Очередное кидалово на OLX.UA |
Здравствуйте Гость [ Вход | Регистрация ] | Форум в сети 7165-й день
![]() |
Шановні користувачі! Запрошуємо вас до офіційного телеграм-канала 0day Community. Тут ви зможете поспілкуватися одне з одним та дізнатися про останні новини щодо роботи ресурса, поставити запитання до адміністрації, тощо. Перейти до телеграм-канала можна відсканувавши QR-код або натиснувши на посилання: @zeroday_ua |
Очередное кидалово на OLX.UA |
| FreeManOn |
Пост
|
|
Репутация: 20 ![]() Активист ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 210 С нами с: 29-June 09 |
Подобной темы ещё не видел, так что решил поделиться с вами ситуацией.
Выставил в четверг на продажу наушники на Olx (бывший Сландо), с утра звонит по объявлению человек и обильно ими интересуется. Немного поторговался, всё как обычно и ничего подозрения не вызывало. Сказал мол будет брать и готов символическую предоплату положить на карточку. Отправил ему смс-кой номер карточки, через пару секунд звонок с уточнением, что деньги отправят от юр. лица, может быть задержка. Через 2 часа звонит номер с днепропетровским кодом, на линии человек представился как сотрудник привата, назвал меня по имени и спрашивает должны ли поступить на счет деньги, от кого и какая сумма. Сразу взяло какой-то подозрение, но после того, как парень спрашивает сколько у меня денег на карточке и какой у меня кредит лимит, все сомнения сразу отпали, послал куда подальше и положил трубку. В привате сказали что этот номер никакого отношения к ним не имеет и что это мошенники, которые хотели выудить в итоге CVV код, и прочие данные (напомню что номер карточки с именем и фамилией я отправил смс-кой). Позвонил покупателю, трубку взял какой-то хач и сказал со старта "сюшай, чё ты хочишь, ни знаю я никакого Данилу, какие праблэми??", полковав чуть-чусть узнал что Данила куда-то отошел, информацию ему передаст. Включили дурачков. Пробил номер мобильного Данилы в инете, оказалось что подобным они занимаются уже почти 2 месяца, и даже номер не меняют) http://ktozvonit.com.ua/nomer/0948853296 - собственно номер покупателя Данилы http://ktozvonit.com.ua/nomer/0567673294 - типу Приват Как же так, что за 2 месяца лавочку до сих пор не прикрыли? Думаю стоит ли идти в милицию. Будьте бдительны! |
![]() ![]() |
| FILIP |
Пост
|
|
Благодарности: 848740 Репутация: 2344 ![]() 0day Releaser ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Модеры Сообщений: 7 307 С нами с: 3-April 09 |
Столичная прокуратура объявила подозрение 18-летнему жителю Ровно в совершении 12 эпизодов мошенничества. Подозреваемый вместо IPhone 15 Pro и IPhone 15 Pro Мах присылал покупателям муляжи телефонов. Об этом сообщила пресс-служба Киевской городской прокуратуры в среду, 11 декабря. Житель Ровно разместил на сайте OLX объявление о продаже мобильных телефонов IPhone 15 Pro и IPhone 15 Pro Мах. Клиентам, желающим приобрести телефон, подозреваемый по почте отправлял муляж телефона в фирменной коробке. Покупатели на почте не проверяли, направили ли им настоящий телефон, а только смотрели, есть ли что-то в коробке. После этого через почтовый сервис они пересылали продавцу деньги. Уже дома владельцы муляжей понимали, что стали жертвой мошенничества. Так парень "заработал" почти 340 тыс. грн, обманув 12 покупателей. |
| H_U_L_K |
Пост
|
|
Репутация: 649 ![]() Великий i зелений ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 6 669 С нами с: 23-November 11 |
То есть покупатели расписались за получение что всё ОК, а дома вынимали из коробки оригинальный телефон, клали туда подделку, и потом писали заяву что им прислали подделку.
