Здравствуйте Гость [ Вход | Регистрация ] | Форум в сети 6924-й день

Новорічний Фріліч на трекері активовано!
Шановні користувачі! Запрошуємо вас до офіційного телеграм-канала 0day Community. Тут ви зможете поспілкуватися одне з одним та дізнатися про останні новини щодо роботи ресурса, поставити запитання до адміністрації, тощо. Перейти до телеграм-канала можна відсканувавши QR-код або натиснувши на посилання: @zeroday_ua

Тема по выживанию, гречка, буржуйки и все-все-все в этой теме

SyntaxError
Oct 11 2022, 12:10

Пост #1

Ветеран

С нами с: 7-December 12

Предлагаю в этой теме делится заметками/лайфхаками/опытом по выживанию в сложных и не очень условиях (в городах/селах/лесу).
Приветствуется обсуждение любых решений на любой бюджет.

- где купить гречку подешевле
- как вывести выхлоп дизельгенератора из квартиры
- какой примус безопаснее
- АКБ vs экофлоу
- и т.п.

IPB Image Зарядные станции:

IPB Image Улучшение связи:

1. Оптика в квартиру/дом или провайдер с GPON и аккумуляторами на узлах:
https://forum.0day.kiev.ua/index.php?showtopic=591866

2. Starlink:
https://forum.0day.kiev.ua/index.php?showtopic=591090

3. 4G антенна + USB-модем:
https://globalstream.com.ua/ua/g92070254-ko...antenna-kvadrat

coffee.png Подогрев еды:
» Нажмите, чтобы показать спойлер - нажмите опять, чтобы скрыть... «

IPB Image Освещение / павербанки:

Запитка роутера от павербанка:
» Нажмите, чтобы показать спойлер - нажмите опять, чтобы скрыть... «

P.S. Если есть полезная инфа - пишите, закину в шапку.

Сообщение отредактировал SyntaxError - Nov 28 2023, 23:42
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
163 Страницы  « < 79 80 81 82 83 > »   
Reply to this topicStart new topic
Ответов(1600 - 1619)
phpkiev
Dec 11 2022, 6:48

Пост #1601

Ветеран

С нами с: 24-November 07

Новый график отключений для Киева - это жесть. Подозреваю, это наиболее честный на сегодня и реалистичный график, при условии отсутствия новых обстрелов конечно. Но как работать при таких длительных отключениях, особенно когда пропадает сразу и интернет - я не представляю. Спросил за ТО для машины, ребята говорят - да без проблем, всё есть, главное - успеть машину с подъёмника снять до отключения света.
Не могу не отметить интересный факт. Недели 2..3 назад, когда отключался свет - пропадала вообще вся связь. А сейчас, мобильная голосовая работает более/менее (плюс национальный роуминг выручает), и по-большому счёту из критичного только отсутствие всякого интернета. Ну в самом деле, 7 часов, что делать? Я даже книжку начал читать smile.png

Забавно, что на Блокабастере даже рекламный экран здоровенный светится (видимо поэтому его и "минируют" постоянно). Походу таки и правда на правом берегу со светом ситуация получше будет.
+Quote Post
P.L.U.R.
Dec 11 2022, 7:08

Пост #1602

non-mainstream activist

С нами с: 4-March 08

(phpkiev @ Dec 11 2022, 6:48) Перейти к цитате

Забавно, что на Блокабастере даже рекламный экран здоровенный светится (видимо поэтому его и "минируют" постоянно). Походу таки и правда на правом берегу со светом ситуация получше будет.
Хз що на Лівому, але на Правому срака. У мене від 7 годин без світла криша тече, ні на вулицю не вийдеш, бо темно і небезпечно, ні дома хз що робити. 4 години спокійно перерносилося. От зараз, проснувся - світла нема (і по графіку ще 3 години не буде, ні каву випити, ніфіга), вчора засинав - світла не було 7 годин. День сурка. Про роботу на наступному тижні також хз як воно буде.
Чогось і правду воно підкошує. Наче до війни, обстрілів і всього іншого звик. А тут знову ще нова фігня. Подивився по коментарям в телеграм каналам і реакціям, не лише я так це сприймаю.
Хз чи електрики щось реально відбудовують, чи просто попереключали навантаження і все.
+Quote Post
Mad Dog
Dec 11 2022, 7:55

Пост #1603

Старожил

С нами с: 31-October 06

(P.L.U.R. @ Dec 11 2022, 7:08) Перейти к цитате
Подивився по коментарям в телеграм каналам і реакціям, не лише я так це сприймаю.

