Куди катиться гривня?, що буде далі з економікою? 1$ = ∞ |
Здравствуйте Гость [ Вход | Регистрация ] | Форум в сети 6881-й день
Шановні користувачі! Запрошуємо вас до офіційного телеграм-канала 0day Community. Тут ви зможете поспілкуватися одне з одним та дізнатися про останні новини щодо роботи ресурса, поставити запитання до адміністрації, тощо. Перейти до телеграм-канала можна відсканувавши QR-код або натиснувши на посилання: @zeroday_ua |
Куди катиться гривня?, що буде далі з економікою? 1$ = ∞ |
angelo |
Jun 2 2022, 14:32
Пост
|
Репутация: 297 ultra active user Группа: Пользователи Сообщений: 16 441 С нами с: 21-November 07 |
Національний банк України ухвалив рішення підвищити облікову ставку з 10% до 25% річних.
|
angelo |
Jun 2 2022, 14:55
Пост
|
Репутация: 297 ultra active user Группа: Пользователи Сообщений: 16 441 С нами с: 21-November 07 |
У квітні інфляція прискорилася до 16,4%. Ціни зросли на 3,1%
|
Isaland |
Jun 3 2022, 9:10
Пост
|
Репутация: 652 SEAT Sport Группа: Пользователи Сообщений: 5 640 С нами с: 8-November 09 |
|
Frantic |
Jun 3 2022, 9:16
Пост
|
Репутация: 91 Cтаршой Группа: Пользователи Сообщений: 711 С нами с: 29-June 10 |
Я так розумію тепер % по кредитним карткам зросте аналогічно? Так. Такий маневр зроблено для збереження цінності гривні. Так, виробникам дуууже боляче від величезних % ставок по рефінансуванню. Але депозити та облігації стають значно більш привабливими, інфляція має перестати бути галопуючою та заощадження населення перестануть так втрачати в ціні. Нажаль, це типу менше зло, між якими обирав нацбанк. Інший варіант це дати бізнесу низьке рефінансування, але тоді курс точно буде прямувати до 40+ і буде майже нереально залувати фінансування для країни в цілому. Подивимось чи зможе економіка використати цей шанс. Економісти кажуть, це дозволить стабілізувати гривню на рівні 33-34 та поступово знімати валютні обмеження. |
rumata |
Jun 3 2022, 10:25
Пост
|
Репутация: 50 Старожил Группа: Пользователи Сообщений: 2 219 С нами с: 3-September 07 |
Так. Такий маневр зроблено для збереження цінності гривні. Так, виробникам дуууже боляче від величезних % ставок по рефінансуванню. Але депозити та облігації стають значно більш привабливими, інфляція має перестати бути галопуючою та заощадження населення перестануть так втрачати в ціні. Нажаль, це типу менше зло, між якими обирав нацбанк. Інший варіант це дати бізнесу низьке рефінансування, але тоді курс точно буде прямувати до 40+ і буде майже нереально залувати фінансування для країни в цілому. Подивимось чи зможе економіка використати цей шанс. Економісти кажуть, це дозволить стабілізувати гривню на рівні 33-34 та поступово знімати валютні обмеження. Плюс целевые гос программы кредитования 579 и кредитование под гос гарантии работают и будут работать Сообщение отредактировал rumata - Jun 3 2022, 10:35 |
angelo |
Jun 3 2022, 11:08
Пост
|
Буде весело коли підтримають пропозицію НБУ по додатковим податкам на імпорт окрім критичного імпорту.