Лихо однако. А так можно было?))) |
| ShineLoot |
Пост
|
|
Репутация: 75 ![]() Постоялец ![]() ![]() ![]() Группа: BANNED Сообщений: 1 535 С нами с: 1-January 09 |
То есть покупатели расписались за получение что всё ОК, а дома вынимали из коробки оригинальный телефон, клали туда подделку, и потом писали заяву что им прислали подделку. Лихо однако. А так можно было?))) В нашей стране чудес можно и другое тело вместо себя на зону отправить, если сильно захотеть. |
| nummus777 |
Пост
|
|
Репутация: 262 ![]() Старожил ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: - Пользователи - Сообщений: 2 012 С нами с: 4-October 17 |
Добрий день, колеги.
Як Ви відноситесь до того коли Вам покупці пропонують товар перевірити у вас на дому? І це при тому що зроблені скріншоти, фото і знято відео, яке підтверджує працездатність і плюс дається гарантія три доби з часу отримання, і старий акаунт з високим рейтингом? Якщо чесно мені якось стрьомно везти до себе додому незнайому людину. Одна справа якщо товар дорогий, хоча б від трьох тисяч гривень(то ще можна), а якщо дешевий до тисячі гривень, то зовсім не в тин ні в ворота. Останній раз коли мені пропонували перевірити товар до тисячі гривень в мене на дому, то я запропонував доплатити символічну суму за витрачений час і покупець пропав. |
| Morftimg |
Пост
|
|
Благодарности: 10 Репутация: 756 ![]() 0day rescue ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Модеры Сообщений: 4 497 С нами с: 21-April 06 |
до 1000 грн це або дитина, або якась неадекватність... соватись до когось додому...
|
| flatch |
Пост
|
|
Репутация: 332 ![]() MusculaR BeaveR ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 4 174 С нами с: 10-October 09 |
Добрий день, колеги. Як Ви відноситесь до того коли Вам покупці пропонують товар перевірити у вас на дому? І це при тому що зроблені скріншоти, фото і знято відео, яке підтверджує працездатність і плюс дається гарантія три доби з часу отримання, і старий акаунт з високим рейтингом? Якщо чесно мені якось стрьомно везти до себе додому незнайому людину. Одна справа якщо товар дорогий, хоча б від трьох тисяч гривень(то ще можна), а якщо дешевий до тисячі гривень, то зовсім не в тин ні в ворота. Останній раз коли мені пропонували перевірити товар до тисячі гривень в мене на дому, то я запропонував доплатити символічну суму за витрачений час і покупець пропав. об этом можно забыть, я тоже купил лего по полной предоплате с таким аккаунтом, человек сразу исчез |
| Mad Dog |
Пост
|
|
Репутация: 115 ![]() Старожил ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 3 854 С нами с: 31-October 06 |
До 1000 грн мабуть нікого додому не водив. Але коли розпродавав відеокарти(10к+ грн) з ферм то мабуть кожний другий перевіряв вдома.
Зараз У багатьох є зарядні станції і організувати стенд для тестування у багажнику взагалі не проблема. |
| dante1 |
Пост
|
|
Репутация: 738 ![]() Старожил ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 4 994 С нами с: 6-January 11 |
До 1000 грн мабуть нікого додому не водив. Але коли розпродавав відеокарти(10к+ грн) з ферм то мабуть кожний другий перевіряв вдома. Зараз У багатьох є зарядні станції і організувати стенд для тестування у багажнику взагалі не проблема. Станція може й є, але не у всіх є багажник з автомобілем. Особисто я додому можу позвати лише якщо річ дорога і за звичай габаритна наприклад телевізор, монітор, комп'ютер. А всякі там HDD, дешеві відяшки до 1000-2000 грн, я краще дам гарантію на 3 доби. Вдома річ яку треба перевірити несу на кухню, бо кухня відразу біля входу, щоб не вештався по всій квартирі |
| vas76 |
Пост
|
|
Репутация: 195 ![]() Старожил ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 2 270 С нами с: 29-October 06 |
Ще є такий разводняк.