Капітулюють? Руській мір прійді?

Мля, 7 годин без світло і так розкисли. suck.png
+Quote Post
P.L.U.R.
Dec 11 2022, 8:04

Пост #1604

non-mainstream activist

(Mad Dog @ Dec 11 2022, 7:55) Перейти к цитате

Капітулюють? Руській мір прійді?

Мля, 7 годин без світло і так розкисли. suck.png
Та де я писав про капітуліровать? (то вже ти дописав від себе)

Просто щоб хтось щось робив, щоб це полагодити. (тільки не пиши, що сам іди і лагоди, бо я на своєму місці і пару зарплат податками у місяць сплачую, щоб це робили)
А то якось дивно виглядають новини, «ось вже можемо закупити енергетичне обладнання» (подумати раніше про це?), «а давайте на 100% піднімемо тариф на електроенергію» (ага, у країні, де більшість людей за межею бідності вже, а якщо і піднімуть (мені пофіг), у мене буде більше світла, це допоможе полагодити? Чи просто, бо курс долара і бензин?).
У мене складається враження, що сидимо склавши руки і дивимося як падає генерація електроннергії. А це ще обстрілів потужних не було. Бо буде як з ППО і досидимося у Києві до реалій сьогоднішнього Маріуполя.
P.S.: і не 7, а загалом 10 годин періоду, вечір і ранок, коли як раз найбільше треба світло. Те, що з 1 до 4 є світло, мені (як і багатьом іншим) не холодно і не жарко. Вставати і готувати їжу, щоб потім через сраку весь день працювати, ну-ну.

Сообщение отредактировал P.L.U.R. - Dec 11 2022, 8:11
+Quote Post
Mad Dog
Dec 11 2022, 8:26

Пост #1605

Старожил

(P.L.U.R. @ Dec 11 2022, 8:04) Перейти к цитате

Та де я писав про капітуліровать? (то вже ти дописав від себе)

Взагалі то питання було.

Тупо потік зрадойобства та ще й закидами айпішнеків. facepalm.png

Хто підіймає ціну на "світло" для населення?

Спростимо схему для прикладу. Є таксист на своїй машині. Долар виріс, паливо здорожчало і щось прилетіла в його машину. щоб працювати йому треба нова машина...
От нехороша людина тей таксист бо захоче більше грошей брати ніж до війни, та ще й не подумав заздалегідь і не купив пару запасних машин на такий випадок.

Скажи чесно у тебе ЗП до долара привязана?
+Quote Post
PuMa2006
Dec 11 2022, 8:31

Пост #1606

Благодарности: 189252

Сериаломан

С нами с: 12-December 06

(Mad Dog @ Dec 11 2022, 8:26) Перейти к цитате

Спростимо схему для прикладу. Є таксист на своїй машині. Долар виріс, паливо здорожчало і щось прилетіла в його машину. щоб працювати йому треба нова машина...
От нехороша людина тей таксист бо захоче більше грошей брати ніж до війни, та ще й не подумав заздалегідь і не купив пару запасних машин на такий випадок.

Скажи чесно у тебе ЗП до долара привязана?

Ти потім в прикладі додавай, що катає таксист на 30-річній ладі чи запорожцє, для якого запчастин в Європі звісно нема, бо коли у таксиста були надприбутки нормальну машину він не купив, та сучасні деталі під нормальну машину які йому б могли поставити з Європи йому зараз не підходять. А ще цей таксист єдиний таксист в місті. Але ще до того, овва, чомусь в інших містах таксисти працюють краще

P.S. графік в котре топ, вимкнули в 23:52 ввімкнули в 6:30 (а "гарантовано" світло мало бути з четвертої до шостої). Рінат Ліанідич вращає ото на своєму приборі як хоче
+Quote Post
Spectral
Dec 11 2022, 8:39

Пост #1607

Благодарности: 2565

Кошки-это хорошо

С нами с: 2-July 07

Национализировать барахло Ахметова? А то как баблос стричь, то оно ж частное а как восстанавливать, то с бюждета все тянут. Какая-то в понимании Шмыгаля справедливость не очень справедливая.
User is online!Profile CardPM
+Quote Post
Trick
Dec 11 2022, 9:00

Пост #1608

Постоялец

С нами с: 4-February 07

Відсутність світла це дрібниці в порівнянні з тим яке горе трапитись у людей хто втратив домівки , а найдорожче здоров'я та на превеликий жаль життя

Тому балачки ( зрадойобство ) сука що вам незручно кави попити зранку , ви просто нахаби!

