Наши поезда самые поездатые поезда в мире!, или корейское "чудо" на просторах Украины |
Здравствуйте Гость [ Вход | Регистрация ] | Форум в сети 7149-й день
![]() |
Шановні користувачі! Запрошуємо вас до офіційного телеграм-канала 0day Community. Тут ви зможете поспілкуватися одне з одним та дізнатися про останні новини щодо роботи ресурса, поставити запитання до адміністрації, тощо. Перейти до телеграм-канала можна відсканувавши QR-код або натиснувши на посилання: @zeroday_ua |
Наши поезда самые поездатые поезда в мире!, или корейское "чудо" на просторах Украины |
ЛиС |
Пост
|
Репутация: ![]() ![]() Ветеран ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 6 590 С нами с: 27-October 06 ![]() |
Может кому интересно будет
|
![]() ![]() |
Midnight)sky |
Пост
|
Благодарности: 42126 Репутация: ![]() ![]() ultra active user ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 19 187 С нами с: 30-September 07 ![]() |
Є ще ось такий ![]() Выходит, по состоянию на 2022 год в ДБ работает 209 486 человек. S-Bahn не входят напрямую в ДБ, но входят в дочку - DB Regio. Поэтому, в таблице тоже учтены. Таки фейспалм, УЗ. |
Mad Dog |
Пост
|
Репутация: ![]() ![]() Старожил ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 3 852 С нами с: 31-October 06 ![]() |
Поясни будь ласка, яким чином це впливає на щомісячний дохід? Це впливає на річний та загальний дохід. Якийсь тупняк робити вигляд, що разові доходи не впливають на дохід. Багато де є 13 ЗП... вона теж не у місячному доході... але ж мотивує? тому треба враховувати весь дохід, а не тільки той який краще підходить до дискусії. Я згадав про ці виплати виключно в контексті"збільшення" ЗП. ФОрмально - збільшилась. По фатку - ні. По факту теж - так. Гроші отримані, податки та ЄСВ з них сплачені... До чого тут голий оклад? 1. Бо ти про нього згадував і порівнював з мін зп. 2. здається ти казав він не змінювався з часів польского музиканта 3. в розрізі твердження, що сьогодні премії/надбавки є, а завтра їх немає. Коли у тебе їх не було і ти отримав чистий оклад? |
ЛиС |
Пост
|
Репутация: ![]() ![]() Ветеран ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 6 590 С нами с: 27-October 06 ![]() |
Таки фейспалм, УЗ. На перший погляд - так. Але, як то кажуть, є нюанс ![]() » Нажмите, чтобы показать спойлер - нажмите опять, чтобы скрыть... « Про "роздутий" штат "ну дуже потрібних" департаментів - це взагалі окрема тема ![]() Думаю, якщо порахувати суто оперативний персонал, який задіяний безпосередньо в перевізному процесі і поточному утриманні інфраструктури то цифри будуть зовсім інші. З.І. В таблиці чомусь відсутні DB Netz AG та DB Station&Service AG чи я знову неправильно читаю? Чи DB Netz AG - це оті 3 DB Netz тільки вже разом? Ну і звіт зовсім свіженький - за 2024 |
ЛиС |
Пост
|
Це впливає на річний та загальний дохід. Якийсь тупняк робити вигляд, що разові доходи не впливають на дохід. Багато де є 13 ЗП... вона теж не у місячному доході... але ж мотивує? По факту теж - так. Гроші отримані, податки та ЄСВ з них сплачені... Ок, згоден, на річний впливає. Але знову таки я писав не про річний, а щомісячний. Комуналку треба щомісяця платити, а не раз в рік. Чи накопичувати борги в очікуванні якихось разових виплат? Знову таки, якомусь окремому працівнику виплатили немаленьку суму за поранення чи загибель. На загальну статистику по підрозділу і в цілому по УЗ вплинуло? Звісно. На дохід інших працівників - ні.2. здається ти казав він не змінювався з часів польского музиканта Так і є. Не змінювався.3. в розрізі твердження, що сьогодні премії/надбавки є, а завтра їх немає. Коли у тебе їх не було і ти отримав чистий оклад? Я ж писав, що єдина постійна надбавка - за вислугу років. Премія - останнім часом від 5 до 15% максимум і то не кожний місяць. Плюс "вечірні" і "нічні", але вони ж не у всіх є.Сообщение отредактировал ЛиС - Sep 26 2025, 10:14 |
