Здравствуйте Гость [ Вход | Регистрация ] | Форум в сети 7069-й день

Шановні користувачі! Запрошуємо вас до офіційного телеграм-канала 0day Community. Тут ви зможете поспілкуватися одне з одним та дізнатися про останні новини щодо роботи ресурса, поставити запитання до адміністрації, тощо. Перейти до телеграм-канала можна відсканувавши QR-код або натиснувши на посилання: @zeroday_ua

Быдло и церковь, религия, Церковь и быдло

Greeder
Jan 1 2015, 0:00

Пост #1

8==Э

С нами с: 23-June 07

(Rut @ Dec 31 2014, 23:43) Перейти к цитате

Гридя ты по моему забыл минус толяну влупить gy.gif

Исправил. crazy.gif
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Ответов
olex@
Nov 27 2018, 15:55

Пост #2

Ветеран

С нами с: 9-August 06

(Tolkne @ Nov 27 2018, 15:31) Перейти к цитате

Русская Православная Церковь, а не "российская Церковь".

Я попросил один раз, чтобы написать на том языке. то что я привык читать - на русском диалекте. И больше не просил у тебя, вот и все!
И ты не принес ни одного извинения, за то, что написал, что я "лижу пятки московскими попами".

Я відповів про мову.
Я пишу тією мовою, якою спілкуюся, якою володію досконало і якою можу висловлювати свою думку чітко і ясно.
Цитати, здебільшого, я беру в оригіналі. Так мені зручніше і так я звик.
Твоє прохання я зрозумів, але відповідаю запереченням.

"Русского диалекту" не існує - є російська мова і діалекти російської мови.

Вибачатися перед тобою - не бачу причин. Ти не відповів ні на жодне моє питання.
Навіть зараз ти перевів розмову на мову спілкування і доколупався до назви церкви. Я назвав її російською, бо так і є. Вона російська. Я не використовую цю назву в офіційних документах, а обговорюю питання її права надавати українській церкві автокефалію. Якби я виступав на Синоді чи Соборі, звісно, я був би дуже прискіпливий у назвах. У звичайній дискусії я можу використовувати спрощену назву, адже ти розумієш, про яку церкву йдеться.

Але повернімося до п'яток. Ще раз - я можу вибачитися перед тобою за умови, якщо ти самостійно проаналізуєш дії РПЦ від початку самовільної її автокефалії і загарбання константинопольської ставропігії у свою власність. Коли визнаєш, що останні роки існування РПЦ - це тісна співпраця з владою Кремля і обслуговування інтересів російської верхівки, а не російських віруючих. Що багатства, автівки, яхти, палаци тощо владик - це величезний гріх, а участь у війні проти власного народу - поза всіма заповідями.
Якщо РПЦ отримало автокефалію і це було добре, то і томос для віруючих об'єднаної православної церкви в Україні - це також добре.
Якби твоя РПЦ ще в 90-х роках зрозуміла, що не варто силою утримувати український народ, а дати йому право самостійно правити "у своїй сторонці", то я би співав осанну російському патріарху. І не ображав би тебе жодним словом.
Кому стало би гірше від нової помісної церкви?

Сообщение отредактировал olex@ - Nov 27 2018, 16:47
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Сообщения в этой теме
48 Страницы   1 2 3 > » 

Reply to this topicStart new topic

- Упрощённая версия
Сейчас: 23rd July 2025 - 0:47
Сайт не розміщує електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням та каталогізацією посилань, що публікуються нашими користувачами. Якщо Ви є правовласником якоїсь частини опублікованого матеріалу та не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв’яжіться з нами і ми видалимо його. Файли для обміну надані користувачами сайту і адміністрація не несе відповідальності за їх вміст.