Поддерживаете ли вы двуязычие в Украине? |
Здравствуйте Гость [ Вход | Регистрация ] | Форум в сети 6833-й день
Шановні користувачі! Запрошуємо вас до офіційного телеграм-канала 0day Community. Тут ви зможете поспілкуватися одне з одним та дізнатися про останні новини щодо роботи ресурса, поставити запитання до адміністрації, тощо. Перейти до телеграм-канала можна відсканувавши QR-код або натиснувши на посилання: @zeroday_ua |
Поддерживаете ли вы двуязычие в Украине? |
.Stealth |
Jan 20 2009, 8:05
Пост
|
Благодарности: 1384300 Репутация: 4866 Охотнек за чужими Группа: Пользователи Сообщений: 20 565 С нами с: 13-March 06 |
Дикторы канала отжигают - "Прем'єр-міністерка Тимошенко"
как так можно? думал, что мне показалось...ан - нет, многократно повторяют словосочетание....это я такий прискіпливий, чи така мова державна? |
Федор Сумкин |
Oct 9 2012, 23:16
Пост
|
Благодарности: 973698 Репутация: 4956 Darth Vader Группа: Пользователи Сообщений: 51 104 С нами с: 15-March 06 |
|
DeniRider |
Oct 12 2012, 11:30
Пост
|
Репутация: 10 Дух Группа: Пользователи Сообщений: 29 С нами с: 1-October 12 |
Дід приїхав із села,
Ходить по столиці. Має гроші – не мина Жодної крамниці. Попросив він: - Покажіть Кухлик той, що з краю. Продавщиця: - Што? Чєво? Я не панімаю. - Кухлик, люба, покажіть, Той, що збоку смужка. - Да какой же кулік здєсь, Єслі ето кружка! Дід у руки кухлик взяв І насупив брови: - В Україні живете Й не знаєте мови… Продавщиця теж була Гостра та бідова. - У мєня єсть свій язик, Ні к чєму мне мова. І сказав їй мудрий дід: - Цим пишатися не слід, Бо така сама біда В моєї корови: Має, бідна, язика – І не знає мови! online photo storage Сообщение отредактировал DeniRider - Oct 12 2012, 11:32 |
DeniRider |
Oct 12 2012, 18:19
Пост
|
Не знать языка страны проживания может гость, идиот или оккупант, насаждающий свой язык К.Маркс ...
|
Федор Сумкин |
Oct 12 2012, 18:42
Пост
|
Благодарности: 973698 Репутация: 4956 Darth Vader Группа: Пользователи Сообщений: 51 104 С нами с: 15-March 06 |
|
DeniRider |
Oct 12 2012, 19:29
Пост
|
Ссылочкой на первоисточник поделитесь ? Или прост опишите, что это ваши слова а не К. Маркса. ну оф документа з підписом і печаткою К. Маркса в мене нема.але можете загуглити ""Не знать языка страны проживания может гость, идиот или оккупант, насаждающий свой язык"" |
Федор Сумкин |
Oct 12 2012, 19:31
Пост
|
ну оф документа з підписом і печаткою К. Маркса в мене нема.але можете загуглити ""Не знать языка страны проживания может гость, идиот или оккупант, насаждающий свой язык"" Достаточно указать где эта фраза находиться в ПСС К. Маркса. Хотя мы уже неоднократно разбирали, такой фразы К. Маркс не говорил. Так что не надо выдавать собственные фантазии за изречения известных людей. Хотя можете доказать обратно. |
SSSK0 |
Oct 12 2012, 20:40
Пост
|
Репутация: 1748 ultra active user Группа: BANNED Сообщений: 27 434 С нами с: 9-November 06 |
Не знать языка страны проживания может гость, идиот или оккупант, насаждающий свой язык К.Маркс ... Гордиться своим языком - не значит заставлять своего ближнего говорить на нем. (Монтсеррат Кабалье) Самая дешёвая гордость — это гордость национальная. Она обнаруживает в зараженном ею субъекте недостаток индивидуальных качеств, которыми он мог бы гордиться. http://ru.wikiquote.org/wiki/%D0%90%D1%80%...%83%D1%8D%D1%80 Если гордиться больше нечем, остается гордиться языком. (Артур Шопенгауэр) |