Mad Dog |
Пост
|
Репутация: ![]() ![]() Старожил ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 3 852 С нами с: 31-October 06 ![]() |
профільні залізничні медичні та профілактично-курортні заклади. Тільки сьогодні згадував дуже давній випадок. Маленьке містечно, починає сильно боліти зуб. У місті одна районна поліклініка, куди в один стомат кабінет їдуть зі всього району, живу чергу треба займати ледве не з вечора. Приватних кабінетів тоді наче ще там не було. І тут мені порадили мед. центр УЗ... ну як медцентр, приватний будинок. Де мені за якусь фінансову нагороду таки вилікували мені зуб. немаленьку суму за поранення чи загибель. На загальну статистику по підрозділу і в цілому по УЗ вплинуло? Звісно. не буде. Це не фонд заробітної плати з якого платиться ЄСВ. І в держстат воно якщо і подавалась, то окремо від ЗП. Щодо всього іншого (про доходи та мотивацію), у тебе дуууже однобокий погляд... ти в принципі не розумієш, що видно з іншої дзвіниці. Грубо кажучи у тебе є ЗП, надбавки, премії, відпускні, оздоровчі, "вечірні" та "нічні" й т.д. до згаданих компенсацій за здоров'я/життя, послуг тих медзакладів та санаторіїв безкоштовні квитки, ще якісь плюшки від профсоюзу ну і звісно бронювання. У продавця у кіоску на тому ж вокзалі із цього всього є тільки відпускні, можливо премія від виторгу. Для малого підприємця, що найняв того продавця немає навіть відпускних. + має купу ризиків. Ти просто не цінуєш те що маєш, принаймні на словах, для тебе це як щось буденне... але ж у більшості інших цього немає! Пенсіонерів тільки скороченням/реструктуризацією і можна вигнати з держустанов... в іншому випадку будуть там сидіти поки не винесуть вперед ногами прямо з робочого місця. Сообщение отредактировал Mad Dog - Sep 26 2025, 15:55 |
ЛиС |
Пост
|
Де мені за якусь фінансову нагороду таки вилікували мені зуб. Не повіриш! Залізничникам навіть в профільних лікарнях і навіть при наявності медстрахування це теж не безкоштовно. В пакет медстрахування входить лише екстрена стоматологія(типу вирвати) і то далеко не завжди працює. Але те, що профільні лікарні мали значно краще обладнання в порівнянні з міськими заперечувати не буду. Той же next1983, який більш дотичний до медицини не дасть збрехати. Причому в багатьох випадках вони обслуговували не лише залізничників, а і т.зв. "райони тяжіння"(тобто місцевих мешканців по територіальній ознаці) і в більшості випадків виконуючи обов'язки районних лікарень безкоштовно. Але ж... Непрофільні активи" При цьому ти сам умовно "товчеш мене мордою" в порівняльну кількість персоналу ДБ і УЗ. У ДБ є хоч одна "профільна" лікарня? Думаю що жодної. До речі, "профільна" медицина хоч і умовний "пережиток совка", але... Хто краще знає "професійні" хвороби шахтарів, металургів, залізничників? Чи, наприклад, просто специфіку роботи? Приклад з особистого - в далеких 90х проходимо медкомісію в технікум. Просто на навчання на певну спеціальність. І хлопчину з виразкою шлунку на спеціальність ЕТТ(локомотивне господарство, електротяга, помічник машиніста) "бракують" - "там