Повертатись із-за кордону чи ні?, Гарантована безпека і сум за батьківщиною |
Здравствуйте Гость [ Вход | Регистрация ] | Форум в сети 6806-й день
Шановні користувачі! Запрошуємо вас до офіційного телеграм-канала 0day Community. Тут ви зможете поспілкуватися одне з одним та дізнатися про останні новини щодо роботи ресурса, поставити запитання до адміністрації, тощо. Перейти до телеграм-канала можна відсканувавши QR-код або натиснувши на посилання: @zeroday_ua |
Повертатись із-за кордону чи ні?, Гарантована безпека і сум за батьківщиною |
EKCTPEMICT |
Jul 19 2023, 22:20
Пост
|
Репутация: 90 Cтаршой Группа: Пользователи Сообщений: 794 С нами с: 31-January 07 |
Багато знайомих із дітьми повертаються із Польщі додому. Одні повертаються до чоловіків, інші немає за що жити бо ж у Польщі оренда сильно дорожча. Зарплатня для біженців - не сильно вище мінімалки.
А є ті, хто повертається бо сумно без рідних, без своєї оселі, але з ризиками для здоровʼя бо ж кінця поки не видно. В селах подалі від критичної інфраструктури та фронту, куди ніколи не прилітало - відносно безпечно. А як можна порівняти з одного боку безпечне життя на чужині із поверненням дітей десь в умовний Фастів або Хмельницький де нехай невеликий шанс, але є отримати каліцтво після збиття Шахіда. Як пояснити доньці, що у неї не буде ручки або ніжки бо сімʼя дуже скучила за домом та приїхала назад жити в квартиру неподалік умовної військової частини, електропідстанції, залізничної станції тощо? |
Tiger |
Aug 31 2024, 19:08
Пост
|
Благодарности: 1756 Репутация: 1227 Праведник Группа: CуперМодеры Сообщений: 13 211 С нами с: 20-October 06 |
Можешь не спрашивать Германия официально не продолжила защиту, но я уже видел фотки пластиков с новым термином. Разрыв шаблона, конечно. Если звучало закидоном/претензией - прошу простить)) Да никто от туда украинцев выгонять не будет. Это ж халява для них. Многие не на пособии, а реально дохрена бабла в экономику вливают. Плюс разрядить свой шариат, который они там приютили. Только одни плюсы. Молча всем ВНЖ повыдают да и всё. |
Banish |
Sep 5 2024, 16:13
Пост
|
Репутация: 647 ultra active user Группа: Пользователи Сообщений: 13 593 С нами с: 17-December 09 |
Ну это как бы реально правда. Не везде, но в большинстве стран ты не купишь за нал. А что бы на счету деньги оказались - необходимо подтвердить источник происхождения и часто это реально сложно или очень дорого. И это не истории "слышал от знакомого", это у меня бывает и частенько. Я то знаю как выкрутиться, но до определенных сумм только. у нас такое тоже намечается? |
Tiger |
Sep 5 2024, 16:28
Пост
|
Благодарности: 1756 Репутация: 1227 Праведник Группа: CуперМодеры Сообщений: 13 211 С нами с: 20-October 06 |
|
angelo |
Sep 5 2024, 20:33
Пост
|
Репутация: 295 ultra active user Группа: Пользователи Сообщений: 16 405 С нами с: 21-November 07 |
Уверен в этом. Я в 2020м машину в салоне брал и уже там через всякие мутки кэш принимали. Недвигу - 2 из 3х застройщиков сказили никакого нала, только офф платёж банковский. Думаю к этому и идёт. Я купляв в цьому році хату на вторинному ринку - була обязаловка заповнювати бумаги для фін.моніторінгу. І ніхто вже не хотів оцінку робити нижче середньої по ринку. |
Alek19 |
Sep 5 2024, 22:26
Пост
|
Репутация: 49 Активист Группа: Пользователи Сообщений: 367 С нами с: 25-June 09 |
Уверен в этом. Я в 2020м машину в салоне брал и уже там через всякие мутки кэш принимали. Недвигу - 2 из 3х застройщиков сказили никакого нала, только офф платёж банковский. Думаю к этому и идёт. Брали в 22ом в январе с салона, принес кэш, закинули в автомат, никаких вопросов не было. Наверное ещё от салона очень зависит и от суммы. Сообщение отредактировал Alek19 - Sep 5 2024, 22:26 |
zver |
Sep 6 2024, 14:56
Пост
|
Репутация: 2349 звирюга Группа: Пользователи Сообщений: 23 822 С нами с: 28-July 07 |
так а в чому пробл, якщо бабкі законно зароблені і з них сплачені податки?
