Здравствуйте Гость [ Вход | Регистрация ] | Форум в сети 6897-й день

Новорічний Фріліч на трекері активовано!
Шановні користувачі! Запрошуємо вас до офіційного телеграм-канала 0day Community. Тут ви зможете поспілкуватися одне з одним та дізнатися про останні новини щодо роботи ресурса, поставити запитання до адміністрації, тощо. Перейти до телеграм-канала можна відсканувавши QR-код або натиснувши на посилання: @zeroday_ua

Моя рідна мова / Мой родной язык

Яка мова для вас рідна / Какой язык для вас родной?
Я спілкуюсь с батьками / Я разговариваю с родителями:
українською / на украинском [ 465 ] ** [42.43%]
російською / на русском [ 612 ] ** [55.84%]
others / іншою / на ином [ 19 ] ** [1.73%]
Я спілкуюся у сім'ї / Я разговариваю в семье
українською / на украинском [ 365 ] ** [33.30%]
російською / на русском [ 540 ] ** [49.27%]
others / іншою / на ином [ 9 ] ** [0.82%]
-- не в шлюбі / не в браке [ 182 ] ** [16.61%]
Всего голосов: 2192
Гости не имеют права голосовать 
Суничка
Jul 27 2017, 14:02

Пост #41

Ethereal Dream

С нами с: 30-June 09

(bambu4a @ Jul 27 2017, 14:53) Перейти к цитате

А если чего не понял - то вы, западенцы, со своим желанием заставить всю Украину говорить на украинском только усугубляете раскол страны. Не нравится русский? Так игнорируй мою писанину. Дык нет жеж - везде со своим уставом, забывая о том, что в чужом монастыре свои уставы.

Усугубляют раскол страны деление на западенцев и не западенцев. Кроме того, что-то когда я бываю во Львове никто меня не заставляет говорить на украинском. А ты в Киеве таких нашел. И что за устав такой в "чужом монастыре"? Ты его написал? Почему это для жителей других городов столица своей же страны "чужой монастырь"? Они такие же граждане Украины, как и ты.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
bambu4a
Jul 27 2017, 14:07

Пост #42

ultra active user

С нами с: 30-April 08

(Суничка @ Jul 27 2017, 15:02) Перейти к цитате

Усугубляют раскол страны деление на западенцев и не западенцев. Кроме того, что-то когда я бываю во Львове никто меня не заставляет говорить на украинском. А ты в Киеве таких нашел. И что за устав такой в "чужом монастыре"? Ты его написал? Почему это для жителей других городов столица своей же страны "чужой монастырь"? Они такие же граждане Украины, как и ты.

Ещё одна не могущая пройти мимо без того, чтобы не всунуть своя пятачок smile.gif

Ок.

Дело было 15-м году. Стою на платформе пригородной электрички. Общаюсь с сотрудником. Подходит два дебила, иначе не назову. Не здраьте, ни досвилдания, сразу же - а чього це ви не украинською мовою размовляете? Сразу же получили в бубен. Один от меня, второй от моего сотрудника.

Если кто-то считает, что я не прав - может идти в понятном направлении hi.gif
+Quote Post
olex@
Jul 27 2017, 14:30

Пост #43

Ветеран

С нами с: 9-August 06

(bambu4a @ Jul 27 2017, 15:07) Перейти к цитате

Дело было 15-м году. Стою на платформе пригородной электрички. Общаюсь с сотрудником. Подходит два дебила, иначе не назову. Не здраьте, ни досвилдания, сразу же - а чього це ви не украинською мовою размовляете? Сразу же получили в бубен. Один от меня, второй от моего сотрудника.

Варіант типу - Дядя, закуріть нє найдєтся?
+Quote Post
bambu4a
Jul 27 2017, 14:32

Пост #44

ultra active user

(olex@ @ Jul 27 2017, 15:30) Перейти к цитате

Варіант типу - Дядя, закуріть нє найдєтся?

В общих чертах.
+Quote Post
ne4ubo
Jul 27 2017, 14:32

Пост #45

Старожил

С нами с: 27-June 09

(bambu4a @ Jul 27 2017, 15:07) Перейти к цитате

а чього це ви не украинською мовою размовляете? Сразу же получили в бубен. Один от меня, второй от моего сотрудника.

