Процесор i9 9900K + материнка+оперативна память, куплю комплект |
Здравствуйте Гость [ Вход | Регистрация ] | Форум в сети 6994-й день
![]() |
Шановні користувачі! Запрошуємо вас до офіційного телеграм-канала 0day Community. Тут ви зможете поспілкуватися одне з одним та дізнатися про останні новини щодо роботи ресурса, поставити запитання до адміністрації, тощо. Перейти до телеграм-канала можна відсканувавши QR-код або натиснувши на посилання: @zeroday_ua |
Процесор i9 9900K + материнка+оперативна память, куплю комплект |
Soliver |
Пост
|
Репутация: ![]() ![]() Активист ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 229 С нами с: 3-December 10 ![]() |
Вітаю, куплю швидко не за дорого, Київ бажано.
Процесор i9 9900K + материнка + оперативна память куплю комплект |
![]() ![]() |
_Wish_ |
Пост
|
Репутация: ![]() ![]() Активист ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 243 С нами с: 4-July 10 ![]() |
Вітаю, куплю швидко не за дорого, Київ бажано. Процесор i9 9900K + материнка + оперативна память куплю комплект Сформувати ціну важко, пропонуйте озу corsair cmw32gx4m2z3200c16 2шт плата asus prime z390 охлад notua u12a проц i9 9900k практично нове, збиралось до війни) в роботі 2місяці десь, є всі коробочки\доки\гарантійки. Зараз все стоїть в зібраному пк (пилиться) можна все перед купівлею протестувати\поганяти. Сообщение отредактировал _Wish_ - Nov 20 2023, 15:04 |
Setych |
Пост
|
Репутация: ![]() ![]() Постоялец ![]() ![]() ![]() Группа: - Пользователи - Сообщений: 1 440 С нами с: 14-February 17 ![]() |
а який сенс купляти такий старий проц комплектом з материнкою?
![]() ![]() Сообщение отредактировал Setych - Nov 20 2023, 18:07 |
Soliver |
Пост
|
Репутация: ![]() ![]() Активист ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 229 С нами с: 3-December 10 ![]() |
Дякую за зацікавленість до теми:
Setych на барахолках теж щось мало іх щоб сформувати ціну, поки вирішив збирати на Intel® Core™ i5-12600K, дякую за підказку, можливо на новішій платформі краще та продуктивніше за ті самі гроші. _Wish_ ціну не пропонував бо скласти ії не зміг, якщо там є якесь розуміння що воно коштує щоб швидко купити не за всі гроші світу, напишіть будь ласка в особисті повідомлення. |
Setych |
Пост
|
Репутация: ![]() ![]() Постоялец ![]() ![]() ![]() Группа: - Пользователи - Сообщений: 1 440 С нами с: 14-February 17 ![]() |
Дякую за зацікавленість до теми: Setych на барахолках теж щось мало іх щоб сформувати ціну, поки вирішив збирати на Intel® Core™ i5-12600K, дякую за підказку, можливо на новішій платформі краще та продуктивніше за ті самі гроші. _Wish_ ціну не пропонував бо скласти ії не зміг, якщо там є якесь розуміння що воно коштує щоб швидко купити не за всі гроші світу, напишіть будь ласка в особисті повідомлення. АМ5 ![]() ![]() |
Spleen |
Пост
|
Репутация: ![]() ![]() Ветеран ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 8 060 С нами с: 19-January 10 ![]() |
а який сенс купляти такий старий проц комплектом з материнкою? ![]() ![]() Стояло питання апгрейду нещодавно, що можу сказати: З мамкою купувати старий i9 - не всім підходить, згоден. Але варіант потужний і достойний !! Не знаю де Ви його за 7к бачили, мені попадались всі по 8.5-10к, та й то рідкість. Мамка нормальна до нього біля 3000 за б.в. (на Z370/390). 12400 F - я не знаю як можна порівнювати з i9-9900K. Перший досить помітно буде відставати. Навіть якщо гнати (а це не просто для не "К". Потрібні: ніякої DDR4, лише дорога DDR5, недешева мамка, і підходять лише певні моделі. + щоб у них з новими BIOS не закрили можливість такого розгону). Якщо жне гнати, то він точно не рівня, принаймні в іграх. Та навіть 12600K (якщо під 10-кою), навряд чи буде швидшим за 9900К. |
