Медреформа и реальная жизнь, вопросы-ответы |
Здравствуйте Гость [ Вход | Регистрация ] | Форум в сети 6888-й день
Шановні користувачі! Запрошуємо вас до офіційного телеграм-канала 0day Community. Тут ви зможете поспілкуватися одне з одним та дізнатися про останні новини щодо роботи ресурса, поставити запитання до адміністрації, тощо. Перейти до телеграм-канала можна відсканувавши QR-код або натиснувши на посилання: @zeroday_ua |
Медреформа и реальная жизнь, вопросы-ответы |
next1983 |
Apr 6 2018, 22:09
Пост
|
Репутация: 214 Старожил Группа: Пользователи Сообщений: 4 723 С нами с: 18-March 09 |
Карта распространения короновируса по Украине.
https://public.tableau.com/profile/publicvi...91301660/sheet0 https://www.president.gov.ua/news/zvernenny...onavirusu-60181 » Нажмите, чтобы показать спойлер - нажмите опять, чтобы скрыть... « Медреформа под катом: » Нажмите, чтобы показать спойлер - нажмите опять, чтобы скрыть... « Сообщение отредактировал next1983 - Mar 16 2020, 19:41 |
Midnight)sky |
Jan 16 2025, 13:03
Пост
|
Благодарности: 42126 Репутация: 2757 ultra active user Группа: Пользователи Сообщений: 19 132 С нами с: 30-September 07 |
|
QNX |
Jan 16 2025, 13:04
Пост
|
Благодарности: 159 Репутация: 2234 ultra active user Группа: Пользователи Сообщений: 27 750 С нами с: 9-February 07 |
|
Midnight)sky |
Jan 16 2025, 13:10
Пост
|
Благодарности: 42126 Репутация: 2757 ultra active user Группа: Пользователи Сообщений: 19 132 С нами с: 30-September 07 |
|
Mad Dog |
Jan 16 2025, 14:15
Пост
|
Репутация: 112 Старожил Группа: Пользователи Сообщений: 3 687 С нами с: 31-October 06 |
Якесь тупе полотно абсурду від next1983.
Ууу... распилы...ууу. попилы. Много истерики, но мало конкретики. І тут зразу же: Ммм, а ничего что именно держава платит за тебя частной клинике?)) держава по своїй ініціативі роками платить за мене якісь гроші... але жодних медичних послуг я не отримую. Нахіба вона платить ті гроші? Звісно жодного розпилу. Я тебе больше скажу 90% общения с доктором может быть удаленно. не треба підміняти поняття, ніякого відношення ця послуга "консьєржа" до телемедицини не має. И да, за пациента (вне зависимости от обращений) доктор получает что-то ок 10+ грн в месяц. Бешенные деньги) Помнож на кількість людей у країні... Все ще скромний розпил? Ха, а ничче что многим гражданам проще получить помощь удаленно у своего доктора в Украине? Или их надо кинуть напризволяще? Знову тупа маніпуляція з підміною понять. Ну и сейчас идет верификация деклараций. Если за последние 3 года пациент не контактировал с поликлиникой, то декларации обнуляются и бюджет по ней поликлиника не получает. Що буде з моєю декларацією якщо мені періодично дзвонять з клініки, кажуть що мій лікар звільнився, питають чи не проти я записатись до ПІБ, і моментально укладається нова декларація з новим лікарем... і пофігу я в Україні чи в будь якій іншій точці планети. Острое состояние. Ничего удивительного. Вони дізнались суть проблеми коли я був вже у кріслі. Запис просто через додаток чи сайт. Раз в рік чи пів року звичайну чистку теж покриває страховка. Так що не треба тут маніпулювати якимось гострим станом. Да конечно). За нормальной стоматологией (особенно если с зубами трындец) люди как раз в Украину и едут. І знов маніпуляція. "нормальной" треба замінити на "дешевой" І їдуть не тільки в Україну. Німці їдуть у Польщу, Румуни в Молдову... але це не значить що у німців чи румунів погана медицина. Ціна вирішує. Этот риск существует в ЛЮБОЙ стоматологии.. А ну розкажи скільки разів тобі за кордоном окрім згаданого випадку ще зламали інструмент в каналі зуба, коли не змогли достати мовчки запломбували