Если кто-то считает, что я не прав - может идти в понятном направлении hi.gif

ми вважаємо що твоя фантазія не дуже переконлива smile.gif
+Quote Post
Суничка
Jul 27 2017, 14:34

Пост #46

Ethereal Dream

С нами с: 30-June 09

Дуже влучний пост Андрія Бондара:

» Нажмите, чтобы показать спойлер - нажмите опять, чтобы скрыть... «
+Quote Post
olex@
Jul 27 2017, 15:46

Пост #47

Ветеран

(Суничка @ Jul 27 2017, 15:34) Перейти к цитате

Дуже влучний пост Андрія Бондара:

Може, я постарів bad.gif
але я не зовсім згодний з автором.
Ми живемо в 21 ст. Це вік інформації та інформаційних технологій.
Постіндустріальна ера завершилася.
Як і жонглювання терміном - націоналізм. Практично два століття Європу лихоманило націоналізмом.
(На жаль, з огляду на "велике переселення народів" з Азії, Африки, Східної Європи проблем не поменшало.
Та вони вже геть іншого роду.)
Для мене, в ідеалі, український патріот - це людина світу, не обмежена містечковістю. Безумовно, вона має знати українську мову і українську культуру, але так само і англійську, німецьку, французьку...
Ніхто не скаже, що якщо я прекрасно говорю англійською, то я вже англійський націоналіст.
Правда?
З російською є проблеми, бо так само вона політизована. І є відторгнення. І боюся, що тепер це надовго. Звідси така реакція.
Але подивіться на Ірландію. Це суцільно англомовна країна, ірландська почала поширюватися і запроваджуватися десь з 2005 року. Але й до того ніхто не смів назвати ірландця англійцем.
Що робило їхню націю оригінальною?
Я веду до того, що не треба мову виставляти як основну засаду при створенні нації.
Більш важливе відчуття любові до своєї держави, поваги до культури, але не затьмарене запереченням інших. Мають бути корені, та товстий стовбур, в якому змішалися мадярські, польські, російські, болгарські, єврейські соки (перепрошую, всіх неможливо полічити), і широка крона, що прихистить всіх бажаючих долучитися до створення того, що буде цікаво всім.
Намагаючись знайти зрозумілий приклад, я згадав свій улюблений гурт "Даха-Браха". Послухайте, як вони звучать.
Глибоко автентична українська музика перестає такою бути і перетворюється на явище світової культури.
Дівчата - киянки, у побуті вони вживають російську мову. Хто посміє їх назвати не українками?

+Quote Post
Федор Сумкин
Jul 27 2017, 18:02

Пост #48

Благодарности: 973698

Darth Vader

С нами с: 15-March 06

(olex@ @ Jul 27 2017, 9:28) Перейти к цитате
Ось була хєрня, причому доволі образлива для українців.
К сожалению это не херня, а суровая действительность украинцев на заработках в Восточной Европе.
(olex@ @ Jul 27 2017, 9:28) Перейти к цитате
Скролінг не працює?
Чи треба пояснити, що це таке?
Ну если вам не трудно, покажите где по вашей ссылке написано "про наслидки" ?
+Quote Post
explosive
Jul 28 2017, 0:05

Пост #49

Хлопець з Бандерштадту

С нами с: 22-June 09

(bambu4a @ Jul 27 2017, 14:53) Перейти к цитате

Який ти печальний. Тільки дурні роблять висновок про всіх людей на основі таких же дурнів яких тобі і довелось зустріти. Вони не є прикладом освіченої та вихованої людини, а лиш прикладом звичайного бидла.
От і ти, подібний їм, і робиш висновок про всіх "западенців" і плюєш по моніторі у звинуваченнях які ми "мовні сепаратисти". Ти ж навіть не допускаєш, що є інша сторона медалі - ті, кому ці мовні війни є байдужими. Твій рівень просто не дозволяє тобі дійти до цієї істини, так само як і тим бовдурам не дозволено з причин їхнього недовиховання та обмеженості прийняти факт того, що всі ми двомовні, але аж ніяк не вороги один одному.

Я не відчуваю негатив до твого "языка", сам використовую його щоденно.
Це перший твій ярлик.

Я толерантний практично до всього, що не йде з моїм світобаченням, як і мільйони інших "западенців" не відчувають цього негативу.
Це другий твій ярлик.

Я ставлюсь з повагою до кожного, хто проявляє відповідний рівень освіченості та виховання, навіть до тих, кому це невідомо, але лиш до того моменту, поки їм не стукне в голову мене називати "западенцем, биндерой, майдауном" тощо, себто групою невдах до яких варто віднести і тебе. Хоч з такими я намагаюсь не контактувати, це досить сумно, так розчаровуватись у людях, у їхній безпорадності та небажанні зробити себе кращими (напревеликий жаль, але ви самі обрали такий шлях для себе, бути скаженими псами і волати про мовні війни, розкол і блабла). Вам нецікаво бачити світлу сторону, вам потрібен вброс лайна на вентилятор smile.gif

Закінчу діалог, не варто вступати в суперечку і надалі. З тобою все зрозуміло... sad.gif
+Quote Post
Linh
Jul 28 2017, 6:21

Пост #50

Ветеран

С нами с: 21-August 15

(Суничка @ Jul 27 2017, 15:02) Перейти к цитате

Пример с выгнанным журналистом со Львовского телеканала за то что он говорил на русском не показатель? Не надо рассказывать сказки про то что русский язык не пытаются ущемлять. Дело не в простых людях, а во власти и журнашлюхах вроде того же ведущего.
+Quote Post
ne4ubo
Jul 28 2017, 8:40

Пост #51

Старожил

С нами с: 27-June 09

(Linh @ Jul 28 2017, 7:21) Перейти к цитате

Не надо рассказывать сказки про то что русский язык не пытаются ущемлять.

