Здравствуйте Гость [ Вход | Регистрация ] | Форум в сети 7181-й день

Шановні користувачі! Запрошуємо вас до офіційного телеграм-канала 0day Community. Тут ви зможете поспілкуватися одне з одним та дізнатися про останні новини щодо роботи ресурса, поставити запитання до адміністрації, тощо. Перейти до телеграм-канала можна відсканувавши QR-код або натиснувши на посилання: @zeroday_ua

9 мая. Ещё праздник?, Забудем ли мы своё прошлое?

Palanteer
Jul 7 2008, 14:47

Пост #1

Постоялец

С нами с: 16-March 06

Я патріот України. Ось так відкрито і легко можна сказати ці слова.

Я вважаю УПА героями, що воювали за свою, західну, Україну. Воювали тяжко намагаючись відбити її. Воювали з надією на незалежність. І ця незалежність західній Україні притаманна! Contra spem spero — тільки так і не як інакше можна сказати про їхню війну. Вони програли, але західна частина України, як ми бачимо зараз, через 60 років після закінчення війни, більше цінує і бориться за наші цінності ніж за цінності нав'язані Росією.
Дуже легко сказати, що УПА — не герої перемоги. Але дивлячись що називати "перемогою". Уявіть на хвилину Що було б якби подібні загони утворювалися на всій території України, того часу. Зараз би ми залежали б так від Росії як залежимо нині? Якби за цінності українського побуту боролися на всій Україні ми були б вже як Польща, а можливо і попереду в нас можливостей більше. Але утримує нас якір у вигляді про-російських настроїв.

Так, УПА герої, якщо і не всієї України то західною частини точно. І їх там поважають. Давайте на цьому поставимо крапку. Оскільки ніякі історичні факти вже не вплинуть на ветеранів, їх скоро не стане. Вони старенькі немічні люди. Люди, а не машини, що не мають емоцій. І саме через свою людяність вони бачили один-одного по різні сторони барикад. Червона армія складалася з людей і як я вже писав — вони герої, що заслуговують пам'яті та забезпеченої старості. А командири, що пускали війська не думаючи, та підривали мости (яким треба бути стратегом щоб таке робити, ай-я-яй...) ганьба, не всім командирам, а поганим, не буду вподоблюватися всім та гребти всіх одним гребнем. УПА також герої бо показали людям "борітеся, поборите!" і у цьому їх перемога.

Німецькі воїни також були людьми, що мали вдома сім'ї, а тому не поводили себе як наші, тобто радянські, партизани, що могли вирізати село якщо там допомагали німцям, або відмовлялися допомогти продовольче. Багато є свідчень їх людяного поводження з українцями! Бо хтось тільки і може, що згадати табори та Бабин Яр. А я можу навести приклади з вуст старожил які приймали німців у себе в хаті. І для мене це буде значити більше ніж історія написана у книзі. З часів Стародавнього Риму перевелися історики. Перевелися у той період коли стало зрозуміло, що за "правильно" написану "історію" платять більше!

Ось так. Війна була війною. Тяжкою, так давайте не розпалювати її знову, а просто віддавати данину кожен своїм ідеям та військам.

2 Blick
Я вважаю, що патріот — це людина яка прославляє життя у своїй країні та її культуру у Світі, але далеко на та, що рік життя витратила на армію. Ти так вважаєш щоб самому себе вихваляти над тими хто не служив, а це погана риса. Достатньо того що називаєш себе патріотом, для більшості людей саме це слово огидне... Нажаль
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Ответов
Pavlo_Taiko
Apr 26 2015, 18:32

Пост #2

Старожил

С нами с: 25-October 12

Open in new window

В этой картинке прекрасно все.
От Сербского флага вместо российского, до немца с гранатой защищающего ветеранов..
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

Сообщения в этой теме
29 Страницы   1 2 3 > » 

Reply to this topicStart new topic

- Упрощённая версия
Сейчас: 12th November 2025 - 4:41
Сайт не розміщує електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням та каталогізацією посилань, що публікуються нашими користувачами. Якщо Ви є правовласником якоїсь частини опублікованого матеріалу та не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв’яжіться з нами і ми видалимо його. Файли для обміну надані користувачами сайту і адміністрація не несе відповідальності за їх вміст.