Здравствуйте Гость [ Вход | Регистрация ] | Форум в сети 6903-й день

Новорічний Фріліч на трекері активовано!
Шановні користувачі! Запрошуємо вас до офіційного телеграм-канала 0day Community. Тут ви зможете поспілкуватися одне з одним та дізнатися про останні новини щодо роботи ресурса, поставити запитання до адміністрації, тощо. Перейти до телеграм-канала можна відсканувавши QR-код або натиснувши на посилання: @zeroday_ua

День памяти жертв Голодомора

drone
Nov 27 2017, 17:56

Пост #61

ultra active user

С нами с: 1-October 12

(Vox @ Nov 27 2017, 17:50) Перейти к цитате

Т.е. навязывать мне точку зрения с помощью закона - это нормально, просто потому что иная точка зрения лишает меня права быть человеком, я все правильно понял? Предлагаю пойти дальше - выпустить общенациональный сборник правильных точек зрения и казнить тех, кто их не разделяет. Не считаешь голодомор геноцидом - расстрел, не признаешь Бандеру героем - виселица, критикуешь майдан - электрический стул. Так победим!

Естественно. Маккартизм - это защита свобод в самом свободном обществе, а никакой не тоталитаризм.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Федор Сумкин
Nov 27 2017, 18:37

Пост #62

Благодарности: 973698

Darth Vader

С нами с: 15-March 06

(olex@ @ Nov 27 2017, 10:13) Перейти к цитате
Але ніхто і ніколи не зможе заперечити Голодомор, який в тих історичних умовах "при підтримці соціалістичної держави", що проводила швидку індустріалізацію аграрної країни призвів до класового геноциду саме українців.
Давно уже (с самого начала этой темы) прошу показать хоть какой то документ, в котором было бы указано что голодали исключительно украинцы.
+Quote Post
ne4ubo
Nov 27 2017, 18:45

Пост #63

Старожил

С нами с: 27-June 09

(Vox @ Nov 27 2017, 17:50) Перейти к цитате

Предлагаю пойти дальше

за язика ніхто не тягнув pardon.gif
+Quote Post
Vox
Nov 27 2017, 18:49

Пост #64

0day rescue

С нами с: 24-January 10

(ne4ubo @ Nov 27 2017, 18:45) Перейти к цитате

за язика ніхто не тягнув pardon.gif

Попробуйте, хотя бы ради эксперимента, время от времени добавлять к своим комментариям немного работы мозга, я уверен, результаты Вас удивят, хотя сначала может быть немного сложно.
+Quote Post
ne4ubo
Nov 27 2017, 18:52

Пост #65

Старожил

С нами с: 27-June 09

(Vox @ Nov 27 2017, 18:49) Перейти к цитате

кококо

не цікаво зовсім fp.gif
+Quote Post
Федор Сумкин
Nov 27 2017, 18:53

Пост #66

Darth Vader

(reltiss @ Nov 27 2017, 13:48) Перейти к цитате
Чукча не читатель, чукча песатель???
Расскажите про трудовой и военный путь вашего деда, очень интересно это услышать. Например, почему не воевал во время ВОВ ?
+Quote Post
Vox
Nov 27 2017, 19:00

Пост #67

0day rescue

(Федор Сумкин @ Nov 27 2017, 18:37) Перейти к цитате

Давно уже (с самого начала этой темы) прошу показать хоть какой то документ, в котором было бы указано что голодали исключительно украинцы.

Казахов вымерло вообще от 40 до 50%, в зависимости от источников, но это никому не интересно, а Северный Кавказ и Поволжье вообще не считается. А о периодичности голодов по всей РИ вообще как-то даже стыдно упоминать, то ж до проклятых советов было.

