Наши поезда самые поездатые поезда в мире!, или корейское "чудо" на просторах Украины |
Здравствуйте Гость [ Вход | Регистрация ] | Форум в сети 7182-й день
![]() |
Шановні користувачі! Запрошуємо вас до офіційного телеграм-канала 0day Community. Тут ви зможете поспілкуватися одне з одним та дізнатися про останні новини щодо роботи ресурса, поставити запитання до адміністрації, тощо. Перейти до телеграм-канала можна відсканувавши QR-код або натиснувши на посилання: @zeroday_ua |
Наши поезда самые поездатые поезда в мире!, или корейское "чудо" на просторах Украины |
| ЛиС |
Пост
|
|
Репутация: 429 ![]() Ветеран ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 6 607 С нами с: 27-October 06 |
Может кому интересно будет
Випадково натрапив. Декого з цих людей знаю особисто - були моїми наставниками. Зрозуміло, що це частково постановочний фільм, але... Сообщение отредактировал ЛиС - Oct 22 2025, 1:41 |
![]() ![]() |
| ЛиС |
Пост
|
|
Репутация: 429 ![]() Ветеран ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 6 607 С нами с: 27-October 06 |
У УЗ для этого было дофига лет. Почему не сделали? Тому що система "Експрес" була повністю інтегрована між собою на всьому пострадянському просторі. Коли заговорили про більш щільну інтеграцію з Європою? Після 2014? І то так, помаленьку, бо пасажирське сполучення ще залишалося з тією ж таки Білоруссю, наприклад, і навіть частково з рашкою. І, як Ви розумієте, нікого це особливо не хвилювало. А тепер потрібно це все робити з 0. |
| Tiger |
Пост
|
|
Благодарности: 1756 Репутация: 1237 ![]() Праведник ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: CуперМодеры Сообщений: 13 313 С нами с: 20-October 06 |
|
| Midnight)sky |
Пост
|
|
Благодарности: 42126 Репутация: 2758 ![]() ultra active user ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 19 194 С нами с: 30-September 07 |
Тому що система "Експрес" була повністю інтегрована між собою на всьому пострадянському просторі. Коли заговорили про більш щільну інтеграцію з Європою? Після 2014? І то так, помаленьку, бо пасажирське сполучення ще залишалося з тією ж таки Білоруссю, наприклад, і навіть частково з рашкою. І, як Ви розумієте, нікого це особливо не хвилювало. А тепер потрібно це все робити з 0. Многие компании, включая мою, за год поднимают такие процессы, что разработка системы для УЗ это "hello world", ну серьёзно. Было б желание - можно было б сделать. Просто желания ни у кого нет, и так сойдёт. |
| ЛиС |
Пост
|
|
|
| next1983 |
Пост
|
|
Репутация: 214 ![]() Старожил ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 4 765 С нами с: 18-March 09 |
Ну вот камрад чуть раньше доказывал, что ДБ чисто для пассажиров, а УЗ для пассажиров и грузов, а на деле оказывается, что какой-то баланс у ДБ всё же есть, в отличие от УЗ. И плотный график у УЗ есть, хотя электричек ездит сильно меньше, чем поездов дальнего следования в Германии и т.д. ДБ не умеет работать с тяжелыми грузовыми поездами как УЗ. Еще раз, изучи матчасть! Баланс, блин. В Германии скоростные поезда еще с 30х разрабатывались. И где-то с 60-70х (ЕМНИП) уже катали 200 км/ч. В СССР в первую очередь развивали грузовые перевозки, потому и скорость ограничена 120 км/ч. Ты не можешь пустить 100 вагонный состав с углем на скоростную дорогу. Он ее просто угробит! |
| next1983 |
Пост
|
|
Репутация: 214 ![]() Старожил ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 4 765 С нами с: 18-March 09 |
Как илюстация - поездка в лучшей (без рофла) в Европе системе ночных поездов от ЁББ.
