Здравствуйте Гость [ Вход | Регистрация ] | Форум в сети 7049-й день

Шановні користувачі! Запрошуємо вас до офіційного телеграм-канала 0day Community. Тут ви зможете поспілкуватися одне з одним та дізнатися про останні новини щодо роботи ресурса, поставити запитання до адміністрації, тощо. Перейти до телеграм-канала можна відсканувавши QR-код або натиснувши на посилання: @zeroday_ua

Очередное кидалово на OLX.UA

FreeManOn
Feb 7 2015, 13:54

Пост #1

Активист
*

С нами с: 29-June 09

Подобной темы ещё не видел, так что решил поделиться с вами ситуацией.
Выставил в четверг на продажу наушники на Olx (бывший Сландо), с утра звонит по объявлению человек и обильно ими интересуется. Немного поторговался, всё как обычно и ничего подозрения не вызывало.
Сказал мол будет брать и готов символическую предоплату положить на карточку. Отправил ему смс-кой номер карточки, через пару секунд звонок с уточнением, что деньги отправят от юр. лица, может быть задержка.
Через 2 часа звонит номер с днепропетровским кодом, на линии человек представился как сотрудник привата, назвал меня по имени и спрашивает должны ли поступить на счет деньги, от кого и какая сумма.
Сразу взяло какой-то подозрение, но после того, как парень спрашивает сколько у меня денег на карточке и какой у меня кредит лимит, все сомнения сразу отпали, послал куда подальше и положил трубку. В привате сказали что этот номер никакого отношения к ним не имеет и что это мошенники, которые хотели выудить в итоге CVV код, и прочие данные (напомню что номер карточки с именем и фамилией я отправил смс-кой).
Позвонил покупателю, трубку взял какой-то хач и сказал со старта "сюшай, чё ты хочишь, ни знаю я никакого Данилу, какие праблэми??", полковав чуть-чусть узнал что Данила куда-то отошел, информацию ему передаст. Включили дурачков.
Пробил номер мобильного Данилы в инете, оказалось что подобным они занимаются уже почти 2 месяца, и даже номер не меняют)

http://ktozvonit.com.ua/nomer/0948853296 - собственно номер покупателя Данилы
http://ktozvonit.com.ua/nomer/0567673294 - типу Приват

Как же так, что за 2 месяца лавочку до сих пор не прикрыли? Думаю стоит ли идти в милицию.
Будьте бдительны!
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
156 Страницы  « < 153 154 155 156 >  
Reply to this topicStart new topic
Ответов(3080 - 3099)
gryzovick
Nov 1 2024, 19:57

Пост #3081

Старожил

С нами с: 18-March 09

(igora @ Nov 1 2024, 9:03) Перейти к цитате

Може в кого було подібне, підкажіть.

В мене та дружини є акаутни Олх.
Виставляв оголошення на всій аккаунт, не пустило, перевищено ліміт

Через деякий час виставив те саме оголошення на аккаунт дружини.
Мій аккаунт забанили за використання однією особою двох акаунтів.

Чи можливо відновити свій акаунт?
Написав в підтримку - реакції нуль.

Там система видит всю историю, с какого акка и куда, любой дубль бан с 60%вероятностью. Фото тоже мониторит
+Quote Post
igora
Nov 1 2024, 20:01

Пост #3082

Cтаршой
**

С нами с: 23-March 06
Меценат

(H_U_L_K @ Nov 1 2024, 11:54) Перейти к цитате

На сколько я знаю то надо было под новое обьявление новые фотки делать и описание. А если уже забанили то шанс мизерный...

Спасибо, буду знать.

А какой сейчас самый дешевый стартовый пакет и тариф, чтоб можно было номер подвесить на олх, а то платить по 100 грн. в месяць сильно накладно.
+Quote Post
igora
Nov 2 2024, 12:40

Пост #3083

Cтаршой
**

С нами с: 23-March 06
Меценат

(gryzovick @ Nov 1 2024, 19:57) Перейти к цитате

Там система видит всю историю, с какого акка и куда, любой дубль бан с 60%вероятностью. Фото тоже мониторит

А как можно "правильно" организовать работу 2-3 пользователей по одному айпи?
Заходить на олх через впн? Или включать в браузере впн?

