Переобуваемся? |
Здравствуйте Гость [ Вход | Регистрация ] | Форум в сети 6852-й день
Шановні користувачі! Запрошуємо вас до офіційного телеграм-канала 0day Community. Тут ви зможете поспілкуватися одне з одним та дізнатися про останні новини щодо роботи ресурса, поставити запитання до адміністрації, тощо. Перейти до телеграм-канала можна відсканувавши QR-код або натиснувши на посилання: @zeroday_ua |
Переобуваемся? |
SPOTTY |
Apr 3 2024, 0:05
Пост
|
Репутация: 111 Старожил Группа: Пользователи Сообщений: 2 159 С нами с: 6-June 14 |
Мені розвал робили офіціали коли міняли лобове скло по КАСКО. Мабуть через датчики що клеються за дзеркалом. Гєморна процедура? Бо в мене за 40тис.км вже є значні сколи на лобаші які бісять. Міняти поки не хочу бо дивився куча відео, якийсь треш. Стрьомно. Взагалі якість скла та й ЛКП у сучасних авто фігня якась. Наче роблять на один раз. |
Mad Dog |
Apr 3 2024, 0:17
Пост
|
Репутация: 111 Старожил Группа: Пользователи Сообщений: 3 619 С нами с: 31-October 06 |
Гєморна процедура? Бо в мене за 40тис.км вже є значні сколи на лобаші які бісять. Міняти поки не хочу бо дивився куча відео, якийсь треш. Стрьомно. Взагалі якість скла та й ЛКП у сучасних авто фігня якась. Наче роблять на один раз. ну в мене тріщина пішла від удару камінчика в самий верх скла. "Геморность" була коли офіціали спочатку самі назначили дату / час, а потім послали мене "додому" бо в них не працювала база, а без неї вони прийняти машину не можуть ) Геморность при продажі вже буде. Коли диванні спеціалісти побачать страховий випадок на авторіа, і скло свіжіше ніж авто. |
Egorka71 |
Apr 3 2024, 10:30
Пост
|
Репутация: 76 Постоялец Группа: - Пользователи - Сообщений: 1 163 С нами с: 18-December 18 |
Кто-то юзал всесезонные шины? В наших реалиях игра стоит свеч на полноприводной машине? В плане, что бы не возиться с переобувками и хранениями. Взято з Автоуа: Отже, прожив першу зиму на всесезонці. Пишу прожив, а не "проїздив", бо їжджу мало. Тим не менше, коли був єдиний нормальний снігопад спеціально зранку виїхав потестувати в глибокому мокрому снігу - по відчуттях - "гребе" краще ніж єврозима від Continental (ну але це було на іншій машині, можливо відчуття трохи змазані - розподіл ваги і.т.д.). Спецально заїжджав на засніжену гірку і кілька разів зупинявся/рушав. В глибокому снігу навіть якщо буксує, то з впевненим просуванням вперід. Отже висновок Michelin Cross Climate 2: 1 - Суха Траса - 5+ балів. Вчора трохи дав під хвіст 150-170, то взагалі без проблем в плані комфорту. 2 - Мокра траса - 5 балів. 3 - Сніг - 5 балів. 4 - лід - не було змоги затестувати, хоча лід він і в Африці лід... 5 - Акустичний комфорт - 5 балів. 6 - Візуальний комфорт - 5 балів. Візерунок чудовий. 7 - Розхід. Точно не було можливості порівняти, бо літом основні поїздки були трасові, а зимою - місто. Але підозрюю, що десь мінімум на 0,5 літри зріс. 8 - Фактично єдине зауваження - машина стала по відчуттях більш жорсткою і дубовою (але тут поправка - крім резини я змінив ще і диски з рідних сталевих на легкосплавні, які десь до 1 кг важчі, на 0,5 ширші і виліт на 2 мм менший. Можливо питання в цьому, хоча з легкосплавних я вибрав найлегше, що міг знайти). Ця дубовість проявляється в першу чергу при білянульової температури (діапазон -1 - +7). Але таке враження що водночас трошки гострішою в керуванні. Тут ставлю 4-. Звичайно незвично, бо колись зазвичай на зимі ставало м'якше і розмазаніше Одним словом для нашої зими всесезонна резина це вже не спірне питання, а однозначне, якщо фобії стосуються виключно зими. Все-таки через 8-й пункт можливо найближчим часом перевзуюсь на літо, то уточню враження. |
SPOTTY |
Apr 3 2024, 19:03
Пост
|
Репутация: 111 Старожил Группа: Пользователи Сообщений: 2 159 С нами с: 6-June 14 |