|
LEXX_Gruzovik |
Jun 3 2022, 11:29
Пост
|
Репутация: 64 Cтаршой Группа: Пользователи Сообщений: 948 С нами с: 14-December 11 |
Так. Такий маневр зроблено для збереження цінності гривні. Так, виробникам дуууже боляче від величезних % ставок по рефінансуванню. Але депозити та облігації стають значно більш привабливими, інфляція має перестати бути галопуючою та заощадження населення перестануть так втрачати в ціні. Нажаль, це типу менше зло, між якими обирав нацбанк. Інший варіант це дати бізнесу низьке рефінансування, але тоді курс точно буде прямувати до 40+ і буде майже нереально залувати фінансування для країни в цілому. Подивимось чи зможе економіка використати цей шанс. Економісти кажуть, це дозволить стабілізувати гривню на рівні 33-34 та поступово знімати валютні обмеження. З цими геніальними ідеями вже всі, кого я знаю перестали заводити валюту в країну, а залишають на зарубіжних картках. Стільки скільки вони гривні надрукували, курс вже навіть не 40 реальний. Сообщение отредактировал LEXX_Gruzovik - Jun 3 2022, 11:31 |
Midnight)sky |
Jun 3 2022, 11:39
Пост
|
Благодарности: 42126 Репутация: 2757 ultra active user Группа: Пользователи Сообщений: 19 128 С нами с: 30-September 07 |
Так. Такий маневр зроблено для збереження цінності гривні. Прекрасная лапша от государства на уши граждан. Высокая ставка рефинансирования никогда не приводила к позитивным последствиям. Более того, чем выше ставка - тем хуже экономике. Для сравнения можно глянуть, какой была эта ставка в лихие 90-ые.Условный фермер продал перед сезоном последнюю валюту по 29 грн, пошёл в банк взять кредит на закупку импортного сырья, мало того, что он купил валюту по рыночному курсу 36 грн, так ему еще и ставку по кредиту подсунули процентов эдак 30-50% годовых. В итоге фермер после окончания сезона просто вздёрнется на шнурках. |
angelo |
Jun 3 2022, 11:41
Пост
|
Прекрасная лапша от государства на уши граждан. Высокая ставка рефинансирования никогда не приводила к позитивным последствиям. Более того, чем выше ставка - тем хуже экономике. Для сравнения можно глянуть, какой была эта ставка в лихие 90-ые. Я зараз не можу якось аргументувати свої думки, але здавалось що ставку повинні були підняти вже давно. |
LEXX_Gruzovik |
Jun 3 2022, 11:59
Пост
|
Репутация: 64 Cтаршой Группа: Пользователи Сообщений: 948 С нами с: 14-December 11 |
Прекрасная лапша от государства на уши граждан. Высокая ставка рефинансирования никогда не приводила к позитивным последствиям. Более того, чем выше ставка - тем хуже экономике. Для сравнения можно глянуть, какой была эта ставка в лихие 90-ые. Условный фермер продал перед сезоном последнюю валюту по 29 грн, пошёл в банк взять кредит на закупку импортного сырья, мало того, что он купил валюту по рыночному курсу 36 грн, так ему еще и ставку по кредиту подсунули процентов эдак 30-50% годовых. В итоге фермер после окончания сезона просто вздёрнется на шнурках. Фермеров альтруистов у нас уже не осталось, все давно научились считать. Просто не будут сеять и все. |
Frantic |
Jun 3 2022, 12:09
Пост
|
Репутация: 91 Cтаршой Группа: Пользователи Сообщений: 711 С нами с: 29-June 10 |
