Политинформация, материалы для повышения политической грамотности |
Здравствуйте Гость [ Вход | Регистрация ] | Форум в сети 7133-й день
![]() |
Шановні користувачі! Запрошуємо вас до офіційного телеграм-канала 0day Community. Тут ви зможете поспілкуватися одне з одним та дізнатися про останні новини щодо роботи ресурса, поставити запитання до адміністрації, тощо. Перейти до телеграм-канала можна відсканувавши QR-код або натиснувши на посилання: @zeroday_ua |
Политинформация, материалы для повышения политической грамотности |
revolver |
Пост
|
Репутация: ![]() ![]() ultra active user ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: BANNED Сообщений: 33 534 С нами с: 2-June 08 ![]() |
наткнулся на интересный ролик и не подобрал на форуме тему, в которой он бы смотрелся гармонично и не затерялся бы в потоке другой информации
рискнул создать новую тему, для которой подойдут многие материалы, которые сейчас выпадают из списка актуальных топиков рекомендую » Нажмите, чтобы показать спойлер - нажмите опять, чтобы скрыть... « !ПРЯЧЬТЕ ВСЕ ВИДЕО С YOUTUBE ПОД СПОЙЛЕР! Сообщение отредактировал olex@ - Nov 30 2019, 13:22 |
![]() ![]() |
olex@ |
Пост
|
Репутация: ![]() ![]() Ветеран ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Модеры Сообщений: 5 666 С нами с: 9-August 06 ![]() |
Сравнивать несравнимое очень трудно. Да, конечно, для классической истории в европейском контексте Карамзин сделал гораздо больше. Грушевский - лидер провинциального уровня, практически не признанный в мире, но польза для Украины - несомненна. Как и все провинциальные националисты (без обид, термины употреблены в их нейтральном значении), которые преувеличивают значение местных достижений. На мировом уровне - все это остается незаметным и непринципиальным и история Украины, как независимой страны, начинается с 1991 года. А все, что до этой даты звучит так: в составе России и СССР ![]() Да молодец Мазепа - реально много пользы принес Российской империи в качестве провинциального руководителя. А потом предал свою страну. Или он не пользовался как гражданин всеми благами Российской империи? Это из серии - античная Греция оккупировала Крым ![]() Мені важко вести з тобою дискусію, оскільки ти російськоцентричний, а я україноцентричний, притому, що ми з одного покоління. І ця світоглядна різниця не дозволяє тобі бачити те, що бачу я, хоча я прекрасно розумію тебе і твої аргументи. Та крім Карамзіна, я прочитав досить багато книг інших українських істориків, крім Грушевського, а стосовно тебе - я не певен. Йдеться не про те, що я провінційний націоналіст і щось там гіперболізую. Якщо тобі нецікава історія своєї країни і ти береш за початок її існування 91 рік, то це не означає, що так думає весь світ. Ірландія теж відносно недавно отримала свою незалежність, але про її боротьбу відомо. Якщо ж ми говоримо про Мазепу, то варто говорити про знищення самостійності гетьманської України і відчайдушні спроби очільників відстояти її. Російська імперія - не його країна. З таким же успіхом Польща теж може претендувати на Мазепу. І останнє. Ти не зрозумів про окупанта. Мав на увазі події 18-20х років, коли була створена УНР. Саме більшовицька Росія знищила державність України, так само, як і Грузії та інших республік, що постали на руїнах російської імперії. Саме, як окупант, уже тоді СССР прийшов на терени Західної України і поводив себе відповідно. А якщо говорити про колонізацію південних земель, то почитай "Історію запорізьких козаків" Дмитра Яворницького. Про Хаджибей, думаю, теж варто оновити знання. Протоукри протоукрами, але здоровий глузд не завадить. Сообщение отредактировал olex@ - Jun 5 2018, 16:57 |
![]() ![]() |
![]() |
Упрощённая версия | Сейчас: 24th September 2025 - 16:28 |
Сайт не розміщує електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням та каталогізацією посилань, що публікуються нашими користувачами. Якщо Ви є правовласником якоїсь частини опублікованого матеріалу та не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв’яжіться з нами і ми видалимо його. Файли для обміну надані користувачами сайту і адміністрація не несе відповідальності за їх вміст. |