ну в мене тріщина пішла від удару камінчика в самий верх скла. "Геморность" була коли офіціали спочатку самі назначили дату / час, а потім послали мене "додому" бо в них не працювала база, а без неї вони прийняти машину не можуть ) Геморность при продажі вже буде. Коли диванні спеціалісти побачать страховий випадок на авторіа, і скло свіжіше ніж авто. Так, може таке бути, хоча якщо авто офіційне і повністю на офіціалі (як у мене), то по історії можна все продивитись. |
kym |
Apr 3 2024, 19:43
Пост
|
Благодарности: 184 Репутация: 916 ultra active user Группа: Модеры Сообщений: 11 291 С нами с: 12-March 07 |
Коли диванні спеціалісти побачать страховий випадок на авторіа, і скло свіжіше ніж авто значит продавай авто со всеми косяками а лобовуху поменять - как расходник ибо камешек вылетает без предупреждения в любом месте ее даже дворники полосками от песка покрывают |
user25 |
Apr 3 2024, 21:38
Пост
|
Репутация: 196 Старожил Группа: Пользователи Сообщений: 2 241 С нами с: 8-September 10 |
Нет, но выработка то разная, как и протектор. Или я ошибаюсь? Якщо диски такі самі, гума має той самий розмір - немає сенсу той розвал знову робити. Хоча сходження наврядчи зміниться, а незначні зміни по розвалу навіть не будуть помітними. Краще запитайте в майстра - чи він перевіряє тиск в шинах і вирівнює його. Я от не впевнений чи всі це роблять, тому роблю перед процедурою сам. Сообщение отредактировал user25 - Apr 3 2024, 21:42 |
SPOTTY |
Apr 3 2024, 21:46
Пост
|
Якщо диски такі самі, гума має той самий розмір - немає сенсу той розвал знову робити. Хоча сходження наврядчи зміниться, а незначні зміни по розвалу навіть не будуть помітними. Краще запитайте в майстра - чи він перевіряє тиск в шинах і вирівнює його. Я от не впевнений чи всі це роблять, тому роблю перед процедурою сам. Тиск обов'язково рівняють як прописує завод 2.3 на кожне колесо, після розвал. Як правило я був присутній на таких справах, але останні рази 3 не дивлюся що і як роблять, довіряю вже, так як не перший рік у одних офіціалах все роблю і людей вже особисто знаю за стільки років. |
SPOTTY |
Apr 4 2024, 22:00
Пост
|
Кстати, всегда задавался вопросом, но так и не нашел верный ответ.
Вот на холодную машине дали давление 2.3 (так у меня завод заявляет), но если поездить немного есесно давление поднимается 2.4 а где и 2.5-2.6. Нужно приспускать или выставляется все-же в холодном режиме? Одни говорят, нужно ослабить, другие пишут, что не нужно. |
Spectral |
Apr 4 2024, 23:42
Пост
|
Благодарности: 2565 Репутация: 3108 Кошки-это хорошо Группа: Модеры Сообщений: 21 495 С нами с: 2-July 07 |
Заводское на холодную нормально. По износу смотри. Перекачано - спускай.
|
zver |
Apr 5 2024, 0:24
Пост
|
Репутация: 2349 звирюга Группа: Пользователи Сообщений: 23 823 С нами с: 28-July 07 |
а в чому питання по зміні шин і тд? Є сухі факти тестів, де літня норм влітку, зимня норм взимку а олсізонс - це нірибанімясо. Якщо треба +10м гальмівного шляху влітку, яких якраз вистачить щоб кудись влетіти, то ок)) катаєм як хотім їздити можна хоч на лисій. Питання лише в тому, що у разі чого ти та оточуючі виживуть, чи ні
Сообщение отредактировал zver - Apr 5 2024, 0:25 |
Mad Dog |
Apr 5 2024, 9:32
Пост
|
Репутация: 111 Старожил Группа: Пользователи Сообщений: 3 619 С нами с: 31-October 06 |
а в чому питання по зміні шин і тд? Є сухі факти тестів, де літня норм влітку, зимня норм взимку а олсізонс - це нірибанімясо. Якщо треба +10м гальмівного шляху влітку, яких якраз вистачить щоб кудись влетіти, то ок)) катаєм як хотім їздити можна хоч на лисій. Питання лише в тому, що у разі чого ти та оточуючі виживуть, чи ні Ну тут треба кожен сезон нова топова резина... без варіантів. |
nedolyga1 |
Apr 5 2024, 10:38
Пост
|
Репутация: 142 Cтаршой Группа: Пользователи Сообщений: 817 С нами с: 28-June 09 |
