Здравствуйте Гость [ Вход | Регистрация ] | Форум в сети 6919-й день

Новорічний Фріліч на трекері активовано!
Шановні користувачі! Запрошуємо вас до офіційного телеграм-канала 0day Community. Тут ви зможете поспілкуватися одне з одним та дізнатися про останні новини щодо роботи ресурса, поставити запитання до адміністрації, тощо. Перейти до телеграм-канала можна відсканувавши QR-код або натиснувши на посилання: @zeroday_ua

Тема по выживанию, гречка, буржуйки и все-все-все в этой теме

SyntaxError
Oct 11 2022, 12:10

Пост #1

Ветеран

С нами с: 7-December 12

Предлагаю в этой теме делится заметками/лайфхаками/опытом по выживанию в сложных и не очень условиях (в городах/селах/лесу).
Приветствуется обсуждение любых решений на любой бюджет.

- где купить гречку подешевле
- как вывести выхлоп дизельгенератора из квартиры
- какой примус безопаснее
- АКБ vs экофлоу
- и т.п.

IPB Image Зарядные станции:

IPB Image Улучшение связи:

1. Оптика в квартиру/дом или провайдер с GPON и аккумуляторами на узлах:
https://forum.0day.kiev.ua/index.php?showtopic=591866

2. Starlink:
https://forum.0day.kiev.ua/index.php?showtopic=591090

3. 4G антенна + USB-модем:
https://globalstream.com.ua/ua/g92070254-ko...antenna-kvadrat

coffee.png Подогрев еды:
» Нажмите, чтобы показать спойлер - нажмите опять, чтобы скрыть... «

IPB Image Освещение / павербанки:

Запитка роутера от павербанка:
» Нажмите, чтобы показать спойлер - нажмите опять, чтобы скрыть... «

P.S. Если есть полезная инфа - пишите, закину в шапку.

Сообщение отредактировал SyntaxError - Nov 28 2023, 23:42
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
163 Страницы  « < 148 149 150 151 152 > »   
Reply to this topicStart new topic
Ответов(2980 - 2999)
angelo
Jun 7 2024, 9:57

Пост #2981

ultra active user

С нами с: 21-November 07

Для роз'єма сонячних панелей треба ще обмежувач ставити щоб в захист станція не уходила при перевищенні показників на які вона розрахована.
+Quote Post
Yurii
Jun 7 2024, 10:20

Пост #2982

Активист
*

С нами с: 6-July 09

Просто питання у тому, що якщо в Екофло є спеціальний потужний роз'єм, здатний переварити 1,5 кВт, то чому б ні.
І питання не в тому можу я щось там ще купити, собі дозволити чи не можу.
Мені просто цікаво, як це зробити. Якщо є варіанти чи рішення, то мені ще цікавіше.
На випадок повної дупи в мене є ще двопаливний смарт генератор від того ж Екофло та 3 балони пропану.Так що в цьому плані в мене усе мабуть що більш гладко ніж у переважної більшості на випадок блекаутів.
Але ж той хробак цікавості та допитливості все ж гложе спробувати.
І суть ще у тому, що як в мене на роботі: є купа працівників які можуть відповідально та ретельно виконувати стандартні дії та процедури. А нестандартні задачі заганяють майже усіх у повний ступор. Жах, розгубленість і повне нерозуміння.
Я розумію, що виробник станції тобі сразу скаже що це не можна і не треба, бо ж є стандартні рішення. А нестандартні?
+Quote Post
angelo
Jun 7 2024, 10:31

Пост #2983

ultra active user

(Yurii @ Jun 7 2024, 11:20) Перейти к цитате

А нестандартні?

На твій страх і ризик з відсутністю гарантії. Але я думаю там щось програмно зашите що іншу мтт чи бмс не буде сприймати при підключенні.
+Quote Post
mega K.
Jun 7 2024, 10:53

Пост #2984

Активист
*

С нами с: 1-July 07

нету там никаких рисков, эти станции рассчитаны на зарядку от авто через прикуриватель, как раз через этот разьем. Я к своей блюэтти подключал как аккумулятор на 100А так и павербанк с дц выходом (его сейчас использую как доп. батареею на крайний случай)
+Quote Post
Yurii
Jun 7 2024, 11:02

Пост #2985

Активист
*

(angelo @ Jun 7 2024, 11:31) Перейти к цитате

На твій страх і ризик з відсутністю гарантії. Але я думаю там щось програмно зашите що іншу мтт чи бмс не буде сприймати при підключенні.