Setych |
Пост
|
Стояло питання апгрейду нещодавно, що можу сказати: З мамкою купувати старий i9 - не всім підходить, згоден. Але варіант потужний і достойний !! Не знаю де Ви його за 7к бачили, мені попадались всі по 8.5-10к, та й то рідкість. Мамка нормальна до нього біля 3000 за б.в. (на Z370/390). 12400 F - я не знаю як можна порівнювати з i9-9900K. Перший досить помітно буде відставати. Навіть якщо гнати (а це не просто для не "К". Потрібні: ніякої DDR4, лише дорога DDR5, недешева мамка, і підходять лише певні моделі. + щоб у них з новими BIOS не закрили можливість такого розгону). Якщо жне гнати, то він точно не рівня, принаймні в іграх. Та навіть 12600K (якщо під 10-кою), навряд чи буде швидшим за 9900К. спробуйте почитати тести. якщо немає бажання це робити то хоча б відкрийте картинку яку я виклав. |
Spleen |
![]()
Пост
|
Репутация: ![]() ![]() Ветеран ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 8 060 С нами с: 19-January 10 ![]() |
спробуйте почитати тести. якщо немає бажання це робити то хоча б відкрийте картинку яку я виклав. Ну дивився ігрові тести з місяць-два тому + маю свіжий власний досвід у порівнянні з 9700K (котрий явно поступається 9900К). Десь взагалі 12600K виявився гіршим навіть за 9700K, не те що 9900К (!!) - але це через WIN10 та/або криві рушії ігор ![]() Зараз взагалі відключив усі E-ядра, і вже після цього, i5 12600К 6/[email protected] став скрізь швидшим за i7 9700K 8/[email protected] P.s. Картинку не дивився - вона мабуть на москальському серваку, бо недоступна ![]() P.p.s. О, зараз відкрилась. Мабуть десь роботи всю ніч на хостінгу проводили )) P.p.s Там АЖ ОДНА картиночка..Ще й у FULLHD ![]() Мене цікавило 2К та 4К. i9-9900K юзати в 1080p це якийсь крінж ))) |
Hunter |
Пост
|
Репутация: ![]() ![]() Cтаршой ![]() ![]() Группа: Пользователи Сообщений: 924 С нами с: 16-March 06 ![]() |
Ну дивився ігрові тести з місяць-два тому + маю свіжий власний досвід у порівнянні з 9700K (котрий явно поступається 9900К). Десь взагалі 12600K виявився гіршим навіть за 9700K, не те що 9900К (!!) - але це через WIN10 та/або криві рушії ігор ![]() Зараз взагалі відключив усі E-ядра, і вже після цього, i5 12600К 6/[email protected] став скрізь швидшим за i7 9700K 8/[email protected] P.s. Картинку не дивився - вона мабуть на москальському серваку, бо недоступна ![]() P.p.s. О, зараз відкрилась. Мабуть десь роботи всю ніч на хостінгу проводили )) P.p.s Там АЖ ОДНА картиночка..Ще й у FULLHD ![]() Мене цікавило 2К та 4К. i9-9900K юзати в 1080p це якийсь крінж ))) win10 взагалі не знає що таке E-ядра. Що це за тести у вас такі цікаві? |
Spleen |
Пост
|
win10 взагалі не знає що таке E-ядра. Що це за тести у вас такі цікаві? Якщо про власний досвід, то точно скажу що Horizen та FarCry 5 (до відключення Е-ядер) на 12600K йшли гірше ніж на I7-9700K. Після відключень - на 10-15% краще. Ще в багатьох іграх був +/- паритет, можливо через упор у відик. Але ж це порівняння з 9700, а не 9900 ![]() |
Setych |
Пост
|
