодомор, табори, війну. Насправді, все близько. Життя людини вклалося в існування СССР. І воно було одне. Так, в 70-80 роки не було сталінського терору. Та було інше. Я не буду говорити про дисидентський рух, я був молодий та юний і переймався іншими речами. Та не міг не відчувати брехню, затхлість, дійсно, застій, відсутність руху і свободи. Тим паче, міг порівнювати. Правда проривалася крізь стіни фальші та облуди. Тому, коли прийшла "пєрєстройка" і залізна завіса впала - все було готово. Нещодавно переглядав свої архіви: я робив книги з періодики, що були в той час. Я передплачував "Новый мир", "Юность", "Знамя", "Дзвін", "Сучасність", "Всесвіт", "Дніпро", "Світовид", "Основи". Спраглий, за пару років я прочитав все те, що інші читають все життя. Не можу сказати, що совок геть у мені загинув, я надто довго жив у Союзі. Тому я розумію ностальгію певних людей. Але називати після цього найбільшою катастрофою 20 ст. - розпад СССР - це не просто аморально, це злочинно. Саме про це пише Казарін. І в цьому різниця між СССР і Україною. Стосовно "просірать наслєдіє". Це правда. Крім об'єктивних причин, багато чого сталося через людську жадібність та політичну недбалість. Можна, звісно, звинуватити у всього перефарбовану комуністичну партію та зажерливих комсомольців. І це буде вірно. Можна закинути і народові, що не обрав Чорновола. Однак, історичний поступ саме такий. Неможливо переплигнути 90-і. І якщо Росія, завдяки ресурсам, потрапила в ситі нульові, то наші олігархи продовжували красти і розпродувати. "Янукович" - квінтесенція політичної еліти України. На жаль. Те, що відбувалося в 2004 та 2014 роках - це спроби невдоволених громадян знайти інший шлях українського розвою. Невідомо, чим завершаться ці пошуки. Може, я живу в якомусь іншому середовищі, але навколо мене багато ініціативних, діяльних, розумних людей, що змінюють країну. І я бачу ці зміни. Крім того, виросло покоління, якому, взагалі, байдуже до "вєлікой дєржави", вони не знають нічого про Маркса-Енгельса-Лєніна, їм нецікаві історії "какую страну потєрялі" тощо. Вони живуть у іншому просторі. А війна на сході і Крим - прекрасний антидот повернення в реальність. А щодо Україна - провідна світова країна.. Коли це станеться, якось до лампочки і Кравчук, і Ющенко, і Янукович. Дякуймо їм, вони були необхідним і достатнім випробовуванням для нас. Залишимо їх у минулому. Сообщение отредактировал olex@ - Aug 15 2017, 9:16 |
![]() ![]() |
![]() |
Упрощённая версия | Сейчас: 2nd August 2025 - 3:50 |
Сайт не розміщує електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням та каталогізацією посилань, що публікуються нашими користувачами. Якщо Ви є правовласником якоїсь частини опублікованого матеріалу та не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв’яжіться з нами і ми видалимо його. Файли для обміну надані користувачами сайту і адміністрація не несе відповідальності за їх вміст. |