Буде весело коли підтримають пропозицію НБУ по додатковим податкам на імпорт окрім критичного імпорту. Це теж буде раціональним шляхом. Бо бюджет треба наповнювати. Хлопці, ви мабуть трошки не розумієте від яких наслідків НБУ нас ВЖЕ врятував... раз жалієтесь на історію з валютними обмеженнями. Репліки про "геніальні" рішення і "лапшу" звучать круто, особливо від людей що не приймають рішень. Зараз немає рішення "зробити все за%%сь". Не існує в природі. Те що популізм у цьому секторі на мінімальному рівні має тішити і подавати надії. Не існує у підручнику послідовності дій, яку треба виконати коли ти у стані війні і у тебе відірвали з м"ясом і кровью 25+% ВВП і 50% логістики. В історії не дуже багато прикладів, щоб вчитись на їх помилках. Після розвалу совка для стримання економіки ставка було 200%. Так, не 25%))) і не 30%, як у нас у 2014-2015 роках. А 200%. Навіть достатньо компетентні, досвідчені та професійні економісти зараз дуже обережно критикують або хвалять дії НБУ. п.с. не подумайте, я не підтримую того самого Гетьманцева з часто відверто конченими рішеннями. Але не треба всіх в один котел. Сообщение отредактировал Frantic - Jun 3 2022, 12:10 |
gavri |
Jun 3 2022, 12:13
Пост
|
Репутация: 63 Cтаршой Группа: Пользователи Сообщений: 885 С нами с: 21-September 10 |
Це теж буде раціональним шляхом. Бо бюджет треба наповнювати. Хлопці, ви мабуть трошки не розумієте від яких наслідків НБУ нас ВЖЕ врятував... раз жалієтесь на історію з валютними обмеженнями. Репліки про "геніальні" рішення і "лапшу" звучать круто, особливо від людей що не приймають рішень. Зараз немає рішення "зробити все за%%сь". Не існує в природі. Те що популізм у цьому секторі на мінімальному рівні має тішити і подавати надії. Не існує у підручнику послідовності дій, яку треба виконати коли ти у стані війні і у тебе відірвали з м"ясом і кровью 25+% ВВП і 50% логістики. В історії не дуже багато прикладів, щоб вчитись на їх помилках. Після розвалу совка для стримання економіки ставка було 200%. Так, не 25%))) і не 30%, як у нас у 2014-2015 роках. А 200%. Навіть достатньо компетентні, досвідчені та професійні економісти зараз дуже обережно критикують або хвалять дії НБУ. п.с. не подумайте, я не підтримую того самого Гетьманцева з часто відверто конченими рішеннями. Але не треба всіх в один котел. Нарешті адекватні погляди на ноліку, дякую! Сообщение отредактировал gavri - Jun 3 2022, 12:14 |
QNX |
Jun 3 2022, 12:18
Пост
|
Благодарности: 159 Репутация: 2234 ultra active user Группа: Пользователи Сообщений: 27 742 С нами с: 9-February 07 |
Буде весело коли підтримають пропозицію НБУ по додатковим податкам на імпорт окрім критичного імпорту. кстати кто-то в курсе что входит в критический импорт то? стиральные машины это тоже критический импорт, телевизоры это критический импорт )) Сообщение отредактировал QNX - Jun 3 2022, 12:22 |
Frantic |
Jun 3 2022, 12:23
Пост
|
Нарешті адекватні погляди на ноліку, дякую! Вибачте, але від дро%%би на числа курсу у мене горить шоппц. Бідний фермер, шо втратив на валютних обмеженням частину прибутку. Значно краще було б, щоб він сидів з прибутком у гривні яка нічого не коштує, без покупців (бо у людей тупо обнулились прибутки та защадження) і в окупації, бо у держати тупо немає коштів кормити (в прямому сенсі, навіть їжею) солдат. І це ніфіга не перебільшення. Просто представте, що завтра гривня коштує не 40, а 140. Як буде афігенно складатись бізнес цього фермеру? Ви ж не думаєте, шо якщо він експорте то одразу буде в золоті? ))) ніхто ж тут не аж такий наїний. Я сам особисто експортер. Я сам втрачаю. Але камон... Якщо війна пішла ПОКИЩО від Києва, то в нашу економіку вона ТІЛЬКИ ОСЬ підходить. Нажаль. Розглядайте ці новини не як "зробили ху%ню і сьогодні не так солодко отримувати прибутки", а як "обрали між цією єпічною ху%нею і цією ще більше непередбачуваною хернею з метою тупо вижити через 3-9-12 місяців взагалі". Вибачте, якщо когось засмутив чи демотував. Сам в пічалі. Сообщение отредактировал Frantic - Jun 3 2022, 12:24 |