графік роботи важкий, нерегулярне харчування виберіть якусь іншу посаду". Як вважаєш, правильно чи ні, що "відсіювали" ще на моменті вступу до учбових закладів? Нагадаю - тоді всі профільні учбові заклади автоматично з підпорядкування МШС СРСР перейшли в підпорядкування новоствореної УЗ, правда назва була трошки довшою ![]() ![]() Щодо всього іншого (про доходи та мотивацію), у тебе дуууже однобокий погляд... ти в принципі не розумієш, що видно з іншої дзвіниці. Ні, в мене погляд "з середини". Ззовны все виглядає "райдужно", да. Що ти фактично своїми словами і підтверджуєш.Грубо кажучи у тебе є ЗП, надбавки, премії, відпускні, оздоровчі, "вечірні" та "нічні" й т.д. до згаданих компенсацій за здоров'я/життя, послуг тих медзакладів та санаторіїв безкоштовні квитки, ще якісь плюшки від профсоюзу ну і звісно бронювання. Так, є. Наприклад та ж надбавка за вислугу років. 40%. Ну так для цього потрібно відпрацювати 25+ років. Т.зв. "безкоштовні" квитки - розповсюджений міф. Є 2 умовно-безкоштовні квитки на рік. 1 в купе швидкого чи 1 клас ІС+ в межах УЗ і 1 в плацкарті пасажирського(якщо швидкий, то вже треба доплачувати) в межах СНД чи УЗ. Чому умовно-безкоштовні? Бо з них треба заплатити податок 20% + військовий збір. І ще 2 т.зв. "форма 4" - проїзд в приміських від місця проживання до місця роботи, і ф.4 "вихідного дня" - проїзд від місця проживання на 150 км в бажаний бік. З них теж ті самі 20%+військовий збір. За всі інші поїздки навіть в приміських залізничники так само мають оплачувати свій проїзд. Те, що в нас на це касири дивляться "крізь пальці" вже інше питання. Періодично з главку приходять "гнівні" розпорядження "посилити контроль, при виявленні випадків штрафувати і повідомляти за місцем роботи про випадки безквиткового проїзду залізничників". Щось з розряду "бий своїх, щоб чужі боялися". Доречі, на БЧ так реально і відбувається вже багато років - залізничників з "ф.4" за межами дільниць, які вказані в квитку одразу штрафують. Скпжу більше - у нас теж свого часу так було, але з часом всі на це трошки "забили". Особисто мене колись таки штрафонули в дизелі Київ-Полтава, да. Було таке. І штраф сплатив, як годиться ![]() Да, і це не просто - показав посвідчення і купив. Ні. Треба купу паперів оформити витратити мінімум день, а то і два, щоб це все оформити. Це при умові, якщо живеш недалеко від "контори". А то треба і 3 дні інколи витратити. Можливо ти мав на увазі "безлімітні" службові форми № 1а, 1б 2а 2б і 3, так їх повністю скасували чи то 2010 чи то в 2011 Є, правда, в рахунок квитка СНД т.зв. квиток "ОСЗ(ОСЖД)", але його отримати - квест з зірочкою ![]() "Вечірні" не впевнений, а "нічні" 120% прописані в КЗпП, і ніхто не забороняє їх вимагати. Так само як і х2 при понаднормових годинах в місяць. Для кожного місяця є норма годин, яка надається на початку року. Про "плюшки" від профспілки... Це взагалі окрема тема, якщо ти звісно знаєш, як саме формується бюджет профспілкових організацій. У продавця у кіоску на тому ж вокзалі із цього всього є тільки відпускні, можливо премія від виторгу. Це взагалі якийсь сюр... Продавець з кіоску за 12-15к грн на місяць протягом 12-ти годинної зміни відповідає за життя тисяч людей і багатомільйонні вантажі? Ти взагалі сповна розуму порівнювати роботу продавця з кіоску на вокзалі і чергового по залізничній станції навіть невеличкій?! Серйозно? Це не рахуючи регулярних "навчань", екзаменів на посаду, періодичних екзаменів, знання купу нормативних документів, останніх телеграм з безпеки руху і т.