Поддерживаете ли вы двуязычие в Украине? |
Здравствуйте Гость [ Вход | Регистрация ] | Форум в сети 6834-й день
Шановні користувачі! Запрошуємо вас до офіційного телеграм-канала 0day Community. Тут ви зможете поспілкуватися одне з одним та дізнатися про останні новини щодо роботи ресурса, поставити запитання до адміністрації, тощо. Перейти до телеграм-канала можна відсканувавши QR-код або натиснувши на посилання: @zeroday_ua |
Поддерживаете ли вы двуязычие в Украине? |
.Stealth |
Jan 20 2009, 8:05
Пост
|
Благодарности: 1384300 Репутация: 4866 Охотнек за чужими Группа: Пользователи Сообщений: 20 565 С нами с: 13-March 06 |
Дикторы канала отжигают - "Прем'єр-міністерка Тимошенко"
как так можно? думал, что мне показалось...ан - нет, многократно повторяют словосочетание....это я такий прискіпливий, чи така мова державна? |
radioscanner |
Aug 14 2012, 13:21
Пост
|
Репутация: 676 Старожил Группа: Пользователи Сообщений: 4 839 С нами с: 30-December 11 |
olex@, вот ты красиво и правильно говоришь, а также красиво и правильно пишешь, неужели ты согласен с тем текстом на баннере только потому, что эти слова существуют? Я не верю, что ты разговариваешь в таком стиле.
|
Vintik |
Aug 14 2012, 13:31
Пост
|
Репутация: 45 Cтаршой Группа: Пользователи Сообщений: 892 С нами с: 16-March 06 |
Я очень часто ее использую, просто после некоторой её "модификации" различными филологами и суржикознателями, а также тУннелестроителями я не хочу говорить по украински. Ну вже вибачайте, якщо не всі філологи у захваті від радянських внесків у правопис і лексики часів Тараса Шевченка. Повірте, не все було погане у правописі 28-го року, і не все було хороше у радянських «зближеннях» мов. Те саме і з мовою часів Шевченка — вона була адекватна своєму часу. А щодо суржикомовців та мовців СТБ то на мене особисто вони практично не впливають (останні хіба що зацікавлюють філологією). Що я роблю не так? Тим часом |
olex@ |
Aug 14 2012, 13:33
Пост
|
Репутация: 1342 Ветеран Группа: Модеры Сообщений: 5 666 С нами с: 9-August 06 |
olex@, вот ты красиво и правильно говоришь, а также красиво и правильно пишешь, неужели ты согласен с тем текстом на баннере только потому, что эти слова существуют? Я не верю, что ты разговариваешь в таком стиле. Я ще інколи - О, Боже, стидаюсь Ні!Ні! - але ж "нігде правди діти"- матюкаюсь. Сообщение отредактировал olex@ - Aug 14 2012, 13:35 |
Allex |
Aug 14 2012, 13:45
Пост
|
Благодарности: 348 Репутация: 1435 Sphynx in Mirror Группа: Модеры Сообщений: 23 053 С нами с: 2-February 07 |
Тим часом Напомню, что этот "законопроект" уже несколько дней является полноценным Законом Украины. А "неточности" - так и было задумано, насколько я ничего не понимаю. |
radioscanner |
Aug 14 2012, 13:48
Пост
|
Репутация: 676 Старожил Группа: Пользователи Сообщений: 4 839 С нами с: 30-December 11 |
|
A_Hill |
Aug 14 2012, 13:56
Пост
|
Репутация: 782 Старожил Группа: Пользователи Сообщений: 3 001 С нами с: 8-June 07 |
Можно цитировать глупые слова и в украинском языке, узаконивая их и называя грамотными только потому, что они сказаны классиками литературы. Кажется у М. Рыльского есть такой себе неологизм "непманюче"... Через пару лет и Сердючкины слова будут грамотными. Я тебе привёл в пример два словаря издания твоего детства, в которых смутившие тебя слова уже были в обиходе. Я так понял, для тебя это было откровением. Итак, повторю вопрос, что с "неграмотностью" на оговариваемом бигборде? Можнет таки, что-то с неграмотностью некоторых? |
radioscanner |
Aug 14 2012, 14:02
Пост
|
Итак, повторю вопрос, что с "неграмотностью" на оговариваемом бигборде? Перефразирую. Українська мова співоча, мелодійна. Грамотно писати це не тільки аби як використовувати слова. Чи ти такм самим чином розмовляєш вдома? Взнала, внук... - так, може і є такі слова в словнику, але ну не пишуть так... |
olex@ |
Aug 14 2012, 14:41
Пост
|
але ну не пишуть так... Взагалі, ти абсолютно правий По-перше, не взнала, а скоріше, довідалася. По-друге, дійсно, онук. І фраза дещо кострубата. Але "понімаєш, там так балакають". Зрештою, і пишуть так. А щоб потрапило у мізки дніпродзержинців не варто "випендрюватися" і писати чистою літературною мовою, треба бити наповал. |
A_Hill |
Aug 14 2012, 14:48
Пост
|
Репутация: 782 Старожил Группа: Пользователи Сообщений: 3 001 С нами с: 8-June 07 |
Українська мова співоча, мелодійна. Грамотно писати це не тільки аби як використовувати слова. Чи ти такм самим чином розмовляєш вдома? Взнала, внук... - так, може і є такі слова в словнику, але ну не пишуть так... Обеззброїв!!! Ось в цьому я з тобою на сто вітсотків згоден!! Трошки вище olex@ все вірно написав! |
radioscanner |
Aug 14 2012, 14:50
Пост
|