explosive |
Oct 12 2012, 20:45
Пост
|
Репутация: 757 Хлопець з Бандерштадту Группа: Пользователи Сообщений: 4 661 С нами с: 22-June 09 |
Гордиться своим языком - не значит заставлять своего ближнего говорить на нем. (Монтсеррат Кабалье) Самая дешёвая гордость — это гордость национальная. Она обнаруживает в зараженном ею субъекте недостаток индивидуальных качеств, которыми он мог бы гордиться. http://ru.wikiquote.org/wiki/%D0%90%D1%80%...%83%D1%8D%D1%80 Если гордиться больше нечем, остается гордиться языком. (Артур Шопенгауэр) Це що для кожного життєвим орієнтиром має бути, сутністю життя? Не дай Боже пишатися, що ти українець, що у тебе велична історія, що ти є спадкоємцем київських князів, українських козаків та гетьманів. Брєд сивої кобили як і твій Шопенгауер. Він такий же як і всі ми і робити його еталоном та орієнтиром... Сообщение отредактировал explosive - Oct 12 2012, 20:45 |
radioscanner |
Oct 13 2012, 13:35
Пост
|
Репутация: 676 Старожил Группа: Пользователи Сообщений: 4 839 С нами с: 30-December 11 |
Це що для кожного життєвим орієнтиром має бути, сутністю життя? Не дай Боже пишатися, що ти українець, що у тебе велична історія, що ти є спадкоємцем київських князів, українських козаків та гетьманів. Брєд сивої кобили як і твій Шопенгауер. Він такий же як і всі ми і робити його еталоном та орієнтиром... Я почему то Монсеррат и Шопенгауеру верю больше. Не скажешь почему? |
JumpeR |
Oct 13 2012, 15:59
Пост
|
Репутация: 12 Дух Группа: Пользователи Сообщений: 39 С нами с: 18-March 09 |
Накидав цитат - деріться
» Нажмите, чтобы показать спойлер - нажмите опять, чтобы скрыть... « |
Федор Сумкин |
Oct 13 2012, 16:10
Пост
|
|
olex@ |
Oct 14 2012, 12:25
Пост
|
Репутация: 1342 Ветеран Группа: Модеры Сообщений: 5 666 С нами с: 9-August 06 |
Вы бы еще подписали чьи это цитаты. Не думав, Федоре, що ти ведешся на імена. Схоже, що розумна фраза для тебе нічого не значить, доки не буде встановлено, ким вона сказана. І лиш потім ти з глибокодумним виглядом скажеш:"Да! Вєрно!"? Мене завжди вражали люди, для яких важлива не суть, а "регалії". А як же Шопернгауер!!! Це ж авторитет!!! Нічого, що він колись сказав - Ідеш до жінки? Візьми з собою нагайку! К.Маркс написав цю цитату? Тоді в ній щось є. Невідомий автор? Ну то фігня. |
Федор Сумкин |
Oct 14 2012, 12:30
Пост
|
Не думав, Федоре, що ти ведешся на імена. Причём тут имена ? Порядок должен быть, если цитат - то давайте автора, если сам придумал то так и надо писать.К.Маркс написав цю цитату? Тоді в ній щось є. Невідомий автор? Ну то фігня. Где то так. Если человек готов соврать даже в простой цитате, то какой смысл ему верить во всём остальном ? Завтра он придумает цитату что Бандера говорил что надо всех евреев расстрелять. Вы сразу поверите в цитату или попросите источник предоставить ? |
olex@ |
Oct 14 2012, 13:57
Пост
|
Причём тут имена ? Порядок должен быть, если цитат - то давайте автора, если сам придумал то так и надо писать.Где то так. Если человек готов соврать даже в простой цитате, то какой смысл ему верить во всём остальном ? Завтра он придумает цитату что Бандера говорил что надо всех евреев расстрелять. Вы сразу поверите в цитату или попросите источник предоставить ? Может, важна суть, а не личные качества форумчанина. Возможно, даже он ошибся - это не повод отбрасывать фразу как неверную в принципе. Тем более, что здесь ребята швыряются такими бездоказательными цитатами - мама, не горюй! |