Перебуваючи в мирному спокійному місці , з дахом над головою в теплі , ви ще скіглітє ???
Сором!

+Quote Post
angelo
Dec 11 2022, 9:14

Пост #1609

ultra active user

С нами с: 21-November 07

В мене вчора з 7 ранку до 4 ранку сьогодні світло було один раз на 1 годину, але я чогось не нию як все погано.
+Quote Post
fone
Dec 11 2022, 9:53

Пост #1610

Cтаршой
**

С нами с: 7-January 12

(Console @ Dec 8 2022, 15:47) Перейти к цитате

люди посоветуйте радио с пультиком, на акумами, можно с фонариком и солнечными панелями...
Но в целом приоритет пультик и акумы. Батя дома сидит, почти не ходит и когда вырубают все... нужна короче радио)

вот есть такой вариант https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/kolonka-...09-IDHMXlX.html
+Quote Post
phpkiev
Dec 11 2022, 10:00

Пост #1611

Ветеран

С нами с: 24-November 07

(angelo @ Dec 11 2022, 9:14) Перейти к цитате

В мене вчора з 7 ранку до 4 ранку сьогодні світло було один раз на 1 годину, але я чогось не нию як все погано.

Так у тебя два (!!) экофлоу и генератор в частном доме smile.png И интернет есть постоянно. Грех ныть при таком раскладе. thumb_up.png
+Quote Post
Mad Dog
Dec 11 2022, 10:44

Пост #1612

Старожил

(Trick @ Dec 11 2022, 9:00) Перейти к цитате

Відсутність світла це дрібниці в порівнянні з тим яке горе трапитись у людей хто втратив домівки , а найдорожче здоров'я та на превеликий жаль життя

Тому балачки ( зрадойобство ) сука що вам незручно кави попити зранку , ви просто нахаби!

Перебуваючи в мирному спокійному місці , з дахом над головою в теплі , ви ще скіглітє ???
Сором!

100%. сумно що аж читати почав, каву не можуть попити, енергетики хреново працюють за зп податків. Ще почніть нити що ЗСУ хреново воює, могло б за заплачені податки і краще воювати. puke.png

І саме прикольне, що всі жаліються що немає світла, не має зв'язку, не можуть працювати... але зрадойобити в інтернеті то все не заважає. laugh_cry.png

У мене прямо зараз немає світла, немає води, вимкнулось опалення, у провайдера і то якась аварія, на вулиці дощ, ліфти не працюють, плита якщо що у мене теж електро... але в мене все чудово. І за це чудово я дякую в першу чергу ЗСУ, енергетикам та працівникам сфери телекомунікацій. thumb_up.png
+Quote Post
P.L.U.R.
Dec 11 2022, 11:11

Пост #1613

non-mainstream activist

Ой, бля, тіпи Trick та Mad Dog, ви ж розумієте, що тим що ви кажете, можна будь яку проблему «прикрити та не вирішувати»?
Те що ви кажете, я прекрасно розумію і мене вже нудить від таких постів, бо схоже на фейсбук пости проплачених тіточок-ботів. Це якесь інфантильне ставлення до ситуації.

А ось те, що об’єктивно стає гірше і виглядає так, що ніхто з компетентних це не лагодить, і лише повторюють цю мантру, то ви зрозуміти і подивитись по новинам не хочете. Я навів приклади. Про заяви Кличко я взагалі мовчу. Буде як зі мною тут сперечалися про ленд-ліз, а зараз з язиком у сраці.
+Quote Post
Vaschek
Dec 11 2022, 11:13

Пост #1614

ultra active user

С нами с: 11-October 07

(Mad Dog @ Dec 11 2022, 10:44) Перейти к цитате

У мене прямо зараз немає світла, немає води, вимкнулось опалення, у провайдера і то якась аварія, на вулиці дощ, ліфти не працюють, плита якщо що у мене теж електро... але в мене все чудово. І за це чудово я дякую в першу чергу ЗСУ, енергетикам та працівникам сфери телекомунікацій. thumb_up.png

Отдельне спасибо Ринату Лионидычу-забыл rgg.png )
+Quote Post
Trick
Dec 11 2022, 11:28

Пост #1615

Постоялец

С нами с: 4-February 07

(P.L.U.R. @ Dec 11 2022, 11:11) Перейти к цитате

Ой, бля, тіпи Trick та Mad Dog, ви ж розумієте, що тим що ви кажете, можна будь яку проблему «прикрити та не вирішувати»?
Те що ви кажете, я прекрасно розумію і мене вже нудить від таких постів, бо схоже на фейсбук пости проплачених тіточок-ботів. Це якесь інфантильне ставлення до ситуації.