А щоб потрапило у мізки дніпродзержинців не варто "випендрюватися" і писати чистою літературною мовою, треба бити наповал. Тільки літературна мова спаплюжена і сплюндрована. Чим "кострубатіше", тим добре в мозок влазить. Що ми пропагуємо? Тупість? Мені, навіть не смішно було, коли я цей шедевр подивився. |
olex@ |
Aug 14 2012, 15:03
Пост
|
Тільки літературна мова спаплюжена і сплюндрована. Чим "кострубатіше", тим добре в мозок влазить. Що ми пропагуємо? Тупість? Мені, навіть не смішно було, коли я цей шедевр подивився. Як ти розумієш, я не підтримую це. Ба більше, напевно, автор "слогану" не переймався моїми припущеннями, Взяв з життя. Отже, що маємо ... Або перефразую, як казав Стецько - "розумних нігде взяти" p/s/ Хоча внесення суржика в літературу - не поодиноке явище у світі. Не лише Жадан чи Дністровий вкупі з невідомим "дизайнером" "попсували" українську, а й Рашді та плеяда африканських чи новозеландських письменників "спаплюжили" англійську. Сообщение отредактировал olex@ - Aug 14 2012, 15:39 |
Witcher |
Aug 14 2012, 15:19
Пост
|
Репутация: 988 Ветеран Группа: Пользователи Сообщений: 5 575 С нами с: 25-January 08 |
неужели ты согласен с тем текстом на баннере только потому, что эти слова существуют? Блііііііінннннн, банер сюжетний. Так написали, тому що у селі поруч саме так і говорять. Бабуся, яка переписує квартиру на кота, не може розмовляти чистою літературною мовою - це б АБСОЛЮТНО змінювало сенс повідомлення (меседжу). Так само, ЛІТЕРАТУРНОЮ МОВОЮ НЕ РОЗМОВЛЯЮТЬ У ЖОДНІЙ КРАЇНІ СВІТУ!!!! Це ж просто жах, 141 раз про це пишу, і одне й те саме. Шовінізм просто заліплює очі, відключає людям мозок. І ще одна теза - прийняттям відомого недолугого закону для суржика ввімкнулося не просто зелене світло, а з’явився ще й регулювальник, який для особливо тупих показуватиме правильний шлях і направлятиме їх т.б.м. у правильне русло! Тільки літературна мова спаплюжена і сплюндрована. Ким, коли і де? Банером біля села? Сообщение отредактировал Witcher - Aug 14 2012, 15:19 |
radioscanner |
Aug 14 2012, 15:25
Пост
|
|
Witcher |
Aug 14 2012, 15:49
Пост
|
Репутация: 988 Ветеран Группа: Пользователи Сообщений: 5 575 С нами с: 25-January 08 |
Да разве только им одним? Согласен, что населению нужно простыми методами заполнять мозги, но неужели нам мало одной Сердючки? Шановний radioscanner. ви не праві. По-перше, багато хто не розуміє тонкої грані між суржиком та діалектом, по-друге, "суржик" (тобто використання у розмовній мові слів одразу з двох мов) є неминучим наслідком у полілінгвістичному суспільстві. І ПОКИ БУДЕ ДВОМОВНІСТЬ, це явище не побороти. Почитайте, яке джерело є основним у живленні літературної мови. І так само відповім на ваші пуристичні закиди щодо неологізмів. Літературна мова, якщо її законсервувати, як ви то пропонуєте - загине. Прикладів удосталь. Вона має розвиватися і змінюватися, тільки тоді вона житиме. |
radioscanner |
Aug 14 2012, 15:52
Пост
|
|
olex@ |
Aug 14 2012, 15:57
Пост
|
|
Witcher |
Aug 14 2012, 15:58
Пост
|
То її необхідно пропагувати дебільними рекламними акціями? Ви знову про банер? Ви розумієте, що то була не реклама літературної української мови, а антиреклама однієї з політичних сил? А от прийняття дебільних законів, справді загрожує українській мові. Сообщение отредактировал Witcher - Aug 14 2012, 16:00 |
radioscanner |
Aug 14 2012, 16:02
Пост
|
Де ти побачив пропаганду мови? На якій мові написано? В якому стилі? Ви знову про банер? Ви розумієте, що то була не реклама літературної української мови, а антиреклама однієї з політичних сил? А от прийняття дебільних законів, справді загрожує українській мові. Щодо політичної реклами/антиреклами мене просто нудить. І не тільки мене одного. А ще, якщо потвориться мова. |
Witcher |
Aug 14 2012, 16:10
Пост
|
Щодо політичної реклами/антиреклами мене просто нудить. І не тільки мене одного. А ще, якщо потвориться мова. Ну, Якби у нас всі філологи, але коли доходить до суті, захистити свою позицію не вдається і на дещицю. Але нічого. "Этого не может быть, потому что этого не может быть вобще" теж свого роду аргумент. За сим Щасти |
Malinovskiy_lux |
Aug 14 2012, 17:08
Пост
|
Репутация: 268 Активист Группа: Validating Сообщений: 459 С нами с: 31-January 11 |
|
Упрощённая версия | Сейчас: 30th November 2024 - 3:41 |
Сайт не розміщує електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням та каталогізацією посилань, що публікуються нашими користувачами. Якщо Ви є правовласником якоїсь частини опублікованого матеріалу та не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв’яжіться з нами і ми видалимо його. Файли для обміну надані користувачами сайту і адміністрація не несе відповідальності за їх вміст. |