А помнишь, как всё начиналось ? |
Здравствуйте Гость [ Вход | Регистрация ] | Форум в сети 6852-й день
Шановні користувачі! Запрошуємо вас до офіційного телеграм-канала 0day Community. Тут ви зможете поспілкуватися одне з одним та дізнатися про останні новини щодо роботи ресурса, поставити запитання до адміністрації, тощо. Перейти до телеграм-канала можна відсканувавши QR-код або натиснувши на посилання: @zeroday_ua |
А помнишь, как всё начиналось ? |
olex@ |
Dec 21 2020, 13:27
Пост
|
Репутация: 1342 Ветеран Группа: Модеры Сообщений: 5 666 С нами с: 9-August 06 |
Знову загострилося питання про існування української національної ідеї.
Найсмішніше, що про це постійно Тим не менш, маємо іншу думку Найважливіший текст в історії українського Facebook. Іван Семесюк Заради п'ятого абзацу цього посту виник український сегмент Фейсбука. У Фесбуці, за великим рахунком, усі ці роки триває пошук національної ідеї, тобто загального знаменника який зробив би політичний проєкт Україна осмисленим. Однак, через безплідність цих пошуків саме словосполучення "національна ідея" набуло комічності і навіть певної токсичності, та менше з тим, подальший рух без відповіді на питання – це просто борсання перед загибеллю. Відповіді типу "хочемо добре жити, від'їбіться від нас" окреслюють оперативну мету але не окреслюють носія та його природу. Це як мати ціль і не мати при цьому снаряду для метання. Ви ніколи не житимете добре, і ніколи від вас не від'їбуться, якщо не знатимете хто ж ви в біса такий взагалі, і що саме робить вас таким яким ви є, і (головне) яким саме ви хочете бути. Кріпкі економіки постають на підмурках кріпких культур, а не навпаки. Економіки лише продукують їхні актуальні форми, втім, цей відступ потребує пояснення іншим разом. Балачки про національну ідею останнім часом підзгасли, і це природно, бо суспільство з головою занурилося в отримання суто тактичного політичного досвіду. Але що таке національна ідея і чому час її проголошення настав? Національна ідея – це чітка система понятійних координат, яка окреслює суспільство в просторі і часі, концентрує, створює для нього точку опори і таким чином задає керунок руху. Робить майбутнє суспільства досяжним, запланованим. Узгодженим і, найголовніше, системним. Важлива деталь. Ви не можете просто взяти і нафантазувати собі національну ідею. Вона має проростати з осмисленого, в нашому випадку ювелірно реконструйованого історичного досвіду, з тієї простої причини, що ідея, яка не корелює з національним інстинктом, тобто з самим способом вашої взаємодії з ЗОВНІШНІМ, така ідея не робе. Отже, дуже стисло з відкиданням подробиць які потребують окремого розгортання. "Глибоко європейська сутність наших історичних еліт (зокрема середньовічних), а відтак й європейська природа нашої культури в її тяглості, сигналізує й оперативну національну ідею — повернення (саме повернення, а не присмоктування) нації до свого європейського дому через культуру. Зокрема через її елітарні форми, тобто через культуру високу." Тут "Україна – це Європа" не тому, що "у них там добробут, то й нам його давайте", а тому, що це код на основі якого написано програму під назвою Україна в принципі. В якому б стані не перебувала та Європа, в успішному чи ні, в добробуті чи у злиднях, в ефективності чи навпаки у розгромі – суть не в актуальних на цю мить якостях, а в самій її натурі. Культура - річ складна, і для того щоби її споживати, а тим пак виробляти, треба докладати дуже серйозних зусиль, а мотивації до цього в нашому суспільстві в цілому відсутні через повністю розбиту ідентичність і як наслідок загальну кволість культурних еліт, технічною причиною чого є фактична відсутність реальної національної освіти. Сутінки духу – ось їхній стан на сьогодні. Впровадити такий спільний знаменник можна тільки через ефективну загальнонаціональну освіту і через активну пропаганду культури, а це, у свою чергу, впроваджується лише зверху і строго насильницьким