Здравствуйте Гость [ Вход | Регистрация ] | Форум в сети 7282-й день

Шановні користувачі! Запрошуємо вас до офіційного телеграм-канала 0day Community. Тут ви зможете поспілкуватися одне з одним та дізнатися про останні новини щодо роботи ресурса, поставити запитання до адміністрації, тощо. Перейти до телеграм-канала можна відсканувавши QR-код або натиснувши на посилання: @zeroday_ua

ОУН УПА, пару слів

XuMEPA
Feb 26 2007, 13:22

Пост #261

Старожил

С нами с: 5-April 06

Валькирия

что обижать, "убогие" они... и такое бывает

Ой, блин, снова жалеть ? Мы наших ветеранов в самую задницу засунули, теперь ещё жалеть уродов, пьяниц, наркоманов и голуыбых ? Наши деньги - деньги налогоплательщиков - идут вот на этих...перечисленных... и на воров разного калибра - вместо того, чтобы дать нашим дедам дожить в достатке...
Хорошо ещё, шо дед мой пахал как человек.. и не видит всего, что творится сейчас... Только в этом - ему повезло, что не дожил.. Иначе бы мне стыдно было смотреть ему в глаза...

У меня растёт сын. И я хочу воспитать его Человеком и Мужчиной, а не простите, пи@даром или чучелом с недоразвитыми мозгами.

А если по теме:
то лучшей рекламой ЛЮБОЙ партии - начиная от голубых и заканчивая ультра-правыми - была бы просто поддержка народа на деле, а не на словах. Если бы Вы ЕЖЕДНЕВНО, или хотя бы каждое воскресенье, в течение 4-х лет - видели на улицах молодых людей с надписью на спине - "Я голубой!" подметающих улицы, ставящих детские площадки для детей, выступающих спонсорами по ремонту государтсвенных школ, детских музыкальных учреждений, детских домов для одарённых детей, всякого рода олимпиад и конкурсов - то я сам бы изменил о них мнение...
Но пока даже те, кто считает себя истинными мужчинами и борцами за свободу - видно только по дракам на демонстрациях...
Эх...

Это я веду к тому, что СЕГОДНЯ уже не важно - кто был прав на той войне, а кто виноват, потому что их осталось очень мало, и мы их не бережём, независимо от того, на чьей стороне они воевали...

Своё отношение им, воевавшим, мы высказываем отношение к ветеранам в целом, и цацканьем со всяким "мусором"...

Только вот не надо говорить, что у нас демократия... Это всегда означало "власть народа" (прямую либо выборную). У нас же "демократия" означает почему-то вседозволенность и полную бредятину в соблюдении Человеческих принципов (общечеловеческий не всегда означает "правильный", потому как стаду баранов не всегда нужно куда-то двигаться, ему и на поле с дурманом хорошо...)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Нежный Яд
Feb 26 2007, 13:25

Пост #262

Благодарности: 7579

Местная кошка

С нами с: 25-April 06

(XuMEPA @ Feb 26 2007, 14:22) Перейти к цитате

Валькирия
Ой, блин, снова жалеть ? Мы наших ветеранов в самую задницу засунули, теперь ещё жалеть уродов, пьяниц, наркоманов и голуыбых ? Наши деньги - деньги налогоплательщиков - идут вот на этих...перечисленных... и на воров разного калибра - вместо того, чтобы дать нашим дедам дожить в достатке...

не передергивайте пожалуйста, я не говорю про все массы, а только про меньшенства!
+Quote Post
LordTayfun
Mar 3 2007, 11:17

Пост #263

Незарегистрированный

(Disclaimer @ Oct 15 2006, 22:08) Перейти к цитате

Федор Сумкин, респект и добавить просто нечего. Фашистам нету прощения

Хти ти є і рід твій звідки?
Яке ти маєш право судити людей які, вмирали за свою землю?
Ти був у Франківську у Львові, поїдь у села поговори з старими людьми...
Наступне звинувачення буде що уся більша частина західної України це фашисти?
За що воювала червона армія на західній Україні?
За що лежать сотні селян в братських могилах (розстріляні енкавмдистами), навіть у центрі Івано-Франківська?
+Quote Post
-=aXe=-
Mar 3 2007, 16:32

Пост #264

Активист
*

С нами с: 16-March 06
Меценат

уд.