д. і т.п. Для малого підприємця, що найняв того продавця немає навіть відпускних. + має купу ризиків. Ну так це його особистий вибір. Вакансій на залізниці - купа ![]() Ти просто не цінуєш те що маєш, принаймні на словах, для тебе це як щось буденне... але ж у більшості інших цього немає! В 100500 раз пояснюю - я свій вибір зробив 35+ років тому прийшовши на залізницю на початку буремних 90х, а цікавитися залізницею почав взагалі з кінця 80х починаючи з Київської дитячої залізниці, або як вона тоді офіційно називалася "Мала Південно-Західна залізниця". І на даний момент мене особисто поки що все влаштовує. Інакше вже б змінив сферу діяльності. Банальщину зараз скажу(розцінюй як хочеш) словами Вєрєщагіна з "Білого сонця пустелі" "Мнє за Не влаштовує лише одне - відношення керівництва(ні, не мого безпосереднього, тут все ок, а "верхнього" типу СєрЛєща чи Пєрца) до своїх же співробітників. Чому ті ж співробітники РКР можуть взяти квиток через інтернет для себе чи родини всього на всього ввівши код підприємства, на якому працюють На ДБ схожа ситуація - 16 поїздок на рік не тільки для себе а для родини в ІСЕ без головняків. в RE, здається, взагалі анлім. Молодь приходить на залізницю(і то, не без проблем, вище писав про особистий досвід, як донька на роботу влаштовувалась), відпрацьовує пару місяців, дивишся - ніби толковий, і очі "горять" і бажання є... А потім пару місяців - дивиться на свою ЗП, зітхає.. "да Пенсіонерів тільки скороченням/реструктуризацією і можна вигнати з держустанов... в іншому випадку будуть там сидіти поки не винесуть вперед ногами прямо з робочого місця. Дійсно, було колись таке і на УЗ. Років з 10-15 тому. Зараз ситуація абсолютно протилежна - навпаки вмовляють пенсіонерів, особливо "молодих"(ну у кого "гаряча сітка") не йти, бо робити не буде кому. І це вже навіть серед ІТП, не кажучи про більш "приземлені" спеціальності.Вже навіть провідників, які в 90-х чи 00-х платили бабло, щоб влаштуватися на роботу набирають умовно "з вулиці"(3-х місячні курси і вперед!) Така ось фігня... Сообщение отредактировал ЛиС - Sep 27 2025, 0:37 |
Mad Dog |
Пост
|
При цьому ти сам умовно "товчеш мене мордою" в порівняльну кількість персоналу ДБ і УЗ. Нікуди я тебе не товчу. Просто привів цікаві цифри. А в ваші розбирання структури навіть не влазив. Окрім особистого прикладу користування стоматологією УЗ. Хто краще знає "професійні" хвороби шахтарів, металургів, залізничників? Теоретично так... можна нафантазувати, якусь клініку умовно у Києві, де будуть спеціалісти по профільним захворюванням і займатись тільки ними, зробити туди безкоштовний проїзд та лікування для своїх. Виглядає не погано? А на практиці я був у медпункті із стоматологією у маленькому містечку, яке зараз навіть не райцентр. Які там можуть бути спеціалісти по профільним захворюванням? Як вважаєш, правильно чи ні, що "відсіювали" ще на моменті вступу до учбових закладів? Правильно. Але для цього не потрібно відкривати свою поліклініку. А то так можна дійти і до поліклініки при кожному сервісному центрі МВД... де теж не всім можна здавати на права. Ні, в мене погляд "з середини". Ззовны все виглядає "райдужно", да. Що ти фактично своїми словами і підтверджуєш. Ти описуєш фактично те саме, що я бачив на держслужбі. Тому всі ці розкази, що голий оклад менший мінімалки, вибвркові доходи та типу ігнорування на словах всіх інших "плюшек" мене