Всім привіт. Треба розібратись з сайтом. Сайт з юр. послуг. Є головна сторінка/контакти, сторінки практик (які оновлюються/доповнюються раз на 2 роки), сторінки юристів, та блог (публікуються статі кожен тиждень).
У далекому 2020 купили шаблон, який адаптували під свої потреби. В ньому були Slider Revolution та WPBakery (релізи яких були 2016 року), сама тема перший раз була опублікована 2017року. Тобто одразу придбали просрочені плагіни. У квітні 2022 було якесь останне оновлення теми, і після чого на сьогодні вони показується як не активна в templatemonsters.
У мене на зараз WP 6.3.6 та PHP 7.4, я спробував оновитись до WP 6.8.2 та PHP 8.2, та в мене посипався сайт із-за цих 2 плагінів: Slider Revolution та WPBakery, це очікуванно- бо вони якісь дуже застарі.
У мене є два шляхи, як я розумію.
1. Придбати ліцензії на ці 2 плагіни, та оновитись
2. Перейти на блок-тему (FSE) і відмовитись від конструкторів
Я схиляюсь до 2го варіанту. Але трішки не зовсім розумію всю процедуру і як це буде функціонувати
1. Бо наприклад, в плагінах у мене зараз є плагіни, які з назв схожі на ті сторінки, які я використовую
» Нажмите, чтобы показать спойлер - нажмите опять, чтобы скрыть... «
Law Press Custom Post Type
Basic Custom Post Types for Law Press Theme. Custom Post Types include Attorneys, Clients, Practice Areas and Testimonials.
Lawpress Addons
Includes Lawpress Addons elements like Attorneys, Clients, Practice Areas, News and Testimonials. Addon for Lawpress Theme.
2. Як перероблювати вже існуючі пости в блозі?
Потрібна допомога)
GPT ось який алгоритм дав, але б хотілось би поспілкуватись з людиною)
Покроковий план міграції на блок-тему (стейджинг)
0) Стейджинг-клон (ми вже обговорили й налаштували схему через hosts).
На стейджингу не шлемо листи, ставимо basic-auth.
1) Вибір базової блок-теми
Для старту підійде Twenty Twenty-Four / Twenty Twenty-Five або будь-яка підтримувана FSE-тема.
Створюємо child-theme (щоб мати свої шаблони/патерни, не чіпаючи ядро теми).
2) Глобальні стилі
У child-темі заводимо theme.json: шрифти, кольори, відступи, ширини контейнерів. Це заміняє купу кастомного CSS і робить сторінки легшими.
3) Шаблони сайту (Site Editor)
Збираємо Header, Footer, Home, Archive (Blog), Single (Posts) — все блоками.
Додаємо шаблони під CPT:
single-attorney.html, archive-attorney.html
single-practice-area.html, archive-practice-area.html
(назви — під твої реальні слаги CPT/таксономій)
У шаблонах списків використовуємо Query Loop (Картка → зображення/ПІБ/посада/витяг → кнопка читати далі).
4) Дані адвокатів/практик: поля
Якщо профілі юристів мають додаткові поля (посада, телефон, соцмережі), радимо оформити їх у ACF (безшовно працює з блоками), або як Block Patterns із заповненням стандартних полів.
ACF PRO дозволяє робити ACF Blocks (власні блоки для картки юриста/практики).
5) Заміна WPBakery-шорткодів у контенті
Нові сторінки — тільки блоки.
Для старих записів/сторінок на WPBakery:
Знайти «вразливі» сторінки:
# WP-CLI: список постів, де є шорткоди WPBakery
wp post list --search='[vc_' --fields=ID,post_type,post_title --format=table
Перезбирати ключові сторінки (Головна, Практики, Команда, Контакти) вручну в блоках.
Поки не все перенесено — тримай WPBakery активним, але на блок-сторінках не підвантажуй його скрипти (щоб не «годувати» сторінку зайвим).