Сообщение отредактировал -=aXe=- - Mar 24 2014, 19:44
+Quote Post
AsekarT
Mar 3 2007, 19:16

Пост #265

Незарегистрированный

Эхх... хочу в ЕС и НАТО...
+Quote Post
tamagochy
Mar 5 2007, 16:09

Пост #266

Старожил

С нами с: 29-November 06

AsekarT а насильно не держат можешь отправляться )

зы без обид
+Quote Post
saman
Mar 13 2007, 23:25

Пост #267

Дух

С нами с: 12-October 06

Почав читати цю тему, дойшов до 8-ї сторінки і зупинився... Дуже сумно, насправді, противно навіть, я б сказав, на душі... Дуже шкода, що й досі, за умов простішого, ніж в часи ссср, доступу до архівів, до інших альтернативних джерел інформації, знаходяться люди на кшталт фьодара сумкіна і тих, хто пише "паддіржал сумкіна", "рєспєкт"... Їм начхати на аргументи, вони впруться в якесь слово, і будуть талдичити, як мантру: "бандіти, бля, бандіти, убійци" і т.п. фігню, навіть не спробувавши усвідомити, що мантра ця - не їхня, а вживлена в їхні черепні коробки виліплювачами "савєцкава народа" програма, яка робить з них зомбі (керованих автоматів).
Спробую написати свої думки й емоції (бо тут переважна більшість дописувачів робить акцент і упор саме на емоції) з приводу УКРАЇНИ і людей, які боролися за неї. Без коментарів постараюся.
Родом я із Західної України, але вже дуже довго живу в Києві. Мама - зі Східної України. Большевистського (пояснюю - організованого "рульною" тоді КПСС) Голодомору вона особисто не застала, але у її незаможній сім'ї, коли вона народилася, їй було ще кому розповісти про ті жахливі часи - не всі в її багатодітній сім'ї померли, дехто вижив, бо виловити всіх жаб і мишей, які йшли в їжу, гади-НКВДисти і їхні "пріхлєбатєлі" не могли фізично. Описувати тут усього, що мама розповідала, не буду, але коротке резюме таке: НКВДисти, комуністи й інша бидлота, п'яниці сільські, які "примазалися" до большевиків (щоб і надалі нічого не робити, а тільки "рулити", мати дармові харчі і відчувати владу над тими, хто реально до большевиків був вище статусом, бо працював, а не пиячив), забирали в людей все до останньої крупиночки, до останньої крихти. Якщо знаходили щось сховане - могли розстріляти (рідко, але кількох односельців розстріляли при спробі пояснити, що сім'я помре з голоду; мабуть, розстріляні не хотіли віддавати добровільно харчі - все одно далі чекала смерть), але, як правило, слали всіх на Сибір, цілими сім'ями. А там - все одно смерть від недоїдання на каторжних роботах. До речі, большевики всі були зайшлі, не українці - це теж факт.
Батько родом з Західної України, його родину (двоюрідні брати, сестри, дідусі, бабусі, вітчим, мачуха і т.д.) я ще школярем розпитував часто про все те, що було до Союзу ССР, бо цікаво було, ще тоді жила жага знань, отриманих не лише з підручників і зі слів учителів.
Так ось, всі дуже раділи, коли в 1939-му прийшла Червона Армія. Бо натерпілися від поляків добряче. Поляки могли вирізати якусь сім'ю, або навіть півсела, були цілі загони польських "борців за Польщу без схизми" - надто довга, віками зрощувана, релігійна розбіжність, помножена на національні відмінності... До речі, вміло підживлювана іншими державами. Ось на якому грунті (СУМКІН, ЙОЛИ-ПАЛИ, ЦЕ ТОБІ, ЯКИЙ ПОСТІЙНО ПИТАВ, А ЗВІДКИ?) виникли радикальні крила ОУН (їх було багато насправді: бомбісти, які підривали на мінах-бомбах польських силових міністрів, стріляли в них; інші радикали, але не про них я веду мову... захочете - знайдете, джерел багато, якщо впадлу - то ваше горе). В багатьох постраждалих від нападів польських радикальних угруповань селах стали формуватися загони національної самооборони. У майбутньому вони послужили базисом для УПА. Я б теж не чекав, поки до мене прийдуть озброєні люди й будуть в мене на очах розчтрілювати мою сім'ю. А ти, сумкін? Чекав би, га?
Так от, зустрічали-то з радістю братів з Великої України, це був дійсно щирий порив. Але потім почали відбуватися дивні речі: то одна людина щезла, то інша, то цілу сім'ю вивезли на Сибір, а потім - і все село. А то й розстріляли якогось там нещасного "буржуазного націоналіста", навіть у газеті про це могли РОЗ'ЯСНЮВАЛЬНУ статтю написати. Але це вже ми проходили... Раптом виявилося, що ніякі це не визволителі від польської окупації, ніякі це не брати з Великої України, а елементарно - такі ж самі ЗАГАРБНИКИ, ГНОБИТЕЛІ ВСЬОГО УКРАЇНСЬКОГО, як і поляки, і ніякі не українці, а СОВКИ (до речі, склад всяких таких сссрівських каральних загонів був із росіян і євреїв в основному, чому так - не знаю, це так, деталь). Хех, народ в Західній не був такий затурканий віками, як у Східній, терпіти не став - ось і перші сутички з новою ОКУПАЦІЙНОЮ большевистською владою. І я б пішов у повстанську армію, а ти, сумкін, терпів би, якби якісь "визволителі від помаранчевих чи біло-блакитних" з Росії зараз прийшли і забрали твоїх рідних на Сибір? А то й розстріляли, "как врагов народа"? Розумієш, ефемерні поняття "сациалізм", "каммунізм" "народ" і "враг народа" і т.п., які були втовкмачені в голови жителям Центру й Сходу України, були чужими на той момент людям, які жили в Європі (Західна Україна тоді була складової Польщі), без комуністичного чаду в головах, без цієї ідіотської пропаганди. Воювали з поляками - повоюємо і з іншими зайдами.