Олх, скорее всего, видит сколько пользователей заходит на сайт по одному айпи.
+Quote Post
gryzovick
Nov 2 2024, 15:47

Пост #3084

Старожил

С нами с: 18-March 09

(igora @ Nov 2 2024, 12:40) Перейти к цитате

А как можно "правильно" организовать работу 2-3 пользователей по одному айпи?
Заходить на олх через впн? Или включать в браузере впн?

Олх, скорее всего, видит сколько пользователей заходит на сайт по одному айпи.

я там работал, шанс обойти есть, но очень мизерный. Модеры вручную мониторили кучу объявлении, остальные типо ии.
Вариантов куча как спалить дубли,айпи, копипаст описания, фото, защита прав и так далее. Иногда проще уничтожить конкурента,чем самому пытаться создать правильно объявления которое не снесут.
+Quote Post
dante1
Nov 7 2024, 18:24

Пост #3085

Старожил

С нами с: 6-January 11

(gryzovick @ Nov 1 2024, 19:57) Перейти к цитате

а як воно фото моніторить?, лише по назві тегу фотки, так перед тим як лити в новий ак, потрібно замінити назву, та бажано в редакторі перезберегти по новому чуть піджавши розжавши і тоді воно чорта з два розбереться що це одне й теж фото.
+ оголошення на інший ак потрібно додавати коли вже повністю видалив (саме видалив, а не деактивував) на попередньому. Маю 4 аки з 2020 року, юзаю всі на одному ПК майже завжди одночасно, тільки під кожний ак свій браузер. Скоро буде 5 років поки що не забанили, а от попередні 3 забанили в 2019 році тоді перемикався між аками в одному браузері. На мобілці юзаю всі 4 в одному застосунку перемикаючись між ними, але на мобілі лише відповідаю на повідомлення та підтверджую покупки по OLX доставці, з неї нічого не публікую. Також картки для отримання коштів з покупок одні й теж юзаю на різних аках, але цю інфу думаю вони не перевіряють так як це типу конфедиційно.
А взагалі OLуX сам собі стріляє в ногу, на який обмежувати кількість оголошень якщо ви берете з кожної продажі відсоток. Більше продаж більше зборів, для підняття в топ є платна реклама, а це обмеження кількості "безкоштовних" оголошень ну такоє. Той же eBay бере комісії лише з продажу, а не розміщення. Умовно я продаю якийсь ржавий цвях за 50 грн, і мушу платити 30 грн за оголошення, то за два місяці я куплю сам у себе той цвях rgg.png

Сообщение отредактировал dante1 - Nov 7 2024, 18:37
+Quote Post
LiquidStorm
Nov 7 2024, 23:42

Пост #3086

Хуліган
*

С нами с: 21-January 08

(dante1 @ Nov 7 2024, 18:24) Перейти к цитате

а як воно фото моніторить?, лише по назві тегу фотки, так перед тим як лити в новий ак, потрібно замінити назву, та бажано в редакторі перезберегти по новому
Обчислює хеш, тому зміна назви ніц не дасть, обов'язково модифікувати вміст: підрізати, чи додати підпис, зклеїти пару фото в одне, тощо.
+Quote Post
nummus777
Nov 11 2024, 15:48

Пост #3087

Постоялец

С нами с: 4-October 17

Спілкувався з потенційним покупцем по телефону, а він мені почав розповідати про якісь міфічні коди підтвердження, які мусять йому прийти при оформленні OLX доставки, на що я йому відповів, щоб не вішав лапшу, а він сказав, що я погано з ним спілкуюся і поклав слухавку. Це якась нова схема розводу чи я некоректно спілкуюся з покупцем?
+Quote Post
tritoxa
Nov 26 2024, 16:04

Пост #3088

Активист
*

С нами с: 31-March 06

Оцінки та відгуки на OLX. Як працюватиме нова система оцінки?