не дивує. "Вечірні" не впевнений, а "нічні" 120% прописані в КЗпП, і ніхто не забороняє їх вимагати. Так само як і х2 при понаднормових годинах в місяць. Для кожного місяця є норма годин, яка надається на початку року. Так, так. Продавчиня оформлена на мінімалку + інше премія багато чого досягне такими вимогами. Як я й казав ти відірваний від реальності. Це взагалі якийсь сюр... Якийсь сюр це доводити до абсурду коли немає аргументів. От де ти в моїх повідомленнях побачив чергового по станції? Чи чого ти саме його почав порівнювати із продавцем? Вже б касира взяв... а так да - сюр. Ну так це його особистий вибір. Вакансій на залізниці - купа ![]() ну он далі там про твій вибір і що тебе майже все влаштовує. У дочки з 20+ чоловік з групи на залізниці залишилося 3 чи 4 Я думаю це +- вписується у загальну картину по всім випускникам країни. Освіта для галочки, абсолютна більшість не працює по спеціальності. Це все переливання з пустого у порожнє. В державних установах завжди було, що новачки на низах на межі бідності, середняк - " мене особисто поки що все влаштовує", ну а ТОПи традиційно в шоколаді... так було, так є, і очікувати що щось зміниться в умовах найбільшої сраки за всю історію УЗ і країни в цілому - лютий "сюр". |
ЛиС |
Пост
|
Теоретично так... можна нафантазувати, якусь клініку умовно у Києві, де будуть спеціалісти по профільним захворюванням і займатись тільки ними, зробити туди безкоштовний проїзд та лікування для своїх. Виглядає не погано? Так вони і є лише у великих містах, і то вже не всіх. Ті, що були на великих залізничних вузлах типу Жмеринки вже давно передані "місту"А на практиці я був у медпункті із стоматологією у маленькому містечку, яке зараз навіть не райцентр. Які там можуть бути спеціалісти по профільним захворюванням? Тому всі ці розкази, що голий оклад менший мінімалки, вибвркові доходи та типу ігнорування на словах всіх інших "плюшек" мене не дивує. Так які "плюшки" ти маєш на увазі? "безкоштовні" квитки? Чи якусь типу дешеву путівку в тьмутаракань, яка при нормальній ЗП і нафіг не потрібна? І, крім того всілякі "плюшки" є і в недержавних корпораціях. Так, так. Продавчиня оформлена на мінімалку + інше премія багато чого досягне такими вимогами. Як я й казав ти відірваний від реальності. Правильно, оформлена на "мінімалку", бо умовний ФОП хоче зекономити на податках. Все інше - "в конверті"Якийсь сюр це доводити до абсурду коли немає аргументів. От де ти в моїх повідомленнях побачив чергового по станції? Чи чого ти саме його почав порівнювати із продавцем? Вже б касира взяв... а так да - сюр. Я просто взяв умовно співставні ЗП десь на рівні 12-15К при цьому зовсім різний ступінь відповідальності. ти ж чудово розумієш, що воно у обидві сторони так працює. А далі вибір кожного. Звичайно. Он наші ФОПи в Німеччині "раптом" виявили, що там у підприємців податки такі ж як і всіх інших, а не так, як в Україні. очікувати що щось зміниться в умовах найбільшої сраки за всю історію УЗ і країни в цілому - лютий "сюр". Навіть після лютого 22 року є речі, які можна покращити без додаткових "капітальних" вкладень. А так, зрозуміло що "не на часі", як би це шаблонно не виглядало. |
next1983 |
Пост
|
Репутация: ![]() ![]() Старожил ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 4 761 С нами с: 18-March 09 ![]() |