» Нажмите, чтобы показать спойлер - нажмите опять, чтобы скрыть... « Кто там писал, что если что не так, можно следующий дождаться поезд?)) В Украине, насколько я понимаю, просто бы заменили неисправный вагон и не отправляли из купе/св в плацкарт/общий. Вагон был бы далек от идела, но ехал бы ты там в своем купе, а не в цыганском таборе. И случай не уникальный: I had a similar experience on this train ÖBB. At the last time, they switched from a sleeping car to a couchette. Instead of a compartment just for the three of us, we were given three extra people. И еще странность. Я пытался планировать поездку и посмотреть сколько будет стоить билет на ночной ЁББ. Можно забронировать тип вагона, но не конкретное место! Или я не увидел, или это офигенно "удобно"! Сообщение отредактировал next1983 - Nov 9 2025, 13:01 |
| Midnight)sky |
Пост
|
|
Благодарности: 42126 Репутация: 2758 ![]() ultra active user ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 19 194 С нами с: 30-September 07 |
Ты не можешь пустить 100 вагонный состав с углем на скоростную дорогу. Он ее просто угробит! Но можешь пустить 2 менее нагруженных состава вместо 1. Или построить отдельный путь. Но 34 года это слишком мало, я понимаю. Несколько столетий должно пройти, чтоб УЗ смогла положить ещё одну пару колей.Кто там писал, что если что не так, можно следующий дождаться поезд?)) Я писал, но про ICE от DB, а не ночной ÖBB.Но ты подменяешь понятия и отвечаешь исключительно на то, что тебе удобно. |
| ЛиС |
Пост
|
|
Но можешь пустить 2 менее нагруженных состава вместо 1. Якраз в цьому і є дуже велика проблема, а саме - нестача локомотивів. Намагалися виробляти свої, і навіть частково виходило ДЕ1, ДС3 але... Як то кажуть "щось пішло не так" Или построить отдельный путь. Но 34 года это слишком мало, я понимаю. Несколько столетий должно пройти, чтоб УЗ смогла положить ещё одну пару колей. Не повірите! За часів Кірпи і запуску перших псевдо-швидкісних поїздів на Харків і Дніпро з Києва(до 140 км.год) була ідея зробити двоколійним ділянку К-Московський-Миронівка, але порахували і визнали економічно недоцільним. А при ТЕО будівництва 3-ї колії на ділянці Вишневе-Фастів-1 виявилось, що практично все можливе трасування - ділянки приватної власності. Як то кажуть " чарівне слово - "землевідвід". Як Ви розумієте, що УЗ хоч і державна компанія, але такими речами не розпоряджається, і треба більш "верхній" рівень. Буквально недавно в черговий раз анонсували будівництво колії 1435 від Мостиськ-2 до Скнилова. Ось і побачимо, наскільки державні органи забезпечать можливість такого будівництва. Я писал, но про ICE от DB, а не ночной ÖBB. В даному випадку підтримаю на 100% Тому що дружина з цим зіткнулась особисто - польський ЕС57 з Перемишля до Берліна спізнився, і на той ІСЕ до Гамбурга, на який був квиток, вона не встигла. Поїхала наступним. Правда населеність була як в "дачній електричці" в суботу зранку влітку на Ніжин, але їй вдалося навіть сісти. Хоча проходи і тамбури були забиті "в мяско", як у нас кажуть. І ще один нюанс. У РКР теж можна безкоштовно поміняти квиток на наступний ІСЕ, якщо стиковка "розвалилась". Єдина різниця між ДБ і РКР - в ДБ навіть квиток міняти не потрібно. Контролери по коду бачать, що стиковочний поїзд спізнився і питань не задають взагалі. |
| ЛиС |
Пост
|
|