чином. Принаймні на цьому етапі, з огляду на жалюгідний стан конструкції в якій ми живемо (на мою можливо помилкову думку). Наша проблема тут і зараз – повна дезорієнтація в просторі і часі. Відсутність не лише кадрів для вирішення проблеми, але й кадрів для її артикуляції, чи то пак діагностики. Найрозумніші з нас тонуть в понятійному безладі, не можуть чітко визначити навіть самих себе, ходять по колу навпомацки, фантазують, а раз на сто років приходять русскіє і всіх розстрілюють. Це останнє – цілком можливий сценарій й досі. Але звичайно ж, без визначення "що таке українець", без визначення суб'єкту цього повернення додому, власне того, хто дезорієнтовано б'ється головою не в ті двері, все це теж не має смислу. Дивно, але й цього досі не зроблено. Я ж сформулював цього носія таким чином: Українець(ка) – особа всякого походження, що перебуває в українській культурній площині, єдиним і безсумнівним знаменником якої є українська мова як головний інструмент культурної комунікації. Далі ж відкриваєть інша, значно ширша історія – визначення європейськості, яку у нас досить часто поверхнево асоціюють з сучасними політичними модами і відповідними цінностями, не розуміючи природи європейської цивілізації як такої. У нас її сприймають примітивно, через успішність і толерантність, між тим як сутність її полягає в УСТРЕМЛІННІ. Тут все впирається в християнську етику взагалі, але це тема для окремого артикулу. Сама по собі широка трансатлантична спадкова європейськість зараз так само перебуває у понятійній кризі, і саме тому мені здається, що Україна взагалі є виразником цієї кризи, при чому найбільш постраждалим через згаданий вище розгром ідентичності нашим паразитним сусідом. Зауважу, що кадрова криза настільки глибока, що шансів порішати фактично нема, але є надія. Щойно ви прочитали найважливіший текст в історії українського Фейсбука. Кинув сюди, бо взагалі, з цього все починалося. Кому національна ідея - ковбаса по 2.20, кому - мова і держава, а кому й "нафік нада". Безумовно, треба бачити мету, а не лише шлях. Що скажете, панове? |
Федор Сумкин |
Dec 21 2020, 13:42
Пост
|
Благодарности: 973698 Репутация: 4956 Darth Vader Группа: Пользователи Сообщений: 51 104 С нами с: 15-March 06 |
Найважливіший текст в історії українського Facebook. Ну что сказать, очередной дурачек. В принципе, его "произведения" (если этот самый Семесюк) говорят про автора сразу всё. Я про таких дебилов с их "главными постами" сказал еще в 7 лет назад в 2013 году. К сожалению, актуально до сих пор:Іван Семесюк Тут "Україна – це Європа" не тому, що "у них там добробут, то й нам його давайте", а тому, що це код на основі якого написано програму під назвою Україна в принципі. В якому б стані не перебувала та Європа, в успішному чи ні, в добробуті чи у злиднях, в ефективності чи навпаки у розгромі – суть не в актуальних на цю мить якостях, а в самій її натурі. Що скажете, панове?Да, ожидал конечно что оппозиция у нас дебилы сплошняком, но такого даже подумать не мог... Главные лозунги #Евромайдан - "За Європейську Україну" и "Построим Европу в Украине". Сука, зла не хватает на дебилов которое это хавают. Украина должна быть украинской ! Не европейской, не русской, а УКРАИНСКОЙ. Когда же до них дойдет что на Украине надо строить УКРАИНУ, а не Европу или Россию. Оппозиция, ля.... |
drone |
Dec 21 2020, 14:00
Пост
|
Репутация: 467 ultra active user Группа: Пользователи Сообщений: 14 516 С нами с: 1-October 12 |