Невозможно налажать, если нихрена не делать. В Украине через 1 перегон в сутки ездит, допустим, 20 поездов, в Германии 200. УЗ - жд для грузов в первую очередь. ДВ - для пассажиров. Сравнивать мокрое с мягким. В случае падения дерева на колею, поезда, при возможности пускают в объезд (дальше/дольше). Да конечно)). В Германии как раз есть проблема, что ультра плотный график не позволит безболезненно пустить поезд по другому пути. В Украине упало дерево - поезд стоит ждёт. В Германии при опоздании поезда больше, чем на полчаса (могу ошибаться, не помню уже), ты можешь сесть на любой следующий поезд, а если опаздывает больше, чем на 2 часа, тебе на почту присылают скидочный код на 20-30 евро. Ну и тд. В Германии поезд вообще может резко отменится и ты уже никуда не успеешь. |
Mad Dog |
Пост
|
Так які "плюшки" ти маєш на увазі? "безкоштовні" квитки? Хвате дурня клеїти. Я тобі вже писав про надбавки, премії, оздоровчі, бронювання і т.д. Але тебе заклинило на квитках, які, з твоїх же слів, є але треба підняти зад щоб отримати. Якщо путівки нахрін нікому не потрібні то чого по ним хтось їздить? Просто дай відповідь на елементарне питання: коли ти останній раз отримав голий оклад? Чи може ти ще скажеш, що немає оздоровчих у вас коли береш більшу частину відпустки? Як штучному інтелекту напишу: дай пряму відповідь на ці питання, без води та нікому не потрібних коментарів/виправдань. Правильно, оформлена на "мінімалку", бо умовний ФОП хоче зекономити на податках. Все інше - "в конверті" не обов'язково, інше може йти премією, для додаткової мотивації. Ну і якщо робітнику дати на вибір: конвер чи по білому (мінус побори) то саме робітник вибере конверт. Звичайно. Он наші ФОПи в Німеччині "раптом" виявили, що там у підприємців податки такі ж як і всіх інших, а не так, як в Україні. Не зовсім. Здається навіть на цьому форумі обговорювали. Німеччина, Франція... Там прогресивна шкала оподаткування. Перші тисяч 12 взагалі не оподатковують, потім відсотки в залежності від прибутку. При чому, ще й від родини залежить, наприклад якщо дружина не працює, множ неоподатковану суму на два... Від скількись десятків тисяч євро вже треба ПДВ платити. Але до чого тут це в розрізі цієї розмови не зрозуміло. ти ж сидиш на залізниці не через те, що більше податків платиш ніж фоп. Навіть після лютого 22 року є речі, які можна покращити без додаткових "капітальних" вкладень. А так, зрозуміло що "не на часі", як би це шаблонно не виглядало. Скоротити тебе, і додати по 10 грн молодшим працівникам? ![]() |
next1983 |
Пост
|
Репутация: ![]() ![]() Старожил ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 4 761 С нами с: 18-March 09 ![]() |
Не повіриш! Залізничникам навіть в профільних лікарнях і навіть при наявності медстрахування це теж не безкоштовно. Хмм, а це вже дуже дивно. Невже все так гірко? Бо так приклад мами є перед очима, де, працюючи на крупному держзаводі, медицину і не тільки можна отримати в дуууже приємному вигляді. А також і путівки, і інше соц забезпечення (навіть у вигляді дитячого садочку для дітей та онуків). |
ЛиС |
Пост
|
Хвате дурня клеїти. Я тобі вже писав про надбавки, премії, оздоровчі, бронювання і т.д. Якщо путівки нахрін нікому не потрібні то чого по ним хтось їздить? Це треба запитувати у тих, хто їздить. До 14 року ще мало якийсь сенс бо багато було в Криму пансіонатів. Крім того змінився(не пам'ятаю з яко саме року) підхід до оподаткування. Раніше просто платили % за путівку, а зараз повна вартість нараховується в дохід, оподатковується, вираховується + ще та сумма, яку треба заплатити.