Коли в 1941-му німці напали на СССР, "совки" так драпали, що не встигли за собою замести всі сліди, і в тюрмах німці знаходили цілі камери розстріляних людей, засипаних негашеним вапном. А подекуди большевики не встигали цього робити, просто відкривали камери, кидали гранати, закривали двері - і... Німці брали місцевих і проводили опізнання, робили фотографії. Знову ж таки - це все можна знайти і в німецький, і в польських, і в архівах СССР (не знаю, чи є в наших, українських).
Багатьох упізнати не могли, але були щасливчики, які дивом вижили, або до яких взагалі не встигли добратися доблесні большевички. Були й трупи, недостатньо знівечені, яких можна було опізнати.
Ну, народ, як би ви реагували на таке перебування большевиків??? До речі, за півтора роки хазяйнування в Західній Україні було знищено й вивезено на Сибір понад 10% (десять відсотків!!!) населення Західної України!!!
Деякі крила ОУН поспішили заявити, що німці - визволителі від большевистського ярма й оголосили Акт Незалежності у Львові. Їх дуже швидко розчарували німці: ніякої самостійності України вони не визнавали, всіх зачинщиків і підпільників (до речі, при панічному відступі-втечі архіви й досьє на підпільників ОУН "совки" чи то не встигли знищити, чи то свідомо німцям залишили) швидко перестріляли й пересадили у концтабори. Доля очільника крила ОУН - Бандери - , думаю, відома всім: його схопили фашисти й засадили у концтабір, де він пробув майже до кінця війни.
Так ось, переважна частина людей у Західній зрозуміла, що потрібно виборювати СВОЮ, НЕЗАЛЕЖНУ, Україну. І пішли воювати, воювати за волю, проти "німців і проти москалів"... Можливо, вонни були ідеалістами... На той час вони САМЕ ТАК бачили ситуацію І вирішили боротися за свою долю самі, а не чекати милості від фашистської Німеччини чи СССР (аж ніяк не України - погодьтеся).
А коли Красная Армія прийшла потім, виганяючи німців, вже наївних не було, ніхто хлібом-сіллю їх не зустрічав (до того ж, у всіх людей було свіжим спогадом те, ЯК Ковпак пройшовся своїм "рейдом" Західною Україною, де, до речі, дуже тісно співпрацював з УПА, коли треба було постріляти в німців, а потім за наказом Москви вставив ножа їм у спину... з чим був незгодний комісар Руднєв - росіянин, але людина слова і честі... його вбили і створилии легенду про те, як він героїчно загинув від рук УПА).
Після війни Сталін забрав у Польщі частину західноукраїнських земель, а частину віддав, якщо приглянетеся до лінії захвдного кордону з Польщею, помітите рівну діляночку. Так от, польська комуністична влада у 1949 році здійснила т.зв. операцію "Вісла", яка полягала в тому, що всі українські родини примусово переселяли на захід Польщі, багатьох при цьому тупо розстріляли, багато хто, ясна річ, чинив опір, в т.ч. - збройний. Моя сестра у четвертому коліні зараз проживає у невеличкому містечку на Заході Польщі, я її там навідував кілька разів, застав живою її маму, мою тітку, яка розповідала трохи про ті жахіття. До речі - польський уряд недавно вибачився за всі ці нелюдські речі. Ющенко з Квасьнєвським створювали комісії по примиренню. Як на мене, то міжнаціональне примирення і взаємні вибачення за скоєні злочини (взаємно, будемо відвертими, бо стріляти в іншу людину - це вже злочин, тут я повністю на боці буддистів) - це шлях до порозуміння і налагодження добросусідських стосунків. Хтось заперечить мені по цьому пункту? А Росія, наступниця СССР, навіть факту Голодомору й Голокосту не хоче визнавати... Ось вам і добрий сусід.
До середини 50-х років минулого століття УПА чинила гідний опір окупаційному режиму (бо ніхто не визнавав большевиків законною владою). Якби не прості люди, рядові українці (нехай західні, але ж українці!) то режим легко б упорався з "купкою буржуазних недобитих націоналістів" - усі б на них доносили. Але їх підтримували, віддавали своїх дітей у повстанці, йшли самі! Большевики лютували, страчували непокірних, робили каральні спецзагони НКВД, відбирали тих, хто чудово володів українською, і йшли палити села, мордували простих людей. Про це є маса свідчень, є навіть такі, що були ще кілька років тому живі й самі призналися у скоєних злочинах, совість заговорила хоч перед смертю... Але вони отримували супер-пенсію, типу мене врятували від "бандерівців"... А ті, кого вони "врятували", про це не просили.