За гарантію взагалі обрегочуся. Рік від продавця пройшов, а за 60 місяців офіційної гарантії то тільки мріяти. Наші дадуть відлуп, а в Європу чи америку її не повезу гарантію вимолювати.

На свій ризик я купляв більше року тому смарт генератор. Бо ніяка зараза з екофло не казала що він може працювати зі звичайною Дельтою 2. Тільки з Про. Вже після придбання впевнився що вони чудово конектяться і керуються парою.
Чи знало про це Екофло? Та певен що знало. Але ж не казало. Може тому щоб під той смарт генератор для парування купляли більш дорогу про версію станції.

Сообщение отредактировал Yurii - Jun 7 2024, 11:03
+Quote Post
angelo
Jun 7 2024, 12:14

Пост #2986

ultra active user

(mega K. @ Jun 7 2024, 11:53) Перейти к цитате

нету там никаких рисков, эти станции рассчитаны на зарядку от авто через прикуриватель, как раз через этот разьем. Я к своей блюэтти подключал как аккумулятор на 100А так и павербанк с дц выходом (его сейчас использую как доп. батареею на крайний случай)

Ми за роз'єм для доп батарей, а не для зарядки від прикурювача.

(Yurii @ Jun 7 2024, 12:02) Перейти к цитате

За гарантію взагалі обрегочуся. Рік від продавця пройшов, а за 60 місяців офіційної гарантії то тільки мріяти. Наші дадуть відлуп, а в Європу чи америку її не повезу гарантію вимолювати.

Для цього треба не купляти в бариг з їх гарантією, а у оф.представників.
+Quote Post
Spectral
Jun 7 2024, 12:19

Пост #2987

Благодарности: 2565

Кошки-это хорошо

С нами с: 2-July 07

(Yurii @ Jun 7 2024, 11:20) Перейти к цитате
Якщо є варіанти чи рішення, то мені ще цікавіше.
Разбираешь и параллелишь дополнительные элементы на родную батарею. Через несколько циклов отключаешь, балансируешь и назад. Да, морочно. Но кому что без мороки - покупай заводское. Еще как вариант ищи в продаже дохлую родную доп батарею и перепаковывай на свои.
Ну а допитывать через прикуриватель + разъем сол.батареи тоже вариант немного продлить время работы, это чтоб вообще без колхоза.
+Quote Post
Yurii
Jun 7 2024, 12:59

Пост #2988

Активист
*

(angelo @ Jun 7 2024, 13:14) Перейти к цитате

Ми за роз'єм для доп батарей, а не для зарядки від прикурювача.
Для цього треба не купляти в бариг з їх гарантією, а у оф.представників.

Тобто у тебе на куплений в наших офіціалів Екофло є красивенний фірмовий гарантійний талон з мокрою печаткою, живим підписом та гарантією в 60 міс.

В мене інший досвід. Присланий на електронну пошту чек після третього нагадування.
Правда купівля була не станції а сонячних панелей.
Так що хочу сказати. При купівлі у Фотосі воно хоч упаковане гарно було. А фірмове Екофло навіть на упаковці зєкономило, навіть плівкою панелі не замотало.
Але що там, що там стандартна при купівлі фірмова комплектація 2*400 watt rigid solar panel не мала нічого спільного зі стандартною фірмовою упаковкою тих панелей, а був роздеребанений комплект той що є на 30 шт тих панелей і поставляється у дерев'яному коробі. Склад за 15 хвилин машиною від мене, але самовивозу ні зі складу ні з шоуруму немає, тільки адресна доставка.
Але ж ми себе тією офіціальністю та поділом на бариг/не бариг дурно тішимо.

А взагалі то станція путньо зроблена і так щоб відвалитися само по собі, то там нічого не має відвалитися. Ну а якщо ти її спалиш хоч з власної вини, хоч через стрибок напруги то побарабану хоч місяць, хоч 5 років тієї гарантії. У сервісі один хрін скажуть що стрибок напруги - не гарантійний випадок.

Сообщение отредактировал Yurii - Jun 7 2024, 18:18
+Quote Post
Yurii
Jun 7 2024, 13:54

Пост #2989

Активист
*

(Spectral @ Jun 7 2024, 13:19) Перейти к цитате

Разбираешь и параллелишь дополнительные элементы на родную батарею. Через несколько циклов отключаешь, балансируешь и назад. Да, морочно. Но кому что без мороки - покупай заводское. Еще как вариант ищи в продаже дохлую родную доп батарею и перепаковывай на свои.
Ну а допитывать через прикуриватель + разъем сол.батареи тоже вариант немного продлить время работы, это чтоб вообще без колхоза.