|
Tiger |
Sep 6 2024, 16:23
Пост
|
|
Alek19 |
Sep 6 2024, 22:00
Пост
|
Репутация: 49 Активист Группа: Пользователи Сообщений: 367 С нами с: 25-June 09 |
|
zver |
Sep 9 2024, 13:07
Пост
|
Репутация: 2349 звирюга Группа: Пользователи Сообщений: 23 822 С нами с: 28-July 07 |
|
Mad Dog |
Sep 27 2024, 16:07
Пост
|
Репутация: 106 Старожил Группа: Пользователи Сообщений: 3 551 С нами с: 31-October 06 |
|
dante1 |
Sep 27 2024, 18:21
Пост
|
Репутация: 734 Старожил Группа: Пользователи Сообщений: 4 931 С нами с: 6-January 11 |
у нас такое тоже намечается? А яка проблема взяти готівку та закинути на картку. І навіть при ЗП в 15к грн, можна купити щось за 500к, довести легко є оф ЗП, може я 10 років сидів на шиї в когось, а ці гроші під матрасом складав у валюті, доведи що це не так Крупные суммы кэша и "законно зароблені і з них сплачені податки" немного не совместимые вещи. можуть і крупні суми, може людина 15 років ЗП під матрас складала Сообщение отредактировал dante1 - Sep 27 2024, 18:20 |
ShineLoot |
Sep 27 2024, 20:51
Пост
|
Репутация: 75 Постоялец Группа: Пользователи Сообщений: 1 467 С нами с: 1-January 09 |
А яка проблема взяти готівку та закинути на картку. І навіть при ЗП в 15к грн, можна купити щось за 500к, довести легко є оф ЗП, може я 10 років сидів на шиї в когось, а ці гроші під матрасом складав у валюті, доведи що це не так можуть і крупні суми, може людина 15 років ЗП під матрас складала Бабушка 90 лет под матрас складывала, а потом отдала тебе. В такое только у нас могут поверить за отдельный бонус. |
dante1 |
Sep 27 2024, 21:02
Пост
|
Репутация: 734 Старожил Группа: Пользователи Сообщений: 4 931 С нами с: 6-January 11 |
Бабушка 90 лет под матрас складывала, а потом отдала тебе. В такое только у нас могут поверить за отдельный бонус. та причому тут бабуся, зрозуміло якщо дохід 15-20к, а ти купуєш щось за 50 лямів, то з'являться питання, а от якщо на 500к-1лям то навіть ЗП по 15к можна за 5-8 років зібрати цю суму. Є офіційна ЗП в 15к з якої платяться податки, ти живеш умовно з батьками в їх квартирі, харчуєшся за їх рахунок то які питання можуть бути? |
SPOTTY |
Sep 27 2024, 23:08
Пост
|
Репутация: 109 Старожил Группа: Пользователи Сообщений: 2 155 С нами с: 6-June 14 |
Уверен в этом. Я в 2020м машину в салоне брал и уже там через всякие мутки кэш принимали. Недвигу - 2 из 3х застройщиков сказили никакого нала, только офф платёж банковский. Думаю к этому и идёт. А как же: хочу накладеним платежем? Вдруг ви кините? Это вообще дичь в наше время, выставляешь оф.счет, а они боятся Как не работай, но в Украине нормально работать невозможно и беды две: Гетьманцев и плавленные клиенты. Брали в 22ом в январе с салона, принес кэш, закинули в автомат, никаких вопросов не было. Наверное ещё от салона очень зависит и от суммы. В 23м в январе брал с салона, вез предоплату 600к налом, оплатил в кассе, никаких вопросов. Но, нюанс, у меня доход официальный и он существенно привышает сумму авто в год. А яка проблема взяти готівку та закинути на картку. І навіть при ЗП в 15к грн, можна купити щось за 500к, довести легко є оф ЗП, може я 10 років сидів на шиї в когось, а ці гроші під матрасом складав у валюті, доведи що це не так можуть і крупні суми, може людина 15 років ЗП під матрас складала Все вірно, але коли візьмуть за яйка, доводити буде складно. Спочатку вони все поблокують, а ти доказуй. З точки зору здравого ума Ви все кажете вірно, але в реальності - це так не працює. |
Banish |
Sep 27 2024, 23:14
Пост
|
Репутация: 647 ultra active user Группа: Пользователи Сообщений: 13 593 С нами с: 17-December 09 |