- Вітаю,дякую що відписали,мене все влаштовує,буду брати,пропоную відправити новою поштою з повною передоплатою на картку Ощад,Укрсибб чи Райффайзенбанку(В мене фоп,на інший банк комісія 20%) Якщо влаштовує то відпишіть,напишу дані куди відправляти - Оплатила електронним чеком,необхідно перейти в бота,авторизуватись та отримати кошти І кидає ссилку на телеграм-бота. Бот з ніби картинкою ощада, з номером ліцензії, сайтом дає запит на номер телефону і номер карти... Далі не дивився. ) Боти банку ніколи не просять номер карти! Тільки останні 4 цифри. Будьте обережні. ![]() |
| Tiger |
Пост
|
|
Благодарности: 1756 Репутация: 1237 ![]() Праведник ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: CуперМодеры Сообщений: 13 310 С нами с: 20-October 06 |
|
| angelo |
Пост
|
|
Репутация: 299 ![]() ultra active user ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 16 573 С нами с: 21-November 07 |
Ще цікавіше це коли без підтверджень перестали зараховуватися гроші на рахунок))))
|
| serglifar |
Пост
|
|
Репутация: 243 ![]() Постоялец ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 1 986 С нами с: 7-November 09 |
Ще є такий разводняк. Буквально вчора було. При тому що бот настирний, через декілька годин знову прислав бла-бла-бла про якщо влаштовує давайте дані.Ще цікавіше це коли без підтверджень перестали зараховуватися гроші на рахунок)))) Це ви про що? |
| Jestars |
Пост
|
|
Репутация: 25 ![]() Cтаршой ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 567 С нами с: 6-March 11 |
Ще є такий разводняк. - Вітаю,дякую що відписали,мене все влаштовує,буду брати,пропоную відправити новою поштою з повною передоплатою на картку Ощад,Укрсибб чи Райффайзенбанку(В мене фоп,на інший банк комісія 20%) Якщо влаштовує то відпишіть,напишу дані куди відправляти - Оплатила електронним чеком,необхідно перейти в бота,авторизуватись та отримати кошти І кидає ссилку на телеграм-бота. Бот з ніби картинкою ощада, з номером ліцензії, сайтом дає запит на номер телефону і номер карти... Далі не дивився. ) Боти банку ніколи не просять номер карти! Тільки останні 4 цифри. Будьте обережні. ![]() їхній офіційний бот @Oschadbot |
| angelo |
Пост
|
|
Репутация: 299 ![]() ultra active user ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 16 573 С нами с: 21-November 07 |
|
| nummus777 |
Пост
|
|
Репутация: 262 ![]() Старожил ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: - Пользователи - Сообщений: 2 012 С нами с: 4-October 17 |
|
| QNX |
Пост
|
|
Благодарности: 159 Репутация: 2236 ![]() ultra active user ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 27 774 С нами с: 9-February 07 |
у меня купили три раза инверторы с полной предоплатой на карту и еще дофильйон раз кучу мелочи, а иногда рисовались такие кадры которые хотели тока наложку и через олх не хотели заказывать, добавляя шо они вперед и гривну не переведут )
|
| H_U_L_K |
Пост
|
|
Репутация: 649 ![]() Великий i зелений ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 6 669 С нами с: 23-November 11 |
ОЛХ доставкой уже давненько не отправлял. Но тут оказалось что они подняли комиссию с продавца до 20 гр + 2%, и новой почтой теперь упаковка за счет продавца. По итогу с товара за 300 грн продавец получает 200.
Как то раньше не сильно на это внимание обращал, а тут такой сюрприз. |
| Mad Dog |
Пост
|
|
Репутация: 115 ![]() Старожил ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 3 854 С нами с: 31-October 06 |
|
| nummus777 |
Пост
|
|
H_U_L_K
Пакування завжди було за рахунок продавця. |
| H_U_L_K |
Пост
|
|
|
![]() ![]() |
|
Упрощённая версия | Сейчас: 26th October 2025 - 15:02 |
| Сайт не розміщує електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням та каталогізацією посилань, що публікуються нашими користувачами. Якщо Ви є правовласником якоїсь частини опублікованого матеріалу та не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв’яжіться з нами і ми видалимо його. Файли для обміну надані користувачами сайту і адміністрація не несе відповідальності за їх вміст. |