Немного простыни по поводу цены на комплектующие у нас

» Нажмите, чтобы показать спойлер - нажмите опять, чтобы скрыть... «
Alex Bakkalinskiy для KYIV CYCLING: ШОСЕ для ВСIХ
24 июля в 11:00
UPD. Практика камєнтів показує, що пародія на "правєдний гнєв" - не працює. Хто сприймає буквально, а хто - мимо суті проскакує. Буду скучен, буду краток:
(1) ексклюзивний дистрибьютор Шимано - Пауль Ланге Україна встановлює набагато вищі націнки на компоненти, ніж на інших ринках;
(2) з осіні 2018 легальна закупка компонентів Шимано на міжнародному ринку заблокована для українців - домовленностями з магазинами, які продиктувало Шимано (ні разу не за сприяння таких, як ПЛУ - вони не хочуть чесно конкурувати із закордонними магазинами, які ведуть бізнес краще). Якби я жив в Узбекстані чи Уганді - я міг би вільно купувати, наприклад, в британських магазинах (там же не розвелось своїх ПЛУ-бізнесменів?)
Практичний приклад: найбільш ходові компоненти на ринку ЄС (скажімо, масово продається із знижками вся 7000-ка) я міг би придбати за еквівалент 50% роздрібної української ціни; якщо я розтаможу за законом і додам 20% мита та 5% на доставку, поправку на відсутність безпосереднього сервісу - все одно це 75% витрат у порівнянні із локальною покупкою. Я вважаю закриття міжнародного ринку для українців - недобросовісним бізнесом ПЛУ та Шимано. Приходять люди і починають розказувати "та це норм, добре, давайте ще, ми тільки кріпчаєм від цього + а вот Венесуєлє + єто всьо Зілєнській". Представник місцевого бізнесу додав корисне - це треба називати не "бл***ка дискримінація", "образа клієнтів" та "недобросовісний бізнес" - а мудрим словом "геотаргетинг" 🤬 (ну тут я розумію - дії ПЛУ цим гравцям вигідні - щоб ізолювати наш ринок залізною завісою і загнати в кам'яний вік або хоча б совок).
UPD. За напис на Молоті Гніву - подяка Berezovoy Yuriy. Який написав перший корисний комєнт, 90-тий по порядку :-)
Добре, що факел суспільного гніву проти Башенко не затухає 🔥🔥🔥. Але таки хочу нагадати, він - не єдиний пронира, що сів на грошові потоки через велосипедистів та звісив собі ножки. Є також інші, що обмежують розвиток велоруху - заради своїх кишенькових інтересів 😎. Наприклад, коли люди їздять на поганеньких вєлах - вони не відчувають повного задоволення від їздування, і залишаються парковими катальцями (сам таким був, поки не взяв нормального коня). Але в нас тут є #оборзєвші_монополісти, які сильно обмежують доступ до спорядження для багатьох катальців. Ткну пальцем в Paul Lange Ukraine - які підмяли під себе постачання компонентів Шимано в Україну; доступ до "білого" міжнародного ринку - інтернет-магазинів - заблокували закулісними договорняками. Ні для кого не секрет, що вартість Шимановських компонентів на українському ринку на 40-70% вища, ніж на ринку ЄС. Можна казати про ПДВ, сплачене державі на митниці, але це пояснює 20% різниці; можна казати про менший об'єм ринку та меншу націнку у інтернет-магазинів, але це пояснює 5% різниці. Однозначно 15%-45% рітейлової вартості в Україні - це недобросовісний бізнес; люди, які заробляють цей бонус, - не привносять нічого ні в розробку, ні в виробництво товарів. Ніхто не хоче вдарити #молотом_суспільного_гніву по #оборзєвші_монополісти? Вимагати відкритої конкуренції імпортерів та відкритого міжнародного ринку. Якшо будуть закиди про #ніщєбродство всяких #шашличників- це обговорюйте з колишнім Президентом ФВСУ - він зрозуміє ;-). Тут мова про #ринок_рівних_можливостей_заради_розвитку. (Прим. для модератора - знаю шо тєма старіша ніж світ, але накинув же годно? 🔥)
UPD. П Р Е Д С Т А В Н И К А М___В Е Л О Б І З Н Е С У. Коли приходите в камєнти, назовіть - яку компанію представляєте. Анонімність і закритість тут не вітається 🧐