Тема по выживанию, гречка, буржуйки и все-все-все в этой теме |
Здравствуйте Гость [ Вход | Регистрация ] | Форум в сети 7164-й день
![]() |
Шановні користувачі! Запрошуємо вас до офіційного телеграм-канала 0day Community. Тут ви зможете поспілкуватися одне з одним та дізнатися про останні новини щодо роботи ресурса, поставити запитання до адміністрації, тощо. Перейти до телеграм-канала можна відсканувавши QR-код або натиснувши на посилання: @zeroday_ua |
Тема по выживанию, гречка, буржуйки и все-все-все в этой теме |
| SyntaxError |
Пост
|
|
Репутация: 440 ![]() Ветеран ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 7 467 С нами с: 7-December 12 |
Предлагаю в этой теме делится заметками/лайфхаками/опытом по выживанию в сложных и не очень условиях (в городах/селах/лесу).
Приветствуется обсуждение любых решений на любой бюджет. - где купить гречку подешевле - как вывести выхлоп дизельгенератора из квартиры - какой примус безопаснее - АКБ vs экофлоу - и т.п. Зарубежные: https://ecoflowukraine.com/ https://www.bluettipower.eu/ Отечественные: https://www.pa.ua/bandera/ https://pps.com.ua/ https://batteryservice.com.ua/ Blackout (Видеообзор) 1. Оптика в квартиру/дом или провайдер с GPON и аккумуляторами на узлах: https://forum.0day.kiev.ua/index.php?showtopic=591866 2. Starlink: https://forum.0day.kiev.ua/index.php?showtopic=591090 3. 4G антенна + USB-модем: https://globalstream.com.ua/ua/g92070254-ko...antenna-kvadrat » Нажмите, чтобы показать спойлер - нажмите опять, чтобы скрыть... « Запитка роутера от павербанка: » Нажмите, чтобы показать спойлер - нажмите опять, чтобы скрыть... « P.S. Если есть полезная инфа - пишите, закину в шапку. Сообщение отредактировал SyntaxError - Nov 28 2023, 23:42 |
![]() ![]() |
| Spectral |
Пост
|
|
Благодарности: 2565 Репутация: 3120 ![]() Кошки-это хорошо ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Модеры Сообщений: 21 660 С нами с: 2-July 07 |
|
| kym |
Пост
|
|
Благодарности: 184 Репутация: 923 ![]() ultra active user ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Модеры Сообщений: 11 456 С нами с: 12-March 07 |
например я с тем же ланетом по фб гавкаюсь
подписан на пакет инет+тв так они регулярно вырубают под разными отмазками интересные каналы, но для набора подключат всякую хрень на замену типа общее к-во каналов тоже самое - сам дурак но нахрена мне тот мусор? вот давеча уже даже дискавери кильнули из пакета... |
| Emissions |
Пост
|
|
Репутация: 746 ![]() In Bass We Trust ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 13 818 С нами с: 5-January 10 |
|
| Vaschek |
Пост
|
|
Репутация: 374 ![]() ultra active user ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 16 583 С нами с: 11-October 07 |
Понадобился тут газовый баллон на дачу посчитал оптимально 27л на сезон с головой, правда цены на них на уровне 50л. Собственно в чем вопрос кто то сталкивался с польскими облегченным балонами,как они, смущает вес 7.5 кг против 11кг обычного 27л
(Речь о металле а не композите) Сообщение отредактировал Vaschek - Jul 16 2025, 19:06 |
| dubis |
Пост
|
|
Репутация: 48 ![]() Member![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 815 С нами с: 27-June 14 |
Може трошки не в тему, проте. Я вліз в тему із сонячними панелями, навмисно із обмеженим бюджетом(все завдяки блекаутам) )) В цьому році особливо до середини серпня найнижчі ціни на комплектуючі:панелі, комірки LiFePO4, гібридні інвертори тощо. Пропозицій тьма. Але ж я по інерції ще трохи вирішив додати АКБ - але в обмеженому бюджеті - бо не бачу сенсу далі. Так от, вже тиждень наш нарід потихеньку піднімає ціни (абсолютно безпідставно) - навіть ті, у кого по одному - два товари і провисіло воно у них до півроку (тримаю в закладках багато товарів на ОЛХ). По факту пропозицій багато, всі кому треба вже купили. І це мені нагадує ситуації із блекаутами 2022-2024 коли був пік попиту і багато горе-бізнесменів. Я уявляю, що буде навесні 2026-го.