(ne4ubo @ Nov 27 2017, 18:52) Перейти к цитате

не цікаво зовсім fp.gif

Ну кто бы сомневался pardon.gif

Сообщение отредактировал Vox - Nov 27 2017, 19:01
+Quote Post
Федор Сумкин
Nov 27 2017, 19:03

Пост #68

Darth Vader

(Vox @ Nov 27 2017, 19:00) Перейти к цитате
Казахов вымерло вообще от 40 до 50%, в зависимости от источников, но это никому не интересно, а Северный Кавказ и Поволжье вообще не считается. А о периодичности голодов по всей РИ вообще как-то даже стыдно упоминать, то ж до проклятых советов было.
В этом и заключается самые мерзкие двойные стандарты политиков и местных патриотов. Люди голодали и умирали от голода, это ужасно, но еще ужаснее что ради своих политических дивидендов умерших людей начинают делать на правильных умерших и неправильных. А потом рассказывают на голубом глазу про "А заперечувати смерть, бо це вигідно в силу політичних упереджень - це підло".
+Quote Post
Vox
Nov 27 2017, 19:54

Пост #69

0day rescue

(Федор Сумкин @ Nov 27 2017, 19:03) Перейти к цитате

В этом и заключается самые мерзкие двойные стандарты политиков и местных патриотов. Люди голодали и умирали от голода, это ужасно, но еще ужаснее что ради своих политических дивидендов умерших людей начинают делать на правильных умерших и неправильных. А потом рассказывают на голубом глазу про "А заперечувати смерть, бо це вигідно в силу політичних упереджень - це підло".

Не, ну я не видел чтоб здесь кто-то из адекватных людей и в частности olex@, делил умерших на правильных и неправильных, но заметил, что в силу каких-то причин, эти люди игнорируют или не замечают тех фактов, которые не подходят защищаемой ими точке зрения. Впрочем, мы все такие, судить за это я не берусь, я осуждаю лишь то, что эти люди хотят меня заставить их тоже игнорировать, хуже того, они поддерживают намерение лишить меня права иметь свою точку зрения, высказывать ее и обсуждать ее открыто.
+Quote Post
bambu4a
Nov 27 2017, 21:24

Пост #70

ultra active user

С нами с: 30-April 08

Интересно, будет ли объявлен траурным 17-й год? Сколько людей не переживёт эту зиму? Сколько замёрзнет и погибнет от голода?
+Quote Post
Linh
Nov 27 2017, 21:40

Пост #71

Ветеран

С нами с: 21-August 15

(bambu4a @ Nov 27 2017, 21:24) Перейти к цитате

Интересно, будет ли объявлен траурным 17-й год? Сколько людей не переживёт эту зиму? Сколько замёрзнет и погибнет от голода?

Это не выгодно считать, может через лет 15-20 власти об этом задумаются. А пока работает план по уничтожению пенсионеров и вытеснении украинцев в другие страны. Земля ведь очень перспективная, а рабов и так хватит. gy.gif
+Quote Post
reltiss
Nov 27 2017, 22:39

Пост #72

Старожил

С нами с: 17-May 10

(Федор Сумкин @ Nov 27 2017, 19:53) Перейти к цитате

Расскажите про трудовой и военный путь вашего деда, очень интересно это услышать. Например, почему не воевал во время ВОВ ?

А кто тебе сказал что не воевал?? Дед как раз воевал. Был призван в 1943 и комиссован в 44 после 3-го ранения.

Сообщение отредактировал reltiss - Nov 27 2017, 22:45
+Quote Post
Стас
Nov 27 2017, 22:56

Пост #73

Ветеран

С нами с: 17-July 08

(olex@ @ Nov 27 2017, 10:13) Перейти к цитате

Скільки треба смертей, щоб це назвали геноцидом?

Справа не в цьому, а в розумінні означення геноцид. Це штучно слово було придумано, щоб отримати з німців компенсацію за Холокост. Семантика цього слова не була постійною і змінювалась. До речі, якщо б Молотов уступив міжнародній спільноті, вбивство небесної сотні могло квалікуватись як геноцид. Зміст геноциду визначає пара міжнародних конвенцій. Було б доречно їх прочитати перед тим, як вести дискусію що є геноцидом, а що ні. Тоді може бути зрозуміло, чому більшість світу визнає Голодомор трагедією, але не геноцидом.

Сообщение отредактировал Стас - Nov 27 2017, 23:09
+Quote Post
Федор Сумкин
Nov 27 2017, 22:57

Пост #74

Darth Vader

(reltiss @ Nov 27 2017, 22:39) Перейти к цитате
Дед как раз воевал. Был призван в 1943 и комиссован в 44 после 3-го ранения.
Если воевал - то должен был получать военную пенсию, которая была совсем не 11 рублей... Так что прекращайте рассказывать сказки...
+Quote Post
Стас
Nov 27 2017, 23:02

Пост #75

Ветеран

(olex@ @ Nov 27 2017, 15:48) Перейти к цитате

А заперечувати смерть, бо це вигідно в силу політичних упереджень - це підло.

