ИБП для роутера, вопрос для электрошарящих )) |
Здравствуйте Гость [ Вход | Регистрация ] | Форум в сети 6982-й день
![]() |
Шановні користувачі! Запрошуємо вас до офіційного телеграм-канала 0day Community. Тут ви зможете поспілкуватися одне з одним та дізнатися про останні новини щодо роботи ресурса, поставити запитання до адміністрації, тощо. Перейти до телеграм-канала можна відсканувавши QR-код або натиснувши на посилання: @zeroday_ua |
ИБП для роутера, вопрос для электрошарящих )) |
Balamut74 |
![]()
Пост
|
Репутация: ![]() ![]() Юный падаван ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 6 357 С нами с: 9-February 09 ![]() |
Здравствуйте, камрады!
А помогите пожалуйста информацией, кто разбирается в электронике, что пошло не так? Приобрел у камрада с нашего форума девайс вот из этой темы. Фото девайса поближе: » Нажмите, чтобы показать спойлер - нажмите опять, чтобы скрыть... « Батарейку взял да и подключил свою, вот такую офигенную: » Нажмите, чтобы показать спойлер - нажмите опять, чтобы скрыть... « На выходных свет не отключали, я это всё подключил к роутеру, закинул на шкаф да и забыл. Вторник, сегодня, свет тю-тю, ну я довольный бесшовным переключением ИБП лежу, балдею, мечтаю об обещанных долгих часах с интернетом. И спустя 1 ч 15 мин - фсьо, потух роутер. Получается батарея два дня Попробовал стартонуть с кнопочки на ИБП - запустился роутер но тотчас же погас. Подкинул батарейку продавца - запустилось, заработало, но тут через 15 минут дали свет, так что экспериментировать дальше в темноте не довелось. Вот батарейка камрада tarantul-x2: » Нажмите, чтобы показать спойлер - нажмите опять, чтобы скрыть... « Что я смог померять тестером - так это что на обеих батареях около 13В (более точно с аналоговым не стал страдать с измерениями) ![]() Как мне показалось, при подключении черной батареи загорается желтый светодиод, что говорит о зарядке, но вскоре тухнет (наверное заряжена). При подключении моей, модной и патужной - светодиод не горит. Очень жду помощи знатоков, что происходит и как с этим бороццо! Почему решил задать вопрос здесь? Возможно продавец так же "силен" в электрике, как и я, потому что четкого ответа на свои вопросы я не получил. Претензий пока не имею, буду тестировать с его батарейкой, скорее всего дело в Заранее благодарю за ответы! |
![]() ![]() |
nedolyga1 |
Пост
|
Репутация: ![]() ![]() Cтаршой ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 839 С нами с: 28-June 09 ![]() |
1) Зніміть клему з акб, напругу на бж викрутіть на 13.6, перевіряти звісно тестером на клемах;
2) Почепіть клему на акб, прослідкуйте щоб він був підключений на 2й канал, той що 0,5А 3) лишіть на 14 годин заряджатись 4) Після цього - візьміть якесь навантаження щоб ви знали що кіко воно споживає, скажімо це буде 1А, лампочку наприклад чи щось типу, якщо нема, то і роутер піде, але буде не так точно... По надписам на комплектному блоці обраного девайсу тільки не треба вимірювати, це занадто не точно. 5) Вимикаємо від 220, Чіпляємо навантаження, засікаємо час, поглядуємо на напругу на видачі... 6) Як тільки напруга опуститься до діапазону 11-10.8 вольт - зупиняємо таймер. (Так енергію він ще якусь віддає на цих значеннях, але ваш споживач почне крутити носом від живлення нижче 11,5 - 11 вольт, про шкоду для акума мовчу, то вже таке). 7) Якщо навантаження було 1А, а протримало 2 години - значить залишкова ємність... 2Аг із 7ми заводських... Значення будуть інакші - перемножите, принцип зрозумілий. 8) Саме важливе місце - рушимо ілюзії, розуміємо що акб свинцевий це витратник і відпрацював ресурс, його можна здати на АТЛ по 3.5 грн за аг, коли будете проїздити повз. 9) Приймаємо рішення що робити далі, варіанти: а)купити новий agm чи gel акб у вашого колеги з улюбеного форуму ![]() б) вкластись грошима все таки у літій...В ідеалі міні упс для роутера, той що на 18650 йде... Ціна буде як на 2 шт таких акб... але відразу... Доречі теж є у цього самого колеги з цього самого чудового форуму ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Упрощённая версия | Сейчас: 26th April 2025 - 18:00 |
Сайт не розміщує електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням та каталогізацією посилань, що публікуються нашими користувачами. Якщо Ви є правовласником якоїсь частини опублікованого матеріалу та не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв’яжіться з нами і ми видалимо його. Файли для обміну надані користувачами сайту і адміністрація не несе відповідальності за їх вміст. |