Помощь в выборе комплектующих для ПК |
Здравствуйте Гость [ Вход | Регистрация ] | Форум в сети 7471-й день
![]() |
Шановні користувачі! Запрошуємо вас до офіційного телеграм-канала 0day Community. Тут ви зможете поспілкуватися одне з одним та дізнатися про останні новини щодо роботи ресурса, поставити запитання до адміністрації, тощо. Перейти до телеграм-канала можна відсканувавши QR-код або натиснувши на посилання: @zeroday_ua |
Помощь в выборе комплектующих для ПК |
| Lex |
Пост
|
|
Репутация: 123 ![]() Активист ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 439 С нами с: 16-March 06 |
В этой теме мы обсуждаем выбор комплектующих для ПК (процессоры, видеокарты, ОЗУ, накопители, корпуса и т.д. в связке). ![]() Дисклеймер: Ввиду большого количества тем, посвященных выбору комплектующих, всё обсуждение по данному вопросу переносится в эту тему. Ранее созданные темы будут присоединены. Новые темы будут удаляться или переносится в эту тему. Уважаемые пользователи форума! Если вы хотите получить максимально полный и полезный совет по поводу выбора комплектующих, настоятельная просьба как можно конкретнее указывать следующую информацию:
Полезные ссылки
|
![]() ![]() |
| ukrsan |
Пост
|
|
Репутация: 94 ![]() Активист ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 317 С нами с: 9-October 06 |
Друзі, вже готовий до збірки комп'ютеру, але залишилось одне невирішене питання, допоможіть вже стартанути:
Вище в темі я зупинився на наступній парі материнка-оперативна пам'ять: ASUS Z170-K Kingston DDR3-1600 16384MB PC3-12800 (Kit of 2x8192) HyperX FURY Black (HX316C10FBK2/16) Перед замовленням попросив Розетку підтвердити, що все сумісне, і вони відповіли що ця пам'ять для плати не підходить, тому замінили її у замовленні на наступний, сумісній за їх словами, варіант: Kingston DDR3-2400 16384MB PC3-19200 (Kit of 2x8192) HyperX Predator (HX324C11PB3K2/16) І тут я, вже стривожений цим питанням сумісності, сам зазирнув у параметри материнки і побачив там таке: 4 x DIMM, макс. 64 ГБ, DDR4 Наскільки я розумію, це означає що пам'ять DDR3 взагалі не підходить, потрібна тільки DDR4? Копався у темі далі, знайшов такий документ - Memory QVL для цієї материнки. У списку тільки плати DDR4, що ніби-то підтверджує мою здогадку про обмеження тільки 4-м поколінням. http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA115...8804.1478202610 АЛЕ, питання наступне: якщо вибирати серед того, що перелічене у цьому QVL - я чомусь майже не бачу там варіантів 2х8 Гб, щоб взяти пару планок на сумарно 16 Гб. Чому так? Якщо там є 4х8, чи можу я брати не чотири, а дві таких планки? Сообщение отредактировал ukrsan - Nov 3 2016, 22:11 |
| sunnykaktys |
Пост
|
|
Репутация: 528 ![]() ultra active user ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 13 249 С нами с: 19-July 09 |
Эта материнка работает только с DDR4. Но есть на z170 чипе и те платы, которые фурычат с ДДР3. На сайте вендора все детально описывается. Телефонным консультантам магазина я бы не очень верил, они могут не знать некоторых деталей.
Да, можно взять кит 2х8 или одну планку на 16. Тот же hyperX fury ddr4 на розетке был. |
| s3zephon |
Пост
|
|
Репутация: 22 ![]() Активист ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 244 С нами с: 18-September 12 |
vervrebvertvre
Сообщение отредактировал s3zephon - Aug 21 2021, 15:14 |
| sunnykaktys |
Пост
|
|
Репутация: 528 ![]() ultra active user ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 13 249 С нами с: 19-July 09 |
Смотря какие новые игры имеются в виду. Есть такие, которые и так пойдут, а есть те, которые даже покупка видяхи не спасет.