|
Mad Dog |
Sep 28 2024, 7:06
Пост
|
Репутация: 106 Старожил Группа: Пользователи Сообщений: 3 551 С нами с: 31-October 06 |
справки с мест работы/выписки из банка уже не котируются? В Україні - так, в цивілізованому світі - ні. Умовно у тебе є довідка, що ти заробив(або щось продав та отримав дохід) за минулий рік мільйон. Ти можеш покласти цей мільйон у банк А, потім не чіпаючи гроші у попередньому банку покласти у Банк Б, потім купити авто за мільйон, потім інвестувати у квартиру, ну і вивезти його ж за кордон і т.д. Скільки мільйонів вже використали маючи довідку на один? Готівка не відслідковується... Друг у Франції живе більше 10 років, має ЗП у декілька мінімалок, купляв авто з салону, трохи не вистачало... він не зміг поповнити рахунок готівкою навіть на суму однієї ЗП. Ну і це тільки початок історії, бо коли у нього була вся сумма йому не дали заплатити заблокувавши платіж. Знаєте як аргументував банкір блокування платежу? "Ця машина задорога для вас." Ну і для контрасту: В Україні у мене були умови коли готівкою заплатити забудовнику було дешевше ніж зробити безготівковий перевод. Ну а ту ж згадану довідку у мене забудовник попросив коли я за один календарний рік у одного забудовника купляв ТРЕТЮ квартиру. В новинах ми бачимо періодично щось типу: "Київ увійшов до 15 найкращих міст світу за рівнем цифровізації, випередивши навіть Токіо"... але при цьому в маршрутках тільки готівка, на пошті термінал ніколи не працює, абсолютна більшість фіз.осіб продає квартири та машини виключно за готівку, ну а ФОП може збувати щось крадене/контрабас, бо нікого не хвилює де і за скільки він взяв той товар... І це не скоро зміниться, бо влаштовує майже всіх. Сообщение отредактировал Mad Dog - Sep 28 2024, 7:07 |
Mad Dog |
Sep 28 2024, 7:17
Пост
|
|
Danny |
Oct 23 2024, 16:28
Пост
|
Репутация: 211 Старожил Группа: Пользователи Сообщений: 3 321 С нами с: 28-June 10 |
Тривожно за утримувачів західного фронту
Глава МЗС Польщі пропонує віддавати Україні соцвиплати для українських біженців у Німеччині Крім того, він розповів про свої зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцом, під час яких він порадив очільнику німецького уряду віддавати соцвиплати для українських біженців Україні. «Я запропонував йому, що допомогу, яку отримують українські біженці, — а це може становити до 1200 євро на місяць — краще було б передати безпосередньо Україні. Недобре, що існує фінансовий стимул бути в Німеччині замість того, щоб чоловіки воювали на фронті, а жінки відновлювали податкову базу», — вважає Сікорський. https://hromadske.ua/europa/233387-hlava-mz...v-u-nimechchyni но очевидно, что очередной популистский высер, так как при текущем раскладе бабки возвращаются обратно в немецкую экономику |
ShineLoot |
Oct 23 2024, 19:46
Пост
|
Репутация: 75 Постоялец Группа: Пользователи Сообщений: 1 467 С нами с: 1-January 09 |
Тривожно за утримувачів західного фронту https://hromadske.ua/europa/233387-hlava-mz...v-u-nimechchyni Пускай этот пшек считает гроши панства и не сует нос в дела рейха Думаю, примерно так ему ответили. |
Упрощённая версия | Сейчас: 1st November 2024 - 15:08 |
Сайт не розміщує електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням та каталогізацією посилань, що публікуються нашими користувачами. Якщо Ви є правовласником якоїсь частини опублікованого матеріалу та не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв’яжіться з нами і ми видалимо його. Файли для обміну надані користувачами сайту і адміністрація не несе відповідальності за їх вміст. |