Дохлу рідну батарею знайти - то без варіантів. По перше вони не так багацько куплялися, по друге - вони відносно свіжі і дуже зарано щоб вони ресурс свій виробили, по третє я чесно кажучи не знаю як її навіть за бажання можна вграти, якщо вона пуста, що той бубен, і не має ні власного блоку живлення ані інвертора (і якщо що, то станція згорить, а підключеній до неї смарт батареї нічого не станеться).

Сообщение отредактировал Yurii - Jun 7 2024, 18:28
+Quote Post
angelo
Jun 7 2024, 23:24

Пост #2990

ultra active user

(Yurii @ Jun 7 2024, 13:59) Перейти к цитате

В мене інший досвід. Присланий на електронну пошту чек після третього нагадування.
Правда купівля була не станції а сонячних панелей.
Так що хочу сказати. При купівлі у Фотосі воно хоч упаковане гарно було. А фірмове Екофло навіть на упаковці зєкономило, навіть плівкою панелі не замотало.
Але що там, що там стандартна при купівлі фірмова комплектація 2*400 watt rigid solar panel не мала нічого спільного зі стандартною фірмовою упаковкою тих панелей, а був роздеребанений комплект той що є на 30 шт тих панелей і поставляється у дерев'яному коробі. Склад за 15 хвилин машиною від мене, але самовивозу ні зі складу ні з шоуруму немає, тільки адресна доставка.
Але ж ми себе тією офіціальністю та поділом на бариг/не бариг дурно тішимо.

так а нащо ти на це погоджувався і купляв?
+Quote Post
Yurii
Jun 8 2024, 6:00

Пост #2991

Активист
*

(angelo @ Jun 8 2024, 0:24) Перейти к цитате

так а нащо ти на це погоджувався і купляв?

Чого я купляв?
Бо мені потрібні були панелі а не гарантійна папірка. Купляв би в їхньому шоурумі, то їх би носом та таке обов'язково натикав би, то й і інструкцію би знайшли (і не тому що вона мені потрібна, а просто має в комплекті бути) і упаковали би усе належним чином (теж щоб було як має бути) , а з того кур'єра доставника то що візьмеш? Що дали то й привіз куди сказали.
Привезли цілі панелі без пошкоджень, я їх і забрав. А чому ні? По телефону не люблю сваритися, ефект не той, треба щоб бачили і блискавки з очей, і бризки слини з рота.
Чому саме в них купив. Бо оплата частинами на 12 місяців це для мене було краще ніж 4-8 місяців у розеток-алло-фокусів за той же товар по тій же ціні, або плати все одразу і зеконом 10 копійок у інших продавців. Я просто не молюся на це: "офіціал"
Бо свого часу вже обпікался з тією офіційністю і з гарантійними/не гарантійними випадками.
Та й взагалі ще в лохматі роки мій друг тут у нас в Україні на ще дикому нашому тодішньому автомобільному ринку був серед початківцев отієї мульки офіціальності, представництв та дилерських гарантій починаючи ще з ВАЗу а потім Шкода і далі пішло поїхало. Нема там благодійності там чистий заробіток і дуже непоганий
Сцука по мені та офіціальність то як "Аптека низьких цін". То не ціни низькі, то просто назва така для заманухи.
Є товар, є очі, є трохи тями в голові, є інтернет, коли власної тями та досвіду не вистачає, є ціна, є власна споживча вартість того товару для мене, є калькулятор в голові щоб прикинути моє чи не моє, варто чи не варто, оцінити ризики. А усе інше то дурня та ідолопоклонство.
Але те все лірика і до зарядних станцій ніякого відношення немає. Просто ти сам почав ту тему ОФІЦІАЛ та якісь бариги. Офіціал то той же барига тільки в обгортці . Для мене те усе просто: не бери що попало по першому поклику власного організму а тим більш перше що встигаєш вхопити під час якогось ажіотажу (краще сядь вгамуй нерви та емоції, трохи подумай), не купуй фуйню що в того, що в іншого, не ведись на маркетинг, обіцянки та вмовляння, та й буде тобі щастя. А ще довіряй власній дупі, якщо вона не один раз довела тобі, що вона не тільки для сидіння на стільці (саме тому після дупної сверблячки я оті станції-генератори купляв у березні-червні рік тому і іншим радив це робити). Ось мабуть і усе.