от якраз таки не треба розповідати казки про утиск вашого язика.
все дуже просто - ваш язик ставлять на те місце, де воно й має бути, це не державна мова, і вона ніякого статусу не має в країні.
+Quote Post
Cyrax79
Jul 28 2017, 8:50

Пост #52

Ветеран

С нами с: 23-November 07

(olex@ @ Jul 27 2017, 16:46) Перейти к цитате

Я веду до того, що не треба мову виставляти як основну засаду при створенні нації.
Більш важливе відчуття любові до своєї держави, поваги до культури, але не затьмарене запереченням інших.

Я б слово держава, замінив би на рідний край, або землю. Нинішня держава аж ніяк не українська,як що в ній стільки укрїнофобів та любителів совка та "руськава міра".
+Quote Post
bambu4a
Jul 28 2017, 9:23

Пост #53

ultra active user

(olex@ @ Jul 27 2017, 16:46) Перейти к цитате

Може, я постарів bad.gif
але я не зовсім згодний з автором.

Хоть кто-то ещё способен адекватно смотреть в корень проблемы. И это радует.
+Quote Post
kap1ec
Jul 28 2017, 9:41

Пост #54

Постоялец

С нами с: 18-March 09

Если у человека мысли говно, то уже не важно на каком они языке.
+Quote Post
olex@
Jul 28 2017, 10:30

Пост #55

Ветеран

(Федор Сумкин @ Jul 27 2017, 19:02) Перейти к цитате

К сожалению это не херня, а суровая действительность украинцев на заработках в Восточной Европе.

Миють унітази?
Може, ти надаси якусь фактичну інформацію, а не свої фантазії.
Я не заперечую, можливі різні нюанси при влаштуванні на роботу в Чехії чи Польщі, та, в основному, шахраї при працевлаштуванні знаходяться тут. Досі серед моїх знайомих, що працювали за кордоном, не було таких випадків. Очевидно, ти знаєш більше. Будь ласка, поділися досвідом.
(Федор Сумкин @ Jul 27 2017, 19:02) Перейти к цитате

Ну если вам не трудно, покажите где по вашей ссылке написано "про наслидки" ?

Мені неважко. Але дивно, що ти такий неуважний.
Можливо, незнання історії України та її визвольних змагань спричиняють такий результат.
Є прекрасна книга про ті події Уласа Самчука під назвою "Волинь".
Очевидно, "Тихий Дон" ти читав, а от, насправді, видатну трилогію про життя на Західній Україні в ті часи - ні. Просто прикро.

Всі ці заходи дали тільки тимчасово бажаний результат. По закінченні акції польська адміністрація та преса висловлювали задоволення про успіхи в умиротворенні Галичини і вважали проблему східних земель Польщі вирішеною. Пацифікація, разом із очевидною метою припинити саботаж українських націоналістів, також була елементом передвиборчої кампанії провладної більшості. Так, під час пацифікації із селян силою вибивали зобов'язання голосувати за провладний Безпартійний Блок. Таким чином, під час виборів у листопаді 1930 року за провладний блок проголосувало більше половини виборців краю, кількість українських депутатів у сеймі зменшилася вдвоє — з 46 до 20. Проведена каральна акція польської влади набагато перебільшувала кількість актів саботажу.

В перспективі ця акція дала протилежний результат — сильний поштовх до подальшого зростання серед українців національної самосвідомості, надзвичайного посилення ворожості до польської держави і поляків зокрема, та до радикального загострення українсько-польських відносин на цих окупованих землях. Ці настрої відгукнулися в подіях Волинської трагедії через кілька років, під час німецької окупації Західної України.
+Quote Post
Федор Сумкин
Jul 28 2017, 17:29