А ось те, що об’єктивно стає гірше і виглядає так, що ніхто з компетентних це не лагодить, і лише повторюють цю мантру, то ви зрозуміти і подивитись по новинам не хочете. Я навів приклади. Про заяви Кличко я взагалі мовчу. Буде як зі мною тут сперечалися про ленд-ліз, а зараз з язиком у сраці.

Сам ти тіп інфантильний

Люди і без твого висеру відчувають погіршення з електропостачанням, але це не привід скиглити
+Quote Post
SyntaxError
Dec 11 2022, 11:29

Пост #1616

Ветеран

С нами с: 7-December 12

ебать
братишка, ключевое в твоем плаче "виглядає так" и "у мене складається враження".
+Quote Post
Emissions
Dec 11 2022, 11:29

Пост #1617

In Bass We Trust

С нами с: 5-January 10

(P.L.U.R. @ Dec 11 2022, 7:08) Перейти к цитате

і небезпечно

лол
+Quote Post
Mad Dog
Dec 11 2022, 11:34

Пост #1618

Старожил

Ну а мене нудить від зрадойобних постів... так само проплачених але іншою стороною. Не з рублів оті великі податки платиш?
Але своїм ниттям про каву ти навіть їх переплюнув.

+Quote Post
Dred
Dec 11 2022, 11:36

Пост #1619

ultra active user

С нами с: 2-March 07
Меценат

(phpkiev @ Dec 11 2022, 6:48) Перейти к цитате

Новый график отключений для Киева - это жесть. Подозреваю, это наиболее честный на сегодня и реалистичный график, при условии отсутствия новых обстрелов конечно. Но как работать при таких длительных отключениях, особенно когда пропадает сразу и интернет - я не представляю. Спросил за ТО для машины, ребята говорят - да без проблем, всё есть, главное - успеть машину с подъёмника снять до отключения света.

нормальные сто уже давно с генераторами
+Quote Post
P.L.U.R.
Dec 11 2022, 11:52

Пост #1620

non-mainstream activist

(SyntaxError @ Dec 11 2022, 11:29) Перейти к цитате

ебать
братишка, ключевое в твоем плаче "виглядає так" и "у мене складається враження".

(SyntaxError @ Dec 11 2022, 11:29) Перейти к цитате

ебать
Братішка facepalm.png
Піти перевірити роботи на енергетичні об’єкти не пустять, тому так, на рівні того що сам бачу + новин.

(Mad Dog @ Dec 11 2022, 11:34) Перейти к цитате

Ну а мене нудить від зрадойобних постів... так само проплачених але іншою стороною. Не з рублів оті великі податки платиш?
Але своїм ниттям про каву ти навіть їх переплюнув.
Ти ж розумієш іншу сторону реалістичного сприйняття ситуації? Одягнути шапку з фольги, вибирати лише позитивні новини їх постити і шерити, писати на форум, що радий, що щє вода в унітазі не відмерзає і можна інколи змити туалет, а всіх інших називати зрадойобами?
P.S.: працюю у транснаціональній корпорації по КзОТ і плачу 20+20% податків (я впевнений, що тут мало хто такі податки сплачує з високих зарплат). Ще може бути нюанс, що не буде можливості працювати (як будемо всі «ура-патріотами» і я в тому числі), як і платити податки. І з рублями, - це не до мене.

Ось так виглядає:

Эксперимент - Обе Белые

Сообщение отредактировал P.L.U.R. - Dec 11 2022, 11:54
+Quote Post

163 Страницы  « < 79 80 81 82 83 > » 
Reply to this topicStart new topic

- Упрощённая версия
Сейчас: 28th February 2025 - 7:39
Сайт не розміщує електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням та каталогізацією посилань, що публікуються нашими користувачами. Якщо Ви є правовласником якоїсь частини опублікованого матеріалу та не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв’яжіться з нами і ми видалимо його. Файли для обміну надані користувачами сайту і адміністрація не несе відповідальності за їх вміст.