Прошу зазначити таке: я нікого не засуджую. Була війна, тупа, жорстока й безжалісна. На жаль, тоді українці на території сучасної України ще по-різному бачили свою роль в історії і взагалі свою державу. А дехто і держави своєї не бачив. Сліпо виконував волю "вождя всіх народів"...
Знаєте, от у Фінляндії шанують воїнів, які воювали по різні боки барикад. Хтось - за один режим, хтось - за інший. Те саме - й в Іспанії, яка рвалася у внутрішніх суперечках, можливо, ще більше. На щастя для них, вплив сусідніх держав і їхніх ідеологій на внутрішнє життя цих країн було зведено до мінімуму, чого, на жаль, не можна сказати про нас, українців. І всі ветерани отримували державну пенсію й рівні почесті. Але й там могли роздувати соплі , що хтось - істинний ветеран, а інша сторона - зрадники. Вони по-різному бачили майбутнє своєї країни, кожен захищав свою точку зору зі зброєю в руках. Та вони знайшли єдино мудре рішення - вшанувати всіх, бо всі воювали за свою країну.
На жаль, сьогодні деякі політичні сили пробують і нас розділити, стравити нас, українців, у збройних сутичках. І надумують проблему двомовності, фашистськості якоїсь частини України... Бо такі протиставляння Сходу й Заходу ні до чого конструктивного не призведуть. Якщо одним почесті за те, що кров'ю і свинцем насаджували комунізм в тільки що приєднаній частині України, а іншим - обструкцію й осуд, за те, що вони від цього відстрілювалися, - то це не є правильно. Досвід цивілізованих країн про це не те що говорить, а кричить!
А всяким сумкінам я задам одне просте запитання: кого ви захищаєте? За кого ви? Бо ви ніхрена не за Україну, ви навіть боїтеся сказати, що ви - за Росію... В усіх постах так і дме совковістю і ностальгією за часами, коли все правильне могло бути тільки те, як сказала окрема партія! І коли з нас усіх пробували виліпити "совків", савєцкіх чєлавєкав... Ніякого конструктиву у таких постах я не бачив, лише спробами облити гівном опонентів і небажання до них прислухатися - зразу штампи з підручників історії СССР.
На закінчення: моя дружина - з Півдня України, наполовину українка, наполовину - болгарка. У паспорті (ще колись, за СССР), її записали в дусі совковості: русская, хоча нікого й близько з росіян в роду не було smile.gif Цікаво, еге ж? Так ось, коли вона вперше розповідала мамі про мене, моя майбутня теща видала на-гора чудову фразу: "Дочєнька, так он же бандєравєц, а ані людєй рубілі тапарамі!!!" Смішно вам? А мені сумно, бо на цій гілці форуму саме такими тупими фразами відписуються всякі фьодари сумкіни і іже с німі... sad.gif
Для довідки: живемо ми щасливо (принаймні, у нашому розумінні). Була дружина вперше в Західній Україні і дуже дивувалася відмінностям у менталітеті і сприйнятті різних подій. Напряму спілкувалася з покійними нині двоюрідними моїми бабусею і дідусем, і не тільки - з багатьма людьми, могла скласти свою точку зору... У неї тепер дещо інше від нинішньо-урядового бачення подій навколо ОУН-УПА... Побувала й теща там... Дивно, але її ніхто не зарубав...ні сокирою, ні льодорубом wink.gif
І ще, щоб не звинувачували у русофобії: у мене в Москві живе чудовий товариш, армійський (Савєцкая Армія) друг, з яким я пішов би на будь-яке випробування, який мислить трохи по-іншому, ніж "совки", бо нині покійна його мама ще встигла навчити його МИСЛИТИ й АНАЛІЗУВАТИ, а не тупо хавати ДЕЗінформацію, якою годували нас усіх вродовж десятиліть.
Полюбіть Україну, землю, на якій ви живете. Майте мужність визнавати свої помилки - від цього ви лише виграєте, це стане вашою сходинкою зростання. Було кілька точок зору на те, що тоді відбувалося в Україні, і люди кожен по своєму відстоював свою точку зору. Не можна зараз співати гімни одним і кидати гівном в інших. Бо так недовго і до громадянської війни - нас уже постійно коаліція протиставляє і стравлює.
Як на мене, суспільству треба організувати цілий цикл передач по TV по найболючіших питаннях для нашої нації, поки ще живі свідки тих подій, як з одного боку, так і з іншого... І дати ширший доступ до наших архівів.
І засудити, поряд зі злочинами фашизму, - злочини комунізму, як це зробили НДР, Польща і ще ряд країн. Поки цього не буде - нас будуть годувати інформаційним гівном...
Примирення - це має бути домінуючим гаслом. Примирення, а не пошук протиріч і зачіпок, які нас, українців, роз'єднують.

