Здравствуйте Гость [ Вход | Регистрация ] | Форум в сети 7164-й день

Шановні користувачі! Запрошуємо вас до офіційного телеграм-канала 0day Community. Тут ви зможете поспілкуватися одне з одним та дізнатися про останні новини щодо роботи ресурса, поставити запитання до адміністрації, тощо. Перейти до телеграм-канала можна відсканувавши QR-код або натиснувши на посилання: @zeroday_ua

Тема по выживанию, гречка, буржуйки и все-все-все в этой теме

SyntaxError
Oct 11 2022, 12:10

Пост #1

Ветеран

С нами с: 7-December 12

Предлагаю в этой теме делится заметками/лайфхаками/опытом по выживанию в сложных и не очень условиях (в городах/селах/лесу).
Приветствуется обсуждение любых решений на любой бюджет.

- где купить гречку подешевле
- как вывести выхлоп дизельгенератора из квартиры
- какой примус безопаснее
- АКБ vs экофлоу
- и т.п.

IPB Image Зарядные станции:

IPB Image Улучшение связи:

1. Оптика в квартиру/дом или провайдер с GPON и аккумуляторами на узлах:
https://forum.0day.kiev.ua/index.php?showtopic=591866

2. Starlink:
https://forum.0day.kiev.ua/index.php?showtopic=591090

3. 4G антенна + USB-модем:
https://globalstream.com.ua/ua/g92070254-ko...antenna-kvadrat

coffee.png Подогрев еды:
» Нажмите, чтобы показать спойлер - нажмите опять, чтобы скрыть... «

IPB Image Освещение / павербанки:

Запитка роутера от павербанка:
» Нажмите, чтобы показать спойлер - нажмите опять, чтобы скрыть... «

P.S. Если есть полезная инфа - пишите, закину в шапку.

Сообщение отредактировал SyntaxError - Nov 28 2023, 23:42
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
163 Страницы  « < 161 162 163  
Reply to this topicStart new topic
Ответов(3240 - 3251)
Spectral
Dec 30 2024, 13:30

Пост #3241

Благодарности: 2565

Кошки-это хорошо

С нами с: 2-July 07

(Dr.Sydorenko @ Dec 30 2024, 12:20) Перейти к цитате

т2 окрім зомбімарафону транслює нормальні канали?
Для домохозяек: сериалы, шоу, Квартал 95. И по одному фильмы, спорт. Все новостное зеленские вышвырнули. Оставили Суспильне якобы для альтернативы, но те по методичкам работают и ничего лишнего не говорят.
User is online!Profile CardPM
+Quote Post
kym
Dec 30 2024, 22:06

Пост #3242

Благодарности: 184

ultra active user

С нами с: 12-March 07

например я с тем же ланетом по фб гавкаюсь
подписан на пакет инет+тв
так они регулярно вырубают под разными отмазками интересные каналы, но для набора подключат всякую хрень на замену
типа общее к-во каналов тоже самое - сам дурак
но нахрена мне тот мусор?
вот давеча уже даже дискавери кильнули из пакета...
+Quote Post
Emissions
Dec 30 2024, 23:51

Пост #3243

In Bass We Trust

С нами с: 5-January 10

(Dr.Sydorenko @ Dec 30 2024, 12:20) Перейти к цитате

т2 окрім зомбімарафону транслює нормальні канали?

новий канал 2+2 ictv тет і наче нтн де можна фільми інколи подивитись, все інше сміття

Сообщение отредактировал Emissions - Dec 30 2024, 23:51
+Quote Post
Vaschek
Jul 16 2025, 19:06

Пост #3244

ultra active user

С нами с: 11-October 07

Понадобился тут газовый баллон на дачу посчитал оптимально 27л на сезон с головой, правда цены на них на уровне 50л. Собственно в чем вопрос кто то сталкивался с польскими облегченным балонами,как они, смущает вес 7.5 кг против 11кг обычного 27л
(Речь о металле а не композите)

Сообщение отредактировал Vaschek - Jul 16 2025, 19:06
+Quote Post
dubis
Sep 6 2025, 7:21

Пост #3245

Member
**

С нами с: 27-June 14

Може трошки не в тему, проте. Я вліз в тему із сонячними панелями, навмисно із обмеженим бюджетом(все завдяки блекаутам) )) В цьому році особливо до середини серпня найнижчі ціни на комплектуючі:панелі, комірки LiFePO4, гібридні інвертори тощо. Пропозицій тьма. Але ж я по інерції ще трохи вирішив додати АКБ - але в обмеженому бюджеті - бо не бачу сенсу далі. Так от, вже тиждень наш нарід потихеньку піднімає ціни (абсолютно безпідставно) - навіть ті, у кого по одному - два товари і провисіло воно у них до півроку (тримаю в закладках багато товарів на ОЛХ). По факту пропозицій багато, всі кому треба вже купили. І це мені нагадує ситуації із блекаутами 2022-2024 коли був пік попиту і багато горе-бізнесменів. Я уявляю, що буде навесні 2026-го.
+Quote Post
Egorka71
Sep 6 2025, 8:53

Пост #3246

Постоялец

С нами с: 18-December 18

Да теж дивлюся станції дорожчають
+Quote Post
Mad Dog
Sep 6 2025, 9:10

Пост #3247

Старожил

С нами с: 31-October 06

(dubis @ Sep 6 2025, 8:21) Перейти к цитате

Але ж я по інерції ще трохи вирішив додати АКБ - але в обмеженому бюджеті - бо не бачу сенсу далі. Так от, вже тиждень наш нарід потихеньку піднімає ціни (абсолютно безпідставно)

Збільшився попит, в тому числі, за рахунок тебе... Єдина підстава тут: можна продати дорожче, у продавців з олх ціна закупки особливої ролі не гра.