Так а хто заперечує?
+Quote Post
olex@
Nov 28 2017, 12:47

Пост #76

Ветеран

С нами с: 9-August 06

(Стас @ Nov 27 2017, 23:56) Перейти к цитате

Справа не в цьому, а в розумінні означення геноцид. Це штучно слово було придумано, щоб отримати з німців компенсацію за Холокост. Семантика цього слова не була постійною і змінювалась. До речі, якщо б Молотов уступив міжнародній спільноті, вбивство небесної сотні могло квалікуватись як геноцид. Зміст геноциду визначає пара міжнародних конвенцій. Було б доречно їх прочитати перед тим, як вести дискусію що є геноцидом, а що ні. Тоді може бути зрозуміло, чому більшість світу визнає Голодомор трагедією, але не геноцидом.

Геноцид
Голодомор в Україні
124 сторінки в цій темі.
Зроби тут пошук моїх повідомлень і ти знайдеш усе.
Просто не хочу повторюватися.
І, взагалі, зрозумів - немає сенсу щось комусь доводити. У кожного є вже сформована закам'яніла точка зору на ці події, яка підсвідомо чи усвідомлено опирається на характерний світогляд.
Майже впевнений, що більшість тих, хто проти трактування голодомору як геноциду українців, жодного разу не були в музеї і не бачили списків загиблих. Це не видумані люди. І вони померли від голоду.
Від голоду, Карл, коли зерно йшло на експорт.
Якщо це не цілеспрямоване знищення, то як це назвати.
Вибачте, організаційний безлад dash2.gif неврожай dash2.gif халатництво dash2.gif
Моя бабуся з моїм дядьком тікала з села городами, бо інакше не могла, всюди були застави.
І так, серед тих, хто охороняв ці гетто вимирання, були українці.
Це що - має виправдати дії центральної влади.
Ще раз наголошу для особливо недалеких - в селах помирали всі, без огляду на національність.
Але що дивно - в селах здебільшого жили українці. Дивина та й годі.
І так, "куркулі" - я спеціально взяв в лапки, щоб було видно сарказм, Шелдон.
Великі українські родини. У мого прадіда було 11 дітей. І, звісно, велике господарство, бо їх усіх треба годувати, одягати, ростити, виховувати.
Я не палаю помстою, у мені гіркота і біль. Я поставив свічку за рідних і помолився за їх спокій.
Не думав знову розсипати бісер... Нащо? Хіба зможу щось змінити?
(Vox @ Nov 27 2017, 18:50) Перейти к цитате

Т.е. навязывать мне точку зрения с помощью закона - это нормально, просто потому что иная точка зрения лишает меня права быть человеком, я все правильно понял? Предлагаю пойти дальше - выпустить общенациональный сборник правильных точек зрения и казнить тех, кто их не разделяет. Не считаешь голодомор геноцидом - расстрел, не признаешь Бандеру героем - виселица, критикуешь майдан - электрический стул. Так победим!

Ось відповідь. Класичне пересмикування, коли свобода думки входить в протиріччя з етичними нормами.
Навіть не з державними інтересами. Бо тут уже потурбувалися - сепаратистські заклики караються законом.
Каталонці проголосували за незалежність. І що ми бачимо?
А шо такоє? Хіба не можна так думати?
Можна. Думай собі тихенько, мовчки. Плекай мрію про відділення, про "путінспасі". Про себе.
Їж себе зсередини. Або шукай свободи слова в іншій країні.
Гітлера підставили сіоністи. Він не хотів знищувати євреїв. Він хороший. Голокосту не було - євреїв повбивали не німці: українці, поляки, прибалти еtc., французи не пустили на свої землі, коли у тих була можливість врятуватися.
Можна так думати? Та можна, якщо ти моральний виродок. Бо за словесними викрутасами втрачається суть, вірніше, в безлічі цих фактів, навіть правдивих, в цій напівправді приховується одна гола істина - євреїв знищували, бо вони були євреями. Українців заморили голодом, бо вони були небезпечні. Надто багато, всіх до Сибіру не вивезеш.
Та до баранів... Я дуже ціную свободу. Так само не терплю нав'язування, не ділю світ на чорне і біле та не суджу однозначно історичні події, тим паче українські. Можливо, це утискання свободи - не висловлюватися публічно про природній характер голоду 32-33 років і заперечувати трагедію голодомору як геноциду української нації. Як "маленький українець" з селянського роду я так не вважаю, і не можу бути об'єктивним. Моя психіка недостатньо лабільна, щоб дозволити спекулювати на цьому. Мені байдуже, герой Бандера чи ні, але смерть моїх рідних від штучно створеного голоду вибиває мені ґрунт під ногами. Я не можу змиритися з законом про "три колоски", який відбирав останню надію на життя. Я не можу повірити, щоб влада була адекватною, забираючи останню жменьку зерна у голодних дітей, і не розуміла наслідків своїх дій. Отже, в неї була інша задача. А це за будь-якими визначеннями, геноцид.
(Vox @ Nov 27 2017, 20:54) Перейти к цитате