angelo |
Jun 3 2022, 12:33
Пост
|
Це теж буде раціональним шляхом. Бо бюджет треба наповнювати. Але як бюджет будуть наповнювати коли ще більше підрісший товар у ціні будеть ще меньше купляти? І все більше сідати на сірі на контрабандні товари. кстати кто-то в курсе что входит в критический импорт то? стиральные машины это тоже критический импорт, телевизоры это критический импорт )) https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/153-2022-%D0%BF#Text Вибачте, але від дро%%би на числа курсу у мене горить шоппц. Бідний фермер, шо втратив на валютних обмеженням частину прибутку. Значно краще було б, щоб він сидів з прибутком у гривні яка нічого не коштує, без покупців (бо у людей тупо обнулились прибутки та защадження) і в окупації, бо у держати тупо немає коштів кормити (в прямому сенсі, навіть їжею) солдат. І це ніфіга не перебільшення. Просто представте, що завтра гривня коштує не 40, а 140. Як буде афігенно складатись бізнес цього фермеру? Ви ж не думаєте, шо якщо він експорте то одразу буде в золоті? ))) ніхто ж тут не аж такий наїний. Я сам особисто експортер. Я сам втрачаю. Але камон... Якщо війна пішла ПОКИЩО від Києва, то в нашу економіку вона ТІЛЬКИ ОСЬ підходить. Нажаль. Розглядайте ці новини не як "зробили ху%ню і сьогодні не так солодко отримувати прибутки", а як "обрали між цією єпічною ху%нею і цією ще більше непередбачуваною хернею з метою тупо вижити через 3-9-12 місяців взагалі". Вибачте, якщо когось засмутив чи демотував. Сам в пічалі. А в тебе є думки навіщо готівковий курс відпустили? |
LEXX_Gruzovik |
Jun 3 2022, 12:36
Пост
|
Я розглядаю це набагато прозаїчніше. В мене біла з/п. Роботодавець сплатив за мене 22% ЄСВ. З моєї з/п потім вирахували ще 19,5%. Перед цим НБУ просто вкрав на курсі 25%. Всього 66,5%, і це без урахування 20% ПДВ, в кожній покупці, яку я роблю в України. І після цього всього Державна Казна порожня.
Сообщение отредактировал LEXX_Gruzovik - Jun 3 2022, 12:38 |
Frantic |
Jun 3 2022, 12:51
Пост
|
А в тебе є думки навіщо готівковий курс відпустили? Не маю аргументованої думки. Тільки так, особисте бачення. Прибрати спекуляції бариг, які підтягували курс вгору, готівковий. Це типу один із аргументів. Ви ж звернули увагу, що після того як офіційно готівку відпустили, курс перестав зростати? Сообщение отредактировал Frantic - Jun 3 2022, 12:51 |
angelo |
Jun 3 2022, 12:56
Пост
|
|
QNX |
Jun 3 2022, 12:56
Пост
|
Благодарности: 159 Репутация: 2234 ultra active user Группа: Пользователи Сообщений: 27 742 С нами с: 9-February 07 |
не, я гуглом пользоваться умею, никто просто не задумывался что этот перечень включает в себя практически все товары, включая электронику и бытовую технику, одежду и обувь и прочее а я напомню, что банк позволяет предприятию заплатить за этот импорт почти по курсу нбу ) это к вопросу о налогах или их отсутствию Сообщение отредактировал QNX - Jun 3 2022, 12:57 |
P.L.U.R. |
Jun 3 2022, 12:58
Пост
|
Репутация: 572 non-mainstream activist Группа: BANNED Сообщений: 7 042 С нами с: 4-March 08 |
А де курс $ у працюючих обмінниках (там де по факту є валюта) глянути? Купівля $ по 36.4 це ок?
|
Упрощённая версия | Сейчас: 15th January 2025 - 23:14 |
Сайт не розміщує електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням та каталогізацією посилань, що публікуються нашими користувачами. Якщо Ви є правовласником якоїсь частини опублікованого матеріалу та не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв’яжіться з нами і ми видалимо його. Файли для обміну надані користувачами сайту і адміністрація не несе відповідальності за їх вміст. |