його там, у іншому випадку запломбували гайморову пазуху, в іншому коли була скарга на 8 зуб, розібрали невинні 6 та 7 зуби яким і до цього було не просто та стояли штіфти... Не забагато випадковостей сталось зі мною у різних лікарів в різних містах України? В Украине так же приедет. ... Давай я тебе розовые очки сниму. В 99% случаев этот вызов привел бы к пьяной личности Офігенна біполярочка. З одного боку боку розповідаєш, що швидка приїде, з іншого - ні, бо оператор цинічно порахує що допомого треба п'яному, а тому допомога йому не треба. Може вже краще як в згаданому випадку вище заплатити 5 євро за виклики, але знати що швидка приїде, ніж сподіватись що попадеш у той 1% до кого поїде швидка? Везде люди и людям свойственно ошибаться. Вот только почему-то ты считаешь что лажают только в Украине) Як же не напизд*ти? Я такого ніколи не казав. І взагалі ця дискусія почалась з порівняння медици в Україні та якійсь абстрактній Європі саме ТОБОЮ, а не мною. Скажи чесно, ти ж маєш якесь пряме відношення до цього п*здеця під назвою: медицина в Україні? Сообщение отредактировал Mad Dog - Jan 16 2025, 14:15 |
Mad Dog |
Jan 16 2025, 14:35
Пост
|
Репутация: 112 Старожил Группа: Пользователи Сообщений: 3 687 С нами с: 31-October 06 |
Ну вот я живу в реальной Европе и тут с медициной всё очень плохо. А всі інші живуть в якісь нереальній Європі? Якщо наприклад не прийняли з насморком, але коли дитина у друга наробилась з проблемами у серці, її зразу прооперували і завдяки цьому дитина жива... Страхова покрила витрати у півмільйона євро... то це хороша медицина чи "всё очень плохо?" Взагалі не зрозуміло нащо йти з насморком до європейського лікаря, якщо цей же персонах пише " 90% общения с доктором может быть удаленно". Як думаєте коли штучний інтелект замінить лікарів у цих згаданих 90% випадків (віддалених)? Сообщение отредактировал Mad Dog - Jan 16 2025, 14:35 |
angelo |
Jan 16 2025, 15:19
Пост
|
Репутация: 297 ultra active user Группа: Пользователи Сообщений: 16 443 С нами с: 21-November 07 |
Всі скаржаться на погану медицину в Європі і що там краще не хворіти. А зуби робити в Україні, або у стоматологів що виїхали за останні роки і щоб взяти ринок демпенгують ціни
|
Tiger |
Jan 16 2025, 15:32
Пост
|
Благодарности: 1756 Репутация: 1227 Праведник Группа: CуперМодеры Сообщений: 13 240 С нами с: 20-October 06 |
|
Mad Dog |
Jan 16 2025, 15:52
Пост
|
Ну из тех кто в этой ветке отписались, насколько я знаю только двое живут в Европе. Остальные, включая тебя, слышали разные истории от кого-то, а не сталкивались с ситуациями лично. А як же тоді мій попередній приклад, коли мені зуби лікували в поганій Європі та ще й державне страхування повністю покрила вартість лікування? Зразу скажу, що тимчасовий захистів я ніде не просив. Всі скаржаться на погану медицину в Європі я тобі більше скажу, абсолютна більшість навіть тих хто мігрували давно скаржаться на все підряд... але повертатись не збираються. І Tiger там де погано-погано... але він все одно десь там а не в Україні. |
next1983 |
Jan 16 2025, 16:17
Пост
|
Репутация: 214 Старожил Группа: Пользователи Сообщений: 4 723 С нами с: 18-March 09 |
От зачем пиздеть, если ты не разбираешься в этом? Если у тебя другая информация - выкладывай. вопрос на засыпку, плановая операция по удалению кист синусов и выравнивание перегородки - это платная операция или нет? Ну тут я тебе сразу не скажу. Увы, нормальный доступ к инфе есть по первичной и частично по вторичной помощи (семейные и узкие спецы), но не по больницам. Формально, если операция входит вот сюда, то тебе она стоить ничего https://contracting.nszu.gov.ua/kontraktuva...2025-1720109713 |