Відключення активів WPBakery для блок-шаблонів (у child-темі):
// functions.php (child-theme)
add_action('wp_enqueue_scripts', function () {
if (is_page_template('page-blocks.php') || is_page() && get_theme_mod('is_blocks_only')) {
wp_dequeue_style('js_composer_front');
wp_dequeue_script('wpb_composer_front_js');
wp_dequeue_script('vc_waypoints');
}
}, 20);
І простий шаблон сторінки під блоки:
/* Template Name: Blocks — Full Width */
get_header();
echo '<main class="site-main">';
while (have_posts()) { the_post(); the_content(); }
echo '</main>';
get_footer();
6) Замість Lawpress Addons (гріди/каруселі)
Те, що раніше було «шорткодом гріда юристів/практик», збираємо Query Loop + Patterns:
Query Loop → фільтр по post_type=attorney або по таксономії «Practice Areas».
Усередині Post Template — мітки/титли/фото/кнопка.
Якщо потрібен «слайдер» — краще одна легка блок-карусель або відмовитись на користь статичної секції Cover/Gallery (менше JS, кращі Vitals).
7) Мультимовність
qTranslate не використовуємо. Ставимо WPML або Polylang і вмикаємо переклад CPT і таксономій.
Перевіряємо перемикач мов, slug’и, дублікати меню.
8) Оновлення ядра/ПХП
Після того як каркас і ключові сторінки стали на блоки:
Оновлюємо WordPress 6.3.6 → 6.5 → 6.7 → 6.8.2 (сходами).
Переходимо на PHP 8.2.
WPBakery/RevSlider уже не критичні (або взагалі відключені).
Перевіряємо пермалінки (Settings → Permalinks → Save), кеші, форми.
9) Фініш: вимкнути важкі залежності
Коли всі потрібні сторінки перенесені — деактивуємо WPBakery та все, що від нього залежало (Lawpress Addons).
Останній аудит: логи PHP, 404/301, Site Health.
Часті запитання
Чи обов’язково переписувати ВСЕ відразу?
Ні. Тримай гібрид: нові/ключові сторінки — блоки, старі на WPBakery — поступово переробляєш. Коли більшість готова — відключаєш конструктор.
Що з URL і SEO?
URL залишаються. Шаблони архівів/синглів у FSE повторять структуру. Після викоту — перевірити 404/301 (у тебе вже є Redirection), мікророзмітку, мета-теги (Yoast/RankMath).
Що з CPT плагіном?
Якщо Law Press Custom Post Type не падає на PHP 8.2 — залишаємо. Якщо падає — робимо маленький mu-плагін, який реєструє ті самі CPT/такси (контент лишається). Я дам готовий файл під твої слаги.
Щоб стартувати прямо зараз (чек-лист)
Стейджинг готовий → ставимо блок-тему + child-тему.
У child-темі: theme.json, Header/Footer, шаблони single-/archive- для attorney/practice.
Збираємо 2–3 ключові сторінки блоками (Головна, Практики, Контакти).
Відтворюємо грід адвокатів/практик через Query Loop; відмовляємось від RevSlider на цих сторінках.
Вимикаємо qTranslate; ставимо WPML/Polylang; робимо мовні меню/перемикач.
Оновлюємо WP → 6.8.2 та PHP → 8.2.
QA: пермалінки, форми, логи, кеш → план викоту.
Якщо хочеш, надішли точні слаги твоїх CPT і таксономій (із плагіна Law Press Custom Post Type), я підготую:
заготовки блок-шаблонів single-*.html та archive-*.html під ці типи,
«патерн» для картки адвоката/практики,
(опційно) mu-плагін register_post_type()/register_taxonomy() як fallback на випадок, якщо старий CPT-плагін не витримає PHP 8.2.
Хоча ось такий гібрид пропонує ГПТ, але також не все розумію якк реалізовувати
Гібрид (моє практичне «сьогодні»)
Зараз купуєш ліцензії WPBakery/RevSlider → оновлюєшся до PHP 8.2 / WP 6.8.2 на стейджингу
Далі: нові сторінки — блоками (ми відключимо асети WPBakery на блок-шаблоні), старі залишаються на WPBakery → поступово переносиш їх у блоки. Коли основне перенесено — відключаєш WPBakery/RevSlider назавжди.
Сообщение отредактировал Renovation - Sep 12 2025, 16:17