Як на мене, то подальша ескалація тут недоречна... Не хочеться мені більше відписуватися тут, чесно вам усім напишу... Просто втомився, пишучи все це... Вибачте, що так сумбурно й розтягнуто - намагався зразу про все написати, а це неможливо в такому форматі.
+Quote Post
mamont-it
Mar 14 2007, 12:37

Пост #268

Незарегистрированный

Скажу просто про свое отношение: и для меня, и моих детей, и надеюсь внуков слова ОУН СС ФАШИСТЫ УПА будут ассоциироваться с отбросами, врагами. Мои деды оба воевали, и все они помнят, как эти "герои" мочили мирных жителей, расстреливали и сдавали своих же фашистам, стреляли нашим солдатам в спины и устраивали деверсии. И что бы сейчас не говорили всякие отморозки и убогие - пмять жива, и ее никакими лозунгами не убъешь....
+Quote Post
tamagochy
Mar 14 2007, 12:37

Пост #269

Старожил

С нами с: 29-November 06

В истории полно примеров когда одна страна захватывала другую и проводила репрессии, люди умирали и жили и ничего. Зачем подымать вопрос о голодоморе? Давайте тгогда подымем вопрос о татарской Орде которая 300 лет по землям славянским ходила убивала насиловала женщин... Историю не перепишешь была и ладно... Надо выводы сделать а не обвинять нынешнее государство в том что делала её предшественница... Вообще какаято странная тенденция в мире пошла, все всех начали обвинять за то что в какомто там лохматом году на них напали и убили теперь им все должны, это же глупо. Лучше посмотрите что делает великая и могучая страна защитница демократии, ей почемуто никто обвинений не выдвигает...
+Quote Post
saman
Mar 14 2007, 13:30

Пост #270

Дух

С нами с: 12-October 06

(mamont-it @ Mar 14 2007, 12:37) Перейти к цитате

Скажу просто про свое отношение: и для меня, и моих детей, и надеюсь внуков слова ОУН СС ФАШИСТЫ УПА будут ассоциироваться с отбросами, врагами. Мои деды оба воевали, и все они помнят, как эти "герои" мочили мирных жителей, расстреливали и сдавали своих же фашистам, стреляли нашим солдатам в спины и устраивали деверсии. И что бы сейчас не говорили всякие отморозки и убогие - пмять жива, и ее никакими лозунгами не убъешь....

Це твоє горе... Тому дай своїм дітям право самим сформувати свою думку й точку зору, не нав'язуй їм своєї власної.
Мій один дід воював у другій світовій за Савєцкую Армію, загинув у битві на Курській дузі. Інший був старий і покалічений, тому ніяка армія його не брала. Мені що, кричати, що всі німці - гади і я їх ненавиджу, бо вони вбили мого діда? І восхваляти й надалі неіснуючу на даний момент країну і таваріща Сталіна?
Солдатам Краснай Армії в спину стріляли спецзагони, не пам'ятаю точно, як вони називалися, а складалися ці спецзагони зі сволоти комісарської, яка розстрілювала всіх своїх, якщо ті починали відступати.
Ти, здається, не хочеш (чи не можеш) припустити думку, а наскільки правдивими є ті стереотипи, що їх населенню екс-СССР нав'язувала брехлива, майже геббельсівська за своєю витонченістю, пропаганда?
Мирні жителі Західної України не просто підтримували воїнів УПА - вони самі були цими воїнами. Працювали в полі, а потім автомат до рук - і в бій. Як вони могли в своїх стріляти? Хто був свій, а хто чужий - я далі напишу. Подумай. Інша справа - спецзагони НКВД, де набирали відбірну сволоту й кілька чоловік, які володіли українською, одягали їх у строї УПА - і йшли вирізати цілі села, щоб у такий спосіб підірвати віру самого населення в цю війну "за волю України від німаків і від москалів".
Задумайтеся, люди: до средини 50-х років УПА воювала з РЕГУЛЯРНИМИ частинами і спецзагонами армії СССР. Якби не народна підтримка, хто б міг іще так довго протриматися?
Стріляли "нашим" солдатам у спини... Тут є такий момент, що вони солдатів СССР не вважали "нашими", "своїми". Вони вважали їх черговими зайдами, окупантами.
Ще раз повторюю: шукай, і знайдеш джерела, архіви, як СССРівські, так українські й німецькі. Німці мали дуже багато клопоту з загонами УПА, постійно йшла війна в них у тилу. Навіть сьогодні в інститутах студентам дають доступ до знань, про які я й мряіти в свої часи не міг. А ти тут такі очевидні дурниці пишеш.
Про убогих і відморозків... Будь ласка, акуратніше будь зі словами - те, що ти сидиш десь далеко, за кілометрами кабелю й вігороджений від усіх монітором, не дає тобі ЖОДНОГО МОРАЛЬНОГО права ТАК відгукуватися про тих, хто має свою власну точку зору, а не пише ідеологічними штампами, як ти.