Оновлення Правил Сервісу OLX з 2 грудня 2024р
+Quote Post
vinnie
Nov 26 2024, 21:43

Пост #3089

Постоялец

С нами с: 14-May 11

(nummus777 @ Nov 11 2024, 15:48) Перейти к цитате

Це якась нова схема розводу чи я некоректно спілкуюся з покупцем?

це стара схема smile.png
+Quote Post
FILIP
Dec 11 2024, 22:35

Пост #3090

Благодарности: 847394

0day Releaser

С нами с: 3-April 09

Столичная прокуратура объявила подозрение 18-летнему жителю Ровно в совершении 12 эпизодов мошенничества. Подозреваемый вместо IPhone 15 Pro и IPhone 15 Pro Мах присылал покупателям муляжи телефонов. Об этом сообщила пресс-служба Киевской городской прокуратуры в среду, 11 декабря.

Житель Ровно разместил на сайте OLX объявление о продаже мобильных телефонов IPhone 15 Pro и IPhone 15 Pro Мах. Клиентам, желающим приобрести телефон, подозреваемый по почте отправлял муляж телефона в фирменной коробке. Покупатели на почте не проверяли, направили ли им настоящий телефон, а только смотрели, есть ли что-то в коробке. После этого через почтовый сервис они пересылали продавцу деньги. Уже дома владельцы муляжей понимали, что стали жертвой мошенничества.

Так парень "заработал" почти 340 тыс. грн, обманув 12 покупателей.
+Quote Post
H_U_L_K
Dec 12 2024, 0:31

Пост #3091

Великий i зелений

С нами с: 23-November 11

То есть покупатели расписались за получение что всё ОК, а дома вынимали из коробки оригинальный телефон, клали туда подделку, и потом писали заяву что им прислали подделку.
Лихо однако.
А так можно было?)))
+Quote Post
ShineLoot
Dec 12 2024, 0:44

Пост #3092

Постоялец

С нами с: 1-January 09

(H_U_L_K @ Dec 12 2024, 1:31) Перейти к цитате

То есть покупатели расписались за получение что всё ОК, а дома вынимали из коробки оригинальный телефон, клали туда подделку, и потом писали заяву что им прислали подделку.
Лихо однако.
А так можно было?)))

В нашей стране чудес можно и другое тело вместо себя на зону отправить, если сильно захотеть.
+Quote Post
nummus777
Feb 26 2025, 11:23

Пост #3093

Постоялец

С нами с: 4-October 17

Добрий день, колеги.
Як Ви відноситесь до того коли Вам покупці пропонують товар перевірити у вас на дому? І це при тому що зроблені скріншоти, фото і знято відео, яке підтверджує працездатність і плюс дається гарантія три доби з часу отримання, і старий акаунт з високим рейтингом? Якщо чесно мені якось стрьомно везти до себе додому незнайому людину. Одна справа якщо товар дорогий, хоча б від трьох тисяч гривень(то ще можна), а якщо дешевий до тисячі гривень, то зовсім не в тин ні в ворота. Останній раз коли мені пропонували перевірити товар до тисячі гривень в мене на дому, то я запропонував доплатити символічну суму за витрачений час і покупець пропав.
+Quote Post
Morftimg
Feb 26 2025, 12:17

Пост #3094

Благодарности: 10

0day rescue

С нами с: 21-April 06

до 1000 грн це або дитина, або якась неадекватність... соватись до когось додому...
+Quote Post
flatch
Feb 26 2025, 12:30