Памяти еще норм, а вот i3 2011-2012 года уже слабоват может быть. |
| Midnight)sky |
Пост
|
|
Благодарности: 42126 Репутация: 2758 ![]() ultra active user ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 19 224 С нами с: 30-September 07 |
|
| SSSK0 |
Пост
|
|
Репутация: 1748 ![]() ultra active user ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: BANNED Сообщений: 27 434 С нами с: 9-November 06 |
Почему все упоролись двухканальным режимом? Прирост в скорости настолько мизерный, что его нереально заметить. SC - одноканальный, DC -двухканальный - смотрим на процессор i3 ![]() ![]() Сообщение отредактировал SSSK0 - Nov 4 2016, 14:51 |
| Pavel_D |
Пост
|
|
Благодарности: 821 Репутация: 2590 ![]() 0day rescue ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: VIP Сообщений: 8 029 С нами с: 15-January 07 |
|
| Midnight)sky |
Пост
|
|
Благодарности: 42126 Репутация: 2758 ![]() ultra active user ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 19 224 С нами с: 30-September 07 |
Я видел много случаев, когда люди гонятся за двухканалом, ставят 4х4 планки памяти, а когда хотят проапгрейдится - меняют тупо всю память, потому что больше ничего не влезет. |
| SSSK0 |
Пост
|
|
Репутация: 1748 ![]() ultra active user ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: BANNED Сообщений: 27 434 С нами с: 9-November 06 |
Вырвал 2 графика из контекста Хм... разве бесплатный прирост +30-50% это несущественно? Да, конечно, в других задачах - прирост небольшой, но он всегда есть Я видел много случаев, когда люди гонятся за двухканалом, ставят 4х4 планки памяти, а когда хотят проапгрейдится - меняют тупо всю память, потому что больше ничего не влезет. |
| P.L.U.R. |
Пост
|
|
Репутация: 571 ![]() non-mainstream activist ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: BANNED Сообщений: 7 042 С нами с: 4-March 08 |
Ого вы тут дискутируете)
ukrsan, ты что-то всё усложняешь. Переходишь по ссылке, видишь строчку 4 x DIMM, Max. 64GB, DDR4 3466(O.C.)/3400(O.C.)/3333(O.C.)/3300(O.C.)/3200(O.C.)/3000(O.C.)/2800(O.C.)/2666(O.C.)/2400(O.C.)/2133 MHz Un-buffered Memory Всё, это всё что надо знать. Останавливаешься на 2400(O.C.) DDR4. Тебе подходит любая из этого списка hotline. Сообщение отредактировал P.L.U.R. - Nov 4 2016, 18:45 |
| XS1 |
Пост
|
|
Репутация: 35 ![]() Активист ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 311 С нами с: 30-January 10 |
Планировал докупить более новую/мощную видеокарту, чтобы тянули новые игры на низко-средних хотя бы. Есть ли смысл это делать с той конфигурацией, что имеется на данный момент? Если да, то какой вариант выбрать? Бюджет 3-4 тысячи грн. Все правильно, именно видяху и нужно покупать. А поскольку бюджет не сильно большой, то здесь бы уточнить: планируется новое или б.у.? Ну и имеющийся блок питания указать - может, там кроме как ждать нормализации цен на 75-Ваттные 1050(Ти), особо и выбора не будет. |
| ukrsan |
Пост
|
|
Репутация: 94 ![]() Активист ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 317 С нами с: 9-October 06 |
Вчора зібрав комп'ютер за вказаною вище конфігурацією. Взяв пам'ять Kingston DDR4-2666 16384MB PC4-21300 (kit of 2x8192) HyperX Fury Black (HX426C15FBK2/16).
На всякий випадок продублюю тут конфігурацію, і поділюсь враженнями: » Нажмите, чтобы показать спойлер - нажмите опять, чтобы скрыть... « Загалом - це просто літак, величезне дякую і плюсики в карму всім за допомогу і поради. Раніше ніколи за таким швидким апаратом не працював. Я переживав, що десь зіткнусь з якоюсь заскладною для мене проблемою при збірці, але за 2 вечори розібрався з новим для мене поняттям "кабель менеджмент" і вивчив нюанси вибраного корпусу, в якому довелось вішати SSD догори дригом через особливість розміщення слотів, а також на превеликий подив - прикручувати його напряму до корпусу, а не встановлювати в якусь спеціальну нішу. Розібратись допоміг перегляд в youtube ролику, присвяченому огляду корпусу і його особливостей. 2 останніх маленьких питання, які залишились: 1. Чи можна встромити кабель живлення кулера корпусу на 3 pin у роз'єм 4 pin на материнській платі? Я так розумію, керувати швидкістю кулера плата у такому випадку не буде, але крутитись буде? 2. У мене поки що старенький монітор, на якому вихід D-SUB, на який зверху накручений перехідник D-SIb -> DVI-I. Але на новій відеокарті роз'єм DVI-D. Відповідно, підключити до неї монітор не вдалося. Як раптом я побачив, що на самій материнській платі є вхід D-SUB, яий дозволяє обійтись взагалі без перехідника. Згадав, що процесор же має вбудовану графіку, до якої, відповідно, цей вхід і має відноситись. Після підключення монітору через цей вхід все запрацювало. Тупе питання - чи я зараз при такій схемі підключення працюю використовуючи дискретну відеокарту? Чи працює та, до якої підключений монітор і мені треба шукати інший перехідник? Якщо працює дискретна - це гірше ніж при прямому підключенні, чи не паритись і хай так буде? Сообщение отредактировал ukrsan - Nov 11 2016, 11:31 |
| P.L.U.R. |
Пост
|
|
Репутация: 571 ![]() non-mainstream activist ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: BANNED Сообщений: 7 042 С нами с: 4-March 08 |
1) можно. регулировки скорости вращения просто не будет, работать будет на самых высоких оборотах.
