ОУН УПА, пару слів |
Здравствуйте Гость [ Вход | Регистрация ] | Форум в сети 7030-й день
![]() |
Шановні користувачі! Запрошуємо вас до офіційного телеграм-канала 0day Community. Тут ви зможете поспілкуватися одне з одним та дізнатися про останні новини щодо роботи ресурса, поставити запитання до адміністрації, тощо. Перейти до телеграм-канала можна відсканувавши QR-код або натиснувши на посилання: @zeroday_ua |
ОУН УПА, пару слів |
Pavlo_Taiko |
Пост
|
Репутация: ![]() ![]() Старожил ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 4 640 С нами с: 25-October 12 ![]() |
|
![]() ![]() |
Суничка |
Пост
|
Репутация: ![]() ![]() Ethereal Dream ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 12 131 С нами с: 30-June 09 ![]() |
Раз уж зашла речь о бандеровцах, то вкратце так, Ігор Савчук:
На Нюренбергському трибуналі ОУН/УПА були визнані національно визвольним рухом, які не здійснювали військові злочини. Офіційно. Будь-яка заява проти Бандери, ОУН/УПА - це кремлівська пропаганда, що протирічить матеріалам міжнародного трибуналу. Найбільш важкий час війни - листопад 1941 року. Після поразки радянських військ під Вязьмою німці продовжували наступ на Москву, а радянський уряд був евакуйований до Куйбишева. У цей час бійці батальйонів Натхігаль та Роланд, які дізналися про арешт Бандера та його товаришів, відмовилися виконувати накази німецького командування, а головне управління безпеки рейху почало смертельну війну проти бандерівців, які, без сумніву, готували бунт. Інший документ - доповідь СД про події в Україні від 23 жовтня 1942 р. Німці знаходяться на підступах до Сталінграда, нацистські прапори пролітають над обома вершинами Ельбрусу, а Головне управління безпеки рейху отримує таємну доповідь. Організація Бандери знаходиться в явно ворожій позиції щодо Німеччини і вживає всіх заходів, в тому числі збройної боротьби, для відновлення незалежності України. Таким чином, обвинувачення Бандера та бандерівців ОУН у співпраці з нацистами - це те саме спроба переглянути результати Нюрнберзького процесу. Источник |
iamnumber1 |
Пост
|
Репутация: ![]() ![]() ласков как май ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: BANNED Сообщений: 5 631 С нами с: 7-May 08 ![]() |
|
Суничка |
Пост
|
Репутация: ![]() ![]() Ethereal Dream ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 12 131 С нами с: 30-June 09 ![]() |
простите, что? очередная фантазия на тему "весьмирснами" Вы хотите придраться к формулировке копи-пасты? Я там ссылку внизу оставила для тех, кого может не устроить интерпретация (краткий пересказ, понимание) автора поста в ФБ. И при чем тут фантазии на тему "весьмирснами"? Тут зашла дискуссия о "бандеровцах", и я предоставила материалы, которые почему-то не признают украинские организации того времени пособниками нацистского режима, вопреки утверждениям рашистов. |
revolver |
Пост
|
Репутация: ![]() ![]() ultra active user ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: BANNED Сообщений: 33 534 С нами с: 2-June 08 ![]() |
Вы хотите придраться к формулировке копи-пасты? мы хотим изучить материалы о нанесённом уроне немцам со стороны борцов за свободуТут зашла дискуссия о "бандеровцах", и я предоставила материалы отлично, вы спец по материалам; давайте вместе изучим вклад ОУН/УПА в победу над фашизмом |
Суничка |
Пост
|
мы хотим изучить материалы о нанесённом уроне немцам со стороны борцов за свободуотлично, вы спец по материалам; давайте вместе изучим вклад ОУН/УПА в победу над фашизмом Изучай, и я нигде не писала, что являюсь спецом по документам. Если это верно, то нюрнбергский трибунал действительно никиго не осуждал, а вот суд СССР вполне. Интересно. Там выше по моей ссылке есть про ОУН и Бандеру. Жаль, не знаю немецкий, чтобы понять, что там написано. УРА, товарищи! Зачем это постить? Во всех частях союза, побывших в оккупации были те, кто был готов упасть в объятья, хоть к гитлеру, хоть к дьяволу от "любви" к советам. |
tamagochy |
Пост
|
Репутация: ![]() ![]() Старожил ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 2 507 С нами с: 29-November 06 ![]() |
Интересно. Там выше по моей ссылке есть про ОУН и Бандеру. Жаль, не знаю немецкий, чтобы понять, что там написано. Я все не читал, но ОУН,УПА и Бандера с Шухевичем, рассматривались как коллаборационисты и в свете этих рассмотрений всплыло как все было на самом деле и что они хотели получить самостоятельную Украину. Но это никак не снимает ответственности за коллаборационизм. Именно поэтому их советская власть преследовала до 54 года если не ошибаюсь. |
![]() ![]() |
![]() |
Упрощённая версия | Сейчас: 14th June 2025 - 3:49 |
Сайт не розміщує електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням та каталогізацією посилань, що публікуються нашими користувачами. Якщо Ви є правовласником якоїсь частини опублікованого матеріалу та не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв’яжіться з нами і ми видалимо його. Файли для обміну надані користувачами сайту і адміністрація не несе відповідальності за їх вміст. |