Пост #3095

MusculaR BeaveR

С нами с: 10-October 09

(nummus777 @ Feb 26 2025, 11:23) Перейти к цитате

Добрий день, колеги.
Як Ви відноситесь до того коли Вам покупці пропонують товар перевірити у вас на дому? І це при тому що зроблені скріншоти, фото і знято відео, яке підтверджує працездатність і плюс дається гарантія три доби з часу отримання, і старий акаунт з високим рейтингом? Якщо чесно мені якось стрьомно везти до себе додому незнайому людину. Одна справа якщо товар дорогий, хоча б від трьох тисяч гривень(то ще можна), а якщо дешевий до тисячі гривень, то зовсім не в тин ні в ворота. Останній раз коли мені пропонували перевірити товар до тисячі гривень в мене на дому, то я запропонував доплатити символічну суму за витрачений час і покупець пропав.

об этом можно забыть, я тоже купил лего по полной предоплате с таким аккаунтом, человек сразу исчез
+Quote Post
Mad Dog
Feb 26 2025, 15:16

Пост #3096

Старожил

С нами с: 31-October 06

До 1000 грн мабуть нікого додому не водив. Але коли розпродавав відеокарти(10к+ грн) з ферм то мабуть кожний другий перевіряв вдома.

Зараз У багатьох є зарядні станції і організувати стенд для тестування у багажнику взагалі не проблема.
+Quote Post
dante1
Feb 27 2025, 3:41

Пост #3097

Старожил

С нами с: 6-January 11

(Mad Dog @ Feb 26 2025, 15:16) Перейти к цитате

До 1000 грн мабуть нікого додому не водив. Але коли розпродавав відеокарти(10к+ грн) з ферм то мабуть кожний другий перевіряв вдома.

Зараз У багатьох є зарядні станції і організувати стенд для тестування у багажнику взагалі не проблема.

Станція може й є, але не у всіх є багажник з автомобілем.
Особисто я додому можу позвати лише якщо річ дорога і за звичай габаритна наприклад телевізор, монітор, комп'ютер. А всякі там HDD, дешеві відяшки до 1000-2000 грн, я краще дам гарантію на 3 доби.
Вдома річ яку треба перевірити несу на кухню, бо кухня відразу біля входу, щоб не вештався по всій квартирі
+Quote Post
vas76
Feb 27 2025, 9:51

Пост #3098

Старожил

С нами с: 29-October 06

Ще є такий разводняк.

- Вітаю,дякую що відписали,мене все влаштовує,буду брати,пропоную відправити новою поштою з повною передоплатою на картку Ощад,Укрсибб чи Райффайзенбанку(В мене фоп,на інший банк комісія 20%) Якщо влаштовує то відпишіть,напишу дані куди відправляти
- Оплатила електронним чеком,необхідно перейти в бота,авторизуватись та отримати кошти

І кидає ссилку на телеграм-бота. Бот з ніби картинкою ощада, з номером ліцензії, сайтом дає запит на номер телефону і номер карти... Далі не дивився. )

Боти банку ніколи не просять номер карти! Тільки останні 4 цифри. Будьте обережні.

IPB Image
+Quote Post
Tiger
Feb 27 2025, 10:49

Пост #3099

Благодарности: 1756

Праведник

С нами с: 20-October 06

(vas76 @ Feb 27 2025, 9:51) Перейти к цитате

В мене фоп,на інший банк комісія 20%

После этой фразы уже можно дальше не читать.
+Quote Post
angelo
Feb 27 2025, 11:06

Пост #3100

ultra active user

С нами с: 21-November 07

Ще цікавіше це коли без підтверджень перестали зараховуватися гроші на рахунок))))
+Quote Post

156 Страницы  « < 153 154 155 156 >
Reply to this topicStart new topic

- Упрощённая версия
Сейчас: 2nd July 2025 - 17:29
Сайт не розміщує електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням та каталогізацією посилань, що публікуються нашими користувачами. Якщо Ви є правовласником якоїсь частини опублікованого матеріалу та не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв’яжіться з нами і ми видалимо його. Файли для обміну надані користувачами сайту і адміністрація не несе відповідальності за їх вміст.