Ну дивився ігрові тести з місяць-два тому + маю свіжий власний досвід у порівнянні з 9700K (котрий явно поступається 9900К). Десь взагалі 12600K виявився гіршим навіть за 9700K, не те що 9900К (!!) - але це через WIN10 та/або криві рушії ігор ![]() Зараз взагалі відключив усі E-ядра, і вже після цього, i5 12600К 6/[email protected] став скрізь швидшим за i7 9700K 8/[email protected] P.s. Картинку не дивився - вона мабуть на москальському серваку, бо недоступна ![]() P.p.s. О, зараз відкрилась. Мабуть десь роботи всю ніч на хостінгу проводили )) P.p.s Там АЖ ОДНА картиночка..Ще й у FULLHD ![]() Мене цікавило 2К та 4К. i9-9900K юзати в 1080p це якийсь крінж ))) 12600к ніяк не може бути гіршим за 9700к, хіба якщо це спеціально робити. так, для Е-ядер треба він11. 9700к гаряче гЕ... він у мене був майже з самого початку продажу в кінці 2018р, через рік я його поміняв на райзен 3600 - холодніше, продуктивність +/- та сама. так, навіть на тій одній картинці вибірка середнього фпс по тестовому пакету ігор і там чітко видно, що сучасні 6-ядерники (5600, 12400) краще за той же 10700к... про 12600к взагалі мови не йде - він швидше всіх попередніх топів, як амд так і інтел. на фулл хд більш-менш видно різницю між процесорами. для 4к треба думати про відеокарту, а не про проц. крінж - це купляти 9900к в кінці 2023 року або думати що він швидше за сучасні мідли. |
Spleen |
Пост
|
на фулл хд більш-менш видно різницю між процесорами. для 4к треба думати про відеокарту, а не про проц. От прямо зараз 4К немає, повернувся на 2К. І скажу що в частині ігр на 9700K було завантаження під стелю і на проці, і на відео в частині саме проц трохи не тягнув - захлинався, а відик був недовантажений в більшій половині так, дійсно, все впиралось у графіку, а камінь був завантажений всього на 40-60%. Тож під 2К не став би робити таких узагальнень. Про 4К власного досвіду не маю - коли воно було, тоді графічні карти юзав суттєво простіші аніж зараз ![]() По fullHD міряти - це малокорисна сферична кукурудза або кіберспорт професійний. |
Spleen |
Пост
|
Пару старих скрінів, що не встиг видалити:
![]() КіберГ-2077 2К, i5-12600K P-ядра only @5.3Ghz - майже повністю проц завантажено. ![]() Horizon 2К, i5-12600K P-ядра only @5.3Ghz - все в сотку. ![]() GTA5 2К, i7-9700K @4.9Ghz - 3 з 8 ядер взагалі постійно в сотку довбляться ![]() FarCry5 2К, i7-9700K @4.9Ghz - 2 з 8 ядер майже в сотку + часом трапляються піки де всі 8 наближаються до сотки. Тож у 2К треба в рівному ступеню на відик дивитись, і на проц. Давно минули часи ігор що літали на Core i3 =) Сообщение отредактировал Spleen - Dec 4 2023, 17:13 |
Valafar |
Пост
|
Репутация: ![]() ![]() Дух Группа: Пользователи Сообщений: 187 С нами с: 2-February 08 ![]() |
» Нажмите, чтобы показать спойлер - нажмите опять, чтобы скрыть... « Странно делать выводы о производительности проца в играх по его загрузке в диспетчере задач. С таким успехом можно не покупать новые процы, а сидеть на стареньком 12/24 Intel XEON E5-2696 V2 и наблюдать, как он наполовину будет загружен. Не знаю, какие вы там тесты смотрели или делали. Но даже на этом видео понятно, что 12400ф и 9900к имеют паритет в производительности. 12600к и выше еще больше будут обгонять его. А если еще и с ддр5 на 8ггц сравнивать... Сообщение отредактировал Valafar - Dec 5 2023, 14:30 |
Spleen |
Пост
|
Странно делать выводы о производительности проца в играх по его загрузке в диспетчере задач. С таким успехом можно не покупать новые процы, а сидеть на стареньком 12/24 Intel XEON E5-2696 V2 и наблюдать, как он наполовину будет загружен. А ігри навчились у 24 потоки ?? ![]() На скрінах видно що ВСІ потоки завантажені (ще й на повну). Хіба на Ксеоні ВСІ потоки будуть завантажені і лише навпіл ?? ![]() |
Spleen |
![]()
Пост
|
DEL, дубль повідомлення.