Просто дай відповідь на елементарне питання: коли ти останній раз отримав голий оклад? Чи може ти ще скажеш, що немає оздоровчих у вас коли береш більшу частину відпустки? Формально - є. Але з лютого 22 року призупинені.Ну і якщо робітнику дати на вибір: конвер чи по білому (мінус побори) то саме робітник вибере конверт. Не зовсім. Здається навіть на цьому форумі обговорювали. Німеччина, Франція... Там прогресивна шкала оподаткування. Перші тисяч 12 взагалі не оподатковують, потім відсотки в залежності від прибутку. При чому, ще й від родини залежить, наприклад якщо дружина не працює, множ неоподатковану суму на два... Від скількись десятків тисяч євро вже треба ПДВ платити. Мда... І тут зовсім не так. Це ти про фіз.осіб написав, а я про підприємців, які вирішили там відкритися. Це було сказано в розрізі про вибір, який працює в обидві сторони. Але фіг з ним, виключаємо це питання.Але до чого тут це в розрізі цієї розмови не зрозуміло. ти ж сидиш на залізниці не через те, що більше податків платиш ніж фоп. Хто на що вчився... І не суто залізниці це стосувалося, а всіх хто офіційно працевлаштований.Скоротити тебе, і додати по 10 грн молодшим працівникам? Варіант може і дієвий, але не дуже допоможе. Періодично і так "скорочують" вакансії, які не можуть "закрити"(в сенсі забезпечити вільну вакансію працівником)![]() Сообщение отредактировал ЛиС - Oct 2 2025, 21:32 |
ЛиС |
Пост
|
Хмм, а це вже дуже дивно. Невже все так гірко? Бо так приклад мами є перед очима, де, працюючи на крупному держзаводі, медицину і не тільки можна отримати в дуууже приємному вигляді. Базова страхова медицина і все.А також і путівки, і інше соц забезпечення (навіть у вигляді дитячого садочку для дітей та онуків). Садочки(подекуди навіть цілодобові) "відвалилися" ща на початку-середині 90х. А, ще одна реальна "плюшка" залишилась(забув, бо дочка вже виросла) дитячі літні табори. |
Mad Dog |
Пост
|
Так це все є в тому чи іншому вигляді в великих корпораціях і навіть недержавних. В тому ж ахмєтенерго ака ДТЕК. так там і принципи формування ЗП такі самі. Верхи жирують, а молодший персонал працює фактично за їжу. У друга син на Житомирщині після технікуму(електрик) пішов в енергокомпанію контролером. Ну як пішов, ще магарич треба було поставити щоб його по знайомству взяли. ЗП трохи більше мінімалки. Традиційно "зеленому" виділили найгіршу ділянку району з напіввиселеними селами. Ще Укртелеком візьми, там точна та сама картина. Ну може недержавні компанії реагують трохи швидше на ринок, але суті це не змінює. Це треба запитувати у тих, хто їздить. ну так може не треба за всіх тоді говорити? Я тобі вже рази зо три написав, що я в принципі не можу отримувати голий оклад. Бінго! Тобто робітника не цікавлять ніякі "плюшки"і навіть офіційне працевлаштування, а виключно розмір ЗП. Зрозуміло, що якщо він буде суттєво більшим але "в конверті", то він вибере "конверт". Чи не так? от знову ти маніпулюєш. Ми говорили про оформлений на мінімалку, а премія на вибір у конверті чи ні. Тобто він вже офіційно працевлаштований. Ну от які у нього плюшки будуть за те що премія піде по білому? +100 грн пенсії у 65 років при середній тривалості життя у чоловіків 57 років? Хм, здається залізничники певних професій можуть раніше виходити на пенсію, ні? Теж погана плюшка? Мда... І тут зовсім не так. Це ти про фіз.