(tamagochy @ Mar 14 2007, 12:37) Перейти к цитате

В истории полно примеров когда одна страна захватывала другую и проводила репрессии, люди умирали и жили и ничего. Зачем подымать вопрос о голодоморе? Давайте тгогда подымем вопрос о татарской Орде которая 300 лет по землям славянским ходила убивала насиловала женщин... Историю не перепишешь была и ладно... Надо выводы сделать а не обвинять нынешнее государство в том что делала её предшественница... Вообще какаято странная тенденция в мире пошла, все всех начали обвинять за то что в какомто там лохматом году на них напали и убили теперь им все должны, это же глупо. Лучше посмотрите что делает великая и могучая страна защитница демократии, ей почемуто никто обвинений не выдвигает...

А не потрібно переписувати нашу історію! Потрібно її прийняти такою, якою вона є! І пам'ятати про Голодомор, про тих, хто його влаштував! Щоб уникнути такого в майбутньому. І припинити розділяти нас на "істинно правильних савєцкіх" і "врагов родіни і ізмєннікав бандєравцев"! Зробити, як Фінни й Іспанці - вони визнали обидві воюючі сторони такими, що воювали за свою країну, принили спекуляції на ці болісні для нації теми, і пам'ятники стоять як одним, так і іншим. Нема суперечок - і живуть мирно і щасливо
І звинувачення потрібно припинити. І будувати державу, а не мірятися, хто чого і в кого що більше
+Quote Post
ReD_ua
Mar 19 2007, 7:29

Пост #271

Активист
*

С нами с: 19-December 06

Асилил Фсе.

Чесно признаюсь, очень сильно хотелось сказать многим людям которые тут относительно негативно относятся к ОУН-УПА, очень многие вещи. Но к глубочайшему сожалению, осознаю тот факт, что узнать правду хочет только тот человек, который готов УСЛЫШАТЬ собеседника. К огромному разочарованию, как и большинство наших отечественных политиков, большое количество людей строит свои мысли и выводы на основании скажем так "советской пропаганды". К глубочайшему сожалению, с представителями этих идей вести какие-либо дисскусии не имеет смысла.

Очень сильно просил-бы модераторов закрыть данную тему, так как никчему другому как к крикам и возгласам "вы все неправы, прав только я" это не приведет.
+Quote Post
Ginger
Mar 19 2007, 8:10

Пост #272

Благодарности: 531

Старожил

С нами с: 12-March 06

14 страниц тема уже живет. Люди высказывают свое мнение.
Тема пока закрыта не будет.
+Quote Post
HEAVY
Mar 19 2007, 21:42

Пост #273

Постоялец

С нами с: 24-December 06

Yes ! Мне глубоко пофик на дела 50 = летней давности
И кем бы вы их не считали
и как бы вы к ним не относились
они делали то что делали
... а кто я такой что б их осуждать или превозносить ?
..... ..... .... задайте себе такой вопросик .... ohmy.gif
+Quote Post
pcix
Jun 30 2007, 21:39