+Quote Post
dubis
Sep 7 2025, 17:54

Пост #3248

Member
**

(Mad Dog @ Sep 6 2025, 10:10) Перейти к цитате

Збільшився попит, в тому числі, за рахунок тебе... Єдина підстава тут: можна продати дорожче, у продавців з олх ціна закупки особливої ролі не гра.

То я ж в Україні поки тільки панелі і проводи з кабелями купив, накінечники - все інше Аліекспрес(автомати, пзіпи, всі типі захистів, автомати, АВР тощо). По залізофосфату поки тільки вивчаю, є цікаві варіанти.

Сообщение отредактировал dubis - Sep 7 2025, 17:55
+Quote Post
Mad Dog
Sep 7 2025, 19:12

Пост #3249

Старожил

С нами с: 31-October 06

(dubis @ Sep 7 2025, 18:54) Перейти к цитате

То я ж в Україні поки тільки панелі і проводи з кабелями купив, накінечники - все інше Аліекспрес(автомати, пзіпи, всі типі захистів, автомати, АВР тощо). По залізофосфату поки тільки вивчаю, є цікаві варіанти.

Ну так тебе відключення мабуть і не торкались у цьому році. Спілкувався з людиною із Чернігівщини. Пару діб у серпні посиділи без світла, день у вересні і все вже почали нагрібати тематичні комплектуючі. теж думаю, з першим глобальним блекаутом буде та сама історія що взимку 22-23 років.

Я і зарядні станції на АЛІ купляв. На розпродажах ті самі Блюєтті виходили дешевше ніж акційна ціна на офіційному сайті.
+Quote Post
dubis
Sep 7 2025, 19:19

Пост #3250

Member
**

(Mad Dog @ Sep 7 2025, 20:12) Перейти к цитате

Ну так тебе відключення мабуть і не торкались у цьому році. Спілкувався з людиною із Чернігівщини. Пару діб у серпні посиділи без світла, день у вересні і все вже почали нагрібати тематичні комплектуючі. теж думаю, з першим глобальним блекаутом буде та сама історія що взимку 22-23 років.

Я і зарядні станції на АЛІ купляв. На розпродажах ті самі Блюєтті виходили дешевше ніж акційна ціна на офіційному сайті.

У цьому році 3 рази тьфу )) Але ж не панелями і АКБ єдиними: докупив взимку інверторний генератор на 2,5кВт + карбюратор ГБО на підхват старому звичайному на 3 кВт(тей теж із карбюратором на ГБО). Суть карбюратора ГБО - гену можна підключити до магістрального газу і брати скільки треба. А на разі працює від балона пропан-бутану, котрий може бути і альтернативним джерелом для приготування їжі. А щодо маштабування панелями - не бачу сенсу - бо дуже часто шахеди літають..

Сообщение отредактировал dubis - Sep 7 2025, 19:21
+Quote Post
Danny
Sep 21 2025, 0:45

Пост #3251

Старожил

С нами с: 28-June 10

(dubis @ Sep 6 2025, 8:21) Перейти к цитате

Може трошки не в тему, проте. Я вліз в тему із сонячними панелями, навмисно із обмеженим бюджетом(все завдяки блекаутам) )) В цьому році особливо до середини серпня найнижчі ціни на комплектуючі:панелі, комірки LiFePO4, гібридні інвертори тощо. Пропозицій тьма. Але ж я по інерції ще трохи вирішив додати АКБ - але в обмеженому бюджеті - бо не бачу сенсу далі. Так от, вже тиждень наш нарід потихеньку піднімає ціни (абсолютно безпідставно) - навіть ті, у кого по одному - два товари і провисіло воно у них до півроку (тримаю в закладках багато товарів на ОЛХ). По факту пропозицій багато, всі кому треба вже купили. І це мені нагадує ситуації із блекаутами 2022-2024 коли був пік попиту і багато горе-бізнесменів. Я уявляю, що буде навесні 2026-го.

Закон попиту та пропозиції: існує
Українці: баригі безпідставно піднімають ціни!!!! laugh_cry.png
+Quote Post
Vaschek
Oct 3 2025, 7:47

Пост #3252

ultra active user

С нами с: 11-October 07

"То ж ще раз - паніка не потрібна, а зимою буде зима і з високою ймовірністю дуже схожа на зими останніх років", - резюмував експерт з погоди.

Та він геній grin3.png
+Quote Post

163 Страницы  « < 161 162 163
Reply to this topicStart new topic

- Упрощённая версия
Сейчас: 26th October 2025 - 12:45
Сайт не розміщує електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням та каталогізацією посилань, що публікуються нашими користувачами. Якщо Ви є правовласником якоїсь частини опублікованого матеріалу та не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв’яжіться з нами і ми видалимо його. Файли для обміну надані користувачами сайту і адміністрація не несе відповідальності за їх вміст.