Не, ну я не видел чтоб здесь кто-то из адекватных людей и в частности olex@, делил умерших на правильных и неправильных, но заметил, что в силу каких-то причин, эти люди игнорируют или не замечают тех фактов, которые не подходят защищаемой ими точке зрения. Впрочем, мы все такие, судить за это я не берусь, я осуждаю лишь то, что эти люди хотят меня заставить их тоже игнорировать, хуже того, они поддерживают намерение лишить меня права иметь свою точку зрения, высказывать ее и обсуждать ее открыто.

Я бачу факти, які, як тобі видається, ламають мої шаблони.
Багато з них уже обговорювалися в цій темі.
Але за деревами треба бачити ліс.
А не обговорювати, що он той дуб - гарний і були розпорядження, в яких більшовики намагалися боротися з голодом. І що казахи теж помирали від голоду. Як наче мені легше стане, що інші теж загинули. Але то їх справа, що робити з цим фактом.
+Quote Post
revolver
Nov 28 2017, 13:25

Пост #77

ultra active user

С нами с: 2-June 08

мда, "я не понимаю что и как произошло, поэтому геноцид"
"Українців заморили голодом, бо вони були небезпечні." fp.gif
ещё раз спрошу - почему опасных украинцев перестали морить голодом в 34,35 и т.д. годах?

ещё что странно
потери людей от голода 23-33 очень заметны на фоне естественного прироста других годов
несомненно, это трагедия

Open in new window

но за годы независимости Украины население уменьшилось на 15, а может и 20 млн. человек
и это происходит сейчас, а не в далёких тридцатых прошлого века
это не является геноцидом? почему? украинцы сами умирают/уезжают/уходят с территориями?

так может нужен какой-то новый термин?
вот есть геноцид - это когда кто-то намеренно
а когда сами себя - как назвать?

тупоцид? укроцид?
предлагайте варианты
+Quote Post
Стас
Nov 28 2017, 13:36

Пост #78

Ветеран

(olex@ @ Nov 28 2017, 12:47) Перейти к цитате

Зроби тут пошук моїх повідомлень і ти знайдеш усе.

Тут не зручний пошук, я спробував але не знайшов посилання на конвенції та юридичне тлумачення терміну. Нагадаю, що менше 10% членів ООН визнали цю трагедію геноцидом.

Якщо це не цілеспрямоване знищення, то як це назвати.

А якщо це цілеспрямоване знищення, то як ви кваліфікуєте знищення інших радянських народів під час голоду? Побічними жертвами знищення українців?
П.С. Тема важка, тому у будь-якому випадку, я прошу у вас пробачення за те, що її підіймаю під таким кутом, та співчуваю вашій скорботі.

Сообщение отредактировал Стас - Nov 28 2017, 13:40
+Quote Post
Vox
Nov 28 2017, 13:43

Пост #79

0day rescue

Ось відповідь. Класичне пересмикування, коли свобода думки входить в протиріччя з етичними нормами.

С чьими этическими нормами? Иметь собственное мнение, сформированное собственной головой на основании тех или иных фактов не входит у меня ни в какое противоречие ни с какими этическими нормами, а вот навязывание мне чужого мнения с помощью закона или давления на меня - наоборот.