Re: мені оте дуже цікава сьогоденна думка якогось форумчанина чи тут чи на автофорумі, який минулоріч надто весело реготав та закликав оті дурнокуплені непотрібні зарядні станції використовувати як дороговартісну якірну каменюку для човна на риболовлі
PS: знайшов ті перли на 134 сторінці і далі по цій гілці

Сообщение отредактировал Yurii - Jun 8 2024, 7:58
+Quote Post
VorTex777
Jun 8 2024, 12:02

Пост #2992

Дух

С нами с: 27-September 09

(Yurii @ Jun 8 2024, 7:00) Перейти к цитате

Re: мені оте дуже цікава сьогоденна думка якогось форумчанина чи тут чи на автофорумі, який минулоріч надто весело реготав та закликав оті дурнокуплені непотрібні зарядні станції використовувати як дороговартісну якірну каменюку для човна на риболовлі
PS: знайшов ті перли на 134 сторінці і далі по цій гілці

В мене така думка і зараз, якщо все буде так погано зі світлом як прогнозують то толку від станцій буде теж мало тому що її треба заряджати від чогось. Критикую? Пропоную:
Генератор любий 3-5-8 КВт на скільки коштів вистачить. ГБО на генератор(редуктори продаються в мережі, до двух тисяч грн в залежності від типу генератора) працює від побутового газу, особисто я втупу врізався в трубу (бла бла бла не по проекту, похер поки на це в країні війна). Автономно і СУПЕР дешево. Куб газу біля 8 гривень. Заживлюю дім (холодильник і насос для води) + трохи світла і ноут для роботи. в такому режимі 1/4 куба в годину по лічильнику шо приблизно 2 гривні. Додаємо той факт що на газ діє мараторій на підвищення ціни (тут непонятно чого чекати від законотворців, але поки факт). З розхідників заміна масла +- раз в тиждень якщо генератор маслає сутками і вонь від сусідів що генератор шумить)

А екофлоу ну принаймні простенька як у мене 250, це дрочь щоб на природку виїхати з друзями. А по бюджету коштує стільки ж як схема описана мною зверху(я купив БУ генератор в неробочому стані за 4000грн і замінив регулятор напруги за 500грн, не треба писати що генератор коштує дорожче, аби було бажання і руки не з дупи.

Сообщение отредактировал VorTex777 - Jun 8 2024, 12:36
+Quote Post
Yurii
Jun 8 2024, 14:04

Пост #2993

Активист
*

(VorTex777 @ Jun 8 2024, 13:02) Перейти к цитате

В мене така думка і зараз, якщо все буде так погано зі світлом як прогнозують то толку від станцій буде теж мало тому що її треба заряджати від чогось. Критикую? Пропоную:
Генератор любий 3-5-8 КВт на скільки коштів вистачить. ГБО на генератор(редуктори продаються в мережі, до двух тисяч грн в залежності від типу генератора) працює від побутового газу, особисто я втупу врізався в трубу (бла бла бла не по проекту, похер поки на це в країні війна). Автономно і СУПЕР дешево. Куб газу біля 8 гривень. Заживлюю дім (холодильник і насос для води) + трохи світла і ноут для роботи. в такому режимі 1/4 куба в годину по лічильнику шо приблизно 2 гривні. Додаємо той факт що на газ діє мараторій на підвищення ціни (тут непонятно чого чекати від законотворців, але поки факт). З розхідників заміна масла +- раз в тиждень якщо генератор маслає сутками і вонь від сусідів що генератор шумить)

А екофлоу ну принаймні простенька як у мене 250, це дрочь щоб на природку виїхати з друзями. А по бюджету коштує стільки ж як схема описана мною зверху(я купив БУ генератор в неробочому стані за 4000грн і замінив регулятор напруги за 500грн, не треба писати що генератор коштує дорожче, аби було бажання і руки не з дупи.