Знову загострилося питання про існування української національної ідеї. Найсмішніше, що про це постійно Тим не менш, маємо іншу думку Найважливіший текст в історії українського Facebook. Іван Семесюк Сама по собі широка трансатлантична спадкова європейськість зараз так само перебуває у понятійній кризі, і саме тому мені здається, що Україна взагалі є виразником цієї кризи, при чому найбільш постраждалим через згаданий вище розгром ідентичності нашим паразитним сусідом. Зауважу, що кадрова криза настільки глибока, що шансів порішати фактично нема, але є надія. Кинув сюди, бо взагалі, з цього все починалося. Кому національна ідея - ковбаса по 2.20, кому - мова і держава, а кому й "нафік нада". Безумовно, треба бачити мету, а не лише шлях. Що скажете, панове? Взаимоисключающие параграфы из-за того, что выделено вторым. Якби ви вчились так як треба То й мудрість би була своя Особенно смешно слышать про "трансатлантическую европейскость" в тот момент, когда островные эльфы свалили из ЕС. Заокеанский лориэн основан преступниками, сектантами и прочей нищетой бежавшей из Европы с ценностями сильно отличающимися от современных европейских ценностей основанных на идеях эпохи Просвещения. |
Banish |
Dec 22 2020, 19:52
Пост
|
Репутация: 647 ultra active user Группа: BANNED Сообщений: 13 599 С нами с: 17-December 09 |
Ты помнишь как все начиналось
Все было впервые и вновь Как строились лодки и лодки звались Вера Надежда Любовь Как дружно рубили канаты И вдаль уходила земля И волны нам пели и каждый пятый Как правило был у руля |
revolver |
Dec 22 2020, 22:29
Пост
|
Репутация: 1339 ultra active user Группа: BANNED Сообщений: 33 534 С нами с: 2-June 08 |
Кому національна ідея - ковбаса по 2.20, кому - мова і держава, а кому й "нафік нада". ну, я скажу что ты довольно мразотный персонаж, противопоствалять "колбасу за 2.20" якобы языку и государственностиБезумовно, треба бачити мету, а не лише шлях. Що скажете, панове? в чём твоя подлость? - ты намеренно игнорируешь реальную ценность русской цивилизации: •служение высшей цели, идее (Богу, Родине, царю и т.п., но не деньгам, потреблядству и т.д.) ради справедливости (в разное время гарантом справедливости могли выступать разные ипостаси (в мирском смысле)); если ты не способен понять разницу в ценности для всех жителей Украины между грёбаной мовой + грёбаным государством и описанной мною выше отсылкой к концепции справедливости, то ты так никогда и не узнаешь, почему Украины в общем смысле нет (это просто временное образование со множеством внутренних конфликтов, которые разорвут её на части) и судьба у этой территории - быть либо под Россией, либо под Польшей, либо ещё пару вариантов, но никак не Украиной украинцев; с другой стороны хорошо, что ты вскрылся - а внутри пусто и воняет русофобией; |
Danilo |
Dec 22 2020, 23:11
Пост
|
Репутация: 202 Старожил Группа: BANNED Сообщений: 2 727 С нами с: 20-June 06 |
ну, я скажу что ты довольно мразотный персонаж, противопоствалять "колбасу за 2.20" якобы языку и государственности в чём твоя подлость? - ты намеренно игнорируешь реальную ценность русской цивилизации: •служение высшей цели, идее (Богу, Родине, царю и т.п., но не деньгам, потреблядству и т.д.) ради справедливости (в разное время гарантом справедливости могли выступать разные ипостаси (в мирском смысле)); Реву штырит. Вся высшая цель российской цивилизации - нагрести побольше земель и наделать из местных жителей побольше рабов, что молча служат своему господину. Рабство - это российское счастье. Бьет - значит, любит. Кому національна ідея - ковбаса по 2.20, кому - мова і держава, а кому й "нафік нада". Безумовно, треба бачити мету, а не лише шлях. Що скажете, панове? Скажу, що рабів до раю не пускають. Сообщение отредактировал Danilo - Dec 22 2020, 23:12 |
olex@ |
Dec 23 2020, 14:25
Пост
|
с другой стороны хорошо, что ты вскрылся - а внутри пусто и воняет русофобией; Кому національна ідея - ковбаса по 2.20, кому - мова і держава, а кому й "нафік нада". Безумовно, треба бачити мету, а не лише шлях. Дуже цікаво, де ти тут побачив русофобію? |
revolver |
Dec 23 2020, 15:57
Пост
|
Репутация: 1339 ultra active user Группа: BANNED Сообщений: 33 534 С нами с: 2-June 08 |
|
God_Of_war |
Dec 23 2020, 16:40
Пост
|
Репутация: 279 Ветеран Группа: BANNED Сообщений: 5 201 С нами с: 4-April 08 |
|
olex@ |
Dec 23 2020, 16:52
Пост
|
|
God_Of_war |
Dec 23 2020, 16:57
Пост
|
А арахнофобия тоже воняет?