а в чому питання по зміні шин і тд? Є сухі факти тестів, де літня норм влітку, зимня норм взимку а олсізонс - це нірибанімясо. Якщо треба +10м гальмівного шляху влітку, яких якраз вистачить щоб кудись влетіти, то ок)) катаєм як хотім їздити можна хоч на лисій. Питання лише в тому, що у разі чого ти та оточуючі виживуть, чи ні Підтримую ваші слова. Але погодьтесь кумедно, до цього я їздив влітку, думаючи що вона літня - на Michelin Latitude TOUR і тільки через пару років побачив що там написано M+S... Малюнок без натяку на ламелі був, норм гума, може шумнувата, хоча скоріше то вся машина була шумнувата ))) Продав разом з машиною... На нову машину нову гуму взяв Roadstone(Nexen) N Fera, тут я вже цю історію знав, помоніторив ... і таки все те саме... чисте літо, SUV орієнтація, малюнок без ламелей.... І написано M+S знову... отакої Продаван каже - сніжинки не намалювали - значить літо, на букви не дивись Як так ? Mud - це що мудило, за кермом, тут я згоден Snow - з літом же не клеїться ну нікакушкі Ще для сувів іноді ставлять HT, доречі часто на всесезонці, але тут не той випадок. От Bridgestone Dueler HT - на форестері колись була з заводу, навіть зараз деякі магазини/модифікації пишуть всесезон, деякі літо... ІМХО, як зима буває умовна поділена типу європейська і норвезька, чи яка там... так і літо - чисте HP, щось середнє з M+S і далі HT і плавно переходить у всесезонку... Про АТ мовчу, на ній протипоказано заїздити на асфальт, тому ставлять її не по сезону а по потребі. На виході, я наче проти всесезонки, все життя міняв гуму 2 рази на рік, але всерівно їжджу влітку на M+S, напевно перша літера таки про мене |
drone |
Apr 5 2024, 12:30
Пост
|
Репутация: 467 ultra active user Группа: Пользователи Сообщений: 14 516 С нами с: 1-October 12 |
M+s может рисовать производитель по желанию левой пятки. На нормальной всесезонке присутствует 3pmsf, снежинка в горе с тремя пиками.
|
Vaschek |
Jul 25 2024, 13:33
Пост
|
Репутация: 361 ultra active user Группа: Пользователи Сообщений: 14 784 С нами с: 11-October 07 |
Хочу послушать мнение о лоу сегменте шин или о рынке "китайских презервативов"
Китай топчик за свои деньги? |
Spectral |
Jul 25 2024, 14:21
Пост
|
Благодарности: 2565 Репутация: 3108 Кошки-это хорошо Группа: Модеры Сообщений: 21 495 С нами с: 2-July 07 |
Китай топчик за свои деньги? Если большой пробег и за сезон сотрешь, то можно (безопасность не затрагиваем). А вот в пенсионном режиме оно рассохнется после первой-второй зимовки. По конеретным подвалам не знаю, мне проще взять нормальное и лет пять откатать т.к езжу редко. |
Vaschek |
Jul 25 2024, 14:28
Пост
|
Репутация: 361 ultra active user Группа: Пользователи Сообщений: 14 784 С нами с: 11-October 07 |
Если большой пробег и за сезон сотрешь, то можно (безопасность не затрагиваем). А вот в пенсионном режиме оно рассохнется после первой-второй зимовки. По конеретным подвалам не знаю, мне проще взять нормальное и лет пять откатать т.к езжу редко. В сегмете резины "для Ланосов" r14 как-то все совсем грустно до 2к зашину не из чего выбирать, пока заказал турка StarMaxx(Petlas) |
Banish |
Jul 25 2024, 15:08
Пост
|
Репутация: 647 ultra active user Группа: BANNED Сообщений: 13 599 С нами с: 17-December 09 |
зима еще не наступила
или то с зимовки на лето запоздало переобуваетесь? |
Vaschek |
Jul 25 2024, 15:25
Пост
|
|
Emissions |
Jul 25 2024, 22:05
Пост
|
Репутация: 745 In Bass We Trust Группа: Пользователи Сообщений: 13 796 С нами с: 5-January 10 |
|
Banish |
Jul 26 2024, 0:18
Пост
|
Репутация: 647 ultra active user Группа: BANNED Сообщений: 13 599 С нами с: 17-December 09 |
|
Упрощённая версия | Сейчас: 18th December 2024 - 8:05 |
Сайт не розміщує електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням та каталогізацією посилань, що публікуються нашими користувачами. Якщо Ви є правовласником якоїсь частини опублікованого матеріалу та не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв’яжіться з нами і ми видалимо його. Файли для обміну надані користувачами сайту і адміністрація не несе відповідальності за їх вміст. |