ЛиС |
Jan 16 2025, 16:28
Пост
|
Репутация: 427 Ветеран Группа: Пользователи Сообщений: 6 525 С нами с: 27-October 06 |
вопрос на засыпку, плановая операция по удалению кист синусов и выравнивание перегородки - это платная операция или нет? Як мінімум, по страховці, яке оформило підприємство(наприклад УЗ)точно безкоштовна. В загальному порядку - не знаю. Але знову таки, ніхто не забороняє в приватному порядку оформити ту ж таки страховку і нею користуватися. Деякі підприємства взагалі оформлюють своїм співробітникам страховки в приватних клініках типу "Борис", і там навіть на незначний "чих" може приїхати цілий реанімобіль з купою обладнання вклучаючи навіть переносний апарат УЗД(про банальний кардіограф я взагалі мовчу - це як то кажуть "база") |
next1983 |
Jan 16 2025, 16:34
Пост
|
Купил горчичники. Открываю, а там в пакетах то ли неперемолотые зерна, то ли шелуха. Очередное пакращення на свободном рыночке Если что-то можно изгадить, либералы это изгадят. Либералы, рыночек в каждой теме. Может таблеточки уже пить стоит? З.Ы. Нафиг тебе горчичник? От него нет никакой пользы. Була. До цієї пані з іноземним громадянством. Супрун сделала офигенную реформу первичной медицины. От которой выиграли все. И доктор, и пациент. Но недалекие нытыки продолжают ныть... Да, до больниц она не добралась, так что все претензии к команде Зе, которая ее сняла и не дала продолжить. |
QNX |
Jan 16 2025, 16:54
Пост
|
Благодарности: 159 Репутация: 2234 ultra active user Группа: Пользователи Сообщений: 27 750 С нами с: 9-February 07 |
Як мінімум, по страховці, яке оформило підприємство(наприклад УЗ) речь именно про бесплатную медицину а то вон чуваку проламс митрального клапана за 180к гривен сделали в институте сердца, но хотя я так понимаю что операция тоже должна была покрываться за счет государства, налоги ж епать Формально, если операция входит вот сюда, то тебе она стоить ничего ну так формально любая операция в стационаре попадает под 30й пункт 30. ХІРУРГІЧНІ ОПЕРАЦІЇ ДОРОСЛИМ ТА ДІТЯМ У СТАЦІОНАРНИХ УМОВАХ интересно, несмотря на то шо трансплантологию тоже объявили бесплатной, ценники там наверное еще подросли карманные, ибо если раньше это стоило лямы, то как же от них то отказываться? |
Nazgul |
Jan 16 2025, 17:34
Пост
|
Репутация: 383 Призрак сети Группа: Пользователи Сообщений: 5 687 С нами с: 5-December 06 |
Супрун сделала офигенную реформу первичной медицины. От которой выиграли все. И доктор, и пациент. Но недалекие нытыки продолжают ныть... Да, до больниц она не добралась, так что все претензии к команде Зе, которая ее сняла и не дала продолжить. в цьому році почнеться аудит. побачимо, хто виграв і на скільки. |
next1983 |
Jan 16 2025, 17:52
Пост
|
Якесь тупе полотно абсурду від next1983. І тут зразу же: держава по своїй ініціативі роками платить за мене якісь гроші... але жодних медичних послуг я не отримую. Нахіба вона платить ті гроші? Звісно жодного розпилу. Т.е. когда платят страховку и не болеют тебя это не смущает)). Бешенные суммы в месяц аж в 10 (десять) грн за пациента - эта тот же вид страховки. Не обратился ты, обратились другие. не треба підміняти поняття, ніякого відношення ця послуга "консьєржа" до телемедицини не має. Зачем переть в поликлинику за условным направлением, если его можно получить удаленно? Знову тупа маніпуляція з підміною понять. Т.