olex@ |
Oct 15 2012, 9:13
Пост
|
Всім зацікавленим пропоную подискутувати на тему:
"Якщо людина перебуває в державі і не спілкується її мовою, то це або гість, або невільник, або окупант" - на правах власної думки (хоча, хм, моє авторське право під сумнівом ). Зауважу для SSKO, це не означає пишатися. Є заперечення чи доповнення? |
radioscanner |
Oct 15 2012, 9:31
Пост
|
Репутация: 676 Старожил Группа: Пользователи Сообщений: 4 839 С нами с: 30-December 11 |
|
Федор Сумкин |
Oct 15 2012, 9:40
Пост
|
|
explosive |
Oct 15 2012, 9:46
Пост
|
Репутация: 757 Хлопець з Бандерштадту Группа: Пользователи Сообщений: 4 661 С нами с: 22-June 09 |
Всім зацікавленим пропоную подискутувати на тему: "Якщо людина перебуває в державі і не спілкується її мовою, то це або гість, або невільник, або окупант" - на правах власної думки (хоча, хм, моє авторське право під сумнівом ). Зауважу для SSKO, це не означає пишатися. Є заперечення чи доповнення? Є хіба що оплески Дуже рідко стається так, щоб людина змінювала свою точку зору, а особливо в такому віці це майже неможливо, якою б неправильною думка юзера б не була, вона все одно залишиться такою. |
olex@ |
Oct 15 2012, 9:59
Пост
|
Я не общаюсь, хотя родился и вырос в Киеве... Мне нравится этот ярлык . Заезжий вуйко придумал эту фразу и теперь пытается повесить её на меня. А не слишком ли? Питання дещо глибше. Наскільки я знаю тебе з форуму, перепрошую за оцінку, але ти вмієш і можеш говорити українською, у тебе, начебто, немає відрази та відвертої українофобії Це нормально. Ба більше, я сподіваюся, хоча для мене це не принципово, у реальній (не віртуальній) розмові зі мною, ти, як культурна людина, будеш говорити зі мною українською і тебе це не буде напружувати. Йдеться про клінічні випадки, коли у магазинах чи кафешках України чіпляють "піктограми" "У нас говорят по-русски" або людина вперто "не розуміє", коли до нього звертаються українською, або видно, що "особа" щойно з села, а воно вже таке "культурне", аж страшно, чи приїхало звідкись "с необъятных просторов России" і вчить нас, як правильно думати. Варіантів, направду, безліч. Але у всіх випадках є одне підгрунтя - ненависть до українського, та його заперечення. І найгірші у цьому - манкурти. У малоросів це найкраще виходить. Скажите, люди которые говорили исключительно на украинском, они кем были в СССР ? Українцями. Зустрічне питання - а ти в УРСР ким був? Совєцкім чєловєком? Сообщение отредактировал olex@ - Oct 15 2012, 10:02 |
radioscanner |
Oct 15 2012, 10:03
Пост
|
|
Упрощённая версия | Сейчас: 29th November 2024 - 4:39 |
Сайт не розміщує електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням та каталогізацією посилань, що публікуються нашими користувачами. Якщо Ви є правовласником якоїсь частини опублікованого матеріалу та не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв’яжіться з нами і ми видалимо його. Файли для обміну надані користувачами сайту і адміністрація не несе відповідальності за їх вміст. |