|
revolver |
Dec 23 2020, 17:57
Пост
|
|
God_Of_war |
Dec 23 2020, 18:00
Пост
|
Как говорится, наныл.
|
olex@ |
Dec 23 2020, 18:38
Пост
|
А можно развернуть? А то Шота непонятно. И ваще непонятно для чего нужна эта ваша национальная идея. Національна ідея – це чітка система понятійних координат, яка окреслює суспільство в просторі і часі, концентрує, створює для нього точку опори і таким чином задає керунок руху. Робить майбутнє суспільства досяжним, запланованим. Узгодженим і, найголовніше, системним. Пошук національної ідеї, тобто загального знаменника який зробив би політичний проєкт Україна осмисленим. Надто складно для розуміння? |
God_Of_war |
Dec 23 2020, 19:08
Пост
|
Надто складно для розуміння? ну ваще да. раскажи мне плиз, каким образом национальная идея в виде эфемерных "мова і держава" "Робить майбутнє суспільства досяжним, запланованим. Узгодженим і, найголовніше, системним."? я понимаю если бы ты говорил о технологической составляющей, о научном потенциале, о стратегии развития этого потенциала. я бы понял. но "мова і держава", это из разряда "в дурдоме день открытых дверей объявили". мне за это надо топить? я вот английский учу. в систему координат твоей национальной идеи я уже не вхожу? да и что вообще в твоем пониманиии э\та идея и каков ее резульат должен быть? |
olex@ |
Dec 23 2020, 20:54
Пост
|
ну ваще да. раскажи мне плиз, каким образом национальная идея в виде эфемерных "мова і держава" "Робить майбутнє суспільства досяжним, запланованим. Узгодженим і, найголовніше, системним."? я понимаю если бы ты говорил о технологической составляющей, о научном потенциале, о стратегии развития этого потенциала. я бы понял. но "мова і держава", это из разряда "в дурдоме день открытых дверей объявили". мне за это надо топить? я вот английский учу. в систему координат твоей национальной идеи я уже не вхожу? да и что вообще в твоем пониманиии э\та идея и каков ее резульат должен быть? По-перше, я своєї думки ще не викладав. Хто тобі сказав, що мова і держава - це мої пріоритети? А раптом я купився на ковбасу та "будєм жить луччє"? То були лиш реперні точки і лишень для того, щоб потролити таких як ти чи revolver. Побудова держави не є національною ідеєю. Перечитай ще раз визначення. Це лише спосіб для суспільства, об'єднаного якимись певними спільними речами (в тому числі і мовою), досягати чогось. А от чого ми прагнемо взагалі - в цьому суть. І які механізми реалізації цього? Безумовно, і технологічна складова, і науковий потенціал, і все те, що ти говориш. Так. Але для чого? Семесюк мріє повернутися в європейську систему координат, Федір хоче побудувати рай в Україні, а revolver воз'єднатися з російською цивілізацією. Очевидно, надто еклектично, суперечливо і неможливо в принципі. Можна просто забити і вчити англійську. Це теж непогана ідея. Але на національну - ну, не тягне. Жити просто. Не заморочуватися такими питаннями. Теж варіант. То проходь мимо. Але якщо тебе дійсно цікавить напрямок руху, куди, зрештою, йде Україна, то можеш висловитися. Саме для цього я й запостив. |
God_Of_war |
Dec 23 2020, 21:11
Пост
|
я ничо не понял, но поясню свою позицию. вот это твое "мова i держава", это лютая херь сцания в уши наших политиков, которых всех поголовно я считаю сугубо клоунами. писаниной на форуме какойто хери, ты явно ничо не добьешься.