е. то что граждане Украины за границей получают помощь от украинского доктора - это манипуляция? Так и запишем)). Буду теперь докторов называть Великими Манипуляторами)). Що буде з моєю декларацією якщо мені періодично дзвонять з клініки, кажуть що мій лікар звільнився, питають чи не проти я записатись до ПІБ, і моментально укладається нова декларація з новим лікарем... і пофігу я в Україні чи в будь якій іншій точці планети. Ну та возьми и откажись. В чем проблема? Ты ж так радеешь, чтобы доктор не получил твои 10грн). Раз в рік чи пів року звичайну чистку теж покриває страховка. Даже если она государственная, что, в условной Австрии поголовно показывают минималку по зрп и получают ее в конвертах? Так що не треба тут маніпулювати якимось гострим станом. Как побегаешь в попытке вылечить/купировать хронь, тогда и поговорим)). І знов маніпуляція. "нормальной" треба замінити на "дешевой" В случае Украины - нет. У нас все что кассается зубного дела (и косметологии) в среднем значительно лучше чем в Европе. В некоторых случаях ты даже за большие деньги не получишь то что могут дать в Украине (в основном по косметологии). А ну розкажи скільки разів тобі за кордоном окрім згаданого випадку ще зламали інструмент в каналі зуба, коли не змогли достати мовчки запломбували його там, у іншому випадку запломбували гайморову пазуху, в іншому коли була скарга на 8 зуб, розібрали невинні 6 та 7 зуби яким і до цього було не просто та стояли штіфти... Пфф, мой наивный друг, набери в поисковике Der Arzt hat das Instrument im Patienten vergessen и увидишь что забытый инструмент в пациенте не есть какая-то ОЧЕНЬ большая редкость... Например: https://www.spiegel.de/gesundheit/diagnose/...-a-1028959.html Знову і знову трапляється, що хірургічні інструменти забуваються в організмі пацієнтів. За оцінками Альянсу безпеки пацієнтів, це призводить до 600-700 смертей на рік у Німеччині. Ну а это случай почти аналогичный твоему: https://www.aerztezeitung.de/Wirtschaft/Feh...urg%20entschied. Чоловіку 46 років амбулаторно проведена операція на колінному суглобі у лікаря. Увечері дня лікування відсутній металевий наконечник троакара, яким проводилася операція. Пошук у практиці не увінчався успіхом. Тому лікар зробив примітку, якщо наконечник троакара міг залишитися в тілі пацієнта. Через чотири тижні 46-річний чоловік повернувся на тренування з сильним болем. Металевий наконечник був виявлений на рентгенівському знімку та згодом був видалений під час подальшої операції. Не забагато випадковостей сталось зі мною у різних лікарів в різних містах України? Ну если выбирать самую дешевую стоматологию, то нет. Офігенна біполярочка. З одного боку боку розповідаєш, що швидка приїде, з іншого - ні, бо оператор цинічно порахує що допомого треба п'яному, а тому допомога йому не треба. Ясно, очки розовые так и снял. Тяжело жить, наверное. З.Ы. Нужно было всего лишь в звонке сказать, что человек лежит без сознания (этого впринципе достаточно для вызова скорой, но можно добавить и про неестественное положение ноги), без принаков перегара, находится там-то и там-то, вот мой номер телефона я дождусь скорой и провожу к пострадавшему (куча есть случаев, когда скоряки долго искали где ж таки лежит человек). Може вже краще як в згаданому випадку вище заплатити 5 євро за виклики, але знати що швидка приїде, ніж сподіватись що попадеш у той 1% до кого поїде швидка? Ты тут первый изойдешься что как так, Государство смеет требовать 5 евро за вызов скорой. Конституция, корупция, распил, ко-коко. А так да, было бы идеально если бы любое обращение куда-нибудь (не только в медицину) стоило символических 100грн. 60% неадекватов испарились бы. Як же не напизд*ти? Я такого ніколи не казав. Ха, ты тут жалуешься как много на тебе наошибались в Украине и как хорошо на Западе). "Ну конечно там рай, а тут ад. О чем разговор?" І взагалі ця дискусія почалась з порівняння медици в Україні та якійсь абстрактній Європі саме ТОБОЮ, а не мною. И? Скажи чесно, ти ж маєш якесь пряме відношення до цього п*здеця під назвою: медицина в Україні? В старте темы все написано. |