Сообщение отредактировал Spleen - Dec 6 2023, 2:42 |
Spleen |
![]()
Пост
|
Не знаю, какие вы там тесты смотрели или делали. Но даже на этом видео понятно, что 12400ф и 9900к имеют паритет в производительности. По згаданному вище відео скоріш не паритет, а 9900K троханчик хуткіший у FullHD ![]() » Нажмите, чтобы показать спойлер - нажмите опять, чтобы скрыть... « Стосовно мого твердження з початку дискусії - визнаю що воно не є коректним, і маю певні здогадки чому: 1). Згадав що на системі з 9700К в мене купа часу пішла на підбір вторинних та деяких третинних таймінгів. Для ігор це дає приріст. На 12600K ще нічого не оптимізував, стоять в АВТО. 2). Windows 10, котра хоч і обслуговується, проте їй біля 4 років з моменту інсталяції. Ще й була заміна мамки (платформи) при переході з 9700К на 12600К без перевстановлення цієї осі. Тож допускаю що сама система здатна впливати на результати. 3). А от графічні драйвера після апгрейду якраз оновив. Не факт що вони мають ту ж саму, або більшу продуктивність в порівнянні з минулими. 4). Вищезгадані E-cores (котрі далеко не одразу відключив). На них 10-ка часто в перший пріоритет давала навантаження, а на P-cores кидала обробляти те що лишилось.. |
Valafar |
Пост
|
Репутация: ![]() ![]() Дух Группа: Пользователи Сообщений: 187 С нами с: 2-February 08 ![]() |
А ігри навчились у 24 потоки ?? ![]() На скрінах видно що ВСІ потоки завантажені (ще й на повну). Хіба на Ксеоні ВСІ потоки будуть завантажені і лише навпіл ?? ![]() Именно. Как пример, в этой статье за 2020й год это наглядно показано. Но помимо количества ядер надо учитывать их производительность, а не смотреть только на загрузку в диспетчере задач. Короче, если собирать систему с нуля, то лучше рассматривать актуальные сборки на каком то райзене 5600х, 7600х, или интел 12, 13 поколении, чем искать 9900к. Он уже проигрывает прилично последним процам. Тем более за него ломят около 9тыс грн. Когда на алике можно заказать 7600х за 6-7 тыс с бесплатной доставкой, оперу ддр5 32гб 6000мгц можно притащить с сша за 3тыс и мать от туда же за тыс 3, топовоую за 6-7. То за тыс 18 можно собрать актуальную сборку и не париться несколько лет о апгрейде. Пару мес назад делал апгрейд с 9900кф (продал за 7тыс грн) на 13600кф с ддр5. Проц с алика за 240$, опера 32гб ддр5 6ггц с сша за 2700грн, мать б/у с амазона Asus ROG STRIX Z690-E Gaming Wi-Fi за 6.5 тыс грн. Всё отлично работает и я доволен. Сообщение отредактировал Valafar - Dec 6 2023, 11:41 |
Spleen |
Пост
|
|
Valafar |
Пост
|
І де Ви були ? ))) Пів року хотів 9900К, але скрізь траплявся по 9-10 кгрн, та й то - ще знайди ![]() Это вас боженька оберегал от этой покупки. Лучше продайте всё и новоё соберите. Профита будет в разы больше. Тем более, если брать с сша, алика, то вдвойне дешевле выйдет, чем у наших барыг. |
![]() ![]() |
![]() |
Упрощённая версия | Сейчас: 9th May 2025 - 8:40 |
Сайт не розміщує електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням та каталогізацією посилань, що публікуються нашими користувачами. Якщо Ви є правовласником якоїсь частини опублікованого матеріалу та не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв’яжіться з нами і ми видалимо його. Файли для обміну надані користувачами сайту і адміністрація не несе відповідальності за їх вміст. |