Здравствуйте Гость [ Вход | Регистрация ] | Форум в сети 7222-й день

Шановні користувачі! Запрошуємо вас до офіційного телеграм-канала 0day Community. Тут ви зможете поспілкуватися одне з одним та дізнатися про останні новини щодо роботи ресурса, поставити запитання до адміністрації, тощо. Перейти до телеграм-канала можна відсканувавши QR-код або натиснувши на посилання: @zeroday_ua

День памяти жертв Голодомора

DoctorZlo
Nov 26 2016, 11:05

Пост #1

ultra active user

С нами с: 10-May 07

Голодомор 1932-33рр. на Луганщині. Закляття безпам'ятства.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Ответов
Vox
Nov 28 2017, 13:43

Пост #2

0day rescue

С нами с: 24-January 10

(olex@ @ Nov 28 2017, 12:47) Перейти к цитате

Ось відповідь. Класичне пересмикування, коли свобода думки входить в протиріччя з етичними нормами.

С чьими этическими нормами? Иметь собственное мнение, сформированное собственной головой на основании тех или иных фактов не входит у меня ни в какое противоречие ни с какими этическими нормами, а вот навязывание мне чужого мнения с помощью закона или давления на меня - наоборот.

Навіть не з державними інтересами. Бо тут уже потурбувалися - сепаратистські заклики караються законом.

Ага, время от времени, так ситуация сложилась, что у нас в голос много говорить нельзя, а вот напрямую работать на агрессора можно, особенно если речь идет о миллиардах, то это вообще супер.

Каталонці проголосували за незалежність. І що ми бачимо?
А шо такоє? Хіба не можна так думати?
Можна. Думай собі тихенько, мовчки. Плекай мрію про відділення, про "путінспасі". Про себе.
Їж себе зсередини. Або шукай свободи слова в іншій країні.
Гітлера підставили сіоністи. Він не хотів знищувати євреїв. Він хороший. Голокосту не було - євреїв повбивали не німці: українці, поляки, прибалти еtc., французи не пустили на свої землі, коли у тих була можливість врятуватися.
Можна так думати? Та можна, якщо ти моральний виродок. Бо за словесними викрутасами втрачається суть, вірніше, в безлічі цих фактів, навіть правдивих, в цій напівправді приховується одна гола істина - євреїв знищували, бо вони були євреями. Українців заморили голодом, бо вони були небезпечні. Надто багато, всіх до Сибіру не вивезеш.

Ну вот, прямо вот готовая программа для Министерства Правды и государственного регулирования правильного способа мышления, можно даже Фарион назначить в комитет по правильным мыслям.

Та до баранів... Я дуже ціную свободу. Так само не терплю нав'язування, не ділю світ на чорне і біле та не суджу однозначно історичні події, тим паче українські. Можливо, це утискання свободи - не висловлюватися публічно про природній характер голоду 32-33 років і заперечувати трагедію голодомору як геноциду української нації. Як "маленький українець" з селянського роду я так не вважаю, і не можу бути об'єктивним. Моя психіка недостатньо лабільна, щоб дозволити спекулювати на цьому. Мені байдуже, герой Бандера чи ні, але смерть моїх рідних від штучно створеного голоду вибиває мені ґрунт під ногами. Я не можу змиритися з законом про "три колоски", який відбирав останню надію на життя. Я не можу повірити, щоб влада була адекватною, забираючи останню жменьку зерна у голодних дітей, і не розуміла наслідків своїх дій. Отже, в неї була інша задача. А це за будь-якими визначеннями, геноцид.

Ну вот, Вы не терпите навязывания и цените свободу ровно до тех пор пока это не касается Вас, когда это касается меня, то Вы и сами не против мне навязывать и принуждать. Причем даже тогда, когда я не навязываю свою точку зрения кому-либо, а просто хочу ее обсуждать и высказывать, дискутировать о фактах.

Я бачу факти, які, як тобі видається, ламають мої шаблони.
Багато з них уже обговорювалися в цій темі.
Але за деревами треба бачити ліс.
А не обговорювати, що он той дуб - гарний і були розпорядження, в яких більшовики намагалися боротися з голодом. І що казахи теж помирали від голоду. Як наче мені легше стане, що інші теж загинули. Але то їх справа, що робити з цим фактом.

Я тоже вижу такие факты и истории слышал реальные, в том числе и от членов своей семьи, и факты эти, вместе с историями, довольно неприглядны, только это не меняет того, что нужно брать совокупность всех фактов, а не выбирать из них только те, которые нравятся.

Сообщение отредактировал Vox - Nov 28 2017, 13:43
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Сообщения в этой теме
3 Страницы   1 2 3 >

Reply to this topicStart new topic

- Упрощённая версия
Сейчас: 22nd December 2025 - 19:25
Сайт не розміщує електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням та каталогізацією посилань, що публікуються нашими користувачами. Якщо Ви є правовласником якоїсь частини опублікованого матеріалу та не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв’яжіться з нами і ми видалимо його. Файли для обміну надані користувачами сайту і адміністрація не несе відповідальності за їх вміст.