Навіть не з державними інтересами. Бо тут уже потурбувалися - сепаратистські заклики караються законом.

Ага, время от времени, так ситуация сложилась, что у нас в голос много говорить нельзя, а вот напрямую работать на агрессора можно, особенно если речь идет о миллиардах, то это вообще супер.

Каталонці проголосували за незалежність. І що ми бачимо?
А шо такоє? Хіба не можна так думати?
Можна. Думай собі тихенько, мовчки. Плекай мрію про відділення, про "путінспасі". Про себе.
Їж себе зсередини. Або шукай свободи слова в іншій країні.
Гітлера підставили сіоністи. Він не хотів знищувати євреїв. Він хороший. Голокосту не було - євреїв повбивали не німці: українці, поляки, прибалти еtc., французи не пустили на свої землі, коли у тих була можливість врятуватися.
Можна так думати? Та можна, якщо ти моральний виродок. Бо за словесними викрутасами втрачається суть, вірніше, в безлічі цих фактів, навіть правдивих, в цій напівправді приховується одна гола істина - євреїв знищували, бо вони були євреями. Українців заморили голодом, бо вони були небезпечні. Надто багато, всіх до Сибіру не вивезеш.

Ну вот, прямо вот готовая программа для Министерства Правды и государственного регулирования правильного способа мышления, можно даже Фарион назначить в комитет по правильным мыслям.

Та до баранів... Я дуже ціную свободу. Так само не терплю нав'язування, не ділю світ на чорне і біле та не суджу однозначно історичні події, тим паче українські. Можливо, це утискання свободи - не висловлюватися публічно про природній характер голоду 32-33 років і заперечувати трагедію голодомору як геноциду української нації. Як "маленький українець" з селянського роду я так не вважаю, і не можу бути об'єктивним. Моя психіка недостатньо лабільна, щоб дозволити спекулювати на цьому. Мені байдуже, герой Бандера чи ні, але смерть моїх рідних від штучно створеного голоду вибиває мені ґрунт під ногами. Я не можу змиритися з законом про "три колоски", який відбирав останню надію на життя. Я не можу повірити, щоб влада була адекватною, забираючи останню жменьку зерна у голодних дітей, і не розуміла наслідків своїх дій. Отже, в неї була інша задача. А це за будь-якими визначеннями, геноцид.

Ну вот, Вы не терпите навязывания и цените свободу ровно до тех пор пока это не касается Вас, когда это касается меня, то Вы и сами не против мне навязывать и принуждать. Причем даже тогда, когда я не навязываю свою точку зрения кому-либо, а просто хочу ее обсуждать и высказывать, дискутировать о фактах.

Я бачу факти, які, як тобі видається, ламають мої шаблони.
Багато з них уже обговорювалися в цій темі.
Але за деревами треба бачити ліс.
А не обговорювати, що он той дуб - гарний і були розпорядження, в яких більшовики намагалися боротися з голодом. І що казахи теж помирали від голоду. Як наче мені легше стане, що інші теж загинули. Але то їх справа, що робити з цим фактом.

Я тоже вижу такие факты и истории слышал реальные, в том числе и от членов своей семьи, и факты эти, вместе с историями, довольно неприглядны, только это не меняет того, что нужно брать совокупность всех фактов, а не выбирать из них только те, которые нравятся.

Сообщение отредактировал Vox - Nov 28 2017, 13:43
+Quote Post
revolver
Nov 28 2017, 13:51

Пост #80

ultra active user

С нами с: 2-June 08

(elNino @ Nov 28 2017, 14:43) Перейти к цитате
Ты бы сразу писал сколько потом к нам русни завезли что бы компенсировать недостачу населения и что бы потом такие как ты писали о приростах и прочей фигне.
писал и документы выкладывал
но это не имеет значения для настоящих патриотов
+Quote Post

15 Страницы  « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicStart new topic

- Упрощённая версия
Сейчас: 6th February 2025 - 22:04
Сайт не розміщує електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням та каталогізацією посилань, що публікуються нашими користувачами. Якщо Ви є правовласником якоїсь частини опублікованого матеріалу та не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв’яжіться з нами і ми видалимо його. Файли для обміну надані користувачами сайту і адміністрація не несе відповідальності за їх вміст.