СССР, в картинках... |
Здравствуйте Гость [ Вход | Регистрация ] | Форум в сети 7084-й день
![]() |
Шановні користувачі! Запрошуємо вас до офіційного телеграм-канала 0day Community. Тут ви зможете поспілкуватися одне з одним та дізнатися про останні новини щодо роботи ресурса, поставити запитання до адміністрації, тощо. Перейти до телеграм-канала можна відсканувавши QR-код або натиснувши на посилання: @zeroday_ua |
СССР, в картинках... |
Pash |
Пост
|
Репутация: ![]() ![]() свидетель сингулярности ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 15 019 С нами с: 28-November 08 ![]() |
|
![]() ![]() |
Суничка |
Пост
|
Репутация: ![]() ![]() Ethereal Dream ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 12 131 С нами с: 30-June 09 ![]() |
Ні, ну в такому сенсі я теж була щасливою савєцкою дитиною
![]() Наприклад, стрибаючи у відходящий потяг, встигла стати октябрьонком. В мене в грудях стискало від гордощів, що мене прийняли в цю організацію в першій десятці з класу. Урочистий захід проводився в палаці Лєніна (чи як він там називався?), сучасному "Українському домі". В мене навіть фото лишилося. Коли я дивилась "В лучах солнца", на одному моменті аж розчулилась від ностальгії, настільки там були схожі кадри прийому дітей до північно-корейського аналогу "октябрят". Щасливий момент, щасливе дитинство! Спасибі партії за це, слава октябрю! ![]() А яка була відповідальність, не те що зараз з цими реформами! Зовсім розбестили дітей. Буквально через тиждень потому подружка в школі зачепила мене рукою і в мене з прекрасної модельної брунатної сукні злетіла зірка з маленьким Іллічом (прошу зазначити, дуже бажану - мама дістала мені пластикову зірку, а не залізну, і це було неймовірно круто). Вчитель музики побачив мене без зірки и поставив 2, і при всьому класі відчитав мене за відсутність свідомості. Ще були прекрасні дрібнички. Батько моєї однокласниці їздив у відрядженні в Ригу, моя мама попросила його привезти чорний шкільний фартух із тонкої тканини. Як я раділа, тримаючи в руках цей легкий, мов серпанок, шматочок тканини. А потім був малиновий "пєтушок", "дутіки", які мама десь дістала десь для мене. Хіба сучасні українські діти можуть такому радіти? Звісно ні! Бо ці Порошенко із Гройсманом, як справжні дементори, висмоктали своїми реформами всю радість у дітей. Хіба діти можуть радіти жуйці "Турбо" чи "Лав із"? Ні, і ще раз ні! А книги! Не те що зараз - бери і купляй. Мій дід, скориставшись службовим станом, зміг по блату замовити для мене 8 томів Майн Рида, Анну і Сержа Голон і ще багато прекрасних книжок "на виріст". Спасібо дєду за Анжеліку! Звісно, я жила у великому прекрасному місті, в люблячому оточенні, із маленькими і великими дитячими радощами. ________________________ Дуже раджу почитати "Вбивство п'яної піонерки". Це буквальна замальовка СРСР в самому розквіті. Жаль, що автор помер, не дочекавшись публікації цієї прекрасної наївної книжки. |
![]() ![]() |
![]() |
Упрощённая версия | Сейчас: 6th August 2025 - 23:51 |
Сайт не розміщує електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням та каталогізацією посилань, що публікуються нашими користувачами. Якщо Ви є правовласником якоїсь частини опублікованого матеріалу та не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв’яжіться з нами і ми видалимо його. Файли для обміну надані користувачами сайту і адміністрація не несе відповідальності за їх вміст. |