next1983 |
Jan 16 2025, 18:12
Пост
|
в цьому році почнеться аудит. побачимо, хто виграв і на скільки. Т.е. конкретно ты сказать не можешь?) Собственно как и всегда. "Ко-ко Супрун плохая. Почему? А я не отвечу." Гениально! но хотя я так понимаю что операция тоже должна была покрываться за счет государства, налоги ж епать Это не так работает. Больница заключает договор с НСЗУ о том что она будет проводить операцию А из перечня. Если пациенту провели операцию А - больнице придет деньга от Государства, если будет нужна операция Б - то де-факто ее оплатит пациент(. Т.е. не каждая операция в госбольнице оплачивается Государством. Там есть свои тонкости в акредитации и т.д., но я этой темой не владею. З.Ы. Кстати, многие частные клиники подписали с НСЗУ договора по тем же анализам. Естественно не весь перечень, но что-то выбрать можно. Выписываются у семейного доктора. |
JDDJ |
Jan 16 2025, 18:17
Пост
|
Благодарности: 587 Репутация: 2496 0day rescue Группа: Модеры Сообщений: 79 372 С нами с: 23-December 13 |
млять, несколько последних страниц данной темы превратились в какую-то херню
один персонаж так активно топит за бабку ульяну, что полностью положил болт на собственную орфографию/грамматику |
next1983 |
Jan 16 2025, 18:22
Пост
|
млять, несколько последних страниц данной темы превратились в какую-то херню один персонаж так активно топит за бабку ульяну, что полностью положил болт на собственную орфографию/грамматику Я бы рад поправить, да старый баг в движке сайта превратит простыню с ответами в кашу. З.Ы. Какие-то есть претензии к бабке?)) |
Balamut74 |
Jan 16 2025, 18:25
Пост
|
Репутация: 512 Юный падаван Группа: Пользователи Сообщений: 6 330 С нами с: 9-February 09 |
Купил горчичники. Открываю, а там в пакетах то ли неперемолотые зерна, то ли шелуха. Очередное пакращення на свободном рыночке Если что-то можно изгадить, либералы это изгадят. Бугога. Я горчичники видел последний раз лет 30 назад. Я думал этой И это... может это ты какую-то приправу к мясу купил по ошибке? |
JDDJ |
Jan 16 2025, 18:29
Пост
|
Благодарности: 587 Репутация: 2496 0day rescue Группа: Модеры Сообщений: 79 372 С нами с: 23-December 13 |
Я бы рад поправить, да старый баг в движке сайта превратит простыню с ответами в кашу. "гениально", все собственные пробелы в знаниях списывать на "баг в движке сайта" не стесняйтесь, движок сайта стерпит ещё не один десяток "мощных" простыней З.Ы. Какие-то есть претензии к бабке?)) сорян, но оставьте "игры с бабками" и "любовь к бабкам" при себе можете ещё в "амурах" профильную тему забабахать |
drinkinger |
Jan 16 2025, 18:54
Пост
|
Репутация: 4 Дух Группа: Пользователи Сообщений: 49 С нами с: 29-September 14 |
Непосредственно имею косвенную сторону в медицине.
В последнее время придумываются безрассудные и бессмысленные постановы. ришення и др. Просто абсурдные... Новые клерки именно - чиновники не понимая самой структуры, и дудят потужно по Соровски... На верное оттуда сильно дует ветер. Основная концепция на мой взгляд. Денег нет и не будет. Спасайтесь кто может.. |
Упрощённая версия | Сейчас: 22nd January 2025 - 15:47 |
Сайт не розміщує електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням та каталогізацією посилань, що публікуються нашими користувачами. Якщо Ви є правовласником якоїсь частини опублікованого матеріалу та не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв’яжіться з нами і ми видалимо його. Файли для обміну надані користувачами сайту і адміністрація не несе відповідальності за їх вміст. |