Пост #274

Дух

С нами с: 19-March 06

Сто лет назад родился Роман Шухевич - основатель Украинской Повстанческой Армии. Я не берусь кого-то агитировать или переубеждать, но для меня сегодняшний день - большой праздник.
Слава Україні!
Читаю форумы, внимаю потокам сознания инет-пользователей. Точки зрения разные - от героя Украины до нациста. Только один вопрос остается без ответа. Как известно территория действий УПА приходилась на земли Западной Украины (хотя отдельные малочисленные отряды воевали вплоть до Харькова). Почему тогда на Западе Шухевича чтут за национального героя, а Восток с пеной у рта кричит о том, что его армия - сборище преступников? Для меня это совсем непонятно. Почему спустя 60 лет с начала борьбы, память о воинах УПА сохраняется именно на Западной Украине, несмотря на советскую пропаганду? Почему те, чьи деды жили на земле где воевал Шухевич, приносят к его могиле, (вернее к тому месту где был развеян его прах), цветы, а другие, под кумачовыми стягами, клянут его как военного преступника, хотя под теми же флагами расстреливали, морили голодом, гноили в тюрьмах на протяжении 70 лет.
+Quote Post
trollevich
Jun 30 2007, 21:56

Пост #275

Благодарности: 1

Лагутенко

С нами с: 14-June 06
Меценат

ответы на эти вопросы мы может узнаем когда окончательно снимут грифы секретности с материалов КГБ...
многое чего мы не сможем узнать... просто огромная часть документов была уничтожена при распаде Союза... а там крылось очень многое, особенно про преступления великой партии...
+Quote Post
pcix
Jun 30 2007, 22:07

Пост #276

Дух

С нами с: 19-March 06

Ты прав...может быть когда-то я узнаю где похоронен мой прадед...
+Quote Post
ДядяДжэк
Jul 1 2007, 21:34

Пост #277

Незарегистрированный

(trollevich @ Jun 30 2007, 22:56) Перейти к цитате

ответы на эти вопросы мы может узнаем когда окончательно снимут грифы секретности с материалов КГБ...
многое чего мы не сможем узнать... просто огромная часть документов была уничтожена при распаде Союза... а там крылось очень многое, особенно про преступления великой партии...

Насчет уничтожена, я очень сомневаюсь.
ОГПУ-НКВД-МГБ-КГБ-ФСБ не такая контора чтобы чтото уничтожать.
Более вероятно что оно хранится гдето в глубине "спецхранов".
+Quote Post
trollevich
Jul 1 2007, 21:40

Пост #278

Благодарности: 1

Лагутенко

С нами с: 14-June 06
Меценат

(ДядяДжэк @ Jul 1 2007, 22:34) Перейти к цитате

ОГПУ-НКВД-МГБ-КГБ-ФСБ не такая контора чтобы чтото уничтожать.

не скорее всего.. а часть архивов была уничтожена, т.к. при распаде Союза, часть стран, в основном Прибалтики, издали законы, которые обязывали органы открыть агентурные и другие дела...
+Quote Post
varan
Jul 2 2007, 9:58

Пост #279

Активист
*

С нами с: 29-May 07

(pcix @ Jun 30 2007, 22:39) Перейти к цитате

Почему тогда на Западе Шухевича чтут за национального героя, а Восток с пеной у рта кричит о том, что его армия - сборище преступников? Для меня это совсем непонятно. Почему спустя 60 лет с начала борьбы, память о воинах УПА сохраняется именно на Западной Украине, несмотря на советскую пропаганду? Почему те, чьи деды жили на земле где воевал Шухевич, приносят к его могиле, (вернее к тому месту где был развеян его прах), цветы, а другие, под кумачовыми стягами, клянут его как военного преступника, хотя под теми же флагами расстреливали, морили голодом, гноили в тюрьмах на протяжении 70 лет.

Кто под чьими знаменами воевал...
У меня, например, один дед вернулся с войны со Звездой Героя, пятью боевыми орденами, обожженым и с осколком в груди, а второй с двумя Славами, Красной Звездой и инвалидностью.
Как я должен относиться к гауптштурмфюреру СС, кавалеру Железного креста и фашистской медали за борьбу с партизанами?
Чтож до флага, то под УПАшным тоже не мир и злагоду несли. 60 лет прошло, а поляки до сих пор забыть и простить не могут.

А вообще, чтоб не судить по новым "историческим исследованиям", продиктованным современной политической коньюктурой, лучше складывать свое мнение по воспоминаниеям изданным вскорости после тех событий и в которых тяжело заподозрить влияние КГБ.
Например:
Павло Грицак. Вежі і Кулемети. Спогади. München 1959.
http://www.galiciadivision.com/lib/hrycak/
Олег Лисяк. За стрілецький звичай. - "Cicero", München 1953
http://www.galiciadivision.com/lib/lysiak/

Когда лет 6 назад интересовался данной темой, то на geocities.com наткнулся на любопытный диаспорянский сайт и в его библиотеке присутствовали сканы изданных в Торонто более откровенных воспоминаний. Жаль не выкачал - сейчас ссылка битая sad.gif
+Quote Post
ДядяДжэк
Jul 2 2007, 12:22

Пост #280

Незарегистрированный

(varan @ Jul 2 2007, 10:58) Перейти к цитате

Кто под чьими знаменами воевал...
...
Как я должен относиться к гауптштурмфюреру СС, кавалеру Железного креста и фашистской медали за борьбу с партизанами?
Чтож до флага, то под УПАшным тоже не мир и злагоду несли. 60 лет прошло, а поляки до сих пор забыть и простить не могут.