В Украине, насколько я понимаю, просто бы заменили неисправный вагон и не отправляли из купе/св в плацкарт/общий. Вагон был бы далек от идела, но ехал бы ты там в своем купе, а не в цыганском таборе. В Україні теж всіляке буває. Я свого часу стикнувся з такою ситуацією, коли несправний РіDовський вагон разом з пасажирами відчепили від поїзда "Москва-Софія"(якщо не помиляюся), подали в цех поточного ремонту, там відремонтували і після ремонту причепили до іншого поїзду того ж напрямку(на захід). І так, я особисто цей вагон забирав зі станції К-Пас, "помаленьку" віз в цех йдучи поряд з вагоном, і спостерігаючи щоб не дай боже він не злетів з рейок. Десь хвилин 40 чи годину так "їхали". Відстань близько 3х км , і потім повернув на станцію вже з нормальною швидкістю(причіпляли вже інші)Та і інші "косяки" на УЗ бувають, але справді, на УЗ є купа речей які більш прогресивні(в технічному плані). Просто "з вікна вагону" багато чого не знаєш чи не помічаєш. |
| ЛиС |
Пост
|
|
|
| next1983 |
Пост
|
|
Но можешь пустить 2 менее нагруженных состава вместо 1. Или построить отдельный путь. Но 34 года это слишком мало, я понимаю. Несколько столетий должно пройти, чтоб УЗ смогла положить ещё одну пару колей. Зачем УЗ вкладываться ради убыточного направления (пасс перевозки) в ущерб основному (грузоперевозки)? Это не говоря уже про проблемы описанные выше ЛиСом. И не говоря уже о том, что перевозка двумя составами будет заметно дороже для бизнеса. С кучей негативных эфектов в экономике в целом. Я писал, но про ICE от DB, а не ночной ÖBB. Вроде там именно ICE не было в посте. Могу ошибаться. Но ты подменяешь понятия и отвечаешь исключительно на то, что тебе удобно. Ты сам изначально сравниваешь флагман DB ICE с "пересичными" ночными поездами Украины. Как бы тоже натягивание совы на глобус. Я тебе сравнил ночные УЗ с флагманом ночных в Европе. Мокрое с мокрым, мягкое с мягким. Та і інші "косяки" на УЗ бувають, але справді, на УЗ є купа речей які більш прогресивні(в технічному плані). Просто "з вікна вагону" багато чого не знаєш чи не помічаєш. Без косяків не працює жодна з компаній. DB, OBB - не виключення. Але чомусь тільки косяки УЗ - це зрада світового масштабу). |
| ЛиС |
Пост
|
|
Доречі, в тіктоках є хлопець з Маріуполя, який працює машиністом в Німеччині. Причому вже змінив декілька компаній. Досить часто веде прямі трансляції. Буквально сьогодні пояснював про маневри вантажних поїздів, причому досить толково як для "пересічних громадян" Важкувато виїжджав з Маріка, на УЗ працював помічником машиніста. Хвала богам - влаштувався нормально.
|
| ЛиС |
Пост
|
|
И не говоря уже о том, что перевозка двумя составами будет заметно дороже для бизнеса. С кучей негативных эфектов в экономике в целом. Ну як тобі пояснити... Ніхто не звертав уваги за часів яника, що ахмєтичу на ДТЕК те ж вугілля возили з відвертим "мінусом", та ше й "ти шо, не пойняв, що отой состав херачим поперед всіх!?" "Черговий Свістоплюєвка! Я, Свістоплюєвка, слухаю! 65херовий на бока пропускаєм угольний маршрут!!! Поняв, 65херовий на бок, пропускаєм маршрут". Для тих, то не знає - 6ххх - це приміський поїзд, в якому люди їдуть з роботи. Отака фігня малята... |
![]() ![]() |
|
Упрощённая версия | Сейчас: 13th November 2025 - 8:29 |
| Сайт не розміщує електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням та каталогізацією посилань, що публікуються нашими користувачами. Якщо Ви є правовласником якоїсь частини опублікованого матеріалу та не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв’яжіться з нами і ми видалимо його. Файли для обміну надані користувачами сайту і адміністрація не несе відповідальності за їх вміст. |