осіб написав, а я про підприємців, Ні, це було якраз про мікропідприємців (аналоги ФОП). Хто на що вчився... І не суто залізниці це стосувалося, а всіх хто офіційно працевлаштований. Та це скоріше про болото у великих компанія, які працюють по тому ж принципу що і державні. Працівники сидять, як миші по норам, у цих компаніях по пів життя, і тільки розповідають як там погано на фоні інших контор. І дай Бог, якщо вони ще нормально працюють, а не грають у традиційні ігри "переклади відповідальність на іншого" чи "як платять так і працюю". Варіант може і дієвий, але не дуже допоможе. ну так розкажи про дієвий варіант, як суттєво збільшити ЗП працівникам, у ситуації що склалась: без додаткових "капітальних" вкладень. Сообщение отредактировал Mad Dog - Oct 3 2025, 13:03 |
next1983 |
Пост
|
Ну тоді і не треба нити про нього та порівнювати із мін.зп. Суть в тому, що він абсолютно не відображає доходи, але лише засіб для маніпуляцій. Чим ти і користуєшся... Людей цікавить дохід, а не нюанси як він розраховується. ![]() Ну от які у нього плюшки будуть за те що премія піде по білому? + ![]() |
Mad Dog |
Пост
|
![]() та ні в чому не звинувачую я його. Висновки давно зроблені. Те що там низькі ЗП у низів ніхто і не сперечається. У ЛиСа якась фішка не називати речі своїми іменами та те що є максимально обезцінити... ![]() Прикольно бачити цей фейспалм від людини яка відверто топить за корупцію. ![]() Якщо по твоїй логіці людині треба лікарю Це типу як що було раніше: яйце чи курка? З тією різницею, що безліч людей "почали з себе" заплатили податки, а все одно отримали "ніх*я". При чому ти ж сам у сусідній темі доказував, що медицина у Німеччині гірша... а з наповненням казни там все набагато краще. тобто, прямої залежності тут як би немає. |
Mad Dog |
Пост
|
Після нового повідомлення все з'явилось... Контрабанда ювелірних виробів та швейцарських годинників Детективи Головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки України викрили організовану групу осіб, які налагодили переміщення коштовних предметів розкоші через державний кордон України з приховуванням від митного контролю. До складу групи входило 11 осіб: з них 5 осіб працівники АТ «Укрзалізниці», а також власники приватної компанії. https://esbu.gov.ua/news/kontrabanda-iuveli...nizovanoi-hrupy Сообщение отредактировал Mad Dog - Oct 7 2025, 12:35 |
Midnight)sky |
Пост
|
Благодарности: 42126 Репутация: ![]() ![]() ultra active user ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 19 187 С нами с: 30-September 07 ![]() |
УЗ - жд для грузов в первую очередь. ДВ - для пассажиров. Сравнивать мокрое с мягким. Сам придумал, сам поверил, сам выдал за факт. Что ж...Да конечно)). В Германии как раз есть проблема, что ультра плотный график не позволит безболезненно пустить поезд по другому пути. Зато в Украине проблем нет, правда? Нет плотного графика, да и колей нет. Нет поездов - нет проблем.В Германии поезд вообще может резко отменится и ты уже никуда не успеешь. Может, никто не спорит. Но через условный час-полтора будет ехать следующий поезд, на который ты без доплаты сядешь и доедешь до своего пункта назначения. |
![]() ![]() |
![]() |
Упрощённая версия | Сейчас: 10th October 2025 - 17:23 |
Сайт не розміщує електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням та каталогізацією посилань, що публікуються нашими користувачами. Якщо Ви є правовласником якоїсь частини опублікованого матеріалу та не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв’яжіться з нами і ми видалимо його. Файли для обміну надані користувачами сайту і адміністрація не несе відповідальності за їх вміст. |