я искрене считаю что наш самый главный враг,это форумные поцреоты. хочешь что-то поменять в своей стране? не пизди, а делай. |
Федор Сумкин |
Dec 23 2020, 22:08
Пост
|
Благодарности: 973698 Репутация: 4956 Darth Vader Группа: Пользователи Сообщений: 51 104 С нами с: 15-March 06 |
|
dubis |
Dec 23 2020, 22:22
Пост
|
Репутация: 47 Member Группа: Пользователи Сообщений: 782 С нами с: 27-June 14 |
я ничо не понял, но поясню свою позицию. вот это твое "мова i держава", это лютая херь сцания в уши наших политиков, которых всех поголовно я считаю сугубо клоунами. писаниной на форуме какойто хери, ты явно ничо не добьешься. я искрене считаю что наш самый главный враг,это форумные поцреоты. хочешь что-то поменять в своей стране? не пизди, а делай. Допоки тєлік буде перемагати над холодільником то притомним мишленням - наш мудрий нарід не порозумнішає і буде обирати популістів. Серед яскравих прикладів: 1. Йуля зі своїми: "перемогАми над кАрупцією та зубАжінням і спрАведливою ціною на газ". Букви навмисно зробив капслоком - бо то її мова. Вона тупо не випадає із телевізорів завдяки популярності своїх обіцянок та договорняків із медійними(і не тільки) олігарахми протягом багатьох років. 2. Ще один приклад одибілювання наріду - це запуск серіалу Слуга Народу із параллельною розкачкою теми Свинарчуків. Перемогла "зрада", медійний вилив лайна та знову популізм над ницим розумом мудрого наріду. Вся ота медійна колотнеча виявилася пшиком і була розвіяна в суді. Наразі чекаємо на перемогу у чемпіонаті боротьби із короною, здоланням епохи бідності у вигляді дефіциту і невиконання бюджету, а також гіперінфляцій завдяки турборежимам "вєліків" і іже з ними. И когда же мы эту думку увидим ? А то все сплошь всякое говно в цитатах из пейсбука... На пейсбуках йде спекуляція і інтерпретації в угоду своїм інтересам будь-якого ЛОМу(лідеру общєствєнного мнєнінія або простими словами оглядачів та блогерів). Головне побільше підписників, лайків і зрадних репостів. |
God_Of_war |
Dec 23 2020, 23:10
Пост
|
Чувак, раз ты так характерезуешь по телеку, видать не по наслышке с ним знаком? Все вся вот эта ваша мова, держава и великая украинскость и есть та самая сцанина в уши с телика.
Хочешь сделать свою стран великой? Стань сам великим. Ну согласись, не может быть страна на дне, где каждый чего-то достиг. На форуме лясы точить, не мешки тягать. Все эти проебы, это не мои проебы, да и к достижениям я отношения не имею. Я качественно копаю могилы и мне насрать кого в них будут закапывать. Украинцев, россиян, монгол или японцев. Сообщение отредактировал God_Of_war - Dec 23 2020, 23:12 |
Упрощённая версия | Сейчас: 18th December 2024 - 10:09 |
Сайт не розміщує електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням та каталогізацією посилань, що публікуються нашими користувачами. Якщо Ви є правовласником якоїсь частини опублікованого матеріалу та не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв’яжіться з нами і ми видалимо його. Файли для обміну надані користувачами сайту і адміністрація не несе відповідальності за їх вміст. |