А вообще, чтоб не судить по новым "историческим исследованиям", продиктованным современной политической коньюктурой, лучше складывать свое мнение по воспоминаниеям изданным вскорости после тех событий и в которых тяжело заподозрить влияние КГБ.
...

А какая разница кто под какими знаменами воевал?
От этого чтото реально изменится?

У меня один из прадедов воевал и в русско-турецкую за царя, и потом в 2мировой, второй прадед служил в СМЕРШе и погиб в Польше. Прабабка была переводчицей и подорвалась на мине в конце войны, когда ехали на переговоры о сдаче крупной немецкой групировки. Дед воевал в Китае.

Возмем пример из начала 20 века.
Воевали украинцы под знапменами большевиков,белогвардейцов,петлюры, и Махна. Притом у махна в свое время было примерно 150 тыс. воинов в его формировании, и он одним из первых получил Орден Красного Знамени(предшественник Героя СССР).
А теперь скажи кто из них герои и кто предатели?

А потом как относится к воинам нквд? В часности "зафронтовым" розведчикам, которые "перевыполняли" планы по рострелу так называемых "врагов народа" в фильтрационных лагерях, куда направлялись все вышедшие из окружения солдаты? А как относится к ихним наградам, ведь достаточног много есть таких "героев" с орденами Героя СССР, именно за выполнение и перевыполнение планов по рострелу?

Насчет германских наград, насколько я понимаю, железный крест у немцев был аналогом звезды героя в союзе. Ну и что что люди были награждены такими наградами? Ты точно видел приказы об награждении, в которых написано за что они награждены? Можеш дать ссылку на них в инете?
Насколько я вижу, дивизия СС Галиччина была боевой а не карательной, села она не жгла, в карательных акция не участвовала. Так почему к ней такая ненависть, которая превосходит в разы отношения к полицаям которые сожгли катынь?

Кстати хотелось бы увидеть ссылки на решения Нюрнбергского процеса, в отношении ОУН-УПА.
Как никак материалы процесса официально публиковались на многих языках, и полная пуюликация составляет около 116 томов. Но почемуто в СССР их было опубликовано и переведено толлько 7 томов.

Насчет полаков: там была война на истребление УПА и Армии Крайовой, кстати в союза её тоже совсем не друзьями считали. Зверства шли с обоих сторон. Вырезались целые села.
Хотя именно УПА и непустило армию крайову на територию Украины.

Кроме того надо помнить, територия Украины на которой действовала УПА(большая её часть) никогда не входила в состав ни росийской империи, ни СССР, и в конце 30-х, была "освобождена" у румыни и сопредельных государств. Впринцыпе такое "освобождение" врядли чем-то отличается от "освобождения" карманов жертв при гоп-стопе. Посему там немного другое отношение ик стелинским репресиям и деятельности УПА(так как совецких партизан и подпольщиков там небыло, да и население совецкую власть с её репресиями "мягко говоря" не любили:.

А насчет того что воины УПА -- звери и т.д., точно скажу -- это чуш, притом полнейшая. Они такие же самые люди как и мы. И нам надо не гнать дальше один на другого, а искать точки соприкосновения.
Воины УПА тоже воевали за свои идеалы, кроме того много всякой мишуры было им приписано совецкой пропагандой.
И осталось их не так уж и много, и признание их ветеранами войны, в экономическом плане ничего не изменит.
+Quote Post
Pavlo_Taiko
Feb 13 2015, 20:26

Пост #1

Старожил

С нами с: 25-October 12

БАНДЕРА и БАНДЕРОВЦЫ. РАЗОБЛАЧЕНИЕ КРЕМЛЕВСКИХ МИФОВ.
+Quote Post
19 Страницы  « < 12 13 14 15 16 > »   
Reply to this topicStart new topic
Ответов(260 - 279)

19 Страницы  « < 12 13 14 15 16 > » 
Reply to this topicStart new topic

- Упрощённая версия
Сейчас: 20th February 2026 - 15:23
Сайт не розміщує електронні версії творів, а займається лише колекціонуванням та каталогізацією посилань, що публікуються нашими користувачами. Якщо Ви є правовласником якоїсь частини опублікованого матеріалу та не бажаєте, щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, зв’яжіться з нами і ми видалимо його. Файли для обміну надані користувачами сайту і адміністрація не несе відповідальності за їх вміст.