|
| Egorka71 |
Пост
|
|
Репутация: 86 ![]() Постоялец ![]() ![]() ![]() Группа: - Пользователи - Сообщений: 1 265 С нами с: 18-December 18 |
Да теж дивлюся станції дорожчають
|
| Mad Dog |
Пост
|
|
Репутация: 115 ![]() Старожил ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 3 854 С нами с: 31-October 06 |
Але ж я по інерції ще трохи вирішив додати АКБ - але в обмеженому бюджеті - бо не бачу сенсу далі. Так от, вже тиждень наш нарід потихеньку піднімає ціни (абсолютно безпідставно) Збільшився попит, в тому числі, за рахунок тебе... Єдина підстава тут: можна продати дорожче, у продавців з олх ціна закупки особливої ролі не гра. |
| dubis |
Пост
|
|
Репутация: 48 ![]() Member![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 815 С нами с: 27-June 14 |
Збільшився попит, в тому числі, за рахунок тебе... Єдина підстава тут: можна продати дорожче, у продавців з олх ціна закупки особливої ролі не гра. То я ж в Україні поки тільки панелі і проводи з кабелями купив, накінечники - все інше Аліекспрес(автомати, пзіпи, всі типі захистів, автомати, АВР тощо). По залізофосфату поки тільки вивчаю, є цікаві варіанти. Сообщение отредактировал dubis - Sep 7 2025, 17:55 |
| Mad Dog |
Пост
|
|
Репутация: 115 ![]() Старожил ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 3 854 С нами с: 31-October 06 |
То я ж в Україні поки тільки панелі і проводи з кабелями купив, накінечники - все інше Аліекспрес(автомати, пзіпи, всі типі захистів, автомати, АВР тощо). По залізофосфату поки тільки вивчаю, є цікаві варіанти. Ну так тебе відключення мабуть і не торкались у цьому році. Спілкувався з людиною із Чернігівщини. Пару діб у серпні посиділи без світла, день у вересні і все вже почали нагрібати тематичні комплектуючі. теж думаю, з першим глобальним блекаутом буде та сама історія що взимку 22-23 років. Я і зарядні станції на АЛІ купляв. На розпродажах ті самі Блюєтті виходили дешевше ніж акційна ціна на офіційному сайті. |
| dubis |
Пост
|
|
Ну так тебе відключення мабуть і не торкались у цьому році. Спілкувався з людиною із Чернігівщини. Пару діб у серпні посиділи без світла, день у вересні і все вже почали нагрібати тематичні комплектуючі. теж думаю, з першим глобальним блекаутом буде та сама історія що взимку 22-23 років. Я і зарядні станції на АЛІ купляв. На розпродажах ті самі Блюєтті виходили дешевше ніж акційна ціна на офіційному сайті. У цьому році 3 рази тьфу )) Але ж не панелями і АКБ єдиними: докупив взимку інверторний генератор на 2,5кВт + карбюратор ГБО на підхват старому звичайному на 3 кВт(тей теж із карбюратором на ГБО). Суть карбюратора ГБО - гену можна підключити до магістрального газу і брати скільки треба. А на разі працює від балона пропан-бутану, котрий може бути і альтернативним джерелом для приготування їжі. А щодо маштабування панелями - не бачу сенсу - бо дуже часто шахеди літають.. Сообщение отредактировал dubis - Sep 7 2025, 19:21 |
| Danny |
Пост
|
|
Репутация: 226 ![]() Старожил ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 3 497 С нами с: 28-June 10 |
Може трошки не в тему, проте. Я вліз в тему із сонячними панелями, навмисно із обмеженим бюджетом(все завдяки блекаутам) )) В цьому році особливо до середини серпня найнижчі ціни на комплектуючі:панелі, комірки LiFePO4, гібридні інвертори тощо. Пропозицій тьма. Але ж я по інерції ще трохи вирішив додати АКБ - але в обмеженому бюджеті - бо не бачу сенсу далі. Так от, вже тиждень наш нарід потихеньку піднімає ціни (абсолютно безпідставно) - навіть ті, у кого по одному - два товари і провисіло воно у них до півроку (тримаю в закладках багато товарів на ОЛХ). По факту пропозицій багато, всі кому треба вже купили. І це мені нагадує ситуації із блекаутами 2022-2024 коли був пік попиту і багато горе-бізнесменів. Я уявляю, що буде навесні 2026-го. Закон попиту та пропозиції: існує Українці: баригі безпідставно піднімають ціни!!!! |
| Vaschek |
Пост
|
|
Репутация: 374 ![]() ultra active user ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 16 583 С нами с: 11-October 07 |
"То ж ще раз - паніка не потрібна, а зимою буде зима і з високою ймовірністю дуже схожа на зими останніх років", - резюмував експерт з погоди. Та він геній |
![]() ![]() |
|
Упрощённая версия | Сейчас: 26th October 2025 - 12:45 |
| Сайт не розміщує електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням та каталогізацією посилань, що публікуються нашими користувачами. Якщо Ви є правовласником якоїсь частини опублікованого матеріалу та не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв’яжіться з нами і ми видалимо його. Файли для обміну надані користувачами сайту і адміністрація не несе відповідальності за їх вміст. |