Пост #56

Благодарности: 973698

Darth Vader

С нами с: 15-March 06

(olex@ @ Jul 28 2017, 11:30) Перейти к цитате
Миють унітази?
Може, ти надаси якусь фактичну інформацію, а не свої фантазії.
Унитазы то тут причём ? Я говорю про "молчать в тряпочку и улыбаться хозяину", потому как если нелегальный работник начнет возникать по поводу языка он тут же вылетит с работы, а на его место возьмут точно такого же украинца, только без вавки в голове по поводу языка.
(olex@ @ Jul 28 2017, 11:30) Перейти к цитате
Мені неважко. Але дивно, що ти такий неуважний.
В перспективі ця акція дала протилежний результат — сильний поштовх до подальшого зростання серед українців національної самосвідомості, надзвичайного посилення ворожості до польської держави і поляків зокрема, та до радикального загострення українсько-польських відносин на цих окупованих землях. Ці настрої відгукнулися в подіях Волинської трагедії через кілька років, під час німецької окупації Західної України.
То есть вся "національної самосвідомості" проявилась исключительно у членов ОУН-УПА когда они были под руководством немцев, где же эта свидомость была до этого ?
+Quote Post
olex@
Aug 1 2017, 12:29

Пост #57

Ветеран

(Федор Сумкин @ Jul 28 2017, 18:29) Перейти к цитате

Унитазы то тут причём ? Я говорю про "молчать в тряпочку и улыбаться хозяину", потому как если нелегальный работник начнет возникать по поводу языка он тут же вылетит с работы, а на его место возьмут точно такого же украинца, только без вавки в голове по поводу языка.

А-а-а. Зрозумів, про що ти.
Це ти про подвійну мораль - якщо таке відбувається з українцями за кордоном, то їм (адекватним) лишається мовчати і посміхатися, а якщо подібне зауваження щодо використання української мови у нас в крамниці, в офісі, в ресторані чи на сайті, то російськомовних утискають, демократія "в апасностє" і вже неясно, в кого вавка в голові. Вірно я розтлумачив?
(Федор Сумкин @ Jul 28 2017, 18:29) Перейти к цитате

То есть вся "національної самосвідомості" проявилась исключительно у членов ОУН-УПА когда они были под руководством немцев, где же эта свидомость была до этого ?

Скільки можна так ганьбитися? Ну, хоч прочитай трішечки про УВО, ОУН.
Про Бандеру, зрештою, і вбивство Броніслава Перацького, про бойову діяльність УПА до 1950 року, коли німців вже й близько не було.
+Quote Post
Linh
Aug 1 2017, 15:44

Пост #58

Ветеран

Родным считаю русский, государственным - украинский. Почти все в семье говорят дома на русском. Некоторые на украинском общаются на работе, в редких случаях.
Ничего так и не вижу плохого в том чтоб дать больше прав русскоязычным гражданам, особенно если их почти половина страны, если не больше (если вы еще считаете что Донбасс и Крым - это Украина). Другого решения проблемы с этими территориями нет просто. Верю что когда-нибудь эти регионы вернутся в состав страны, но это возможно только при смене власти на менее радикально настроенную (правда в возврат Крыма все меньше верится).
Канада - идеальный пример в смысле мультиязычности. США тоже, особенно южные регионы где очень много испаноговорящих.
У нас не такая и умная нация, например как японцы, чтоб сильно переживать за ее чистоту. Та и нет никакой чистоты, потому что исторически кто только не владел нашей территорией, например татары, поляки, русские, турки.
Всем мира и взаимопониямания, без разделения по языковому признаку.
+Quote Post
explosive
Aug 1 2017, 15:52

Пост #59

Хлопець з Бандерштадту

С нами с: 22-June 09

(Linh @ Aug 1 2017, 16:44) Перейти к цитате

Канада - идеальный пример в смысле мультиязычности. США тоже, особенно южные регионы где очень много испаноговорящих.

Навіщо наводити такі дивні, смішні приклади і порівнювати з нещасною, бідною Україною? smile.gif

Зовсім інша культура, зовсім інший етнічний склад.
По факту, Канада - це країна емігрантів. То з якого милого там взагалі може існувати хоча б якесь підґрунтя для мовних війн? biggrin.gif

Не порівнюйте такі далекі один від одного речі... а у нашому випадку - країни! smile.gif

ps.gif
Ніяких додаткових прав "языку" давати непотрібно!
Українська і так вимирає, а з цими правами - так "подавно".
Ви з глузду з'їхали? Біснуєтесь чортяки і без того, а що буде з ухваленням розширених прав для "языка"...
Ой годі, перестаньте вже.

Куди не поглянеш - всюди російська, а вам ще подавай. fp.gif

Сообщение отредактировал explosive - Aug 1 2017, 15:55
+Quote Post
Linh
Aug 1 2017, 15:56

Пост #60

Ветеран

Каждый имеет право на свое мнение.
+Quote Post

253 Страницы  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic

- Упрощённая версия
Сейчас: 31st January 2025 - 23:54
Сайт не розміщує електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням та каталогізацією посилань, що публікуються нашими користувачами. Якщо Ви є правовласником якоїсь частини опублікованого матеріалу та не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв’яжіться з нами і ми видалимо його. Файли для обміну надані користувачами сайту і адміністрація не несе відповідальності за їх вміст.