Віртуальна резервна копія windows, софт і шляхи реалізації, порадьте будьласка щось максимально просте |
Здравствуйте Гость [ Вход | Регистрация ] | Форум в сети 6899-й день
Шановні користувачі! Запрошуємо вас до офіційного телеграм-канала 0day Community. Тут ви зможете поспілкуватися одне з одним та дізнатися про останні новини щодо роботи ресурса, поставити запитання до адміністрації, тощо. Перейти до телеграм-канала можна відсканувавши QR-код або натиснувши на посилання: @zeroday_ua |
Віртуальна резервна копія windows, софт і шляхи реалізації, порадьте будьласка щось максимально просте |
nedolyga1 |
May 8 2024, 17:51
Пост
|
Репутация: 143 Cтаршой Группа: Пользователи Сообщений: 826 С нами с: 28-June 09 |
Всім привіт
Таке діло : на ноуті win 10, котрий юзаю для роботи і трохи переживаю що все в 1 екземплярі і що залізо не вічне, та і ноут можна втратити. Бекапи всього роблю потроху, але хочеться спробувати щось глобальніше. Є ще 1 комп без діла, з'явилась ідея: на нього поставити якусь ОС, зі свого ноута зробити образ, підняти цю резервну копію, щоб можна було скористатись колись, про всяк випадок. Може ще територіально їх рознести у просторі... Порадьте будьласка : 1) ОС, котру поставити на чистий пк ? 2) софт котрим зробити образ свого ноута? 3) софт котрим запустити цей образ? Додатково цікаво, як розвиток ідеї: 4) як зробити доступ ззовні краще і безпечніше? rdp, білий ір, прикрутити якось сертифікат чи є щось краще ? 5) можливо якось можна зробити процедуру наступного оновлення (синхронізації) вже існуючого віртуального образу з системою, котра продовжує своє життя на ноуті, хоча б в ручну ? По роботі мені робили proxmox і win server на ній, проте такий варіант точно не для мене зараз, треба щось значно простіше Лінуксу, нехай повільніше працює, не так важливо, це ж для бекапу все таки. Щось таке, що реально налаштувати самому по мануалу, без ретельного вивчення мат частини чи/та залучення людей, котрі цим заробляють Зарані дякую за відповідь ! Сообщение отредактировал nedolyga1 - May 8 2024, 17:51 |
GINic |
May 13 2024, 11:15
Пост
|
Репутация: 67 Cтаршой Группа: Пользователи Сообщений: 620 С нами с: 5-April 06 |
на сьогодні сама, мабуть, залізобетонна схема - віртуальна машина десь в еуропці. бо і в нас, і в країнах, які не далеко від рашки, стрьомно.
купуєш дисковий простір, ставиш собі туди вінду і проги, які потрібно, працюєш будь-коли, будь-де, де є доступ до інтернету. і ніякого головного болю. працювати можна з будь-чого, хоч з мобільного телефона. для себе я відкрив планшет. думав, вони потрібні тільки кіно з ютубчика дивитися. а виявилося, якщо підійти з розумом, то робоча тема. беремо планшет андроідний (мажори і айпед який), купуємо до нього чохол з блютузною клавіатурою. використовуючи РДП-клієнт і енідеск клієнт я можу попрацювати як з нашою ВПСкою, так і з клієнтськими, так само якійсь бухгалтерші натиснути кнопку ОК. планшет і місця займає набагато менше, і працює на батарейці набагато довше ноута. для тимчасово віддалено попрацювати - саме те. з ГіперВ не працював. але якщо там можна підключати зовнішні ісошники, то, я думаю, можна і веамовські образи розвернути. робимо ісошник з веамовським бекапом. в гіпері підключаємо два СД-приводи - один ісо з рекавері медіа, другий з ісо веамовського бекапа. завантажуєм веамрекаверімедіа ісошник з першого привода і кажеш розвернути систему з образу, що знаходяться в форматі ісо в другому приводі. |
Упрощённая версия | Сейчас: 3rd February 2025 - 10:12 |
Сайт не розміщує електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням та каталогізацією посилань, що публікуються нашими користувачами. Якщо Ви є правовласником якоїсь частини опублікованого матеріалу та не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв’яжіться з нами і ми видалимо його. Файли для обміну надані користувачами сайту і адміністрація не несе відповідальності за їх вміст. |