2) нужно искать другой переходник/монитор, при таком подключении работает только встроенная в процессор графика, GTX1060 простаивает. |
| mptk |
Пост
|
|
Репутация: 17 ![]() Дух Группа: Пользователи Сообщений: 103 С нами с: 19-July 10 |
2. У мене поки що старенький монітор, на якому вихід D-SUB, на який зверху накручений перехідник D-SIb -> DVI-I. Але на новій відеокарті роз'єм DVI-D. Відповідно, підключити до неї монітор не вдалося. Як раптом я побачив, що на самій материнській платі є вхід D-SUB, яий дозволяє обійтись взагалі без перехідника. Згадав, що процесор же має вбудовану графіку, до якої, відповідно, цей вхід і має відноситись. Після підключення монітору через цей вхід все запрацювало. Тупе питання - чи я зараз при такій схемі підключення працюю використовуючи дискретну відеокарту? Чи працює та, до якої підключений монітор і мені треба шукати інший перехідник? Якщо працює дискретна - це гірше ніж при прямому підключенні, чи не паритись і хай так буде? Будьте осторожны обычный переходник dvi-vga не подойдет для преобразавания цифрового в аналоговый сигнал. Сам столкнулся с этим пришлось заказать https://www.aliexpress.com/item/Hot-Sale-Fu...0608.0.0.RKh2yX |
| SSSK0 |
Пост
|
|
Загалом - це просто літак... Поздравляю! ...в якому довелось вішати SSD догори дригом через особливість розміщення слотів, а також на превеликий подив - прикручувати його напряму до корпусу, а не встановлювати в якусь спеціальну нішу 1. Чи можна встромити кабель живлення кулера корпусу на 3 pin у роз'єм 4 pin на материнській платі? Я так розумію, керувати швидкістю кулера плата у такому випадку не буде, але крутитись буде? Да. У мене поки що старенький монітор... К такому системнику надо менять монитор на современный |
| sunnykaktys |
Пост
|
|
там в z9 neo 2 слота для накопителей есть. или у тебя 2 жестких диска туда стали? я ссд в слот закинул, почти норм. неудобство только в том, что слоты расположены один над другим, там между портами питания получается 2-3 сантиметра разницы, в то время как на кабеле питания разница между коннекторами около 15 см, и привязаны они к одному толстому шинопроводу. пришлось его неаккуратно гнуть почти под 180 градусов, не очень понравилось его итоговое расположение в корпусе. а крутить ссд на стенку не стал, тоже было как-то странно для меня. да и в этом корпусе могли бы спокойно сделать еще 2 отсека для дисков, место есть.
переходник с вга на дви стоит баксов в наших магазинах, не проблема подобрать. |
| Midnight)sky |
Пост
|
|
Тупе питання - чи я зараз при такій схемі підключення працюю використовуючи дискретну відеокарту? Чи працює та, до якої підключений монітор і мені треба шукати інший перехідник? Если монитор подключен к видеокарте, то используется видеокарта. Если подключен к к разъёму на матплате - то используется встроенная в проц видеокарта. Нельзя подключить монитор к разъёму на плате и использовать мощности видеокарты.Сообщение отредактировал Midnight)sky - Nov 11 2016, 14:39 |
| Spectral |
Пост
|
|
Благодарности: 2565 Репутация: 3127 ![]() Кошки-это хорошо ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Модеры Сообщений: 21 781 С нами с: 2-July 07 |
Нельзя подключить монитор к разъёму на плате и использовать мощности видеокарты. Иногда можно, у Интел есть такая технология. Видео на матери работает в режиме транзита для дискретки.зы Не помню название, мне не нужно такое. Сообщение отредактировал Spectral - Nov 11 2016, 14:49 |
| P.L.U.R. |
Пост
|
|
Lucid MVP - это кое что другое. Оно ж не сможет весь этот поток гнать обратно через PCIe слот по матери на DVI-выход материнки, сгорит там всё нафиг
Сообщение отредактировал P.L.U.R. - Nov 11 2016, 15:11 |
| Celin |
Пост
|
|
Репутация: -342 ![]() rtfm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 5 265 С нами с: 4-April 08 |
Иногда можно, у Интел есть такая технология. Видео на матери работает в режиме транзита для дискретки. зы Не помню название, мне не нужно такое. Nvidia Optimus называется. Но оптимус не поддерживает G-Sync. Нужно напрямую с дискреткой работать для синхронизации кадров моника. Под каждую задачу свое решение. |
![]() ![]() |
|
Упрощённая версия | Сейчас: 29th August 2026 - 11:26 |
| Сайт не розміщує електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням та каталогізацією посилань, що публікуються нашими користувачами. Якщо Ви є правовласником якоїсь частини опублікованого матеріалу та не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв’яжіться з нами і ми видалимо його. Файли для обміну надані користувачами сайту і адміністрація не несе відповідальності за їх вміст. |