На усілякі аргументи завжди знайдуться контраргументи.
Генератор варіант, але є свої нюанси.
Газ так дешевше, сам тому купив двопаливний генератор. Щоправда магістрального газу немає, але є заправлених 3 балони
Чому купив? Да с тієї ж причини і купив, бо може статися варіант, що станцію треба чимось зарядити.
Але генератор + станція, або інвертор з акумами то набагато краще аніж генератор. Така зв'язка дає тобі можливість не викидати паливо на вітер, бо споживання електрики то густо, то пусто, а генератор тобі все одно маслає. Крім палива ти економиш ще й ресурс генератора який у більшості тих генераторів дуже обмежений. А так в тебе станція є буфером між виробленням електрики та її споживанням.
Ти ось радиш генератор на 3-5-8 кВт під магістральний газ, але ж пропускна спроможність побутової магістралі здатна забезпечити хіба що генератор на 3,5 кВт. Це правда не мій емпіричний досвід, але я чужим набитим шишкам теж здатен довіряти. Щоб почуватися впевнено з генератором на мій погляд треба брати Хонду і не будь яку а з тим двигуном в якого ресурс 1500 мотогодин (бо там теж є бюджетні спрощені версії). Бо те що у більшості понавозили, так там же ресурсу та надійності кіт наплакав. А та що справжня Хонда теж далеко не 3 копійки коштує. Плюс, щоб в тебе все від генератора працювало треба інверторний генератор, в якого частота струму не залежить від обертів двигуна. Якось так.
Немає ідеального варіанту і щоб і задешево.

Сообщение отредактировал Yurii - Jun 8 2024, 14:06
+Quote Post
Spectral
Jun 8 2024, 14:04

Пост #2994

Кошки-это хорошо

Опять засуетился и глянул цены. Банка емкостью 1КВтч стоит 100 баксов. Экофлоха 1000 баксов. Это я чего-то туплю и не правильно считаю или оно реально 10х по цене?
И что за параметр давление\сжатие 280-320 кг для липох? Это их надо паковать в корпуса и стягивать? Не собирал раньше таких батарей, вижу много нового. Подумываю докупить банок.
+Quote Post
Yurii
Jun 8 2024, 14:11

Пост #2995

Активист
*

(Spectral @ Jun 8 2024, 15:04) Перейти к цитате

Опять засуетился и глянул цены. Банка емкостью 1КВтч стоит 100 баксов. Экофлоха 1000 баксов. Это я чего-то туплю и не правильно считаю или оно реально 10х по цене?

То в тебе дуже спрощений підхід.
Ну узяв ти ту кіловатну банку з 3,2 вольти і куди ти її натягнеш і що ти їй заживиш?
Тому й роблять більш менш системи на 24 вольти, а треба більш потужну, так то вже треба робити на 48 вольт

Сообщение отредактировал Yurii - Jun 8 2024, 14:15
+Quote Post
Spectral
Jun 8 2024, 14:14

Пост #2996

Кошки-это хорошо

(Yurii @ Jun 8 2024, 15:11) Перейти к цитате
спрощений підхід.
Это понятно. Берем 4 (3) банки для 12В, получаем 4КВтч ну и пересчет по цене, вобщем-то то-же самое выходит.
У меня мелкофлоха использует 12В сборку. Вот думаю выкинуть родные и поставить емкие. Заряжать дольше будет но должно потянуть. Или фигню придумал?
+Quote Post
Yurii
Jun 8 2024, 14:21

Пост #2997

Активист
*

(Spectral @ Jun 8 2024, 15:14) Перейти к цитате

Это понятно. Берем 4 банки для 12В, получаем 4КВтч ну и пересчет по цене, вобщем-то то-же самое выходит.

Та не теж саме. Я то певно знаю, бо вже замовив 16 банок, щоб зробити 48 вольт на 5 кВт. А тепер хотів порадитись, як би їх потім до тої Єкофли примутити.
Там ще купа усього треба, щоб з тих банок аккума толкового зробити. А щоб оте все по функціоналу більш менш до рівня Єкофло дотягнути, то ще більше грошей, але усе одно по комплексу функцій та зручності Екофло не зробиш.

Сообщение отредактировал Yurii - Jun 8 2024, 14:28
+Quote Post
VorTex777
Jun 8 2024, 14:26

Пост #2998

Дух

С нами с: 27-September 09

(Yurii @ Jun 8 2024, 15:04) Перейти к цитате

На усілякі аргументи завжди знайдуться контраргументи.
Генератор варіант, але є свої нюанси.
Газ так дешевше, сам тому купив двопаливний генератор. Щоправда магістрального газу немає, але є заправлених 3 балони
Чому купив? Да с тієї ж причини і купив, бо може статися варіант, що станцію треба чимось зарядити.
Але генератор + станція, або інвертор з акумами то набагато краще аніж генератор. Така зв'язка дає тобі можливість не викидати паливо на вітер, бо споживання електрики то густо, то пусто, а генератор тобі все одно маслає. Крім палива ти економиш ще й ресурс генератора який у більшості тих генераторів дуже обмежений. А так в тебе станція є буфером між виробленням електрики та її споживанням.
Ти ось радиш генератор на 3-5-8 кВт під магістральний газ, але ж пропускна спроможність побутової магістралі здатна забезпечити хіба що генератор на 3,5 кВт. Це правда не мій емпіричний досвід, але я чужим набитим шишкам теж здатен довіряти. Щоб почуватися впевнено з генератором на мій погляд треба брати Хонду і не будь яку а з тим двигуном в якого ресурс 1500 мотогодин (бо там теж є бюджетні спрощені версії). Бо те що у більшості понавозили, так там же ресурсу та надійності кіт наплакав. А та що справжня Хонда теж далеко не 3 копійки коштує. Плюс, щоб в тебе все від генератора працювало треба інверторний генератор, в якого частота струму не залежить від обертів двигуна. Якось так.
Немає ідеального варіанту і щоб і задешево.

в мене 5квт номінально фактично зрозуміло що менше. Максимум 2 години ганяв його при довгих відключеннях тупо зарядити ноут, гаджети, дати холодильнику трохи попрацювати, ну і накачати воду насосом в гідроакумулятор, додатково поставив другий гідроакумулятор через це ж ( у мене були проблеми з світлом і без війни і обстрілів), проблем з пропускною можливістю магістрального газу не помічав нічого не скажу.
"Плюс, щоб в тебе все від генератора працювало треба інверторний генератор, в якого частота струму не залежить від обертів двигуна????" ХЗ про що ви все працює і так. може якісь чутливі пристрої хочуть синусоидальный генератор але в мене такої задачі і пристроїв немає
+Quote Post
Yurii
Jun 8 2024, 14:48

Пост #2999

Активист
*

(VorTex777 @ Jun 8 2024, 15:26) Перейти к цитате

в мене 5квт номінально фактично зрозуміло що менше. Максимум 2 години ганяв його при довгих відключеннях тупо зарядити ноут, гаджети, дати холодильнику трохи попрацювати, ну і накачати воду насосом в гідроакумулятор, додатково поставив другий гідроакумулятор через це ж ( у мене були проблеми з світлом і без війни і обстрілів), проблем з пропускною можливістю магістрального газу не помічав нічого не скажу.
"Плюс, щоб в тебе все від генератора працювало треба інверторний генератор, в якого частота струму не залежить від обертів двигуна????" ХЗ про що ви все працює і так. може якісь чутливі пристрої хочуть синусоидальный генератор але в мене такої задачі і пристроїв немає

Та я взагалі нікого не вмовляю купляти ті зарядні станції, тим більш коли ажіотаж і продавці вже задрали і продовжують задирати далі ціни. Мені моя Дельта 2 свого часу обійшлася у 670 баксів. Для мене то була дуже розумна ціна за конкретний товар.
А тепер я мудрую варіанти як їй підвищити ємність, щоб не відключати від неї отой майбутній саморобний додатковий акумулятор після його розряду, шукати для того акума потужне зарядне під 48 вольт

Сообщение отредактировал Yurii - Jun 8 2024, 14:59
+Quote Post
angelo
Jun 8 2024, 20:18

Пост #3000

ultra active user

(VorTex777 @ Jun 8 2024, 13:02) Перейти к цитате

я жив з генератором і не бачив толку його постійно крутити коли нема світла, тіки моторесурс юзати в пусту.. зарядні станції прекрасно справлялися з котлом, насосами, холодильником та інтернетом. коли довго не було світла раз годин на 8 вмикав на 1-2 години підзарядити батареї та набрати зі скважини води і душ прийняти.

250Вт-г станція то чисто під ноутбук-телефони.
+Quote Post

163 Страницы  « < 148 149 150 151 152 > » 
Reply to this topicStart new topic

- Упрощённая версия
Сейчас: 22nd February 2025 - 23:34
Сайт не розміщує електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням та каталогізацією посилань, що публікуються нашими користувачами. Якщо Ви є правовласником якоїсь частини опублікованого матеріалу та не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв’яжіться з нами і ми видалимо його. Файли для обміну надані користувачами сайту і адміністрація не несе відповідальності за їх вміст.